Şimdi Ara

Led bozuldu....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben led isik icin molexden guc almak istiyorum 10 defa denedim ve 10 led lamba bozuldu. Ve birdaha calismiyor. Sizce neden kaynaklaniyor bu sorun ?
    Molexe birlestirince 1 saniyelik yanip sonra bir daha yanmamak uzre sonuyor Led isik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ledlere direkt 12v verirseniz mısır gibi patlarlar en nihayetinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ios_apple

Arkadaslar ben led isik icin molexden guc almak istiyorum 10 defa denedim ve 10 led lamba bozuldu. Ve birdaha calismiyor. Sizce neden kaynaklaniyor bu sorun ?
    Molexe birlestirince 1 saniyelik yanip sonra bir daha yanmamak uzre sonuyor Led isik.

Onlarin 4 tanesini seri olarak bagla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

Ledlere direkt 12v verirseniz mısır gibi patlarlar en nihayetinde.

peki nasil molexe baglamak lazim ledi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: volki97

quote:

Arkadaslar ben led isik icin molexden guc almak istiyorum 10 defa denedim ve 10 led lamba bozuldu. Ve birdaha calismiyor. Sizce neden kaynaklaniyor bu sorun ?

Nasil yani ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volki97

quote:

Nasil yani ?

4 tanesini arti eksisine gore seri bagla.Dedigin tek tek led degilmi iste

• + olan molexde sarı - olanda siyah kablo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: requenx

+ olan molexde sarı - olanda siyah kablo

biliyorum kardes birlestirdim 1 saniyelik yandi sonra birdaha yanmamak uzere sondu. Dikkatle bakdim lambanin icinde kara renki nokta oldu. Yani bozulmush. 12v -lik degilmi bu lamba neden bozuluyor ?

• Dikkatle
    bakdim lambanin icinde kara renkli nokta oldu. Yani
    bozulmush. 12v -lik degilmi bu lamba neden
    bozuluyor ?
    Yardim ede bilecek biri yokmu ?

• ledler şerit mi yoksa tek tek mi .eğer tek tek yapıuosan v yuksek geliodur arkadaşların da dediği gibi dirençle beraber 4 tane seri bağla.ama ben hiç uğraşma derim git şerit led al 1 yıldır molexe bağlı kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı
  • quote:

ledler şerit mi yoksa tek tek mi .eğer tek tek yapıuosan v yuksek geliodur arkadaşların da dediği gibi dirençle beraber 4 tane seri bağla.ama ben hiç uğraşma derim git şerit led al 1 yıldır molexe bağlı kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı

tek tek deniyordum :) sorun ondaymis demek.
    Tesekkur ederim kardes

• quote:

quote:

ledler şerit mi yoksa tek tek mi .eğer tek tek yapıuosan v yuksek geliodur arkadaşların da dediği gibi dirençle beraber 4 tane seri bağla.ama ben hiç uğraşma derim git şerit led al 1 yıldır molexe bağlı kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı

tek tek deniyordum :) sorun ondaymis demek.
    Tesekkur ederim kardes

47 ohmluk dirençler al ve her ledin + ucuna bağla daha sonra tüm ledleri birbirine seri olarak bağla yani dirençliyi diğerinin dirençsizine doğru ve en sonunda dirençliyi sarıya , dirençsiz(-) ucu siyaha bağla

• quote:

quote:

+ olan molexde sarı - olanda siyah kablo

biliyorum kardes birlestirdim 1 saniyelik yandi sonra birdaha yanmamak uzere sondu. Dikkatle bakdim lambanin icinde kara renki nokta oldu. Yani bozulmush. 12v -lik degilmi bu lamba neden bozuluyor ?

ledler normalde 1.5V olur ultra genelde ışıklandırma için kullanılanlar 3V olur şerit 12v luk led falan aldıysanızda akım fazla gelir yakar bazısı torpil gibi patlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 21 Şubat 2013; 19:18:18 >
  • Beyaz ise 100 OHM kadar direnç takabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.