Şimdi Ara

Lee Sin Build ve Taktikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lee Sin indirimdeyken almış bulundum ve açıkçası çok eğlenceli bir hero ama çoğu zaman lee sinle eziliyorum buildim ise mercury wriggle brutalizer frozen mallet atmas ve warmog sırasıyla bunları çıkıyorum ama çıkana atması çıkana kadar eziliyorum atmasdan sonra gerisi vız geliyo sanırım yeni bir builde ihtiyacım var

Bir de ben genel olarak bana saldıran adama E ile yavaşlatıp kaçıyorum sonra w-q-e şeklinde komboyla saldırıyorum ama sanırım taktiktede yeniliğe gitmem gerekicek oyunda daha 18 levelım tavsiyelerinizi bekliyorum

• Build konusunda esnek olmaya bak. Her maç aynı itemlarla oyunu bitiriyorsan bi sıkıntı vardır :) Şöyle ki karşı takımdaki AP champ feedlendiyse magic resist AD champ feedlendiyse armor kasmak gerekir. Lee Sin'de bence offtank oynanması gerektiğinden Wriggle's, Mercury, Warmog, Atma, duruma göre Force of Nature ya da Randuin's Omen gibi defansif itemlar almak gerekir. Eğer takımda senden başka bir tank varsa atıyorum mesela Shen o zaman Trinity çıkıp biraz daha damage ağırlıklı olunabilir. 18 level olduğun için çok bi teamfight kavramı yoktur oyunlarda ama şöyle ufak bir tavsiye vereyim ben. Mesela adama E atıp kaçıyorum diyosun ya, şöyle bi kombo yapabilirsin; adama Q atarsın hemen ardından R ve Q yaparsın, böylece hem iyi bir damage vermiş olursun hem de adamın yanında kalıp vurmaya devam edebilirsin. Tabi E ile slowlamayı unutmamak da lazım. Bir de skilleri patır patır basma hemen skiller arasında mümkün olduğunca bir vuruşluk da olsa auto attack yap ki energy hemen bitmesin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Peiz!

Build konusunda esnek olmaya bak. Her maç aynı itemlarla oyunu bitiriyorsan bi sıkıntı vardır :) Şöyle ki karşı takımdaki AP champ feedlendiyse magic resist AD champ feedlendiyse armor kasmak gerekir. Lee Sin'de bence offtank oynanması gerektiğinden Wriggle's, Mercury, Warmog, Atma, duruma göre Force of Nature ya da Randuin's Omen gibi defansif itemlar almak gerekir. Eğer takımda senden başka bir tank varsa atıyorum mesela Shen o zaman Trinity çıkıp biraz daha damage ağırlıklı olunabilir. 18 level olduğun için çok bi teamfight kavramı yoktur oyunlarda ama şöyle ufak bir tavsiye vereyim ben. Mesela adama E atıp kaçıyorum diyosun ya, şöyle bi kombo yapabilirsin; adama Q atarsın hemen ardından R ve Q yaparsın, böylece hem iyi bir damage vermiş olursun hem de adamın yanında kalıp vurmaya devam edebilirsin. Tabi E ile slowlamayı unutmamak da lazım. Bir de skilleri patır patır basma hemen skiller arasında mümkün olduğunca bir vuruşluk da olsa auto attack yap ki energy hemen bitmesin :)

oyunun belli başlı sağlam oyuncularının streamlerini izlerken bakıyorum adamlar belirli bir build uygulamaya çalışmıyorlar tamamen karşıya göre kasıyorlar ve belkide bu yüzden başarılılar.ayrıca skilleri patır patır atma demişsin ya çok haklısın bildiğim kadarıyla lee sinin pasifi her skillden sonra baya atack speed veriyor.

• Karşıya göre daha mantıklı yani başlangıçta : Dorans Shield , Dorans Blade , Magic res . +2 pot , Bot of speed + 3 pot gibi ama şu itemler dizilmeli sırasını vermiyorum ama en iyi itemler şunlar :

Wrigles's Lantern
    Frozen Mallet veya Warmog
    Mercury Treads
    The Bloodthister
    Atmas Empaler
    Bansshe's Veil

Kasılıcak ve herkesin kastığı itemler bunlar tanky ağırlıklı olursa daha etkili oluyor dps kasan var infinity vs. ama bence bu gayet iyi .

