Şimdi Ara

LED ÇİPLERİ hakkında bilgi ve G9 duy için LED ampul tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
6.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Avize için G9 Led ampul alacağım. Avizede 9 adet ampul yeri var.
    220V 5 Watt gücünde SMD Led 3200K 190 lümen CATA marka led ampüllerden 9 adet alıp taktım. Ancak yeteri kadar aydınlık olmadı. Avizenin orjinalinde gelen 25 W lık ampuller kadar ışık vermedi. Türkiye piyasasında en yüksek bulabildiğim G9 ampül sadece 5 W var.
    G9 duy için daha kaliteli uygun bir marka öneriniz var mı? Ebay'da yada Aliexpress'de çok çeşitli ürünler var ancak kullanıp denemiş bir arkadaş varsa ve bizlere anlatırsa memnun olurum.

Bu Led ampüllerde kullanılan SMD çipin modelinin önemli olduğuna dair bir yazıyı alıntılayarak aşağıya iliştirdim.

Yeni Tipler:
    SMD2835: Bu çip en yeni geliştirilmiş ledlerden. üretilme maliyeti düşük olduğundan son kullanıcıya da nispeten ucuz satın alma seçeneği sunuyor, yüksek lümen sağlıyor, ince tasarımla daha yüksek verimlilik vaad ediyor. Isı kanalları ile daha verimli soğutma sağlayan led eski tiplere oranla daha uzun ömürlü. Isim benzerliğinden ötürü smd3528 ile karıştırılmamalı, birisi en yeni teknoloji diğeri en eski teknoloji çipler.
    SMD3014 ve SMD5630-5730: Başta belirttiğim özellikleri kapsıyor smd2835'in kardeş ve ağabeyleri konumunda.
    5,7*3.0 mm ebatındaki SMD 5730, led çipi başına 150 mA akım ile 0.5 watt max. güç harcamaktadır. SMD 5630 ebat olarak çok ufak farklılık arz etmekle beraber (5,7 yerien 5,6 mm) aynı elektrik tüketimine ve çip başı 50 lümene yakın aydınlatma gücüne sahiptir.

Eski Tipler:
    SMD5050 : bu çip başlangıçta RGB yani renk değiştiren ledlerle ortam ışıklandırılması için tasarlanmış olsa da daha sonraları geliştirilerek Aydınlanma için kullanılmış. Büyük boyutları ve ısısının yüksek olduğundan kullanıcılar tarafından artık tercih edilmeyen bir model olmaya başlamış.
    SMD3528: Bu çip genel olarak smd5050 ile benzer özellik gösterdiğinden, boyut büyüklüğü yeni çiplere oranla düşük verimlilik ve fazla ısındığından fazla tercih edilmeyen bir çip.

Kare şeklindeki SMD 5050 çipi, 5 mm. ebatlarında olup 60 mA akımda gücü 0,24 watt, ışık şiddeti 25 lümen civarıdır. SMD 2835 çipler 2,8 mm’ye 3,5 mm ebatındaki daha ufak led çipleridir. Birim enerji sarfiyatı 0,15 watt düzeyinde olup ışığı çip başına 25 lümene yakındır.
    SMD 3528, bir önceki çip ile aynı ebatlardadır ancak tüketimi ve aydınlatması bunun yarısına yakındır (0,08 watt). SMD 3258, SMD 3020 ve SMD 3014 daha düşük enerji sarfiyatlı çip çeşitleridir.

Bir sürü numara var hangisi yeni hangisi eski tip bilemem diyenler için de ufak bir tüyom var, eski tiplerin ışık zemini olan sarı alanları yuvarlak iken, yeni teknoloji ledlerin sarı alanları dikdörtgen.

Mevcut LED çiplerinin aydınlatma güçleri ile enerji tüketimleri arasında doğru orantı mevcuttur. Yani SMD 5730’lar en parlak led ışığını üretebilmektedir. Ancak LED ömrü bakımından söz konusu teorik kapasiteler, pratikte ürünlerde 3’te 1’e yakın düzeylerde yansımaktadır. Yani 60 led’lik smd5050’lik bir led lamba, 15 watt yerine 5 watt enerji sarfiyatına ve buna uygun lümen aydınlatma gücüne sahiptir. Epistar gibi kimi markaların led çipleri watt başına 100 lümenin üzerinde aydınlatma sağlamaktadır.
    SMD LED’lerden başka yüksek güçte LED’ler (birim sarfiyatı 1 watt üstünde), COB Led, led filament gibi farklı çeşitler de bulunmaktadır. LED çipleri çalışma voltajı 2,8-3,4 volt düzeyindedir. Seri, paralel bağlamalar ile farklı voltaj ihtiyaçları da doğabilir.

