Bu kadar uzun bir süre geçmesine rağmen TYT'de bu kalıcılığı nasıl yakalıyorsunuz anlamak mümkün değil. Daha geçen bir denemede TYT fenim 11-9 geldi kafayı yiyeceğim a*k. |
. (2. sayfa)

-
-
Tyt kolay kanka. Ama bi ayt fen denemesi çözdüm moralim bozuldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzman maaşları ne kadar oldu
Temel varken AYT Fen'e çalışmak çok kolay oluyor, kısa sürede halledersin ya. Bende en kısa sürede şu TYT Fen'e sağlam bir tekrar gireceğim yoksa o bana girecek.
-
Hiç çalışasım gelmiyor, bilkent’ten devamke.
-
Üni ortamını gördükten sonra YKS'de sarmaz harbiden. Üniversite de iyi, en temizi devam etmek. Ha yine girer en kötü denemiş olursun.
Bu çok doğru değil. CS/IT alanında çalışılabilecek çok fazla farklı alan var. İlginiz hangi yöndeyse o yönde çalışabilirsiniz. Ben siber güvenlik alanında çalışıyorum, sysadmin, network admin, gamedev, sistem mühendisliği vs. birçok farklı alanda çalışan arkadaşlarım var CTIS'ten tanıdığım.
-
Hocam yeni açılan siber güvenlik analistligi ve operatörlüğü bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hocam sizin geldiğiniz iyi oldu.
2 gün önce önce erkan hoca yapay zeka ile ilgili konuşma yaptı. İngilizce olduğundan %100 anlamadım ama yapay zeka sanırım bize biraz sıkıntı yaratacak. Bu durumda nasıl bir alana yönelmek mantıklı olur? Bölümden birileri AI’e yönelmek isteyen bir ctis öğrencisi nasıl yol izlemeli diye sordu. O da “calculus, lineer cebir, prob/stats öğrenmeniz gerek dedi. Bu durumda altyapıyı sağlayıp applied ML/AI gibi bir alana yönelmek mantıklı mı veya mümkün mü diye sorayım.
Siber güvenlik ve game development da aklımda. Mesela siber güvenlikçi ne yapıyor tam olarak, ctisci olarak bunun research tarafında çalışabilir miyiz şirketlerde?
Bir de gpa kasmamızı önerir misiniz, başka ne yapalım üni hayatında. Math 106 ve 225’i alabilirsem müfredata ek olarak alacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 8 Şubat 2024; 14:22:54 > -
Bir siber guvenlik bolumunu lisans olarak okumayi kesinlikle tavsiye etmem. Siber guvenligin olayi zaten bircok teknolojiyi derinlemesine anlamaktan geciyor. Daha genel teknolojilerin ogrenilecegi, spesifik bir alana odakli olmayan bolumleri tavsiye ederim bunun yerine. Hacking/siber guvenlik yolu buyuk oranda kisisel merak/kurcalamadan geciyor zaten.
-
Yani ilk olarak sorulmasi gereken soru cidden AI/ML alaninda ilerlemek istiyor musun? Bu alani biliyor musun olacaktir. Cunku bu alanda cok calisma donmuyor aslina bakarsaniz. Bircok kisi arkasindaki teknolojiyi anlamadan hazir kutuphaneleri kullanip AI uzerinde calistigini zannediyor.
CTIS, AI/ML icin iyi bir bolum degil. Matematik agirlikli bolumler icin daha uygun bir alan gunun sonunda. Dolayisiyla bu tarz bir bolum okunmasi daha iyi bir secim olacaktir. Ama elbette gunun sonunda yeterli kisisel ilgi ve merak varsa her sey ogrenilir.
Siber guvenlik cok genis bir alan, cok fazla farkli alan var icerisinde. Bu da kisisel ilgiye bakan bir durum. Calisabilirsin elbette, ben de research yapan bir sirkette calisiyorum. Bunun bolumle cok ilgisi yok calistigim sirkette master/doktorali insanlar da var lise mezunu insanlar da, veya teknik bolum okumamis insanlar.
