Şimdi Ara

LCD TV hakkında garip bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1,5 aydır bir lcd tv alma peşindeyim. Araştırıyorum soruyorum ve en önemlisi ise her kafadan farklı bir fikrin çıktığı bir piyasa içinde bende günden güne farklı düşünceler içine girip karar aşamasına gelemiyorum.

Benim bir LCD tv deki en büyük aradığım özellik kanal geçişlerinin çabuk ve bekletmeden olmasına yönelik. Evimde mevcut Arçelik marka bir LCD tv var. Görüntü kaynağı kablolu tv olmasına rağmen kanal geçişlerini 1,5 saniye civarında yapması ve geçiş anında siyah ekrandan sonra görüntüyü verebilmesi. Bu beni inanılmaz derecede sıkıyor.

Kimi konuştuğum kişiler bunun görüntü kaynağı ile çözülebileceğini söylerken kimi leri ise tepkime süresi ile alakalı olduğunu söylüyor.

40'' veya 42'' segmentinde kablolu tv kaynağı ile kanal geçişlerini sorunsuz ve anlık olarak yakalayabileceğim LCD TV konusunda yardımcı olmanızı ve bilgilendirme yapmanızı rica ediyorum.

Hele birde bu anında geçiş süresinin yanında görüntü kalitesininde mükemmel olduğu bir cihaz tavsiye edebilirseniz sevinirim.

Genelde SONY Bravia serisinin geçişleri anlık yapamadığı söylenmekte. Yardımlarınızı rica ederim.

Maximum bütçem 2400 YTL civarındadır.

Teşekkürler

• Soruna cevap değil ama LCDde kablolu yayın çokta iyi görüntü vermez bence TVnde uydu yayını kullan bende 2 yıldır LCDtv kullanıyorum evde kablolu yayın olmasına rağmen denemek için bile takmadım uydudan izliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmare666 -- 21 Kasım 2008; 9:58:44 >
  • sayın arkadasım sana nacizane tavsiyem..şuan seg lcd ve plasmalar indirimde 1190 ve 1290 ytl arasında.o butcen varsa 2 tane al hem salonuna hemde kendi odana .seg baslıgı altındaki konuyu incele yorumlara bak.kablolu tv kullanıyorsan fazla pahalı urune para vermeye ne kadar deger yorum senindir.
    saygılar
  • quote:

özellik kanal geçişlerinin çabuk ve bekletmeden olmasına yönelik

tv menülerinin hızlı olması önemli bir etkendir.ayrıca sorun garip te değil. bunu özellike isteyen bir arkadaşa ilk defa rastlıyorum. iyi de olmuş.biraz daha açarsak;

1- samsung 8 serisi ile igili incelemem de ayrıca da belirtmiştim. tv menüleri geçekten hızllı bulunmuş.( bilmeyen arkadaşlar için aktarmış olayım)

2- kablo tv PID seviyesinin düşüklüğüne ve farklı dezavantajları düşünüldüğünde uyduya göre kalite bakımından geridedir.(mümkünse uydu kullan çok daha iyi olur)

3- sony nin bazı modellerinde kablo tv de iyi bir performansa çıkamayacağı doğrudur.(güzel bir tespit tebrikler).

4- ancak hangi modellerinde bu olabilir dersek; P,L,U,(D serisi de belki uyduya nispeten kablolu yayında kasabilir). Ancak V4000,W4000,X3500 ... gibi seriler hem teknik donanımları,hem güncel oluşları itibariyle iyi bir alternatif olacaktır. ancak kablo tv nin kalitesizliği ni düşünürsek bu modellerin performansını olumsuz yönde etkileyecektir.yani sen bu modelleri kablolu yayında orta-üst performansta bile kullanamazsın denilebilir.

5- Bunlara bir alternatif te Toshiba XV serisi olabilir. işlemcisi iyi,yerli-yabancı forumlar da fiyatına göre kaliteli ve teknik problem çıkarmaması sürekli övgü almıştır. bu seriyi de ciddi manada düşünebilirsin.

quote:

şuan seg lcd ve plasmalar indirimde 1190 ve 1290 ytl arasında.o butcen varsa 2 tane al hem salonuna hemde kendi odana .seg baslıgı altındaki konuyu incele yorumlara bak.kablolu tv kullanıyorsan fazla pahalı urune para vermeye ne kadar deger yorum senindir.

bu yorumu yapana şunu sor; Toshiba Sony den bile kaliteli işlemciye (processor) sahipken SEG mi PID seviyesi uydudan daha düşük olan kablolu yayında bu markalara alternetif olabilecek???

Saygılar

• sayın universiteli urunle alakası yok dıyecegımın bir hikaye vardır cocuk dedesıne heycanla haber vermiş dede deve satıyorlar 1 pula !!! dede kalsın demiş.zaman gecer cocuk dede gordunmu deve 1000 pula satılıyor.evlat 10 tane al gel demiş....sayın universiteli paraya gore yorum yaptım !!!
    ürün secimine gelince ne sony ne panasonic ne toshiba bilmem gider mitsubushi sharp yada runco home cinema alırım 34 bin dolara !!!
    saygılar
  • quote:

....sayın universiteli paraya gore yorum yaptım !!!

quote:

Maximum bütçem 2400 YTL civarındadır

Sony 40V4000- 2350 ytl-İB
  • sony 40w4500 canavar gibi cihaz.fazla söze gerek yok.Gözler yalan söylemez.
    Benim fikrime gelince plazma al derim.42Pz85 tepkime 0,001ms süper değilmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

42Pz85 tepkime 0,001ms süper değilmi

süper demeye gerek yok zaten o panel kendini belli ediyor.w4500 Pana nın PZ serisiyle yarışamaz.

Saygılar
  • Eger uydu alıcınız varsa kanal geçişi gibi bir derdiniz yok. Tv ne kadar iyi olursa olsun eger uydu alıcınızın işlemcisi zayıfsa zayıf kalır geçişler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.