Şimdi Ara

Lehim pastası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi lehim teli almıştım içinde lehim pastası da var fakat lehim yaparken çıkan duman gözüme zarar veriyor ağrıtıyor kanlanıyor mikrop kaptırıyor sizde de böyle sorunlar oluyormu yoksa benim telmi adisi

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

arkadaşlar bi lehim teli almıştım içinde lehim pastası da var fakat lehim yaparken çıkan duman gözüme zarar veriyor ağrıtıyor kanlanıyor mikrop kaptırıyor sizde de böyle sorunlar oluyormu yoksa benim telmi adisi

Telden değil eğer lehimden çıkan duman gözüne gelirse ağrıtır yakar vs.

benim birde öksürttürüyor

gözüne getirme
  • hmm bazen kaçıyor işte önceden çok etkilenmiyordu şimdi daha da agrıyor neyse mıkrop kırıcı gozz damlası aldım
  • Fan kullan.

Bendeki pasta ve telde pek sıkıntı olmuyor. Purine pasta ve Soldex 0,6mm 5 kanal pastalı tel kullanıyorum. Duman derdim yok. Havyam sıcaklık ayarlı ve lehim yaparken gerekli sıcaklığı kullanarak anında lehimi yapıyorum. Bu yüzden pastanın yanması gibi bir durumda olmuyor. Zaten pasta kurşunun hızlı erimesi için yapıldığından sıcaklığı ve süreyi iyi ayarladığınızda duman olmaz. Bir lehimi yaptıktan hemen sonrada havyanın ucunu süngere sürtüp temizlerim. Havya ucu her daim temizdir. Temiz havya ucu hızlı, temiz lehim yapmak için önemlidir. Mesleğiniz lehim yapmayı zorunlu kılıyorsa zaten kaliteli malzeme kullanmaya dikkat etmelisiniz. Yok ayda yılda bir kullanıyorsanız ufak bir fan kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Fan kullan.

Bendeki pasta ve telde pek sıkıntı olmuyor. Purine pasta ve Soldex 0,6mm 5 kanal pastalı tel kullanıyorum. Duman derdim yok. Havyam sıcaklık ayarlı ve lehim yaparken gerekli sıcaklığı kullanarak anında lehimi yapıyorum. Bu yüzden pastanın yanması gibi bir durumda olmuyor. Zaten pasta kurşunun hızlı erimesi için yapıldığından sıcaklığı ve süreyi iyi ayarladığınızda duman olmaz. Bir lehimi yaptıktan hemen sonrada havyanın ucunu süngere sürtüp temizlerim. Havya ucu her daim temizdir. Temiz havya ucu hızlı, temiz lehim yapmak için önemlidir. Mesleğiniz lehim yapmayı zorunlu kılıyorsa zaten kaliteli malzeme kullanmaya dikkat etmelisiniz. Yok ayda yılda bir kullanıyorsanız ufak bir fan kullanın.

işim mesleğim değil hobim sadece canım sıkılıyor netten devreler bulup yapıp çalıştırıyorum güzel bi hobi benim için benım havya cok kalıtelı degıl ama sıcaklıgı cok yuksek aşırı yuksek ucu hep kararıyor zımpara ile temizliyorum

• O zaman sağlığınız daha önemli derim. Hobiniz için 70-80 TL ayırıp ısı ayarlı dijital bir havya almanız iyi olur. Süngeride sürekli nemli tutup havya ucunu temizlemeniz daha iyidir. Zımparalama ile havya ucu bozulur. Bozuk uç daha fazla pasta yakacaktır.

Bendeki havyanın ucunu 2-3 aya bir değiştiririm. Plakete sürtündükçe bakır kısmı ortaya çıkıyor. Lehim yaparken havya ucu plaket üzerinde sıkıntısız kaymazsa lehim temiz yayılmıyor. Yaptığım lehimler fabrika çıkışı gibi olduğunda daha çok hoşuma gidiyor. Purine pasta alıp bir deneyin. Havyanızı zımparalama ihtiyacınız ortadan kalkar en azından.
  • quote:

O zaman sağlığınız daha önemli derim. Hobiniz için 70-80 TL ayırıp ısı ayarlı dijital bir havya almanız iyi olur. Süngeride sürekli nemli tutup havya ucunu temizlemeniz daha iyidir. Zımparalama ile havya ucu bozulur. Bozuk uç daha fazla pasta yakacaktır.