Yani akademik bir yol dusunuyorsan GPA onemli. Hangi alanin ilgini cektigini bulup bu alanda calismalar yapmak, insanlarla tanismak en onemlisi olacaktir. Open source projelere katkida bulunabilirsin, yarismalara katilabilirsin vs. ogrenecek cok fazla sey var ve bunlar icin akademik icerikler yeterli degil. Kisisel olarak bir seylerle ugrasmak cok onemli.
-
Hocam uygun bölüm olmadığını biliyorum. Bölüm değişmeyi düşündüm de vazgeçtim sonra. Bölüme bu dönem geçtim. Çok da bilmiyorum ne yaparlar ne ederler. Şu da var ben buraya yüksek sıralama ile giren kesimdenim, matematik altyapım da çok iyidir.
Yapay zeka falan yazılım geliştiriciliğe darbe vuracak diyorlar sürekli, hocalarımız da kısmen buna katılıyor ama kimse öngöremez bunu diyor , ctis müfredatı değişebilir applied ai/ml'e doğru evrilebilir dedi erkan hoca.
Hatta seçmeli ders olarak "introduction to applied machine learning" diye ders eklendi ctis 471 kodlu.
Yani bi alan belirlemek için erken mi yoksa 1. sınıf bitene kadar ortalama kasıp sonra mı önüme baksam?
siz almanya'da çalışıyordunuz, siber güvenliğe kaymaya ne zaman karar verdiniz, long-term stajı bunun üzerine mi yapmıştınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 8 Şubat 2024; 19:29:27 > -
Hocam bu arada sınava hazırlanmayı tekrar düşünürsen saydan denemek yerine tmden sabancıya girip cs okumak senin için baya mantıklı olabilir , tyt iyi ayt mat full coğrafya genel kültür 1 ay edb çalışsan çok rahat yaparsın ilk 500
Ea’dan nasıl cs okunuyor?
Oturup ciddi bir şekilde hazırlanmam, kendi bölümümde ortalama kasıyorum çünkü.
-
Hocam haberin yok mu bundan ? Sabancıda bölüm seçme özgürlüğü var tmden girip sayısal da olsa istediğin bölümü okuyabiliyorsun hatta forumda birisi demişti okulun yüzde 70 i cs okuyor diye. Tabi ki tmden girmek çok daha kolay hatta önceki yıllarda daha da kolaydı. Müh doğa bilimleri say 1 k alırken tmden 500 le girilebiliyor , arada uçuk fark var.
Ben hep bilkent istediğim için sabancıyı araştırmamıştım bile. Denemek mantıklı olabilir.
-
Nasıl tyt filan çözüyosunuz ya ben görünce midem bulanıyor
Hocam benim de midem bulandı vazgeçtim çalışmaktan
1 deneme daha atayım dedim. Mat çözdüm türkçe’nin yarısında vazgeçtim.
-
Yuksek siralama ile girmenin bir onemi yok. Universite sinavi ile IT/CS bilgilerinin pek bir bagi yok.
Ben buna katilmiyorum. Cok magazinsel, durumu anlamayan bir yaklasim. Bir arac olacak, halihazirda arac olarak kullaniliyor. Ama "isinizi elinizden alacak" gibi bir durum yok. Sektorde guncel kalan ve isini iyi yapan insana her yerde ihtiyac var ve bu cok uzun sure degismeyecek bir durum.
Umarim mufredatta boyle bir degisiklik olmaz, bana cok mantikli gelmiyor acikcasi.
Alan belirlemek icin kesinlikle erken degil. Simdiden kisisel projelere baslayip daha farkli alanlari kesfetmek buyuk bir avantaj olacaktir.
Ben kisisel olarak zaten ilgileniyordum bu alanla, iki stajimi da guvenlik alaninda yaptim fakat stajdan once de bu alanda aktif olarak bir seyler yapiyordum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X