Şimdi Ara

Led bağlantıda + - seçimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    şu elindeki ğüç kaynağını eklemelisin söyledeğin değere göre ledler için sorun degil g4*4 80w ediyo biyerlerde yanlış bilgin var elindekilerini ekle görelim..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Elimdeki güç kaynağı davlumbazın kendi aydınlatması.
    Üzerindeki 20w.lık halojen ampulleri çıkardım. Adem Hocamın yukarda çizdiği devreyi aydınlatma devresine girdim ve uçlarına resimlerini gönderdiğim çubuk ve tablet ledleri taktım. Tablet ledler hiç yanmıyor gibi, çubuklar da yeterli değil.
    Galiba şimdi daha iyi anlatabildim.
  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    halojenler normal parlak yanıyosa yerinde dcye çevrilme esnasında sorun var o yüzden resim eklemeniz lazım elinizdeki güç kaynagı ne sizin çubuklara modem adaptörü bile bağlasanız yeterli gelir.. yada şöle bişi işinizi görürhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-guc-kaynagi-10-amper-led-trafo-200964183/detay
  • Kadir Hocam, trafo ekleyebilecek olsam zaten bu başlığı açmazdım.
    Trafo eklenecek yer yok.
    40w güç ile elindekilerin 3 katı led bağlanır. soru bu ama elde başka bişey yok sorunun kökten çözümü ya power ya eldekilerin dökümü..
    Eldekilerin dökümü:

1- Davlumbaz (üzerindeki şemaya göre ac 2x20w aydınlatma devresi, kesik çizgi ile iki lamba daha var, bundan 2x20wlık 2 ampul daha eklenebilir anlamı çıkarıyorum)

2 - Adem Hocamın çizip benim yaptırdığım doğrultma devresi

3 - Aldığım led çubuklar(6x50cm çubuk led + 2x9w tablet led)
  • Merhaba,

Bugün çıkış gerilimi ayarlanabilen oldukça eski ama güçlü bir trafo ve bir avometre alarak lamba devresini ölçtüm (resim 2 ve 4) Çıkış gerilimi bizim doğrultmaçtan sonra 8v'a düşüyor. Gerilimi 12v olarak alma imkanı olsa olacak gibi sanıyorum.

8 adet çubuk ledi eski trafoma bağladım, 3 tane de davlumbazın devresine bağlayıp yaktım, aralarındaki fark bariz kendini belli etti (resim 3)

DAvlumbazın bahsettiğim elk şemasından(resim 1) anladığım kadarıyla, anakarttan 220v çıktıktan sonra aydınlatma trafosuna girip 12v ac olarak çıkıyor.
    Biz buraya doğrultmaç ekledik ve gerilim düştü.

Becerebilirsem davlumbazı söküp aydınlatma trafosunu by-pass ederek girişini yeni alacağım led sürücüsüne bağlayacağım.
    Sanırım bu şekilde istediğim gibi olacak.
    Projeyi kafamda böyle oluşturdum ama uygulamada farklılıklar olacak mı bilemiyorum.

Led bağlantıda + - seçimi? Led bağlantıda + - seçimi? Led bağlantıda + - seçimi? Led bağlantıda + - seçimi?

Köprü diyor 1.4 volt kadar düşüm yapar. Fakat trafo çıkışına bağlanan yük trafo gücüne göre fazla ise yine voltaj düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    en başta yapılcağı en sonda yapmışsım ama halen trafonun resmi yok .. lambalar acde öyle sönük yanar.
  • Ne hikmetse bunda 1.4v'dan fazla düştü.
    Trafo çıkışına değil, direk karttan kendi aydınlatma trafosunun 220sinden alacağım.(olursa tabii)
    Kendi aydınlatma trafosu çalışmayacak.
    Entepli Kadir ağam, ilgine teşekkür ederim.
    Davlumbazı söküp anakartın resmini çekecem ve aydınlatma trafosu hangisi onu sana soracam.
    Senle beraber onu iptal edip yeni trafo koyacaz inşallah.
    o bayrak G.antepe destek içindir malum kişilere karşı elimde ac 11.5v veren swiç trafo var halojen bağlanıyo büğün işim vardı sabah unutmazsan deneyecem dcde ne oluyo sanırım sorun swiç mod trafo..
    evet güç kaynağı bağlayacan ac yi tekrar dc yapınca led yanıp sönükleşiyo ama ac lambayı bağlarsan sorun yok..
     Led bağlantıda + - seçimi?
  • Biraz zahmetli oldu ama zahmete değdi.
    Resimdeki 220v~18vac trafoyu yerinden söküp onun girişine led trafosunu bağladım, kökünden halloldu.

Led bağlantıda + - seçimi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.