Kombo olarak E at slowla q at zıplamadan geriye doğru R at sonra q bas daha iyi oluyor , kaçmak için ise en kolay kaçabilen karakterlerden sanırım w atabilirsin creplere q atabilirsin slowlarsın ulti atarsn yani bol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p1r4t3s -- 5 Ocak 2012; 23:19:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellfire peninsula

quote:

Build konusunda esnek olmaya bak. Her maç aynı itemlarla oyunu bitiriyorsan bi sıkıntı vardır :) Şöyle ki karşı takımdaki AP champ feedlendiyse magic resist AD champ feedlendiyse armor kasmak gerekir. Lee Sin'de bence offtank oynanması gerektiğinden Wriggle's, Mercury, Warmog, Atma, duruma göre Force of Nature ya da Randuin's Omen gibi defansif itemlar almak gerekir. Eğer takımda senden başka bir tank varsa atıyorum mesela Shen o zaman Trinity çıkıp biraz daha damage ağırlıklı olunabilir. 18 level olduğun için çok bi teamfight kavramı yoktur oyunlarda ama şöyle ufak bir tavsiye vereyim ben. Mesela adama E atıp kaçıyorum diyosun ya, şöyle bi kombo yapabilirsin; adama Q atarsın hemen ardından R ve Q yaparsın, böylece hem iyi bir damage vermiş olursun hem de adamın yanında kalıp vurmaya devam edebilirsin. Tabi E ile slowlamayı unutmamak da lazım. Bir de skilleri patır patır basma hemen skiller arasında mümkün olduğunca bir vuruşluk da olsa auto attack yap ki energy hemen bitmesin :)

oyunun belli başlı sağlam oyuncularının streamlerini izlerken bakıyorum adamlar belirli bir build uygulamaya çalışmıyorlar tamamen karşıya göre kasıyorlar ve belkide bu yüzden başarılılar.ayrıca skilleri patır patır atma demişsin ya çok haklısın bildiğim kadarıyla lee sinin pasifi her skillden sonra baya atack speed veriyor.

Evet pasifi dediğin gibi %50 attack speed veriyor skilli kullandıktan sonraki 2 auto attack boyunca ve energy regen yapıyor. Patır patır atınca çok çabuk bitebiliyor energy dikkatli olmak lazım.

• Kendi buildimi söyleyeyim. Jungle'a wolflardan başlayıp, golem>wraiths>2golems>red şeklinde gidiyorum. Mercury>Warmog>Atma>Frozen>Bt şeklinde gidiyorum son item de karşı tarafa göre opsiyonel. Tabi ki her zaman böyle olmuyor ama maçlarımın %90ında bu şekilde yapıyorum.
  • defansif item olarak banshee alma randuin yada force of nature daha yaralı olacaktır.
  • lee sin almayı düşünüyorum sizce alıyımmı ?
  • ya arkadaşlar iyi güzelde hali hazırda lee sin konuları mevcut herşeyiyle neden orta tartışmak yerine yeni konu açıyorsunuz?
  • quote:

şu ad kastıysa xxx ap kastıysa force of nature tipli yazılardan ne zaman vazgeçiceksiniz anlamış deilim . force of nature en yüksek magic resisti verebilir ama çok pahali ve verdiği diğer statler tamamen useless . ap kastıysa her zaman banshee alınması gerekir . umarım şimdi birisi çıkıp lee sin e mana gerekmiyorki demez

• quote:

Orijinalden alıntı: scalentorn

quote:

şu ad kastıysa xxx ap kastıysa force of nature tipli yazılardan ne zaman vazgeçiceksiniz anlamış deilim . force of nature en yüksek magic resisti verebilir ama çok pahali ve verdiği diğer statler tamamen useless . ap kastıysa her zaman banshee alınması gerekir . umarım şimdi birisi çıkıp lee sin e mana gerekmiyorki demez

mana gerekmez değil de melee karakterler için banshee ye pek katılmıyorum çünkü teamfightın içindesin ve fightın 1. saniyesinde random bi spelle patlıcak o shield pek işine yaramıcak. ayrıca force of nature un movespeedi lee sin için gayet işe yarar olmakla birlikte health regen de fena değildir. force of nature iyidir iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: scalentorn

quote:

