Şimdi Ara

LCD Seçim Öneri ve Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Tüplü Televizyonum bozulduğundan yeni televizyon almak durumundayım tercihim tabiki LCD
    Kullanım alanı : Uydu ile TV izlemek, DVD player ile DVD, VCD izlemek extrem olarak laptopu bağlayarak yüksek çözünürlüklü film izlemek ( 720P - 1080P )
    Hiç oun oynanmayacaktır.

Alırken dikkat etmem gerekenler nelerdir öncelikle bnu sormak istiyorum.
    Kontrast oranı
    Parlaklık ve Tepki süresi sanırım bunlardan en düşük almam gereken özellikleri söyleyebilirmisin.

Örnek Kontrast 8000:1 iyimidir?
    Parlaklık 450 ve 500 gördüm hangisi iyidir?
    genelde hep 8ms (bunun daha düşüğü iyidir kesinde aradığım fiyata bulamadım hiç)
    Birde HD'ye ihtiyacım yok sanırım. (öle bir uydu alıcısı alacak durumum yok)

Ayırdığım para : 1000-1200YTL arası önerilerinizi beklerim. Bulabildiğim ürünler aşağıda hangisi kalitelidir.

SONY KDL-37P3000K LCD TV
    SONY KDL-32S3000 LCD TV
    SAMSUNG LE32A330J1 LCD TV
    SAMSUNG LE32A431 LCD TV
    LG 32LG3000 LCD TV
    LG 32LG5000 LCD TV
    LG 32LG6000 LCD TV
    PHILIPS 37PFL3312 LCD TV
    TOSHIBA 32AV500 32'' HD READY LCD TELEVİZYON

Ben zorlar ama HD var : TOSHIBA 32XV500P 32" FULL HD LCD TELEVİZYON

Seçim yapamıyorum çunku hangisi kalitelidir bilmiyorum.
    Yardımlarınızı rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 12 Ocak 2009; 18:05:16 >

• Gayet ayrıntılı bir liste olmuş
    TOSHIBA 32XV500P üretimi biten bir seridir ! Orta seviyedir Toshıba gamer serisidir , Genel kullanıma fazla uygun değil'dir!
    TOSHIBA 32AV500 serisi ise giriş seviyesidir
    LG/PHILIPS hakkında bilgim yok...
    SONY KDL-32S3000 iyi bir panel'dir hatta biraz bütçe iyileştirmeyle Sony V4000 alınırsa iyi olur
    Kağıt üstü değerler Kontrast , Tepki vs sizi yanıltabilir , İşin uygulaması farklıdır...
  • LCD sehpasına gerek yok çünkü evlenirken eşimin beyendiği TV seti zaten LCD için üretilmiş bir setti, onunla tüplü TV kullanıyoduk bu baya kötü görüntü oluşturuodu :D

Receiver'a gelince şimdilik malesef onu değiştiremicem next'in ye-2000cıs-super diye bir modeli var onunla idare edicem.

Tv olarak ozaman LG 32LG5000 LCD TV ve SONY KDL-32S3000 serisine bakacağım. 2ürününde fiyatı ortalama aynı. v4000 serisine baktım fiyatı bana yuksek geldi.

LG : Kontrast 50.000:1 Sony:Kontrast 8000:1

Ama yukarıda arkadaş kontrast çok onemli değil denmiş.
    Birde kafamda kalmasın Sony s3000 ile v4000 arasında ne farklar var?
    Ayrıca SONY KDL-37P3000K önermemişsiniz daha buyuk ekran olduğundan yazmıştım ama ne eksisi var acaba yorum alabilirmiyim?

Yazdıklarınıza göre yarın 1-2 market gezerek inceleme ve alım olayını yapacağım...

çok oldum biliyorum ama LG 32LG5000 LCD TV ve SONY KDL-32S3000 arasında hangis olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 12 Ocak 2009; 20:38:53 >

• S serisinde optik ses çıkışı yok
    Parlaklık değeri biraz daha düşük
    V serisine göre , Bariz bir fark yok anlayacağın
  • Ohalde SONY KDL-32S3000 tam bana göre..Optik çıkışa ihtiyacım yok cunku..
    Ayrıca Am@deus bilgiler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 12 Ocak 2009; 21:02:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OrioNx

Ohalde SONY KDL-32S3000 tam bana göre..Optik çıkışa ihtiyacım yok cunku..

Ne alırsan al ilk önce iyice test et , kullanmak isterdiğin kaynaklar'a bağlat , Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Ocak 2009; 21:05:42 >
  • lg 32pg6000 Plazma.
    Bir arkadaşım bunu önerdi.
    100Hz olması kafama takıldı ama çözünürlük düşük 1024*768, USB var.
    SONY KDL-32S3000 'den dahamı iyidir?

Uydudan film izlemek için hangisi daha iyidir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör seçimi hakkında
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu akşam almaya gideceğim.
    Fikir verebilecek yokmu?
    Bu plazma 100Hz Sony Lcd 50hz sanırım.
    Görüntü kalitesi olarak hangisi daha iyidir?

Gidip tabiki göreceğim ama hangi ürünlere bakmam gerektiğini öncelikle çizmem lazım o kadar çok çeşit varki...
  • Arkadaşım 100hz devamlı kullanılan bir özellik değil'dir !!! Sen yinede LG incele ama ben tutmuyorum o markayı... 32L4000 seçeneklere ekle ,
    Forumda çok tutulan panellerden biride Hatta geçen senenin en iyiside diyebiliriz sınıfında SonyV4000 100hz özelliği yok , Bu herhalde soruna bir cevap olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Ocak 2009; 19:01:05 >
  • Dün akşam gittim baktım, renklere, kontrasta, film açtırdım, oyun açtırdım v.s.
    LG 32LG5000 LCD TV aldım, bugun gelip kurulum yapacaklar. Umarım bu kararımdan pişmanlık duymam.
    Şu ana kadar hep sony kullandım ama LG ile Sony'i yanyana koyunca LG'yi seçtim.
    L4000 ve V4000 çok guzeldi ama fiyatlar biraz yuksek.

Ne olursa olsun artık benimde LCD'im var :D
  • HAYIRLI UGURLU OLSUN.
    PSMAN OLMAZSIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.