Şimdi Ara

LED TV Önerisi!!!(PANASONIC TX-P50ST50 Viera NeoPlasma TV ALMAYA KARAR VERDİM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
6.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: stormeagle2

st'nin ilk serilerindeki 7 ışık probleminden bahsediyor sanırım arkadaş. ilk üretimlerde sanırım bu sorun vardı.

Evet, bundan bahsediyorum. Cihazı biraz amatörce araştırdim herkes bu sorundan yakınıyordu. Ciddi bir kitle. Cihaz değişmesine rağmen aynı sorunu yasayanlar olmuş sanırım.. Yeni serilerde sıkıntı yoktur umarım. Bu kadar sert çıkacağınizi bilsen yazmazdim hocam. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The MasteR -- 27 Kasım 2012; 0:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bildiğim ilk serilerde vardı o. Hem olsa bile hiç uğraşmadan değişime girer o tv.

LED'lerde ışık sızması,bulutlanma sorunlarının yanında bu denizde iğne kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

quote:

st'nin ilk serilerindeki 7 ışık probleminden bahsediyor sanırım arkadaş. ilk üretimlerde sanırım bu sorun vardı.

Evet, bundan bahsediyorum. Cihazı biraz amatörce araştırdim herkes bu sorundan yakınıyordu. Ciddi bir kitle. Cihaz değişmesine rağmen aynı sorunu yasayanlar olmuş sanırım.. Yeni serilerde sıkıntı yoktur umarım. Bu kadar sert çıkacağınizi bilsen yazmazdim hocam. :)

Sizi kirdiysam gercekten cok OZur dilerim ama cumlem size degildi, buna emin olun !

Evet ilk serilerde forumda bunuda ilk ben yazmistim, problemler vardi ozellikle 2D-3D resimlerde, aslinda sorun panasonic hatasi degildi, yazilim ureten firma ile alakaliydi ve ilk serilerden sonra bu problem zaten bitti !

Hatta o donem cihazi almak isteyenler sormustu, bende net olarak ilk seriler satilmiyor ama panasonic.tr adresine telefon ederek (alacaginiz firmaya guvenmiyorsaniz) sorabilirsiniz demistim !

Cunki Panasonic olsun digerleri olsun, magazaya guvenmiyorsaniz, Turkiyede neden Insanlar bunu denemiyor bilmiyorum, firmanin resmi distributorune telefon acin, hatta urunun seriali arkasinda yazar not alin, ve firmaya sorun, suna emin olun firma size urunun hangi magazaya hangi tarihte gittigini net olarak soyler !

Birde yanlis kullanim sonucu cihaza kotu diyenler var, bu sirf panasonic degil tum cihazlar icin gecerli, yanlis kullanimda cihaz size %30 kalitede resim sunar, oysaki bunun caresi inanilmaz basittir, %30 kaliteyi 50 liralik bir masrafla %90 kalitelerine cikarmak elinizde !

Tek dikkat etmeniz gereken, magaza saticilarinin onerdigi cihazlari emin olmadan sormadan aratismadan almayin !

Sonuclarini gorduk forumda, buna dikkat etmeniz bile yeterlidir, yanlima oraniniz en alt seviyede olur !

Bir sey belirtmek istiyorum, cunki benimde moarlimi bozuyor Klavyemden kaynakli yanlis harf ve cumleler icin herkesten Ozur diliyorum !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

quote:

Sizi kirdiysam gercekten cok OZur dilerim ama cumlem size degildi, buna emin olun !

Evet ilk serilerde forumda bunuda ilk ben yazmistim, problemler vardi ozellikle 2D-3D resimlerde, aslinda sorun panasonic hatasi degildi, yazilim ureten firma ile alakaliydi ve ilk serilerden sonra bu problem zaten bitti !

Hatta o donem cihazi almak isteyenler sormustu, bende net olarak ilk seriler satilmiyor ama panasonic.tr adresine telefon ederek (alacaginiz firmaya guvenmiyorsaniz) sorabilirsiniz demistim !

Cunki Panasonic olsun digerleri olsun, magazaya guvenmiyorsaniz, Turkiyede neden Insanlar bunu denemiyor bilmiyorum, firmanin resmi distributorune telefon acin, hatta urunun seriali arkasinda yazar not alin, ve firmaya sorun, suna emin olun firma size urunun hangi magazaya hangi tarihte gittigini net olarak soyler !

