Şimdi Ara

LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme: 08 Haziran 2020 - İşletim sistemi yükseltme RetroFW v2.2 ve RetroFW v2.2+

Bir süre önce aldığım Bittboy v3.5’tan sonra LDKgame LandScape (Horizontal) Edition’a geçme vakti gelmişti. İzlenimlerimi paylaşmak istedim. Aliexpress’ten PostNL --> PTT yoluyla, inanılmaz bir hızla, 12 günde geldi (Bittboy’u bittboy.com’dan almıştım ve yine PostNL --> PTT yoluyla 5 haftada gelmişti). 21TL gümrük vergisi ödedim. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum (Ekim2019).

LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020)
    Aliexpress - Retro Handheld Store - LDKgame LS

Kısaca teknik özellikleri şöyle:

quote:

İşletim sistemi: Linux (OpenDingux)
    Ekran: 2.7 inch TFT (4:3)
    Çözünürlük: 240x320 pixel
    İşlemci: Çift çekirdek JZ4760
    Hafıza: 128MB DDR2 RAM
    Depolama: Pilin altında 16GB mSD’de işletim sistemi yüklü olarak geliyor (Değiştirilebilir)
    Harici depolama: Kasanın alt tarafında konumlanan ikinci mSD yuvası 128GB’ye kadar depolama sunuyor.
    Pil: 5V/1020mAh BL-5P
    Boyut: 12.9cm x 8.8cm x 1.7cm

Dikey ve yatay olarak iki versiyonu olan LDKgame, 3 renk seçeneğine (kristal, siyah kristal ve sarı)sahip. Ben sarı rengini aldım. Kutusundan cihaz, şarj kablosu, video kablosu (Landscape versiyonun TV’ye görüntü desteği yok şu anda ama ileride işletim sisteminin yeni versiyonları destekleyebilir tabi), 16GB mSD, pil ve ekran koruyucu film çıkıyor. Ekranın üstü cam olmadığından parmağınızla dokunduğunuzda plastik ekran yüzeyi içeri çöküyor. Hemen ekran koruyucu filmi uygulamakta yarar var, böylece sert bir ekran yüzeyi elde ediyorsunuz.

Köşeleri sert ve kasasının materyali parlak. Maksimum 1 saate kadar oyunlar oynadım ama sert köşeler sorun olmadı.

IPS kalitesi sunmayan TFT ekranı alt açılardan bakıldığında renk değiştiriyor. Ama yine de yeteri kadar parlaklık sağlıyor.

D-pad’in tuşları sessiz ve yumuşak. Analog joystick ve omuz tuşları (L1 & R1) sert. Ayrıca L1 ve R1 tuşlarından güzel bir klikleme sesi alıyorsunuz. ABXY tuşları yumuşak ama biraz daha büyük olabilirlerdi.

Stereo hoparlörler cihazın arka tarafında ve yüksek ses veriyorlar. Her emülatörde dikkatle denemesem de seste aşırı bir bozulmaya rastlamadım genel olarak. Kulaklık çıkışı 3.5mm ve cihazın üstünde.

Yüklü gelen UselessOS’i fazla kullanmadan internetten uyumlu RetroFW işletim sistemini bularak (bağlantılar bu yazının sonunda), tabi ki başka bir mSD kart kullanarak, LDKgame LS’de kullanmaya başladım. Yine işletim sistemi saniyeler içinde yükleniyor ve oyun oynamaya başlayabiliyorsunuz. RetroFW’deki emülatörlerin performansı iyi. PS1 oyunlarının bazılarını oynatıyor ama iyi bir PS1 performansı ve ilerisi için daha iyi performans sunan modellere bakmakta fayda var.

RetroFW'deki emülatorler:

Amiga, AmstradCPC, Atari 2600, Atari 7800, Atari 800, AtariLynx, BBCmicro, C64, ColecoVision, Dos, FBA320, FBA320, FBAGCW, GB, GBC, GBA, Intellivision, Mame, MegaDrive, MasterSystem, MSX, NeoGeo, NES, NGP, PC-98, PCE, PokeMini, PS1, SNES, ZXspectrum, Stella ve WonderSwan.

