Şimdi Ara

LCD Ses sistemi Uygulamasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sizce hangisi daha iyi ses verir yada daha uygun olur.....onerileriniz dusunceleriniz nedir bu konu hakkinda.

40-42 inch LCD dusunun ses cikisi var.

Bu tvye ses sistemi olarak standart ev sinema sistemi olan Sony DAV-DZ630 Ev sinema sistemi.

HDMI cikisli upconverting yapan DVD player mevcut bu sistemde uydunun ses cikisindan bunun girisine takilacak boylece hem DVD-music vss hemde televizyon ses sistemiyle calisacak.

Urun Linki:http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=DAV-DZ630

ikinci urunumuz Sony MHC-RG495 Muzik Seti!

Bu urunde 155wattX2 + 155watt Bass normal muzik seti ama analog ses girisi mevcut yani bunada ses TV-nin audio cikisindan verebiliriz kanimca?

Digerine 850 watt denilmesine ragmen bilmiyorum bunda daha guzel ses alabilecegim hissine kapildim ne kadar dogrudur bilemem.

Tabi bu durumda HDMI cikisli bir DVD player bu sete dahil edilecek haliyle fiyati asagi yukari ayniya gelecekler.

Urun Linki:http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=MHC-RG495

Genel Soru: Sony DAV-DZ630 vs Sony MHC-RG495 Muzik Seti + Sony DVP-NS78H/B HDMI DVD Player

Ayni fiyata geldikten sonra hangisi daha mantikli secim olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNida -- 28 Kasım 2007; 0:05:08 >

• 630 performans bakımından 2. seçenekten aşağı kalmaz. Üstelik çok daha estetik görüntü verir.
    Madem ayrı parçalardan oluşturacaksınız, farklı seçeneklere yönelin.
    Ayrıca Panasonic'in yeni modeli SC-PT850'ye de bakın.
    http://www.panasonic.com.tr/urunler/SC-PT850
    Her ev sineması sisteminde olmayan, manuel up conversion özelliği (1080p, 1080i,720p seçme imkanı) var. Yani kendi otomatik algılasa da siz değiştirebiliyorsunuz.
    En uygun fiyat ta Vatan'da sanırım.
  • Bu 2 seçeneğiniz arasında tabiki ilk model daha akıllıca olur. S master Amplifikatör ve Bravia serileri ile senkronize kontrol özellikleri olması ürünü daha öne itiyor. Ürünü dinlemedim ama parasını hakediyor bence.

Umarım beğenirsiniz..
  • yoroidoshi yorumun icin tesekkurlerimi sunuyorum.

sserin kardesim onerdigin panasonic gercekten cok daha iyi tip olarak sony derim ama ozellik olarak yok yok bu urunde ustelik 1000watt.
    Panasonicte Giris ve cikislarina baktim eksiksiz gibi sizce bu urunu nasil degerlendirmek lazim yani demek istedigim lcd hoparlolerinden ses gelmesede olur ama gerek UYDU gerek DVD hepsinin ses cikisi tek bir yerden olsun bu sayede hem tv yayinlarini ses sistemiyle izlemis oluruz hemde extra masraf yapip muzik seti almamis oluruz...bu sistemlere uydu yayinini versek HDMI ile ses ve goruntuyu tv-ye versek hem ses hem goruntu tam olur kablo karmasasida fazla olmaz diyecem ama sanmiyorum boyle urunlere video girisi koyup o goruntuyu tvye ileteceklerini yine aklimizda kalmasin soralim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheNida

yoroidoshi yorumun icin tesekkurlerimi sunuyorum.

sserin kardesim onerdigin panasonic gercekten cok daha iyi tip olarak sony derim ama ozellik olarak yok yok bu urunde ustelik 1000watt.
    Panasonicte Giris ve cikislarina baktim eksiksiz gibi sizce bu urunu nasil degerlendirmek lazim yani demek istedigim lcd hoparlolerinden ses gelmesede olur ama gerek UYDU gerek DVD hepsinin ses cikisi tek bir yerden olsun bu sayede hem tv yayinlarini ses sistemiyle izlemis oluruz hemde extra masraf yapip muzik seti almamis oluruz...bu sistemlere uydu yayinini versek HDMI ile ses ve goruntuyu tv-ye versek hem ses hem goruntu tam olur kablo karmasasida fazla olmaz diyecem ama sanmiyorum boyle urunlere video girisi koyup o goruntuyu tvye ileteceklerini yine aklimizda kalmasin soralim

