Şimdi Ara

LEICA Lenslerin Özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Guitarist

Madem leice lensi bu kadar özel neden millet panasonic almıyoda canon alıyor?

Bu tamamen ticari birşey,tabi canon makinaların kullandığı lenslere birşey demiyorum ama Canon video kameraları ve fotoğraf makineleri pazarda hep Panasonic'in önünde olmuştur.Leica lensine gelince ise çok kaliteli bir lens olduğu ortada.Sinema ve fotoğrafçılık tarihinde görüntü yönetmenleri tarafından her zaman öncelikli olarak tercih edilmiştir.
    Hatta şöyle birşey vardır ki şu an kullanılan 35mm filme aynı zamanda Leica film de denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadnightwarrior -- 19 Haziran 2006; 12:41:15 >
  • Unpop eyvallah kardeş.Bir şey soracağım bu LEICA lensleri kullanan panasonicler neden o zaman çok ucuz.Yoksa o panasonic fiyatları sırf lensin fiyatı mı? panasonic in malzeme kalitesi çok düşük. yada bu lensler az mı bekletilmiş?
  • panasoniclerdekiler vario-elmarit modeli.

esas serinin babaları vario-summicron.

ayrıca mesela calr zeiss'da da durum böyle.

carl zeiss vario-sonnar'lar esas gerçek kalite olanlardır (örnek sony F828,F717,F707,F505,V1,R1)
    digerleri de vario-tessar olanlar ki bunlar ekonomi modellerdir (diger compact sony foto makineleri)

normalde çok kaliteli bir lensin fiyatı (mesela Nikon Nikkor ED) uçuk kaçıktır. Bu durum leica'da da böyledir, canon'da da böyledir.

Yani 300-400 milyonluk makinelere bu lensleri doğal olarak koymuyorlar.
  • Bildiğim kadarı ile iyi bir lensin oluşabilmesi için buz içerisinde ve karanlık oda 45 yıl falan bekletilmesi gerekiyormuş.
    Leica gerçekten çok iyi lensler üreten bir mark Alper abini de dediği gib. Carl zeiss vario-sonnar çok iyi lensler Yine nikon nikkor ed lensler 5600 ile 5900 foto lara baktıpınız zaman anlaşılabiliyor.

Ben istanbul iletişim fakültesindeyim Üniversitede bizim okulumuzn çıkardığı gazetede Türkiyede çok ünlü bir foto sanatçısı vardı ismin unuttum adamın dediğine göre (LEİCA) fotoğraf makineleri -(eksi) 45 derece de çalışabiliyormuş yani hiç bir DİGİTAL SLR ve (diğerleri) makine bu soğukta çalışamaz diyordu adam eğer ben LEİCa mı almasam antartikya gittiğimde fotoğraf çekemeden gelecektim diyor.

Olay bu yani ama arkdaşlar lenslerle ilgili bildiklerimizi yazalım buraya da üst konu olsun nedersiniz bence çok önemli bir konu

• d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 19 Haziran 2006; 10:51:51 >
  • bir köylü, fotoğraf amatörleri derneğine gelir. elinde leica r3 vardır.

"yav bunu gavurun biru bizim köyde unuttu, gaç para eder bakem?"

acaba tanıdık birinin mi diye makinayı alıp incelerler ve alt kısmında sert darbe izleri görürler.

"sen getirirken bunu düşürdün mü?" diye sorarlar

köylü " yoh ama canım çekti, gelirken bunla ceviz kırıp yedim" der
    makine test edilir. sapasağlam çalışmaktadır.
    (alınıtı)
  • Bazı yanlışları düzelteyim .
    1) Leica nın bulunduğu yer savaşla alakası olmayan sivil alan.Yani niye saldırı olsun.Ayrıca İsviçre'de de Leica fabrikası var.
    2) Leica lens mükemmel lens demek değil bunu önce anlayın.Bir Leica 50mm f:1,2 lens Nikon 50mm f:1.4 den daha kötü.İsteyenlere link verebilirim şimdi işim var bulamadım.
    3)Leica lensler ve diğer kalite lensler yer altında yapılıyor burası doğru .Ama yok su dalgaları ile buz içinde ile 40 yılda yapılıyor kısmı yanlış.Sadece Tele optik lenslerin bazı fokuslama elemanları için lenslerin soğutma kısmı 6 ay sürebiliyor ki bu lensler 600mm f:3.5 civarı lensler. Diğer markalar mesela Nikon Nikkor ya da Beyaz Canon ef lenslerinin teleoptik lensleri de aynı sürede yapılyor.
    4)Bu arada leica digilux 2 satıyorum (d-lux 2 ile karıştırmayın 69 mm çaplı dev gibi sun micron lensi vardır. .Almak isteyenler PM atsınlar.Fiyat 2150 ytl
    5) Bu rada sağlamlık konusunda Bir canon 1ds mark II ile Nikon D2xs de aynı sağlamlıktadır (35mm dslr makine olarak) hatta kullandıkları devre elemanları Japon olduğundan daha ağır şartlarda kullanılabilir.Ayrıca bir orta format makine mesela Pentax ya da Mamiya ile hasselblad çok çok sağlam makinelerdir. Lensleri daha kaliteli olduğundan SLr leica lenslerden kat kat daha iyidir bunu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 19 Haziran 2006; 15:55:33 >