Bittboy v3.5 ile karşılaştırmak yanlış olur, aynı segmentte değiller sonuçta ama tek şey söylenebilir ki her açıdan LDKgame Bittboy v3.5’tan üstün bir cihaz. LDKgame LS'yi daha çok Pocket Go ile karşılaştırabiliriz. Şunu da unutmamak gerekir ki eski tarihli incelemeler konsolların eski donanım ve yazılım sürümlerine ait olabiliyor. Bu cihazlar donanımsal ve işletim sistemi olarak sık aralıklarla yenileniyorlar.

LDKgame LS ile emülatör tabanlı el konsolu dünyasına güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Sonuçta daha uzun yıllar dayanmasını istediğiniz Gameboy DMG01’inizi çantaya atıp yanınızda gezdirmek pek istemezsiniz. Orijinal eski konsolların zor bulunduğu, bulunsa da yüksek fiyatlara satıldığı bu devirde emülatör tabanlı konsollar retro oyunları herkese açıyor ve kolay erişim sağlıyor. Çantanızda cebinizde her zaman sizinle olacaklar.

Ama unutmayın ki hiçbir şey orijinali gibi değil, retro konsolunuz yoksa bir tane edinmeli, varsa ona çok iyi bakmalısınız.

ldkgame.com

Aliexpress - Retro Handheld Store - LDKgame LS

Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi

İşletim sistemini güncelleme:

1. Github - RetroFW 2.2 sayfasından uygun RetroFW versiyonunu indirin. LDKgame (Horizontal/Landscape) için Type 2A örneğin.

2. Disk görüntüsü (disk image - .IMG) dosyasını win32diskimager programı ile hafıza kartına yazdıktan sonra LDKgame LS'ye takınız. Karttaki boş alanı tanıyacak ve dosya sistemi o alanı kullanıma dahil edecektir.

3. Ancak RetroFW v2.2 tam anlamıyla "BOŞ" olarak gelmekte. Emülatörleri, programları siz indirip kurmalısınız. Bunun için RetroFW Emülatörler / Programlar sayfasından yararlanabilirsiniz.

4. Ama mevcut emülatörlerin ve programların hazır bulunduğu "HER ŞEY DAHİL" bir çözüm isterseniz RetroFW 2.2+ Yükseltme Dosyası'nı indirip masaüstüne klasörü çıkardıktan sonra "temiz" RetroFW v2.2 kurulumunuzun "üstüne yazarak / overwite" mevcut çoğu emülatöre ve programa sahip olabilirsiniz. Sonra sadece klasörlerine oyunları (ROM'ları) kopyalamak kalıyor.

LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020) LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020) LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020) LDKgame Landscape (Yatay) El Konsolu- İzlenimler / İşletim Sistemi Yükseltme (08Haziran2020)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 8 Haziran 2020; 23:20:30 >

• Hocam ben de yaklaşık 2 hafta kadar önce Aliexpress'ten yatay LDK siparişini verdim. Aslında Bittboy sipariş edecektim fakat 30hz ekran yüzünden oyunlarda tearing çok oluyormuş. Videolarda da izledim bunu. LDK siparişini verdikten bir süre sonra ilk LDK, yani "Vertical"ın kullandığı çipin JZ4760B olduğunu öğrendim. İkisini de satın alıp kullananların bir kısmı vertical LDK'nın performans olarak yatay LDK'dan bariz bir üstün farkı olduğunu, bir kısım kullanıcı ise JZ4760(yatay ldk'da kullanılan) ve JZ4760B(vertical'da kullanılan) çiplerinin mhz farkının 50-60 civarında olduğunu ve sadece bazı "snes" ve "ps1" oyunlarında belli belirsiz performans farkının olduğunu belirttiler. Şayet ben bunu önceden öğrenseydim netice değişmeyecekti çünkü yatay ldk'da kullanılan "analog stick" ve "çift hoparlör" olayı çok hoşuma gitti. Ayrıca yatay ldk videolarda izlediğim kadarıyla kullanım açısından bana daha ergonomik geleceğini düşündüğüm için yatay LDK sipariş geçtim. Ürün bana ulaştıktan sonra detaylı bir inceleme videosu yayınlamayı düşünüyorum. Sizin de emeğinize sağlık hocam, aleti almayı düşünenler için faydalı bilgiler paylaşmışsınız. İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alvagen -- 23 Ekim 2019; 15:53:15 >