Birde yanlis kullanim sonucu cihaza kotu diyenler var, bu sirf panasonic degil tum cihazlar icin gecerli, yanlis kullanimda cihaz size %30 kalitede resim sunar, oysaki bunun caresi inanilmaz basittir, %30 kaliteyi 50 liralik bir masrafla %90 kalitelerine cikarmak elinizde !

Tek dikkat etmeniz gereken, magaza saticilarinin onerdigi cihazlari emin olmadan sormadan aratismadan almayin !

Sonuclarini gorduk forumda, buna dikkat etmeniz bile yeterlidir, yanlima oraniniz en alt seviyede olur !

Bir sey belirtmek istiyorum, cunki benimde moarlimi bozuyor Klavyemden kaynakli yanlis harf ve cumleler icin herkesten Ozur diliyorum !

Açıklama için teşekkürler

Peki bu TV benim için uygunmudur ?
    Çoğunlukla SD yayın izleyeceğim fakat Digiturk veya DSmart alıp, maçları takip etmeyi düşünüyorum. Ps3 ve DVDPlayer'la da kullanacağım.
    En yakın mesafe 2.5 metre en uzak ise 5 metre. Çoğunlukla 4.5-5 metre'den izleyeceğim. Geleceği de düşünürsek, mantıklı bir yatırım mı ? Yoksa Farklı modellerde öneriyormusunuz ? Pişman olmaktan korkuyorum ve bu TV işinde acemiyim açıkçası. Sizlerin yardımı olmadan bir yere varabileceğimi düşünmüyorum.

• Bu paneli bende takip ediyorum ama bu forumda bu panelden çok kişi iade ye gönderilmişler okudum .şu 7 ışık yanma sorunu falan sanırım üretim hatası diye duydum..tam bilmiyorum ama bu yüzden biraz geri duyuyorum bakalım
  • quote:

Açıklama için teşekkürler

Peki bu TV benim için uygunmudur ?
    Çoğunlukla SD yayın izleyeceğim fakat Digiturk veya DSmart alıp, maçları takip etmeyi düşünüyorum. Ps3 ve DVDPlayer'la da kullanacağım.
    En yakın mesafe 2.5 metre en uzak ise 5 metre. Çoğunlukla 4.5-5 metre'den izleyeceğim. Geleceği de düşünürsek, mantıklı bir yatırım mı ? Yoksa Farklı modellerde öneriyormusunuz ? Pişman olmaktan korkuyorum ve bu TV işinde acemiyim açıkçası. Sizlerin yardımı olmadan bir yere varabileceğimi düşünmüyorum.

Soyle yapalim, madem tv amacli olacak, mac yayinlarinda kalite olsun, filmlerde sorunsuz resim gecisleri istiyorsaniz, tuaf bir seri yazmak istiyorum, lutfen magazlara gidip gorun ki burda ezbere yorum yapmadigimida herkes bilsin !

Size desemki, bir cihaz var 50 inc HdReady, mac yayinlarinda, harika, resim kirilmalari yok denecek kadar az, renk kalibrasyonu bir cok LcdLed seriden ciddi sekilde ustun, BluRay yada 720p-1080i (1080p) ust seviyede, ve fiyatida 1300 lira !

Kagit uzerinde basit gelebilir, cunki oyle seriler varki oyle ozellikleri bu tvnin garip hali sizi o suslu puslu kagit uzerindeki detaylarin daha iyi olmasina inandirabilir !

Isın temeli goruntu kalitesindedir, Samsung E490 Turkiyede her na kadar itibar gormemissede, yurt disinda oldukca tercih edilen seridir, sakin ve sade cihaz isteyenler icin, macera armaniza gerek birakmaz !

ST50 evet her seyi ile farklidir, sikayetler var ama sikayet edeninde ben net detay veren sikayetini gormedim, varsa yardimci olmaya calisirim, cunki 3D goruntude kalite istiyorsaniz, farkli harici donanimlarinda cok onemli oldugunu unutmamak gerekiyor !

ST50 ust duzey performans almak istiyorsaniz !

1.Kaliteli HdBox, upscale ozelligi iyi olmak zorunda !

2.Evinizdeki prizlerin topraklamasindan %100 emin olmalisiniz ve kesinlikle topraklamasini olcturun, buna harici cihazlarin cikislarida dahil tavsiyem, paneli baglayacaginiz prizi yeni ve topraklmasi garantilisi ile degistirin !

