Şimdi Ara

Led tv —> AVR bağlantısını hdmi ile nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avr ye tüm cihazları girip görüntüyü hdmi çıkışından tv ye aktarmayı sormuyorum.

LG Tv nin smart ını kullanıyorum ayrıca teledünya tv ye Hdmi ile bağlı.

Tv ses kaynağı olacak, avr sadece sesi hoparlöre aktaracak. Optik kablo ile bu iş yapılıyor ama ben Hdmi ile yapmak istiyorum. Tv nin hdmi2 portunda arc yazıyor.

Hdmi1 e teledünya yı bağladım hdmi2 ye avr bağladım ve tv den aşağıdaki seçeneği(ses çıkışı hdmi) seçtim ama ses avr den gelmiyor.

Bu işi hdmi ile yapmamın bir yolu var mı?

Led tv —> AVR  bağlantısını hdmi ile nasıl yaparım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avr hdmi ayarlarından arc on yaptınızmı

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Avr hdmi ayarlarından arc on yaptınızmı

Denedim hocam. Ne yaptıysam olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

Anfinin hdmi aut arc çıkışından tv nin arc girişine taktığınız hdmi kablo 1.4 veya 2.0 mı acaba farlı bir hdmi kablo denedinizmi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cLk

quote:

Anfinin hdmi aut arc çıkışından tv nin arc girişine taktığınız hdmi kablo 1.4 veya 2.0 mı acaba farlı bir hdmi kablo denedinizmi

Amfinin arkasında hdmi1 2 3 4 ve hdmi out var.

Hdmi out ta arc yazıyor. Ama burası giriş değil çıkış portu. Buraya mı bağlamam lazım? Buraya bağlarsam ses almak için kumandadan hangi girişi seçmem lazım?

Led tv —> AVR  bağlantısını hdmi ile nasıl yaparım?

• Anfinin arkasındaki 1.2.3.4.5. Hdmi in yani giriştir hdmi aut arc yazan yeri tv nizin arc girişine takın anfinin kumandasındanda tv yazan yere basın ses ve görüntü gelicektir

• quote:

Anfinin arkasındaki 1.2.3.4.5. Hdmi in yani giriştir hdmi aut arc yazan yeri tv nizin arc girişine takın anfinin kumandasındanda tv yazan yere basın ses ve görüntü gelicektir

Ne görüntüsü hocam? Konuyu açarken yazdığım ilk cümleyi okudunuz mu?

Görüntü var zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konulara ne kadar hakimsiniz bilemiyorum o yüzden giriş seviyesinden anlatacağım için yanlış anlamayın lütfen.

AVR'li sistemlerde genel olarak tüm cihazların AVR'ye bağlanması, AVR'nin "OUT" unun da TV'ye bağlanması öngörülür. Yani OUT portu aslında sadece görüntü içindir. Kumandadan anladığım kadarıyla Yamaha RX-V373 kullanıyorsunuz. TV'nizi AVR'nin out portuna takmanız gerekmekte. Kullandığınız kablonun da ARC'yi destekliyor olması gerekmekte. TV'nizin de ARC ayarı yollamış olduğunuz görüntüdeki gibi olmalı. Dijital Ses Çıkışını, PCM değil de by-Pass var ise onu seçseniz daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Hocam bu konulara ne kadar hakimsiniz bilemiyorum o yüzden giriş seviyesinden anlatacağım için yanlış anlamayın lütfen.

AVR'li sistemlerde genel olarak tüm cihazların AVR'ye bağlanması, AVR'nin "OUT" unun da TV'ye bağlanması öngörülür. Yani OUT portu aslında sadece görüntü içindir. Kumandadan anladığım kadarıyla Yamaha RX-V373 kullanıyorsunuz. TV'nizi AVR'nin out portuna takmanız gerekmekte. Kullandığınız kablonun da ARC'yi destekliyor olması gerekmekte. TV'nizin de ARC ayarı yollamış olduğunuz görüntüdeki gibi olmalı. Dijital Ses Çıkışını, PCM değil de by-Pass var ise onu seçseniz daha iyi olur.

Genel olarak dediğinizi biliyorum hocam. 3 senedir o şekilde kullanıyordum. Cihazlar avr ye hdmi ile giriyordu out tan da tv ye görüntü alıyordum.

Şimdi ise tv nin sadece sesini avr ye girmek istiyorum. Görüntüyle işim yok. Tv den çıkan hdmi kabloyu avr nin hdmi out portuna taktım ayarları da yaptım yine de ses alamadım. Sanırım kablo arc desteklemiyor.

• aeronics kullanıcısına yanıt
    Hdmi kablonun üstünde high speed with Ethernet yazıyor. Sanırım kablo arc destekli. Ama ses alamadım bir türlü

• Kabloyu avr out'a bağlamanız gerek.
  • cLk kullanıcısına yanıt
    hem tv den hem avr denb arc yi açıp eşleştrmeniz gerekir.
    ayrıca tv den sesi, tv speaker değil de ses sistemi olarak ayarlamak gerekir.
  • Bende Sony TV ve Yamaha AVR var. Sistemlerimiz benzer.
    Bende sizin gibi TV'deki uygulamalardan gelen sesi ARC üzerinden AVR'ye ordan da hoparlöre ayarladım.
    Arkadaşların da dediği gibi, TV'nin tüm HDMI girişleri ARC destekli değildir. Dolayısıyla TV-AVR bağlantısını yapacağınız kablo TV'nin ARC destekli HDMI girişine, kablo'nun diğer ucunu da AVR'nin HDMI out çıkışına takacaksınız. Bu noktaya kadar bağlantıyı doğru yaptıysanız, AVR veya TV ayarlarında bir sıkıntı vardır. Ayarları tekrar gözden geçiriniz.

Şöyle bir dipnot yapmak istiyorum.
    Ben ARC üzerinden olan bağlantıyı yaptım ama kısa süre içinde iptal ettim ve şuan ses çıkışını optik kablo ile almaktayım. Zira AVR'nin açılması bazen önce, bazen geç vs oluyor, akıllı kumanda kullandığım için otomatik aç/kapa işlemlerini de kapatmıştım. Böyle olunca TV bazen AVR'yi başta görmediği için ARC'ı kullanmayıp, yine TV hoparlörünü kullanıyordu. bi açtığımda TV hoparlörü, bir sonraki açtığımda AVR falan. en sonunda söktüm attım, optik kullandım.
    sizde de problem olursa, aklınızda bulunsun, çok da aman aman bir özellik değildir ARC.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.