Şimdi Ara

LCD Monitorun Enerji Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektronik konusunda bilgim yok ama elektrik işlerinden biraz anlarım. Şimdi benim sorunum şu;

Elimde bir AGNeovo marka LCD monitör var. İlk aldığımda havanın soğuk-sıcak dinlemeden takır takır çalışıyordu. 1-2 yıl sonra bu monitör soğuk havadan etkilenmeye başladı. Şimdi kış mevsimi geldi ve soğuk odada duruyor. Bu monitörü soğuk odada açabilmek için saç kurutma makinasıyla monitörün arkasındaki hava deliklerinden ısıtmam gerekiyor. Birkaç kişiye sordum arkasındaki enerji kartının üzerindeki direnç veya elektronik bişeyi değer kaybetmiş olabilir dedi. Şimdi bu sorunun asıl kaynağı nedir? Değer kaybetmek derken neyi kastediyor? Bunu nasıl tamir edebiliriz veya ettirebiliriz?

Yaşadığım ilçe küçük biryerde. Elektronik işinden anlayan nerdeyse yok. Bu monitörü büyük bir elektronikçiye götürdüğümde ona ne dersem bu sorunu anlayıp çözebilir? veya ben yapabilir miyim?

Monitör aşağıdakinin aynısı.

Teşekkür ederim. Saygılar.

• Yapman gereken işlem videoda mevcut , elinden lehim işi geliyorsa kendin halledebilirsin..
    Yeni kondansatör alırken 105c* olmasına özen göster.

https://www.youtube.com/watch?v=Ytw57212X2o

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Yapman gereken işlem videoda mevcut , elinden lehim işi geliyorsa kendin halledebilirsin..
    Yeni kondansatör alırken 105c* olmasına özen göster.

https://www.youtube.com/watch?v=Ytw57212X2o

hocam bunu yaparsam kesin çözülür değil mi ? geri dönüşü olmayan bir iş yapmak istemiyorum sonuçta yanlış anlama bilmediğimden soruyorum.

• Isınınca normal çalışıyorsa kondansatörlerin değişmesiyle sorun çözülür. Riske girmek istemiyorsan bir elektronikçiye götürebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Isınınca normal çalışıyorsa kondansatörlerin değişmesiyle sorun çözülür. Riske girmek istemiyorsan bir elektronikçiye götürebilirsin

o zaman ben 105 numaralı kondansatörden almam lazım ve bunları lehimle yerine tamam lazım öyle mi ? lehim işini çok iyi yaparım. o konuda hiç sıkıntı yok.
  • 105 numara değil çalışma sıcaklığı 105 .
    xx v
    xx uf
    105*C

Evet eskisini sökecek, yenisini kutuplarına dikkat ederek takacaksın..

• monitörü açtım baktım hepsine ama şişen kapasitör göremedim. ancak devre kartının üzerindeki direnç gibi şeyler siyaha dönmüş yani üzerinde biraz toz gibi bi tabaka oluşmuş. acaba onlarda olabilir mi ? @VRMS
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Akif Ersoy

monitörü açtım baktım hepsine ama şişen kapasitör göremedim. ancak devre kartının üzerindeki direnç gibi şeyler siyaha dönmüş yani üzerinde biraz toz gibi bi tabaka oluşmuş. acaba onlarda olabilir mi ? @VRMS

Anlattığın sorun kondansatör hatası , illa tepesi şişmesi gerekmiyor içten kuruyabiliyor,kısadevre yada açıkdevre olabiliyor..

Bir fotograf eklersen daha iyi olacak sanırım
  • hocam resimler şunlar. telefonla çektim pek iyi görünmüyor ama yinede biraz belli oluyor.

@VRMS

• Kondansatörde şişme vs pek birşey görünmüyor,
    Multimetre varsa kapasitelerini ölçerek emin olabilirsin,yada direkt yenisi ile değiştirebilirsin (özellikle mavi işaretli olanlar)
    fotografta çok net çıkmamış (kırmızı ) işaretli elemanlardaki siyahlık toz mu yanık ibaresi mi
  • Cihazı topla enerji ver şüphe ettiğin kondansatöre fön makinesi ile sıcak hava uygula,uygulanan sıcak hava ile cihaz stabil çalışırsa o kondansatörü yenile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.