Şimdi Ara

LeafGreen takımımı değerlendirir misiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de herhangi bir atk saldırısının onix'e tek atamayacağını destekliyorum. Onix'in hayvanımsı bir defi var. Ayrıca machop tek yemesin ki onix'e vurabilesin.

Hitmonchan-lee konusuna gelirsek ben de hitmonchan'i deverim o yüzden onun daha iyi olduğunu söylerim. Sebebi ise 4 farklı türden de saldırısı olması. Full atk gidilirse çoğu pokemonu counterlayıp tek atabilir en kötü 2 atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

Su terimleri ogretsin biri bama ya, eve gidince FireRed e basliyim

Sen anlamadığını söyle hocam ben söylerim sana.

Ben genel olarak Hitmonlee'yi severim ama güç olarak bilmem.

Ayrıca bence de normal atk. Onix'e tek atamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHXS

quote:

Attack la Sp. Attack'in ne farki var; OHKO ne Nature'lar ne ne ise yarar

Oyunlarda statlari kendisi veriyordu demi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Statlar otomatik.
    Bazı saldırılar ATK gücüne dayanıyor bazıları ise Special ATK gücüne.
    Örn:Mega Punch (ATK) - Confusion (Special ATK)

• quote:

quote:

quote:

Yazdım cevapları pmden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Expulso

Oyunda Professor Oak lık diye bir özellik yok, Breeder lık var ama. (Ayrıca dizide de zaten professor oak sonradan şairliğe bağlıyo iyice. Yani olmak istiyorsan benim için sorun yok) "gel ws atak qanqa" gibi laubali yakıştırmalarda yapma bana. Fikirlere saygım var diyorsun, tabi baskı altına girincede karşındakine saygısızlık yapabiliyorsun.. Kendi içinde çelişiyorsun.

Onix ve Machop a gelince, her ne kadar Fighting atağa karşı Weakness'ı olursa olsun, o derecede yüksek bir defansa yine etkili şeyler yapamaz. Ayrıca speed i unutuyorsun, Onix her seferinde ilk vuran olacak ve Double-Edge gibi atakla her seferinde de STAB leyebilir. Ayrıca Onix HARDEN+REST+SLEEP TALK desteği ile 2 tur içersinde kendini ölümsüz yapabilir. Çünkü 2 kez bile Harden yaptığı takdirde defans 2 ye katlanmış oluyor, bu da Shuckle'ın Defansından bile daha yüksek bir defansa demektir. (Stat puanı olarak düşünürsek 700-800 küsür, rüya gibi) Bu şartlar altında Machoke u da yener, Machamp'ı da gayet zorlar, hatta küçük bir şansın yardımıyla onu bile yenebilir. Hız olarak Machamp tan bile fazla hem. (Bu anlattıklarımın olması için tabi güzel bir EV Training'den geçmesi lazım Onix in, o da gayet kolay.) Yani her şey Type Adventage (Tür avantajı) değildir dostum, bunu unutma.
    (Fakat Fighting Move/Onix bağlantısı için geçerli bu dediklerim, ama tutup ta Onix e Blastoise ile Hydro Cannon gibi hemde Special olan bir atak yaparsan, havada da karada da STAB ler)

Mesela şimdi gel "arkadaşça" VS atalım dicem, bana köpürceksin diye demiyorum
    Ama benim bir kaç gün önce açmış olduğum "Fire Red VBA Link Battle" adında bir konu var. Orda toplanıp aramızda VS atmayı planlıyoruz. İstersen sende katılabilirsin

Tamam iyi niyetli bir arkadaş olduğuna inanıyorum Eğer kırdıysam kusura bakma lütfen.Tabi ki uygun bir zamana denk gelirse beraber oynayabiliriz sorun değil.Sen işin PVP kısmına dikkat ediyorsun anladığım kadarıyla o yani in-game karakterlerle değil daha çok arkadaşlarınla falan oynuyorsun bu oyunu o yüzden çıktı bence tartışma neyse o kadar da yırtınmaya gerek yok allahın japonları işte

• OHKO: One Hit Knock Off : Yani bir vuruşta öldürmek anlamına geliyor.

Saldırılar ATK ve SP.ATK olmak üzere 2ye ayrılır.
    Senin pokemonun karşıdaki pokemona fiziksel temas ederek hasar veriyorsa o saldırı ATK'tır. Örneğin Bite saldırısı bir ATK saldırısıdır. Rakibi ısırıyorsunuz sonuçta.