LED ÇİPLERİ hakkında bilgi ve G9 duy için LED ampul tavsiyesi LED ÇİPLERİ hakkında bilgi ve G9 duy için LED ampul tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taydin66 -- 2 Ocak 2015; 0:47:40 >

• Osram markasının olanlarını araştırın, türkiye piyasasında rastlanabilir. 20W olanları vardı sanki, yanlış hatırlıyorsam bilgilendirirsiniz benide.

aşağıdaki linkteki ürünlere bakabilirsiniz: iyi bir satıcı tarafından satılıyor, fiyat makul bence ve 25W'a kadar seçenekleri varmış.

aliexpress.com
    US $1.24 25% OFF|ANBLUB CE&RoHs SMD 5730 E27 E14 B22 G9 GU10 LED Lamp AC 220V Ultra Bright 5730SMD LED Corn Bulb light Chandelier-in LED Bulbs & Tubes from Lights & Lighting on AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/1Pcs-ce-rohs-SMD-5730-E27-E14-LED-Lamp-5W-9w-10W-12w-15W-20w-25W/32227888875.html

• Xilence kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. Verdiğiniz linkden ürünleri alıp deneyeceğim
  • G9 yerine direkt bu ampulü trafo filan kullanmadan takabiliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneunu satan bilge

G9 yerine direkt bu ampulü trafo filan kullanmadan takabiliyor musunuz?

Arkadaşım,

G9 duyun tipi... Duyun kendine has şeklinin adı... G4 var G5 var E14 var, çeşit çeşit duylar var. Bu da G9.
    Sen tam olarak neyi sordun tam anlamadım.
    Ama tahminimce cevabı bu:
    Lambanın enerji kaynağı 220V ise ampulünün 220V olanını, 12V ise 12V olanını alacaksın.

Iphone'a geri dön.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iphoneunu satan bilge

G9 yerine direkt bu ampulü trafo filan kullanmadan takabiliyor musunuz?

Merhaba Arkadaşım,

Santi 74 sağolsun anlatmaya çalışmış.
    Sorunuzun cevabı ise şu Şerit ledler trafo ile kullanılır. Ancak g9 yada g4 gibi ledlerin trafo ihtiyacı yoktur. Ledlerin ateşleme/sürücü kısmı olan trafo ampülün içine gömülüdür. Ampülün dip kısmına bakarsanız anlatmaya çalıştığım elektronik devreyi görürsünüz. Bu sayede direk 220 ye takıp kullanabilirsiniz.
  • taydin66 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Verilen bu linkteki G9 Led ampulleri alıp denediniz mi? Sonuçlar nasıl, tatmin edici mi, yeterince ışık verdiler mi? Ben de avizelerdekini değiştirmek istiyorum? Ama piyasada 3-5 wattlık var. Bu haliyle ciddi elektrik parası geliyor. Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Amper'i hakkında
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthtsc

Merhaba, Verilen bu linkteki G9 Led ampulleri alıp denediniz mi? Sonuçlar nasıl, tatmin edici mi, yeterince ışık verdiler mi? Ben de avizelerdekini değiştirmek istiyorum? Ama piyasada 3-5 wattlık var. Bu haliyle ciddi elektrik parası geliyor. Teşekkürler.

evet aldım denedim. Işık gücü 3,5 watlıklara göre oldukça yüksek. Ampül büyüklüğü 3 watlıklara göre çok daha tombul. Onun dışında sıkıntı yok
  • benimde bir sorum olacak yaklaşık 3 haftadır bu led şeysini araştırıyorum. malesef türkçe kaynak bulmak çok zor gerçi ingilizcede bulamadım ben. önümüzdeki sene düzenli ve verimli olarak ders çalışmam gerekiyor. odamın durumu masamın konumu itibariyle aydınlanma sıkıntım var. bundan dolayı çalışma masama her taraftan aydınlatacak bir sistem düşüncesindeyim. kurmadığı düşündüğüm sistemin ilk önce rahat olması gerekiyor yani göz yormayacak baş ağrısı yapmayacak nitelikte olması gerekiyor. araştırmalarım kadarıyla ledlerde titreme oluyormuş bu da baş ağrısı yapıyormuş ilk önce bunun çözümü nasıl olur. şerit ledler yeterli olurmu bilmiyorum bundan dolayı led çip kullanarak kendi sistemimi oluşturmak düşüncesindeyim bu durumda da bazı soru işaretleri var kafamda.

kullanmam gereken ışığın cinsi ne olamalıdır. 5600k day light iyimidir.
    5730 gibi bir çip kullanırsam 150cm uzunluğundaki masamı aydınlatmak için kaç tane çip kullanmak gerekir.
    diyelim ki 20 tane çip kullandım bu devreyi ney ile beslemem gerekiyor bunun hesabını nasıl yapabilirim.
    aynı zamanda ışık şiddetini de ayarlamak istedim bu durumda işlemler nasıl değişir.
    diyelim ki masamı aydınlattım odayı da aydınlatmak istedim bu durumda ne gibi işlemler yapmam gerekir.

şu ana kadar aklıma gelenler bunlar daha fazlası da var ama bunlar öncelikli sorular. son olarak internette araştırırken YUJI INTERNATIONAL diye bir firma buldum. sattıkları led çiplerinin kaliteli olduğunu iddaa ediyorular. 100 lük 5730 çip paketi 40 dolar sizce nasıl. mevzuya önem vermemin sebebi seneye mezun olacak olmam ve çok ders çalışma ortamımın çok da verimli olmaması. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.