3. Coklu priz almayi sakin unutmayin, voltaj bloklamasindan %100 emin olun, ustunde otomatik sigortasi olanlari tercih edin !

4. HDMI kablo 1.4 ve kesinlikle, kalitesinden emin olmalisiniz, test edilmis ibareli olanlari tercih edin, Monster-Hama, Gtmax-Belkin vs. !

5. Harici Media Player kalitesi onemli etkendir, BluRay orjinal cihaz ureinden orjinal bir BluRay diskin goruntusu sizi sasirtacaktir, o zaman anlarsinizki sorun cihazda degil, harici donanimdaki sinyal kalitesindedir problem !

6. 3D izlerken, gozluge isik yansimamasi olmamasi gerekir bu cok onemlidir, karisdan gelen evdeki Ampuller, aynalarda yansiyan parklik yada yansimalar, 3D goruntuye inanmayacaginiz kadar fark yapar ve goruntuyu net kayisiz almaniz imkansizidr !

7. Unutmayin Voltaj kalitesi en buyuk etkenlerden biridir, devamli inen cikan Voltaj olan evlerde, cihazlardan asla ve asla iyi bir goruntu beklemeyin !

Yukardaki detaylar, sunu iddia ediyorumi dediklerimi deneyin, simdi aldiginiz goruntu ile yukardaki detaylardan sonra alacaginiz goruntu kalitesinde en az %30 daha kalite olacaktir !

Ust duzey goruntu Alamayanlarda buraya hakkimda, herseyi yazabilirler, bu kadarda net kesin yaziyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 26 Kasım 2012; 20:54:03 >

• quote:

quote:

quote:

Bu sorunlu serilerin arAsında VT 50 Serisi de var mı?İlk gelen Vt50 lerde sorunlumuydu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BrerarHD

Bu sorunlu serilerin arAsında VT 50 Serisi de var mı?İlk gelen Vt50 lerde sorunlumuydu

Aslina bakarsaniz, yurt disi bazi sitelerde ki bir cogunuda sahsi olarak tanirim, bazi Arkadaslar var magazalarin destekledigi yorumlara imza atarlar, ornek paneli oyle anlatirki inanamazssiniz, birde isin emegini verenler var, bunlar kolay kolay bir panele mukkemmel demezler !

ST konusunu soyledim, ilk seriler ve panasonic kaynakli degildi, suan sorun yok !

VT50 serisi ayni sekilde sorunsuzdur, ES8000 Samsung sorunsuzdur, ornekleri cogaltabiliriz elbet ama Turkiyede en fazla hazlari yazdim !

Panel kullaniyorsaniz, yukarda detay verdim, basit olanlari deneyin, net olarak goruntu farkina sasiracaksiniz + ARC girisinden HDMI baglantida kaliteli bir HD reciver var ise, goruntu sizi dahada sasirtacaktir !

Isin asli Turkiyede en buyuk sorun nedir emin olun Voltajdir, duzensiz Voltaj olan bir evde LcdLed cihazlardan en fazla %40-60 performans alirsiniz, %60 performans yazdim aslinda mucize bir degerdir !

Bunun sebebi cok basittir, Modulle ivirla zivirla, bir suru sacmaliklarla alakasi yoktur, birileri cikar buna modul der bu cehalettir, sebebini yaziyorum ki herkeste bilsin !

LcdLed cihazlar sorunsuz ve ust duzeyde kaliteli Voltaja ihtiyac duyar, cunki pixseller gelen Voltaja gore tepki verirler, Volat inisli cikisliysa, ne yaparsaniz yapin Vasatin ustune cikamaz panel !

En basit sorunlari yazmak isterim, zaten herkes daha dogrusu bu sorunu olanlarda sebebini ogrenmis olur !

1. Cihaz resmi sabitleyemez, yani arka planda tuaf hareketlilik olur, bu goruntu daha cok duragan resimlerde dikkatinizi ceker, mesela haber spikerinin araksinda fonda canli renkler var ise, belli belirsiz karincalanma olur !

2. Hareketli goruntulerde, ozellik mac gibi, arka fon tamamen camur goruntusu alir apnel resmi sabitleyemez daha dogrusu pixsel eslesmenini asla yapamaz, siz sadece ondeki resmi gorursunuz + birde kotu jaggies destegi var ise, mac sadece sizin icin goruntu olur, kalite olmaz !