• Alvagen kullanıcısına yanıt
    Bence de en iyi seçimi yapmışsınız başlamak için. Ben Bittboy v3.5 almıştım ilk önce. LDKgame den sonra daha bir çok eksiği ortaya çıkıyor Bittboy'un. Tabi beklentiler ve bütçe önemli. Bittboy fiyatına göre hala çok iyi performans sunuyor. Ama Bittboy ve Pocket Go'lar giriş seviyesi olarak görülmeli. LDKgame modelleri, RS-97 ve RetroGame300 meraklıları için ideal modeller.

LDKgame şekil olarak güzel gözükse de benim ellerime uymayacağı kesindi. Gameboy Advance formundaki LDKgame Landscape ise dediğiniz gibi analog joystick, stereo hoparlörler ve daha rahat tutuş ile artıları çok. RetroFW yüklediğim için emülatörler zaten yeterli performansı verecek şekilde optimize edilmiş. PS1 oyunlarını hiç denemedim. Gerek yok benim için. Zaten zorlanacağı kesin. Köşeli kenarlarını konforsuz bulan yorumlar var, o daha çok kişisel ve tutuşa bağlı. Ben de sorun çıkarmıyorlar.

Yeni alevlenen retro el konsolu piyasası hızla gelişiyor. Yeni modeller PS1 oyunlarında da güzel performans sunuyor.

RG350H ve Pocket Go v2 beklenen modeller. PocketGo v2 aralıkta çıkıyor. Elimize ulaşması ocak sonuna varacağından fazla beklemeden RetroGame 350 siparişi verdim. Tabi hobi bütçemi dengelemek adına Bittboy ve LDKgame LS'ye veda edeceğim. Ama üçünü bir yan yana koyacağım ilk önce.

Video inceleme güzel olur. Zaman darlığında benden bu kadar. En kısa zamanda gelir umarım. RetroFW yüklemeyi ihmal etmeyin. Tabi yeni bir mSD'ye.

İngilizce'niz varsa Discord'da El konsolları forumu güzel bir kaynak. Geliştiriciler de yazıyor. Güzel bir ortam. En sıcak haberler orada.

Discord Retro Game Handhelds

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 25 Ekim 2019; 23:37:20 >

• Bundan yaklaşık 5 sene önce gittigidiyor üzerinden "JXD 7800B" android tabanlı oyun konsolunu almıştım. Aslında bildiğiniz android tablet ama yan taraflarında aynı switch'te olduğu gibi joystick vardı. Galiba o cihazdan donanımhaber sayesinde haberim olmuştu ve bu tarz retro oyun oynatan cihazlara ilgim olduğu için vakit kaybetmeden satın almıştım Cihazın içinde önceden yüklü gelen "happy chick" programı sayesinde A'dan Z'ye neredeyse bilinen tüm konsolların oyunlarını emule edip oynatabiliyordu. Hatta psp oyunlarını yarım yamalakta olsa oynatıyordu. Fakat dışarıda kullanım için uygun bir cihaz değildi. Şimdi ben bunu otobüste, vapurda vs. kullansam çok dikkat çekerdi, bu yüzden evden hiç çıkarmadım Uzun süredir evin bir kenarında duruyor, kullanmıyorum. LDK ise JXD'nin aksine, toplu taşım araçlarında yolculuk yaparken kullanım için bence çok ideal bir cihaz. Bu arada LDK konsolunu satın almadan önce sizin Bittboy konunuza denk gelmiştim ve aslında LDK almama sizin konu biraz vesile oldu. Bu yüzden tekrardan teşekkür ederim size. Bu arada cihazım bugün yarın elime ulaşmış olur, gelince zaten iyicene bir kurcalayıp, sonrasında A'dan Z'ye emulatörleri de dahil olmak üzere incelemesini yapmayı düşünüyorum. Ayrıca kendim basit, mütevazi bir oyun yapıp bu cihazda oynatma planlarım var . İşten güçten vakit bulabilirsem, inşallah kendi oyunumu yapıp bu cihazda oynayabilme imkanına sahip olurum.

