Şimdi Ara

LCD Nereden Alınır ve Ne almalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bu konuda çok sayıda yazı yazılmış, okumayı denedim fakat verilen bilgiler benim için fazla profesyonel bir düzeyde kaldı açıkçası. Kontrast oranlarından bahsedilmiş, çözünürlükten bahsedilmiş.. Backlight bleeding denen bir sorundan bahsedilmiş.. Ürkütücü tabi!

Ve ben de yazılanları okudukça kendimi cehalet mertebesinin en üst basamağında durur gibi hissettim, nerdeyse almaktan vazgeçmek üzereyim.

Öncelikle fiyat avantajı olan belli mağazalar var mıdır?

Bunun dışında 32" aramaktayım ve tabi ki keseme uygunluğu da önemli. 1500 gibi bir fiyatın ortalama olabileceğini düşünüyorum. Samsung ve Philips için olumlu şeyler okudum. Ama sizlerden gelecek önerilere de açığım.

Şimdiden Teşekkürler..

• vallahi bende bakiniyorum. bende 40" ve üstü 4bin 4bin500 civarinda bakiyorum ve tek bir sefer alacagim icin iyi bisey olmasini istiyorum arastira arastira bir hal olduk. simdi de bilgisayari 2 saatten fazla baglamayin diye bisey cikti. ben uyduda seyredicem cok seyrekte olsa bazi filmleri pc'den seyredecegim. ne olacak halimiz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: doktor x

vallahi bende bakiniyorum. bende 40" ve üstü 4bin 4bin500 civarinda bakiyorum ve tek bir sefer alacagim icin iyi bisey olmasini istiyorum arastira arastira bir hal olduk. simdi de bilgisayari 2 saatten fazla baglamayin diye bisey cikti. ben uyduda seyredicem cok seyrekte olsa bazi filmleri pc'den seyredecegim. ne olacak halimiz :)

acaba bilgisayarı 2 saatten fazla bağlamayın olayı nedir biraz açarmısın konuyu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: macxxmax

quote:

Orjinalden alıntı: doktor x

vallahi bende bakiniyorum. bende 40" ve üstü 4bin 4bin500 civarinda bakiyorum ve tek bir sefer alacagim icin iyi bisey olmasini istiyorum arastira arastira bir hal olduk. simdi de bilgisayari 2 saatten fazla baglamayin diye bisey cikti. ben uyduda seyredicem cok seyrekte olsa bazi filmleri pc'den seyredecegim. ne olacak halimiz :)

acaba bilgisayarı 2 saatten fazla bağlamayın olayı nedir biraz açarmısın konuyu.

bu pc olayı fena haldee açılmaya açık bi konu.o nerden çıktı, kim çıkardı,daha önemlisi neresinden çıkardı?
    bunları bi tartışmak lazım...
    nerde okuduğunla ilgili bi kaynak belirtebilirmisin acaba doktor x

• Bilgisayarı uzun süre bağlamama sebebini kendimce şöyle yorumlamaya çalışacağım; ekranda uzun süre kalan statik bir görüntü "image sticking" diye bir soruna yol açabiliyormuş. Bu sorunu bertaraf edebilmek adına Pcnizi uzun süre ekran görüntüsü hareketsiz bir şekilde bağlı bırakmayın diye yazıyorlar kullanım kılavuzlarına.

Benim bu konuda bir guru olduğum söylenemez fakat dediğim gibi okuduklarımla böyle bir yorum yaptım sadece..
  • phılps lcd monıtorde bence bır numara denecek kadar guzel urunler yapıyor tabı fıyat olarakta bakmak lazım dedıgın gıbı ıyı arastırıp uygun fıyatlı olmaktan zıyade kullanıslı ve ozellıkle goruntu kalıtesı yuksek urunler almak gerekıyor tabıkı pısman olmamak ıcın
  • quote:

Orjinalden alıntı: MiuMiu

Bilgisayarı uzun süre bağlamama sebebini kendimce şöyle yorumlamaya çalışacağım; ekranda uzun süre kalan statik bir görüntü "image sticking" diye bir soruna yol açabiliyormuş. Bu sorunu bertaraf edebilmek adına Pcnizi uzun süre ekran görüntüsü hareketsiz bir şekilde bağlı bırakmayın diye yazıyorlar kullanım kılavuzlarına.

Benim bu konuda bir guru olduğum söylenemez fakat dediğim gibi okuduklarımla böyle bir yorum yaptım sadece..

anladım ama senin dediğin çok farklı bişe be hocam.pc yi açık bırakıp aynı görüntü sabit kalacak diyosun.
    burada kullananların büyük bölümünün lcd-pc bağlantısındaki amaçları belli zaten.senin dediğin olayda ya unutulacak yada herhangi başka bi hata sonucu bişeler olması lazım yoksa verdiğin normal değil extreme bi olay...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu laptop alınır mı
    10 ay önce açıldı
    Bu cihaz alınır mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasın soyledigi olaya ben teknosada 32r81 modelinde sahit oldum uzun süre dvd menusunde beklemiş sonra playerın play tusuna bastım hersey normal ama siyah arka planda menu goruntusunun golgesi oldugu gibi duruyordu adı nedir bilemicem, icerde biraz dolastıktan sonra 15-20 dakika hala izlerin belirgin oldugunu fark ettim. Burdada sabit desktop goruntusunde bırakılmamasından bahsediliyor anladıgım kadarıyla
  • Benim sony lcd, bir müddet sonra eğer pc de birşey yapmıyorsan kendi kendine kapanıyor. Örnegin az önce bir film izledim. Film bitti. Az bir mola verdim. Geldigimde tv, sinyal yok diye kendini kapatmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Benim sony lcd, bir müddet sonra eğer pc de birşey yapmıyorsan kendi kendine kapanıyor. Örnegin az önce bir film izledim. Film bitti. Az bir mola verdim. Geldigimde tv, sinyal yok diye kendini kapatmıştı.

vayy be delikanlı bi aletmiş seninkisi.madem para verdik koruyalım hesabı...
    ayaları kurcalamak lazım tabi diğer tv sahiplerin için söylüyorum.
    desktop görüntüsü uzun süre kaldığı zaman ekran koruyucu moduna geçer ve belirtir ayarlarda,monitörün durağan görüntülerden etkilenmemsi için.yani bu sorun bilindik ama dediğim gibi dikkat etmek lazım.sonuçta hiçbi görüntü aynı kare içinde saatlerce kalmıyo.
    azıcık dikkat ettiğiniz zaman olay çözülür kaldıki bu kadarlık bir risk bütün elektronik aletlerimiz için farklı biçimlerde vardır...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.