Karşıdaki pokemona temas etmeden hasar verdiysen bu saldırı SP.ATK yani Special Attacktir. Örneğin Water Gun saldırısı rakibe su ile saldırır ve hiçbir şekilde karşınızdakine temas etmezsiniz.

Defanslarda DEF ve SP.DEF olmak üzere 2ye ayrılır. SP.ATK'lardan daha az hasar yemeni sağlayan SP.DEF, ATK'lardan daha az hasar yemeni sağlayan DEF'tir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir nereden geldiklerini anlattım.
  • Bu arada DIPNOT: Generation III oyunlarında (R/S/E - FR/LG) Dark Type ataklar special atak olarak geçiyor (Bite & Crunch ta dahil). O zamanlar öyle fiziksel temas ve uzaktan vurma sanırım tam oturmamış.. Generation IV ve sonrasında şuanki bildiğimiz halini alıyor (yani D/P - HG/SS - B/W etc...)

Generation III teki değişikliklerden bazılarını sayayım (Fire Red için de geçerli)

Bütün normal tür ataklar fiziksel gösteriliyor (Hyper Beam, Hidden Power gibi şuan special olan ataklar o zaman fizikseldi)
    Shadow Ball da o zamanlar fizikseldi...
    Bütün Fire, Water, Electric, Grass ataklar special gösteriliyordu (yani şuan fiziksel atak olarak bildiğimiz Flame Wheel, Razor Leaf, Vine Whip, Spark vb.. o zamanlar specialdı.)

Bu arada Fire Red de bu atakları kullanacaksanız, o zamanki türlerini dikkate alın (Bilmeyenler için).
  • quote:

Bu arada DIPNOT: Generation III oyunlarında (R/S/E - FR/LG) Dark Type ataklar special atak olarak geçiyor (Bite & Crunch ta dahil). O zamanlar öyle fiziksel temas ve uzaktan vurma sanırım tam oturmamış.. Generation IV ve sonrasında şuanki bildiğimiz halini alıyor (yani D/P - HG/SS - B/W etc...)

Generation III teki değişikliklerden bazılarını sayayım (Fire Red için de geçerli)

Bütün normal tür ataklar fiziksel gösteriliyor (Hyper Beam, Hidden Power gibi şuan special olan ataklar o zaman fizikseldi)
    Bütün Fire, Water, Electric, Grass ataklar special gösteriliyordu (yani şuan fiziksel atak olarak bildiğimiz Flame Wheel, Razor Leaf, Vine Whip, Spark vb.. o zamanlar specialdı.)

Bu arada Fire Red de bu atakları kullanacaksanız, o zamanki türlerini dikkate alın (Bilmeyenler için).

güzel bilgiler vermişsin benim dikkatimi bite çekmişti generation III te.

• quote:

Bu arada DIPNOT: Generation III oyunlarında (R/S/E - FR/LG) Dark Type ataklar special atak olarak geçiyor (Bite & Crunch ta dahil). O zamanlar öyle fiziksel temas ve uzaktan vurma sanırım tam oturmamış.. Generation IV ve sonrasında şuanki bildiğimiz halini alıyor (yani D/P - HG/SS - B/W etc...)

Zannetmiyorum. Az önce Serebii'den baktım Fire red için olan pokedexe, bite için physical contact: yes yazıyor.
    Ayrıca Hyber beam için physical contact: no yazıyordu. Yani benim dediğim gibi olabilir.

• http://pokemondb.net/pokedex/jolteon/moves/3

Generation III te böyledir. Bu siteden de bakabilirsin, oyun içinndeki gözlemlerinle de zaten bunu anlayabilirsin. Ben Fire Red Walkthrough ları izliyordum (yabancı), onlarda bahsediyolardı hep bundan. Yani doğruluğu kesin.

Serebii deki şey olayından bahsediyorsun galiba. R/S/E/FR/LR Pokédex ten. Mesela Bulbasaur'ı seçince Razor Leaf ta Physical işareti vardır. Orda şuanki hali ile yazmasını sebebi, artık şuandan itibaren öyle kabul edilmesinden dolayı.

http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Hyper_Beam_%28move%29
    Burda da bak şu yazı ile anlayabilirsin,
    Generation IV and on
    Turns to special move instead of physical move due to new mechanics. (Generations 4 ve sonrasında, yeni hareket bilimi yüzünden, Fiziksel saldırı yerine, Special saldırıya dönmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Expulso -- 19 Mart 2012; 18:22:19 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.