Mantık çok basit olduğu için AD kasarsa armor AP kasarsa Force of Nature ya da Banshee gibi Magic Resist kasılır bunu anlatmak istedim. Lee Sin'de ben de Banshee'den yana değilim. Hem verdiği mana olsun hem de melee olmasından dolayı fightın direk içinde olmasından olsun o aradaki 26 Magic Resist farkı Lee Sin için daha gerekli bence. Ayrıca Force of Nature Banshee'den 100 gold daha ucuz pahalı derken neyi kastettin anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peiz! -- 6 Ocak 2012; 17:51:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BadRetro

ya arkadaşlar iyi güzelde hali hazırda lee sin konuları mevcut herşeyiyle neden orta tartışmak yerine yeni konu açıyorsunuz?

Senin gibi atıp tutanların hastasıyım arkadaşım gel bakalım şimdi Lee Sin konusuna yanı rehberine bakıyoruz hatta seni yormayayım buyur linkhttp://forum.donanimhaber.com/m_51492477/mpage_1/f_/key_rehber//tm.htm#51492477
    şimdi sondan üçüncü mesaja bakıyoruz veee aaa oda ne benim mesajım ve kimse cevap yazmamış şimdi neden konu açtığımı umarım anlamışsındır
    quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Kendi buildimi söyleyeyim. Jungle'a wolflardan başlayıp, golem>wraiths>2golems>red şeklinde gidiyorum. Mercury>Warmog>Atma>Frozen>Bt şeklinde gidiyorum son item de karşı tarafa göre opsiyonel. Tabi ki her zaman böyle olmuyor ama maçlarımın %90ında bu şekilde yapıyorum.

Pek jungle ı beceremediğimden genelde lane lee oynuyorum bide bunun nedeni twisted treelineda daha fazla oynamam çünkü hem kısa ve tadında kalıyor gibi geliyor 5v5de feeder troll ve afklerin acısı kötü çıkıyor 3v3 de bu durum daha az ve rahat ayrıca oynayacak çok vaktim olmuyor

quote:

Evet sana katılıyorum esnek olmak sanırım işe yarıyor genel fikir olarak frozen atmas wriggle warmog mercury ve bir tane daha duruma göre defansif item kasıcam gibi görünüyo eğer karşısı squishyse bloodthirster falan çıkarım dediğin gibi kim feedlendiysen ona göre force of nature thornmail veya randuins omen çıkmayı planlıyorum bakalım bugün cuma bol bol denem fırsatım olucak denedikçe yazarım

quote:

Orijinalden alıntı: hellfire peninsula

Evet zaten özellikle skilleri hızlı harcamamaya özen gösteriyorum yoksa hem pasif boşa gidiyo hemde energysiz kalıyorum ortada

Hepinize cevaplar için çok teşekkürler bir de bu ward trick olayı nedir nası o kadar hızlı yapıyolar çözemedim birisi açıklarsa çok iyi olur birde param birikti ama akali olaf yada nidalee üçlüsü arasında kaldım hangisini alsam tavsiyelerinizi bekliyorum oynamak problem değil zevk alırsam azmeder çözerim championu aynı lee sinde olduğu gibi yoksa 6000 mi biriktirsem karar veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail4313c -- 6 Ocak 2012; 18:03:17 >

• Skilleri smartcaste alırsan eğer ve elin de alışırsa wardı koyduktan sonra direk w'ya basıp warda uçabiliyosun. Custom game kurup skilli smartcaste alıp biraz denemeni öneririm. Lee'de özellikkle W kesinlikle smarcast olmalı bence.
  • quote:

Skilleri smartcaste alırsan eğer ve elin de alışırsa wardı koyduktan sonra direk w'ya basıp warda uçabiliyosun. Custom game kurup skilli smartcaste alıp biraz denemeni öneririm. Lee'de özellikkle W kesinlikle smarcast olmalı bence.