Bendeki havyanın ucunu 2-3 aya bir değiştiririm. Plakete sürtündükçe bakır kısmı ortaya çıkıyor. Lehim yaparken havya ucu plaket üzerinde sıkıntısız kaymazsa lehim temiz yayılmıyor. Yaptığım lehimler fabrika çıkışı gibi olduğunda daha çok hoşuma gidiyor. Purine pasta alıp bir deneyin. Havyanızı zımparalama ihtiyacınız ortadan kalkar en azından.

anladim teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

arkadaşlar bi lehim teli almıştım içinde lehim pastası da var fakat lehim yaparken çıkan duman gözüme zarar veriyor ağrıtıyor kanlanıyor mikrop kaptırıyor sizde de böyle sorunlar oluyormu yoksa benim telmi adisi

Yıllar öncesine gittim geldim yazınızı okuyunca,ustamız nişadırla lehim yaparken ağzından sürekli kısa aralıklı üflemeler çıkartarak yaptığı lehimlemenin havasından kurtulurdu bizede akciğerlerinizi bu şeklde koruyun derdi,,zamanla nişadır yerine lehim pastaları kullanılır oldu,sizde üfleme yapabilir vede lehimleme anıda olayın üzerine fazla eğilmeyin,(certy) hocanında belirttiği gibi kaliteli lehim kullanın,kolay geysin güzel ve zevkli bir uğraş içindesiniz.
  • Soldex marka lehim telleri kaliteli mümkünse 2 farklı kalınlıkta al. Küçük parçaları lehimlerken ince lehim telleri çok kullanışlıdır.
  • quote:

Fan kullan.

benimki hilal pasta soldex 1.6m tel bayağı kötüymüş ya benimki :) kalın olursa çok gider mantığıyla almıştım nasılsa havya sıkıntı etmıyor eritiyor.

Lehim pastası

Lehim pastası

• quote:

quote:

Fan kullan.

benimki hilal pasta soldex 1.6m tel bayağı kötüymüş ya benimki :) kalın olursa çok gider mantığıyla almıştım nasılsa havya sıkıntı etmıyor eritiyor.

Lehim pastası

Lehim pastası

Benim pastada aynı seninkinden HİÇBİR İŞE YARAMIYOR ha dumanıyla başımı ağrıtıyor o başka

• tekzende kalite ürünler olabiliyor,

Lehim pastası
  • bizim arkadaş lehim yaparken çıkan dumandan kör oldu,lehimi yarım bırakıp gözünü kıstı sonra hastaneye gidene kadar kör oldu,2 gözüde görmüyor
  • leğim yaparken 1 tanede orta boy mum yakın o mum dumanı kendi üstüne çekececek
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

bizim arkadaş lehim yaparken çıkan dumandan kör oldu,lehimi yarım bırakıp gözünü kıstı sonra hastaneye gidene kadar kör oldu,2 gözüde görmüyor

Lehimden çıkan dumandan kör olunsaydı ben olurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

bizim arkadaş lehim yaparken çıkan dumandan kör oldu,lehimi yarım bırakıp gözünü kıstı sonra hastaneye gidene kadar kör oldu,2 gözüde görmüyor

Lehimden çıkan dumandan kör olunsaydı ben olurdum.

Lehim yaparken çıkan dumandan kör olmak nedir ya?

Barış bu dediğin gerçek mi yoksa "aman şuraya yazayım da bir şey yazayım yav işte" diye yazdığın türden bir şey mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa böyle bir şey duyuyorum lehim telinde bir problem olabilir yada sizin gözünüz çok hassas.
  • quote:

Lehim yapacağı yere önceden japon yapıştırıcı falan sıkılmışsa o çok fena göz yakar. Onun dışında lehim dumanının göze bir zararı yoktur.
    Çalıştığım firmalarda yoğun lehim dumanından önündeki kartı görmeyen kartçılar vardı. Bir şey olmadı kimseye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aspiratörün altında yapmak en iyisi Işığı da var hem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.