3. Farkli anlarda panelde olusan karelenmeler yada saniyelik belli bolumlerde pixsel kaymalari, bu en tehlikelisidr panele kalici hasar verebilirsiniz, evdeki Volatja bagli cihazlarinizadan birinde topraklama sorunu var demektir ve cihaz buna inanilmaz tepki verir !

Belki bir cogunuza bu anlatiklarin tuaf gelecektir, ama cihazlari tam keyifle izlemek isteyenler icin caresi cok ucuzdur, ama bir cogu bunu panelin hatasi oldugunu sanar !

Birde 3D film izlediginizi dusunurseniz durum dahada kotu hale gelir, panel normalde 180W harciyorsa, boyle durumlarda 300w cok uzerinde enerji tuketir !

Not:Asla tahimi yada alinti yorum degildir, bilgilerin tamami sahsima aittir !

• quote:

Aslina bakarsaniz, yurt disi bazi sitelerde ki bir cogunuda sahsi olarak tanirim, bazi Arkadaslar var magazalarin destekledigi yorumlara imza atarlar, ornek paneli oyle anlatirki inanamazssiniz, birde isin emegini verenler var, bunlar kolay kolay bir panele mukkemmel demezler !

ST konusunu soyledim, ilk seriler ve panasonic kaynakli degildi, suan sorun yok !

VT50 serisi ayni sekilde sorunsuzdur, ES8000 Samsung sorunsuzdur, ornekleri cogaltabiliriz elbet ama Turkiyede en fazla hazlari yazdim !

Panel kullaniyorsaniz, yukarda detay verdim, basit olanlari deneyin, net olarak goruntu farkina sasiracaksiniz + ARC girisinden HDMI baglantida kaliteli bir HD reciver var ise, goruntu sizi dahada sasirtacaktir !

Isin asli Turkiyede en buyuk sorun nedir emin olun Voltajdir, duzensiz Voltaj olan bir evde LcdLed cihazlardan en fazla %40-60 performans alirsiniz, %60 performans yazdim aslinda mucize bir degerdir !

Bunun sebebi cok basittir, Modulle ivirla zivirla, bir suru sacmaliklarla alakasi yoktur, birileri cikar buna modul der bu cehalettir, sebebini yaziyorum ki herkeste bilsin !

LcdLed cihazlar sorunsuz ve ust duzeyde kaliteli Voltaja ihtiyac duyar, cunki pixseller gelen Voltaja gore tepki verirler, Volat inisli cikisliysa, ne yaparsaniz yapin Vasatin ustune cikamaz panel !

En basit sorunlari yazmak isterim, zaten herkes daha dogrusu bu sorunu olanlarda sebebini ogrenmis olur !

1. Cihaz resmi sabitleyemez, yani arka planda tuaf hareketlilik olur, bu goruntu daha cok duragan resimlerde dikkatinizi ceker, mesela haber spikerinin araksinda fonda canli renkler var ise, belli belirsiz karincalanma olur !

2. Hareketli goruntulerde, ozellik mac gibi, arka fon tamamen camur goruntusu alir apnel resmi sabitleyemez daha dogrusu pixsel eslesmenini asla yapamaz, siz sadece ondeki resmi gorursunuz + birde kotu jaggies destegi var ise, mac sadece sizin icin goruntu olur, kalite olmaz !

3. Farkli anlarda panelde olusan karelenmeler yada saniyelik belli bolumlerde pixsel kaymalari, bu en tehlikelisidr panele kalici hasar verebilirsiniz, evdeki Volatja bagli cihazlarinizadan birinde topraklama sorunu var demektir ve cihaz buna inanilmaz tepki verir !

Belki bir cogunuza bu anlatiklarin tuaf gelecektir, ama cihazlari tam keyifle izlemek isteyenler icin caresi cok ucuzdur, ama bir cogu bunu panelin hatasi oldugunu sanar !

Birde 3D film izlediginizi dusunurseniz durum dahada kotu hale gelir, panel normalde 180W harciyorsa, boyle durumlarda 300w cok uzerinde enerji tuketir !

Not:Asla tahimi yada alinti yorum degildir, bilgilerin tamami sahsima aittir !

