Şimdi Ara

lcd monitörler için tepki süresi ölçen program? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Böyle bir ölçümü basit bir programın yapması mümkün değil yapamıyorda zaten paso 13.3 değerini veriyor denediğim farklı 5 lcd monitördede sallıyor kafadan

bizce sallamıyor!
    5 aynı modeli değil 5 adet farklı ms olan modelleri yani 12 ms 8 ms ve 2 veya 4 ms olan ekranları test et bakalım 13.3 göstercekmi hepsi mesela 940 bw ile LG 8 veya 12 ms olan bir modelini test edermisin? eğer imkanın varsa tabi
    buyur

zaten farklı farklı monitörlerde test ettim , kaldı ki bu tür basit yazılımsal programlarla ms değerini ölçemezsiniz , ölçmek zordur özel cihazlarla tam değeri anlaşılabilir

• quote:

quote:

quote:

Böyle bir ölçümü basit bir programın yapması mümkün değil yapamıyorda zaten paso 13.3 değerini veriyor denediğim farklı 5 lcd monitördede sallıyor kafadan

bizce sallamıyor!
    5 aynı modeli değil 5 adet farklı ms olan modelleri yani 12 ms 8 ms ve 2 veya 4 ms olan ekranları test et bakalım 13.3 göstercekmi hepsi mesela 940 bw ile LG 8 veya 12 ms olan bir modelini test edermisin? eğer imkanın varsa tabi
    buyur

zaten farklı farklı monitörlerde test ettim , kaldı ki bu tür basit yazılımsal programlarla ms değerini ölçemezsiniz , ölçmek zordur özel cihazlarla tam değeri anlaşılabilir

vala bende gözle görülür değerleri ölçecek programdan bahsediyordum burada...
    tabiki özel cihazlar ile ölçmek daha sağlıklı olur ama o cihazlarda bizde olmadığına göre programla yetineceğiz demektir..
    kısacası şunu deyim oyun oynarken eğer çok iyi gözleriniz varsa çok azda olsa ghosting fark edersiniz.. şahsen ben fark ettim yukarda bahsettiğim modellerde resmen cod2 de görüntü bulanıklaşıyor.!!!....
    ve şuan en son kulandığım 940bw de ghosting namına birşey yok... yakındada samsung206bw ye geçeceğim zaten
    ---
    bu arada, madem öyle basit yazılımsal programlarla ms değerini ölçemeyiz
    peki arkadaşımın 2 hafta önce aldığı Benqu diz üstü PC de lcd wide ekranda bu değer neden bu program 18.8 gösteriyordu da şuan bizim buradaki bazı arkadaşların kulandığı lcd ms değerleri hep aynı 13.3 ??? bunu çözmeye çalışıyoruz hani. oysaki yukarda belirtmiştim.. kullandığım 4 ayrı modelde ms değerleri farklı çıkmıştı ama sizde hep aynı 13.3 ilginç durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 24 Mayıs 2007; 1:14:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Orgeneral_

quote:

Orjinalden alıntı: Fuji

Benim ekrana fabrikanın verdiği değer 16 ms.Ama testte daha iyi bir değer olan 13.3 çıktı.İlginç bir durum..:)

Zaten yüksek ms değerleri gerçek yada gerçeğe çok yakın oluyor.Ancak şu anda yok 2 ms ler falan doğru değil tamamen pazarlama taktiği.

ürün özelliğinde 2 ms 4 ms yazıyorsa doğrudur..... bu tepkime süresine sadece griden griye erişiliyor...
    malesef oynama flim gibi diğer uygulamalarda bu geçikme süresi değerleri yükseliyor...
    burda anlatmaya çalıştığım şu... test programı 13.3 ms değerin üstünde gösteriyorsa kesinlikle ghosting yapar!
    ama 13.3 ise ve alt değerdeyse oyunlarda + flimlerde kullanım aşamasında bu bahsedilen 2 ms 4 ms değerleri daha fazla gecikme yaparak 13.3 seviyeye kadar çıkar... yani ghosting oluşmaması için bildiğim üst sınır ms değer seviyesi olan 13.3 değere kadar dayanır ve orda kalır ve buda görüntü gecikmemesi ve ekranın bulanıklaşmasını engelleyerek gözlerimizi rahatsız etmemesi açısından bizler için yeterli.. ama 13.3 sınırda kalmayıpta yukarı değerlere çıkılırsa işte o zaman görüntü resmen bulanıklaşıyor ki daha önce kullandığım diğer 3 modelde yaşadım bunu...
    demek istediğim konu buydu

zaten gözleriniz sağlamsa azcıkda olsa ekranda ghosting olup olmadığını zaten anlarsınız...
    programada felan gerek kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 24 Mayıs 2007; 1:44:08 >

• skynet dostum bu prgramda bi yanlıslık var kabul et artık herkesinki aynı cıkıyo bu sacmalık 16 ms lcd yi bile 13.3 cıkarmıs bunu bana acıklayabilirmisin peki? senin üstüne gelmis gibi oluyorum ama yanlıs anlama sen sadece bildiğin bi ölçüm programını paylasmısın ama ms degerinde yanlıslık oldugunuda kabul et =) baska olcum programı bilen arkadaslar varsa bizide bilgilendirsin ve diger programlarlada bakalım farklı programlardada 13.3 cıkarsa senin dedigin bazı seyler kabul edilebilir. ama yinede saol programı paylastıgın için.
  • response time ölçümü bu denli basit değil. ciddi donanım siteleri ölçüm için ossiloskoplar, problar, farklı renklerde, farklı kontrastlarda fotoğraf çekimleri gibi meşakkatli yöntemlerle ölçüm yapıyorlar. olay bir yazılımın, birkaç basit parametreyi ölçüp rt sunması değil. hiçbir ciddi site de bu yazılımı referans almadığı gibi adından bile bahsetmiyor. yanlış yapaniliriz bu sorun değil ama esas olan bunun farkına varıp yanlışta israr etmemek ve okuyanları da yanlış bilgilendirmemektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Böyle bir proram var mı acaba?

Kusura bakmayın, konuya biraz uzağım...

dostum?
    siz en iyisi kendi iyi gören gözlerinizle ekrana bakarak ghosting varmı yokmu, kullandığın lcd kaç ms olduğunu tahmin ederek anlamaya çalışın.
    test programı işe yaramıyor madem, boşver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 24 Mayıs 2007; 2:35:19 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Böyle bir proram var mı acaba?

Kusura bakmayın, konuya biraz uzağım...

dostum?
    siz en iyisi kendi iyi gören gözlerinizle ekrana bakarak ghosting varmı yokmu, kullandığın lcd kaç ms olduğunu tahmin ederek anlamaya çalışın.
    test programı işe yaramıyor madem, boşver

İmkan olsa, karşısına geçip filim izleyip, oyun oynamalı.En iyisi kullanarak almak tabi.

• İşte buldum esas ölçen programı

http://people.freenet.de/wwelti/PixPerAn_english.zip

yalnız bende yabancı dil olmadığı için pek anlamadım.

Anlayanlar biraz anlatsın nasıl kullanıyoruz sonuçları nasıl görüyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.