Edit: Cihazım stok RetroFW yüklü geldi. Jet hızıyla custom firmware yüklüyorum şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alvagen -- 26 Ekim 2019; 15:16:7 >

• Cok guzel konu hicam, sizin gibi inceleme yapanlari bulmak epey zor cidden. 1up PiBoy XL hakkinda ne dusunuyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi urun secerken birçok etmen devreye giriyor. Herkes farkli nedenlerle farkli cihazlari seçebiliyor.

Benim icin bu cihazlarda portatif olmasi ve akıcı, keyifli bir deneyim sunması önemli. Bu baglamda ekstravagant bir yaklaşım getiren 1Up PiBoy XL in olayi biraz abarttigini düşünüyorum. Fiyatiyla da (PS4 alınır) herkesin harci olmayacak bir cihaz. Evde cam içinde saklayip sadece ozel zamanlarda cikarmak gerekir böyle bir cihazi.

Şu an icin favorim RG350 ve Aralik gibi çıkacak olan Pocket Boy v2...

Yine Çin de satışa cikan ve yakinda da (kasımda) uluslararası satisa cikacak olan GK350H da gelecek vaat ediyor. Metal kasa mod'u da sahane gözüküyor. Resimleri yukleyecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 30 Ekim 2019; 23:55:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimden pek çok emulatör konsol geçti(New Bittboy, dingoo, retro mini, retro game vs) Hepsini de bir süre deneyip sattım . Çünkü hiç biri içime sinmedi. İlla ki bir kusuru oluyor . Ya ergonomik olmuyor (Bitboyu yarım saat kullandıktan sonra insanın parmağına kramp giriyor , o kadar küçük ki) ya materyal kalitesi kötü oluyor (Çin işi sonuçta). Anlamadığım nokta bu cihazlar inceleme sitelerinde , youtube de filan yere göğe sığdırılamıyor. Sonra farkettim ki psp pek çok emuyu çalıştırabiliyor zaten . Ayrıca materyal kalitesi de bunların hepsinden iyi. Neticede Sony yani. Temiz ikinci eli de 200-250 civarı bir sürü yerde satılıyor. Bu turşu gibi cihazlar ise son çıkan vergilerle birlikte 400 lira civarına geliyor Türkiye'ye. Yanlış anlamayın bana mantıksız geliyor artık. Mantıklı bir gerekçe gösterene de saygı duyarım elbette:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Çin malı / made in China" adi ürünlerle eş anlamlı olsa da günümüzde, Çin sadece bir aracı aslında, aracıya zeval olmaz. Çin'de her şey üretiliyor. Apple dan Asus a sayısız şirket üretim için Çin'i seçiyor malum nedenlerden dolayı. Çin deki üretici firmalar ürünleri şirketlerin istediği kalitede üretiyorlar. şirket 30USD'lik Bittboy üret deyince ona göre üretiliyor ya da 1000USD'lik bir iphone11 kendi kalitesiyle üretiliyor. fiyatların fahiş olup olmadığını tartışmıyorum.

Tabi siteler, YouTube kanalları üreticilerden bu ürünleri ücretsiz aldığından, yazı ve videolarına da sponsor bulduklarından dolayı yanlı, pozitif eleştiriyorlar bu cihazları. Çok hızla ilerleyen her ay neredeyse yeni bir ürünün çıktığı bir pazara dönüştü ve daha yeni başlıyor...

fiyatı işin bir boyutu, fiyat ile her şeyi değerlendiremeyiz. herkesin kendine göre nedenleri olacaktır alma ve almama konusunda.

