Şimdi Ara

Ledlerle ilgili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sagolasın Galathil abim :) Başarılıyımda elektronikcide iş yok :)
    şimdi led vu ve,lcd panel fan kontrole geçiçem..:) Bişeyleri başarıp kendimizin yapması çok güzel..
  • bAK onlara beraber geçebiliriz :)
  • Olur.:) Ben çok meraklıyım böyle elektroniklere :) hele bide işin içinde sen varsan..:) ooo neler yaparız biz..
  • sen forumu karıştırmaya başla o zaman benimde takıldığım kısımlar var çözeriz beraber
  • Hocam kullandığın lehim çok kalitesiz.Haberin olsun
  • Çok güzel durmuş
    quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

Ben bu şekilde kullandım ve gayet hoş durdu
     Ledlerle ilgili

• havyamı atmaya karar verdım 2.5-3 m gibi bi fiyata aldım ve bugunde kasa önüne led yaparken elimi yaktım :S :(
  • kalitesiz led seçimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

Aynısını ben yaptım daha dün.
    Ledlerin - ayaklarını birbirine lehimle,+ ayakların hepsini dirençlerin 1'er ayağıyla lehimle
    geriye kalan direncin 1 ayaklarıdır.Bunlarında hepsini birbirine lehimle.
    Sonuçta - lerden 1 kablo çık
    hepsini birbirine lehimlediğin direnç ayaklarından kablo çık ve molexin kırmızı ve siyahınla birleştir.
    SOnuç :
     Ledlerle ilgili

Ayrıca ledlerin denemek için küçük yuvarlak piller vardır ya bozuk para gibi onun + ayağına led'in +sını - ayağına -'sini temas ettirerek yanıp yanmadığını kontrol edebilirsin.
    Tahminen senin sorunun ufak bi hata yada ledlerin yanık olması.

kardeş çok güzel olmuş ben hiç anlamıyorum bu işlerden kasanın içine koysam çok güzel olur bu sanırım. Bana hazırlayıp yollarmısın parası neyse vereyim olurmu ?

• geçenlerde bende 12 ledden kasa içi aydınlatma yaptım. 1k direnç kalmamış elekronikçide bende 1.2k aldım. 12 volt a bağladım ancak dirençler 15 20 dk sonra ateş gibi oluyor nedendir acaba
  • 1k'da öyle 1 sorun olmadı,bilmediğimden tek söyleyebileceğim şey 1k'lık bulman.
  • hatta adam bide bu daha iyi olur dedi yoksa almıyodum teşekkür ederim arkdaşım 1K ların renkleri ne oluyo
  • arkadaşlar ledleri lehimlerken havyanın ucunu uzun süre tutarsanız ledin yanışı azalır.
    ısıdan ötürü ledler zarar görmektedir.ya havyanızı düşük vatlı kulllanın yada 1 sn den fazla tutmayın havyanızı
  • @MuRaTII

Temiz bir şekilde yapmışsın tebrikler.

Bu arada bunlarım hepsi kaça mal oldu ? Sadece MuRaTII değil herkese soruyorum şimdiden teşekkürler :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.