• 2.dunya savasinda sivil alanlara hic saldiri olmamis peki ?

quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Bazı yanlışları düzelteyim .
    1) Leica nın bulunduğu yer savaşla alakası olmayan sivil alan.Yani niye saldırı olsun.Ayrıca İsviçre'de de Leica fabrikası var.
    2) Leica lens mükemmel lens demek değil bunu önce anlayın.Bir Leica 50mm f:1,2 lens Nikon 50mm f:1.4 den daha kötü.İsteyenlere link verebilirim şimdi işim var bulamadım.
    3)Leica lensler ve diğer kalite lensler yer altında yapılıyor burası doğru .Ama yok su dalgaları ile buz içinde ile 40 yılda yapılıyor kısmı yanlış.Sadece Tele optik lenslerin bazı fokuslama elemanları için lenslerin soğutma kısmı 6 ay sürebiliyor ki bu lensler 600mm f:3.5 civarı lensler. Diğer markalar mesela Nikon Nikkor ya da Beyaz Canon ef lenslerinin teleoptik lensleri de aynı sürede yapılyor.
    4)Bu arada leica digilux 2 satıyorum (d-lux 2 ile karıştırmayın 69 mm çaplı dev gibi sun micron lensi vardır. .Almak isteyenler PM atsınlar.Fiyat 2150 ytl
    5) Bu rada sağlamlık konusunda Bir canon 1ds mark II ile Nikon D2xs de aynı sağlamlıktadır (35mm dslr makine olarak) hatta kullandıkları devre elemanları Japon olduğundan daha ağır şartlarda kullanılabilir.Ayrıca bir orta format makine mesela Pentax ya da Mamiya ile hasselblad çok çok sağlam makinelerdir. Lensleri daha kaliteli olduğundan SLr leica lenslerden kat kat daha iyidir bunu da belirteyim.

• Tankla sivillere saldırı olmamış .
  • olmustur olmustur, iyi arastir. 2. dunyas savasi en cok sivilin mefta oldugu savas..
  • Arkadaşım ben o kadar şey yazdım bir ona mı takıldın.Aç bakalım ikinci dünya arşivlerini Almanya'da yapılan savaşlarda sivillere yapılan saldırılarda Uçak+tank kullanılmış mı?Gereksiz yere yapılmıştır diyeceğine biraz araştır.
  • Stratejik Bombardıman
    II. Dünya Savaşı’nın özelliklerinden biri, gerek cephede olsun, gerekse cephe gerisinde, hava unsurlarının yoğun olarak kullanılmasıdır. Cephe gerisine yönelen hava taarruzları, lojistik hedeflere yönelmiştir, silah sanayi tesisleri, destek sanayi tesisleri, enerji santralleri, petrol depolama ve rafineri tesisler, iletişim ve ulaşım hatları.

Britanya Savaşı'nın son bulması ve Doğu Seferi'nin başlamasıyla Alman hava kuvvetlerinin önemli bir bölümü Rusya'da bulunmaktadır. Dolayısıyla Alman hava kuvvetlerinin Batı'daki faaliyetleri, önleme faaliyetleri olarak kalmıştır.

Böyle olunca Stratejik Bombardıman, esas olarak Müttefik bombardıman filolarının Alman tesislerine yönelik bombardımanlarıdır. Ne var ki, zaman zaman sivil hedefler de bu bombardımana hedef olmuştur. Köln, Essen, Bremen, Hamburg gibi Alman kentlerine yoğun hava saldırıları düzenlendi.

