Şimdi Ara

lcd tv de görüntüde dalgalanma var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
11.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar philips 32pf1000/62 82 ekran LCD televizyonuma digitürk bağlantısı yaptım,görüntü net,fakat kanal değiştirirken veya bir flim gece karanlıkta geçiyorsa,ekranın karanlık olan yerlerinde,dalgalanmalar oluyor, bu sorunu dgiturk servisine söyledim,lcd ve plazma tv lerde bu tür sorunlar olduğunu söylediler,gerçi çok rahatsız edici bir durum değil ama insan görüntüde bir sorun olmasını istemiyor,benim sizden ricam reciver ile tv arasındaki scart kablo kaliteli bakır olanlardan olursa görüntü kalitesinde bir artış olabilirmi,bilen varsa cevaplarını bekliyorum ona göre scart kablo almayı düşünüyorum.

• Merhaba,

Ben de evime 19" Samsung LCD monitorü (4 ms tepkime süresi) Avermedia TV Box 7 Live ile bağlayarak bir LCD TV yaptım. Digiturk kullanıyorum. Aynı sorunu ben de yasıyorum. Dedigin gibi cok rahatsız edici degil ancak cozumunu bulmaya calisiyorum.

Ben Digiturk uydu alıcıdan TV BOX' a Philips' in altın kaplamalı kablosu (Scart to TOS(Sarı)) ile bağlamama ragmen durum degismedi.

Kolay gele,

Başar
  • lcd tv lerde bu olası bir sorundur zaten
    bu işin duayenlerine sorduğunuzda gerçek anlamda kaliteli görüntünün aslında zaten karanlık sahnelerde yakalanmaya çalışıldığını söyleyeceklerdir
    plazma ve lcd lerde zor olan tam siyahı yakalamaktır dolayısı ile karanlık sahne ve koyu renk formatlı görüntülerde sürekli olarak bu sorunlar zaten vardır...
    siz bakmayın teşhirdeki cihazların çiçekli böcekli görüntüleri süper şekilde gösterdiğine asıl önemli olan canlı yayındaki futbol karşılaşması ,aksiyonu yüksek ,sahnesi hızlı ve çekimi karanlık sahnelerdir
    yinede konunun uzmanı olan arkadaşlarımın yorumlarını beklemenizi tavsiye ederim...
  • evet arkadaşlar dün teknosadan philips altın kaplamalı scart kablo aldım,dalgalanma gene oluyor,yanlız altın kaplamalı kabloyu takınca sanki görüntü netleşti gibi geldi bana,ama diğer sorun devam ediyor,tv nin servisine haber verdim ,perşembe günü gelip bakıcaklar.
  • Geçmiş olsun.Umarım servis olayı çözüme kavuşturur..
  • teşekkürler arkadaşlar,servis gelsin bakalım ne olucak.
  • selam. aynı sorun bendede vardı. lg marka lcd aldım bende. problem scart scart kabloda degıl. ufak bi tavsıyem var denerseniz kalkıcaktır dalganlanmalar. lcd nin fişini sök sonra ucundaki artı ve eksi cubuklar ın tam ortasında demir serit olucaktır. yanlara dogru uzanır. orayı bı elektrik kablosu ile kapat. 2 kat bant vur hatta takarken geri sıyırmasın diye. yani yaptığımız işlem topraklamasını kesıyoruz. türkiyede coğu prizde sahte topraklama varmış. topraklama olmaması sahte topraklamadan çok daha iyidir diyorlar. bu işlemi yaptıgımızda ilerde problem yaşarmıyız dıye teknik servıse sormustum bişi olmaz dedi. sadece elektrikciyi cagırın 2. işlem olarak ana elektrik girişinden topraklamayı iptal etin gibi bişi söledi tam anlamadım orasını amaa. diyeceğim ben bant cektım yatay dalgalanmalar yok oldu. suanda goruntu guzel. yoksa cok pahalı bı scart scart girişi almayı dusunuyordum fakat onunda faydası olmuyormuş. yani bu dalgalanma sorunun kaynağı prizde diyebilirim. akım koruyucu prizde alın dedi teknikteki arkadasş. bu konuyada surdan bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_20485194/mpage_1/f_/key_//tm.htm#35967788

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı philips den bende var sorunu şöyle hallettim. Menu ayarlarında görüntü sekmesine gidin renk ayarları ekstra ayarlar bolumunde "sıcak" "soguk" ve "normal" gibi bir secenek var. sıcak ve normal seciliyken bu dedigin olayı yaptı.simdi sogukta bahsedilen dalgalanma yok. senin gibi ben de scart degisip kaliteli kablolar vs denedim sonuç değişmemişti. zaten bu seri lcd ler 50hz bunun da goruntu uzerinde etkisi var.

artı not: keskinlik ayarını cok fazla arttırmayın 2-3 oldukca yeterli bir oran.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.