Örneğin bu cihazlar Linux'da çalışıyor çoğu içeriğin kaynak kodu açık, bir çok modifikasyona ve yeni şeyler eklemenize olanak tanıyor. Linux da öğreniyorsunuz bahaneyle. Yine donanim modifikasyonları için cihazların çizimlerine ulaşabilirsiniz.

Discod'da çok güzel bir topluluğu var Retro Game Handhelds'in... Herkes çok yardımcı oluyor. Geliştiricilerle muhabbet ediyorsunuz, fikir belirtiyorsunuz, yeni donanım ve yazılım için ne olmalı ne eklenmeli anketlerine katılıyorsunuz. Siz de birşey geliştirip, test edip katkıda bulunabiliyorsunuz, ve bu ürünlerin geleceğine şekil veriyorsunuz.

Bunlar benim için önemli, ama başkasına bir anlam ifade etmeyebilir.

Seçenekler bol. Sony PSP türevlerinden alabilirsiniz. Tabi Sony bu. Apple gibi kendi bildiğini okuyan, direten şirketlerden. Kendi hafıza kartları, özel şarj kabloları vs uğraşmanız lazim. Kaybettiniz mi? Kolay bulamazsınız kabloları, aksesuarları... Zamanında 11-12 yil kadar önce PSP1004-CW de sonra da PSPgo ile bayağı emülatorde oyun oynamıştım. Açık kaynaklı (open source) yazılım ve donanımı her zaman Sony'e ve benzer şirketlere tercih ederim. Varsın 3-5 eksiği olsun.

Emülatör tabanlı el konsollarını arabesk müziğe benzetiyorum. Uzun yıllardan sonra kabullenildi sanat camiasında, birçok sanatçı yeniden yorumladı arabesk şarkılarını... Bu cihazlar da kabullenilecek (ya da kabullenmezsiniz, siz bilirsiniz) Ama vakti var sanırım daha. Çıkan ucuz ve bu yüzden de kalitesiz modeller eleştirenlerin hedefinde olsa da daha makul modeller (fiyat biraz yükseliyor tabi) Nintendo Switch Lite'in kardeşi olabilecek kalitede. Önemli olan şirketlerin bu cihazları üretmek istedikleri kalite. Çin o kaliteye göre üretecektir Çin'de üretilen her ürüne "Çin malı, adidir" yakıştırması çok da doğru bir yaklaşım değil sözün kısası. O zaman elinizdeki cihazların, cihazların içindeki parçaların %90'ı adi.

alıp almamak beğenip beğenmemek size kalmış.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 17 Kasım 2019; 22:38:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PROJECT2501

"Çin malı / made in China" adi ürünlerle eş anlamlı olsa da günümüzde, Çin sadece bir aracı aslında, aracıya zeval olmaz. Çin'de her şey üretiliyor. Apple dan Asus a sayısız şirket üretim için Çin'i seçiyor malum nedenlerden dolayı. Çin deki üretici firmalar ürünleri şirketlerin istediği kalitede üretiyorlar. şirket 30USD'lik Bittboy üret deyince ona göre üretiliyor ya da 1000USD'lik bir iphone11 kendi kalitesiyle üretiliyor. fiyatların fahiş olup olmadığını tartışmıyorum.

Tabi siteler, YouTube kanalları üreticilerden bu ürünleri ücretsiz aldığından, yazı ve videolarına da sponsor bulduklarından dolayı yanlı, pozitif eleştiriyorlar bu cihazları. Çok hızla ilerleyen her ay neredeyse yeni bir ürünün çıktığı bir pazara dönüştü ve daha yeni başlıyor...

fiyatı işin bir boyutu, fiyat ile her şeyi değerlendiremeyiz. herkesin kendine göre nedenleri olacaktır alma ve almama konusunda.