---------------------
    (bkz. kapak olmak )

• quote:

Tankla sivillere saldırı olmamış .

İmza harika bravo çok orjinal olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Stratejik Bombardıman
    II. Dünya Savaşı’nın özelliklerinden biri, gerek cephede olsun, gerekse cephe gerisinde, hava unsurlarının yoğun olarak kullanılmasıdır. Cephe gerisine yönelen hava taarruzları, lojistik hedeflere yönelmiştir, silah sanayi tesisleri, destek sanayi tesisleri, enerji santralleri, petrol depolama ve rafineri tesisler, iletişim ve ulaşım hatları.

Britanya Savaşı'nın son bulması ve Doğu Seferi'nin başlamasıyla Alman hava kuvvetlerinin önemli bir bölümü Rusya'da bulunmaktadır. Dolayısıyla Alman hava kuvvetlerinin Batı'daki faaliyetleri, önleme faaliyetleri olarak kalmıştır.

Böyle olunca Stratejik Bombardıman, esas olarak Müttefik bombardıman filolarının Alman tesislerine yönelik bombardımanlarıdır. Ne var ki, zaman zaman sivil hedefler de bu bombardımana hedef olmuştur. Köln, Essen, Bremen, Hamburg gibi Alman kentlerine yoğun hava saldırıları düzenlendi.

---------------------
    (bkz. kapak olmak )

Kaynağı belirtmemişsin.
    Sivillere direkt böyle 5-6 şehir planlı saldırı yapılmaz.Arada sivillerin bulunduğu staratejik yerlere saldırı olmuştur.Amaç en az maliyetle saldırmak neden sivillere saldırılsın ki yerine bolca asgari yer varken.

• quote:

Orjinalden alıntı: oguziu

Bildiğim kadarı ile iyi bir lensin oluşabilmesi için buz içerisinde ve karanlık oda 45 yıl falan bekletilmesi gerekiyormuş.
    Leica gerçekten çok iyi lensler üreten bir mark Alper abini de dediği gib. Carl zeiss vario-sonnar çok iyi lensler Yine nikon nikkor ed lensler 5600 ile 5900 foto lara baktıpınız zaman anlaşılabiliyor.

Ben istanbul iletişim fakültesindeyim Üniversitede bizim okulumuzn çıkardığı gazetede Türkiyede çok ünlü bir foto sanatçısı vardı ismin unuttum adamın dediğine göre (LEİCA) fotoğraf makineleri -(eksi) 45 derece de çalışabiliyormuş yani hiç bir DİGİTAL SLR ve (diğerleri) makine bu soğukta çalışamaz diyordu adam eğer ben LEİCa mı almasam antartikya gittiğimde fotoğraf çekemeden gelecektim diyor.

Olay bu yani ama arkdaşlar lenslerle ilgili bildiklerimizi yazalım buraya da üst konu olsun nedersiniz bence çok önemli bir konu
    Özer Kanburoğlu hocamız mı anlattıydı bunu. Bende hatırlıyorum.

• arzu edersen kaynak da belirtirim sorun degil ama googldan kısa bir arastirma ile kendin de bulursun.
    Savas doneminde herkes senin gibi humanist dusunumuyor malesef. Siviller savas esnasinda dusunulmus olsaydin Nagazaki ve Hirosima'ya atilan o 2 atom bombasinin hic olmamasi gerekirdi.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Stratejik Bombardıman

---------------------
    (bkz. kapak olmak )

Kaynağı belirtmemişsin.
    Sivillere direkt böyle 5-6 şehir planlı saldırı yapılmaz.Arada sivillerin bulunduğu staratejik yerlere saldırı olmuştur.Amaç en az maliyetle saldırmak neden sivillere saldırılsın ki yerine bolca asgari yer varken.

• ARKADAŞLAR GENE KONUYU SAPTIRDINIZ.GİDİN TARİH İLE İLGİLİ BÖLÜMDE TARİH İLE İLGİLİ TOPİC AÇIN YA OLMUYOR AMA.
  • en bastada söylendi bu bir tartısmaya döner diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 20 Haziran 2006; 13:16:23 >
  • Ya hakkaten leica dan çok 2. dünya savaşından bilgi edindim teşekkür ederim valla.Hazır 1 temmuzda kpss ye girecem biraz daha anlatında kapalım iyice olayı.
  • Hooooooopsss!!!! sapla samanı karıştırdınız yinee LEICA yazısı için teşekkürler unpop
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.