smartcast nedir açıkçası hiçbir fikrim yok
  • Şöyle anlatayım; normalde atıyorum W'ya bastın sonra uçup shield vermen için bi hedef seçmen yani tıklaman gerekir ya miniona ya da arkadaşına, skilli smartcaste alınca W'ya bastığın anda mouse'un üstünde olduğu minion ya da arkadaşına uçar. Yani tıklaman gerekmez. Seri oynayabilmek için gereklidir. Aynı şekilde skillshotlarda da yapabilirsin. Mesela Lee'nin Q'sunda basınca bir ok çıkar sonra yönü seçip tekrar basarsın ve skilli atarsın. Smartcast yaparsan eğer mouse imlecinin olduğu yere doğru Q'yu sallar. Smartcast ayarlamak için de oyun içinde ESC'ye bas Key Bindings bölümüne tıkla. Birazcık aşağıya in orda Smart Cast Skill 1 tarzı bir bölüm olması lazım. 1 Q 2 W 3 E 4 R tahmin edebileceğin gibi :) Smartcast Skill 2'yu direk olarak W yaparsan ayarlamış olursun.
  • Bugün botlarla 2 oyun oynadım.Lee sin jungle yapmak için.2 farklı rotasyon izledim.ikiside fail oldu,Lanet olsun oynayamıyorum Jungler işte.
  • quote:

Şöyle anlatayım; normalde atıyorum W'ya bastın sonra uçup shield vermen için bi hedef seçmen yani tıklaman gerekir ya miniona ya da arkadaşına, skilli smartcaste alınca W'ya bastığın anda mouse'un üstünde olduğu minion ya da arkadaşına uçar. Yani tıklaman gerekmez. Seri oynayabilmek için gereklidir. Aynı şekilde skillshotlarda da yapabilirsin. Mesela Lee'nin Q'sunda basınca bir ok çıkar sonra yönü seçip tekrar basarsın ve skilli atarsın. Smartcast yaparsan eğer mouse imlecinin olduğu yere doğru Q'yu sallar. Smartcast ayarlamak için de oyun içinde ESC'ye bas Key Bindings bölümüne tıkla. Birazcık aşağıya in orda Smart Cast Skill 1 tarzı bir bölüm olması lazım. 1 Q 2 W 3 E 4 R tahmin edebileceğin gibi :) Smartcast Skill 2'yu direk olarak W yaparsan ayarlamış olursun.

İyiymiş bir el gravesle oynadım lee sini gece deniyeceğim çok yararlı olucak gibi geliyo iyi bi olaymış bu smartcast.
    Denedikten sonra yazarım yorumlarımı teşekkürler ilgin ve yardımın için

• lee sin le hayatımdai en kötü maçı yasadım yasasın lee sin xD
  • quote:

Şöyle anlatayım; normalde atıyorum W'ya bastın sonra uçup shield vermen için bi hedef seçmen yani tıklaman gerekir ya miniona ya da arkadaşına, skilli smartcaste alınca W'ya bastığın anda mouse'un üstünde olduğu minion ya da arkadaşına uçar. Yani tıklaman gerekmez. Seri oynayabilmek için gereklidir. Aynı şekilde skillshotlarda da yapabilirsin. Mesela Lee'nin Q'sunda basınca bir ok çıkar sonra yönü seçip tekrar basarsın ve skilli atarsın. Smartcast yaparsan eğer mouse imlecinin olduğu yere doğru Q'yu sallar. Smartcast ayarlamak için de oyun içinde ESC'ye bas Key Bindings bölümüne tıkla. Birazcık aşağıya in orda Smart Cast Skill 1 tarzı bir bölüm olması lazım. 1 Q 2 W 3 E 4 R tahmin edebileceğin gibi :) Smartcast Skill 2'yu direk olarak W yaparsan ayarlamış olursun.

Smartcasti buldum 1e q yu koydum mesela ama atamadım bi skilli nası kullanıyoruz smart caste atadığımızda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.