Örneğin bu cihazlar Linux'da çalışıyor çoğu içeriğin kaynak kodu açık, bir çok modifikasyona ve yeni şeyler eklemenize olanak tanıyor. Linux da öğreniyorsunuz bahaneyle. Yine donanim modifikasyonları için cihazların çizimlerine ulaşabilirsiniz.

Discod'da çok güzel bir topluluğu var Retro Game Handhelds'in... Herkes çok yardımcı oluyor. Geliştiricilerle muhabbet ediyorsunuz, fikir belirtiyorsunuz, yeni donanım ve yazılım için ne olmalı ne eklenmeli anketlerine katılıyorsunuz. Siz de birşey geliştirip, test edip katkıda bulunabiliyorsunuz, ve bu ürünlerin geleceğine şekil veriyorsunuz.

Bunlar benim için önemli, ama başkasına bir anlam ifade etmeyebilir.

Seçenekler bol. Sony PSP türevlerinden alabilirsiniz. Tabi Sony bu. Apple gibi kendi bildiğini okuyan, direten şirketlerden. Kendi hafıza kartları, özel şarj kabloları vs uğraşmanız lazim. Kaybettiniz mi? Kolay bulamazsınız kabloları, aksesuarları... Zamanında 11-12 yil kadar önce PSP1004-CW de sonra da PSPgo ile bayağı emülatorde oyun oynamıştım. Açık kaynaklı (open source) yazılım ve donanımı her zaman Sony'e ve benzer şirketlere tercih ederim. Varsın 3-5 eksiği olsun.

Emülatör tabanlı el konsollarını arabesk müziğe benzetiyorum. Uzun yıllardan sonra kabullenildi sanat camiasında, birçok sanatçı yeniden yorumladı arabesk şarkılarını... Bu cihazlar da kabullenilecek (ya da kabullenmezsiniz, siz bilirsiniz) Ama vakti var sanırım daha. Çıkan ucuz ve bu yüzden de kalitesiz modeller eleştirenlerin hedefinde olsa da daha makul modeller (fiyat biraz yükseliyor tabi) Nintendo Switch Lite'in kardeşi olabilecek kalitede. Önemli olan şirketlerin bu cihazları üretmek istedikleri kalite. Çin o kaliteye göre üretecektir Çin'de üretilen her ürüne "Çin malı, adidir" yakıştırması çok da doğru bir yaklaşım değil sözün kısası. O zaman elinizdeki cihazların, cihazların içindeki parçaların %90'ı adi.

alıp almamak beğenip beğenmemek size kalmış.

saygılar
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim hocam. Elbetteki kaliteli şeyler üretiyorlar Çinli firmalar da. Misal gb boy bence orijinalinden bile daha güzel bir ürün:) Aslında sıkıntı dolar kurunun yüksek olması ve vergilerden kaynaklanıyor. Normalde çok çok ucuz olan bu cihazlar , bütçesi kısıtlı retroseverler için lüks haline geliyor.

• Güzel ve açıklayıcı bir konu teşekkürler.

Ben amiga oyunları dahil bir çok emülatör oyununu oynamak istiyorum, bittboy, pocket yada LDK hangisini tavsiye edersin?
  • Piyasanin hizina yetismek zor. Yeni modellerin çıkmasıyla Bittboy ve PocketGo v1 geride kaldi. Yeni cikan The New Pocket Go (V2)'yu gorun derim. LDKgame LS'den USD15 kadar daha pahali ama avantajları cok daha fazla.

Şu an icin piyasanin hakimi RG350. Fiyatini hak eden kaliteye ve geliştirici desteğine sahip. The New PocketGo fiyat avantajiyla piyasada yer edinmeye calisiyor, RG350'den düşük uretim kalitesi var.

Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 8 Haziran 2020; 22:56:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellenen RetroFW işletim sistemi RetroFW v2.2 bağlantıları ve yükseltme işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili açıklamalar ana konuda.

Ayrıca RetroFW 2.2 emülatörsüz ve programsız geldiğinden mevcut olan emülatörlerin ve programların kolay bir işlemle nasıl yükleneceği de yazıda yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 8 Haziran 2020; 23:6:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.