Bu model, değerlendirmelerde Avrupanın en iyisi seçilmiş Samsung ile aynı puan almış.
    Sinema sistemi konusunda Samsung olarak önerim Samsung HT-TX250'dir. Son derece estetik yapısı, bağlantı kolaylıkları, yatay-dikey kullanılabilen ana ünitesi ile çok kullanışlı. Fiyatı spotta 1.025 YTL. Taksitle biraz daha(%10) pahalı. Değerlendirmesi de çok iyi:
    http://asia.cnet.com/reviews/home_av/others/0,39037618,40515661p,00.htm
    Yalnız performans olarak çok daha üstün, 1080p up conversion dahi yapılan ve istendiğinde 1080i yada 720p seçilen, 1000 Watt'lık performansı ile muhteşem performanslı Panasonic SC-PT850W.
    1.050 YTL civarı Vatan'da taksitle. Fiyatı çok uygun.
    Değerlendirmelerinde olağan üstü notlar almış.
    http://asia.cnet.com/reviews/home_av/others/0,39037618,40709965p,00.htm

Sinema sisteminden LCD'ye ses ve görüntüyü HDMI kablo ile ileteceksiniz. Önemli olan görüntünün iletimesidir. LCD'de kanal seslerini bu yolla geri sinema sistemine aktarmazsınız. Sadece LCD'ye iletebilirsiniz. Kanal seslerini alabilmek için, sinema sistemini uydu alıcıya optik bağlamalısınız. Böylece dijital, kayıpsız ses alırsınız. Filmleri simule ederek dolby surround olarak, müzik kanallarını cd kalitesinde izleyip, dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda LCD'den sesi alırsınız. İsterseniz LCD'nin sesini kısın, fark etmez. Uydu alıcı sesi açık oldukça sinema sisteminden ses alacaksınız. Sizin seçtiğiniz Sony 630, benim önerdiğim Panasonic ve Samsung bu işi yapar.
    Zaten amaç komple ev sinema sistemi almak. Ayrı müzik setine ihtiyaç duymazsınız. Bir apartmanda fazla bile.
    Ancak bana göre Panasonic'in 360 derece dönen sesini çoğu vermekten uzak. Hem de hiç problem çıkarmaz. Bazıları estetik bakımdan beğenmiyor. Doğrudur. Samsung 250 çok çok daha estetik. İnanılmaz görkemli. Bu bir tercihtir. Ben tarama formatını kendim ayarlamak isterim. Örneğin hareketli sahnelerde 720p daha iyi görüntü veriyor. Ama bu benim tespitim. Sanırım Samsung ve Sony'de bu yok. Sistem kendi otomatik seçiyor.

• Sinema sisteminden LCD'ye ses ve görüntüyü HDMI kablo ile ileteceksiniz.
    demissinizde benim anlamadigim uydunun optik cikisindan ses sistemine giris yaptik uydudaki sesleri ses sisteminden aldik buraya kadar tamamda videoyu nasil ses sisteminden tvye aktaracaz onu uydunun komponent cikisiyla tvye baglasak olur heralde? yoksa scart baglarsak hem tvden hem ses sisteminden cikar boyle olunca kaliteli sesle tvnin normal hoparler sesi karisir gibime geliyor ne dersiniz?

Birde Sonyde optik giris yok diyor uydudan Analog kompozit baglasak ses kalitesinde baya fark edermi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheNida

Sinema sisteminden LCD'ye ses ve görüntüyü HDMI kablo ile ileteceksiniz.
    demissinizde benim anlamadigim uydunun optik cikisindan ses sistemine giris yaptik uydudaki sesleri ses sisteminden aldik buraya kadar tamamda videoyu nasil ses sisteminden tvye aktaracaz onu uydunun komponent cikisiyla tvye baglasak olur heralde? yoksa scart baglarsak hem tvden hem ses sisteminden cikar boyle olunca kaliteli sesle tvnin normal hoparler sesi karisir gibime geliyor ne dersiniz?

Birde Sonyde optik giris yok diyor uydudan Analog kompozit baglasak ses kalitesinde baya fark edermi?

Burada sserin arkadaşımızın dediği gibi ses sisteminden tv ye sadece HDMI bağlantı kablosu çekeceksiniz. Uydu alıcısını da TV ye Scart la bağlıyacaksınız. Receverdan da ses sistemine Fiber optik kablo yada stereo kablo çekip TV nin sesini komple kapatacaksınız.

Ooldumu :))

• ya ben bişey sorucam bilgisayarıma telefonumun ses kablosunu taktım taktıktan sonra sesi son sese getirince birden uğultu sesi geliyo ne yapmam gerek önerilerinizi bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.