Bildiklerini paylaşmayı seven adam böyle olur, çıkar peşinde olmayan (mağaza yetmiyor birde forumlar personel satıcı kaynıyor) doğrusunun ne olduğunu gösteren forum üyesi. Ama maalesef sizin gibi üyeler çoğalacağına azalıyor yada azaltılıyor!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 28 Kasım 2012; 1:45:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Bildiklerini paylaşmayı seven adam böyle olur, çıkar peşinde olmayan (mağaza yetmiyor birde forumlar personel satıcı kaynıyor) doğrusunun ne olduğunu gösteren forum üyesi. Ama maalesef sizin gibi üyeler çoğalacağına azalıyor yada azaltılıyor!.

Size cok tesekkur ediyorum boyle super moral veren yaziniz icin !

Sunu itiraf etmek isterim, malesef yorum yazarken gercekten abartmiyorum ama bazi Insanlardan evet cekiniyorum !

Cogunuzda zaten biliyorsunuz, hatta ozelden neler deniyor sasirirsiniz ama ben bulari sikayet bile etmem, soyle dusurnurum, morali bozuk olabilir yada yanliz Insandir,ailesi ile sorunlar vardir, ne yapacak burda birilerine satasip belkide mutlu olacaktir, alistim diyebilirim ama kolayda olmuyor :)

Tekrar cok tesekkur ediyorum, super moral veren youmunuz icin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 27 Kasım 2012; 4:39:07 >

• quote:

quote:

Size cok tesekkur ediyorum boyle super koral cveren yaziniz icin !

Sunu itiraf etmek isterim, malesef yorum yazarken gercekten abartmiyorum ama bazi Insanlardan evet cekiniyorum !

Cogunuzda zaten biliyorsunuz, hatta ozelden neler deniyor sasirirsiniz ama ben bulari sikayet bile etmem, soyle dusurnurum, morali bozuk olabilir yada yanliz Insandir,ailesi ile sorunlar vardir, ne yapacak burda birilerine satasip belkide mutlu olacaktir, alistim diyebilirim ama kolayda olmuyor :)

Tekrar cok tesekkur ediyorum, super moral veren youmunuz icin :)

Rica ederim doğruyu söyleyen paylaşan adamı severim. Size neler yazıldığını cok iyi takip ettim, şu yazınızı anlamasam ne sallıyor bu andy1 derdim (yazılarınızı anlamayan diğerleri gibi!) ama mesleğim Elektronik Bakım/Onarım Ar-Ge üzerine nerdeyse 20 yıldır çalıştığım için böyle hassas konuları güzel açıklayarak paylaştığınız için taktir ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 28 Kasım 2012; 2:41:59 >

• quote:

Rica ederim doğruyu söyleyen paylaşan adamı severim. Size neler yazıldığını cok iyi takip ettim, şu yazınızı anlamasam ne sallıyor bu andy1 derdim (yazılarınızı anlamayan diğerleri gibi!) ama mesleğim Elektronik Bakım/Onarım Ar-Ge üzerine nerdeyse 20 yıldır çalıştığım için böyle hassas konuları güzel açıklayarak paylaştığınız için taktir ettim.

Meselginiz guzelmis, AR-GE calismalarina onem veren firmalari Turkiyede gormek artik, inanilmaz gurur veriyor, ozelliklede Vestel-Cobot cidden bu firmaya inanilazm hayranim, futbol takimi tutar gibi :)

Ingilterede Adamlar tam efsaneler, Ingilize sorun bizim firma der birde gururlanirlar, tabiki boyle seyler insani mutlu ediyor !

Bence siz AR-GE tecrueli oldugunuz konuda makaleleri forumda yayinlamalisiniz, genclerde bilgilenmis olurlar !

• Bu 6 kisilik gurup, forumdaki satasmalari artik biktirici hale gelmistir, Magzalarindaki urunleri satmak, para ugruna sahsima hakeret ve imalari gercekten biktirdi !

Bu sahislar, ellerindeki hdmi kablolari ve magazalarindaki cihazlarini rahat rahat burdaki Insanlara satabilirler, umarim rahat etmislerdir !

Herkesten Ozur diliyorum ama boyle Insanlarin oldugu yerde, panel konusmanin bir anlami yok !

Bu sebeble artik forumda yazmamaya karar verdim !

Saygilarimla

Andy
  • TX-P50ST50 DAHA KUCUK YADA DAHA BUYUK OLABILIR bu PLAZMA ALINIK ARKADASLAR PM ATINIZ......
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.