Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sigma SL için uygun çıkarttığı lensleri fiyat olarak uygun görüp almayı düşünmüştüm satıcı firmada sl den canon serisi için yine sigma adaptör ile denedim lens uyumsuzluk gösterdi.
    Panasonic lensi de fiziki denemeden alma.Leica 24 90 için fiyat ve ağırlık tarafı sıkıntı olmakla birlikte zoom lens avantajın artı değer
  • Biraz önce Leica ‘ya banka havalesi yaptım. Vergiyi düşmüşler Avrupa Birliği dışından makinayı yolladığım için herhalde, 2775 euro fark ödedim.

Sigma’nın ve Panasonic’in native L-mount lensleri ile uyumsuzluk çıkacağını sanmıyorum ama yine de Leica forumlarını takip etmekte fayda var.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lensi alacak gibi duruyorum. SL gelsin de.

https://joerivanderkloet.com/update-is-the-panasonic-lumix-24-105-l-mount-any-good/

• "Biraz önce Leica ‘ya banka havalesi yaptım. Vergiyi düşmüşler Avrupa Birliği dışından makinayı yolladığım için herhalde, 2775 euro fark ödedim. "

Şükrü bey çok makul olmuş. Özellikle döviz bu kadar düşmüşken kabaca Türkiye garantili A7R3 fiyatına denk gelmiş ki. SL çıktığında 7500 Dolardı. Adaptörle 8.000 dolar civarıydı.

Güle güle kullanın. Çok memnun kalacağınızı düşünüyorum.
  • autograph A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Eylül başına kadar tatilde olacağım için makinayı Eylül’ün ilk haftası yollayacaklar. Makina gelince hemen Lumix 24-105 siparişi de vereceğim. Amazon da 1300 dolara yakın satılıyor.
    Böylece 3 manuel prime lens bir de genel amaçlı değişken zoom lensim olacak. Belki daha sonra 28’cron ve 75’cron lensleri satarım.
  • Güle güle kullanın sonuçlarını bekliyoruz. Ama M sistem lenslerin boyut avantajı yadsınamaz. Buyrun iki sistemde de 35mm summicron 35mm lensler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 18 Ağustos 2019; 15:2:56 >
  • Bu lens de fena gözükmüyor. Üzerine 70-200 veya 60-600 sigma lens ile tamamlanabilir.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Şükrü bey geldi mi SL?
    Henüz gelemedi, yolladığım para yerine ulaşmamış, iban dogru olsa da swift numarası farklı olduğundan para kayboldu bulmaya çalışıyorlar, bende bu arada kredi kartı numaramı verdim oradan çekecekler. Gerçi birkaç gündür çekemediler hala.

Tatilden döneli daha bir hafta oldu ancak ilgilenebiliyorum herhalde bu hafta odeme işlemi biter diye umuyorum.
  • Makina yola cikti herhalde bu hafta elimde olur.

AF tek lens icin karar veremedim henuz.

Lumix 24-105 internet fotolarina baktim cozunurlugu cok yuksek degil. Pek memnun kalmadim. Lumix 24-70 f2.8 fotolari oldukca iyi. Arada cok fark var. Fiyati da zaten iki kati. 2000 kusur dolara cikinca bu sefer de Leica 24-90 menzile giriyor. Leica 24-90 fotolari neredeyse Leica prime lens netliginde. Cok etkileyici.

Son 9 yildir Leica prime lens kullaninca alisilan lens cozunurlugu secimi zorluyor.

Leica 24-90 alirsam bendeki 28'cron ve 75'cron'a pratik anlamda pek ihtiyac kalmaz gibi. Elde bir tek noctilux'u tutarim.

Lumix'lerden birini alirsam uc prime lensi de yerine gore kullanmaya yine devam ederim.
  • 28 ve 75 lensleri 24-90 kullanmadan elinizden çıkartmayın.
    Tabi m serisini kullanmak için ayrıca adaptör gerekli
    24 90 SL için en kullanışlı bir lensi tek sıkıntısı fiziki ölçüler
  • Bir başka seçenek de yine 3 prime lensi kullamaya devam etmek, bunların yanında telephoto lens kullanmak. Zaten rangefinder sisteminin en büyük eksikliği telephoto lenslerdi. Böylece mirrorless kameraya geçerek bu açığı kapatmış olurum.

Bu lens de olabilir ama bu yıl sonunda çıkacak f2.8 versiyonunu beklemek daha mantıklı gibi.

• Biraz önce makina geldi. Ama M9’a göre çok büyükmüş acaba hata mı ettim diye düşünüyorum. Eve gidince lensler ile bir daha bakayım.

• Güle güle kullanın Şükrü bey. Güzel makina. Hayırlı olsun. Evet biraz daha büyük ancak Noctilux için daha kolay bir çözüm olarak düşünebilirsiniz.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..

Çok teşekkür ederim.

Hanım da makinayı beğenmedi, hemen geri gönder diğeri nerede diye sordu. Bilmiyormuş onu geri verdiğimi

Neyse Noctilux ile biraz daha yakışıklı duruyor. Yarın diğer lensler ile de bakarım.

Eski Neoprene kılıf da iyi oturdu. Şimdilik idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 18 Eylül 2019; 23:37:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Çok teşekkür ederim.

Hanım da makinayı beğenmedi, hemen geri gönder diğeri nerede diye sordu. Bilmiyormuş onu geri verdiğimi

Neyse Noctilux ile biraz daha yakışıklı duruyor. Yarın diğer lensler ile de bakarım.

Eski Neoprene kılıf da iyi oturdu. Şimdilik idare eder.

ilk yorumlar nasıl Şükrü bey?

Daha hiç deneyemedim. Şimdi pilini şarja taktım bakalım şarj edince denemeyi düşünüyorum. Şarj ederken de makinanın birkaç fotosunu daha çektim.

Bendeki tüm seri.

Deri ONA çanta biraz küçük kaldı. Lensi çıkarıp ayrı ayrı içine koyunca daha rahat oluyor.

28mm summicron ile.

75mm summicron ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 20 Eylül 2019; 14:17:59 >

• Elimde kalan M9 aksesuarlarını da bir şekilde elimden çıkarmam gerekiyor artık.

• Biraz önce bendeki üç lensi de kullanarak bahçede ve evde birkaç denemede bulundum. Henüz makinaya çok alışamadım ama manuel lensler 50mm ve 75mm netlemeleri rangefinder'a göre daha rahat. Bununla beraber 28mm netlemesi çok kolay değil ben henüz alışamadım. Alan geniş olduğu için belki de artık ben o kadar net göremiyorum netlemede zorluk çektim. Zaten geçiş açıyı da sevmem.

Makina M serisine göre büyük ama daha dengeli, noctilux ile gövde daha dengeli duruyor. Henüz kendi native lensini almadığım için M9 verip bunu almakla iyi mi yaptım tam bilemiyorum ama Noctilux netlemesi daha kolay.

LR ekranından screenshot ile aldığım fotoları ekledim.

• Birkaç foto daha ekledim, 50mm f0.95 ile.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.