Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Silver 16395 USD'dan satılmasına rağmen bulmak mümkün değil gerçekten.

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • M sistemde 50mm lensler içinde en mantıklı gelen 50mm Summilux Asph. Render, boyut, ağırlık, bokeh vs...

• Yeni Sigma fp L 61MP sensör ile piyasaya çıkmış.

• Merhaba,

Epeyi zaman geçmiş kimse paylaşımda bulunmayınca bende SL2 ile aranıza dönmenin vakti geldi dedim,

Leica renklerini özlemişim.

Nerde kalmıştık  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. 

aşagıdaki fotografları elde çektim

İki ayrı makina

Her ikiside aşağı yukarı yakın değerlerde ayarladım

perde hızı 1/5

diyafram 2.8

birici fotograf Sony A7R4

ikinci fotograf Leica SL2

Düşüncelerinizi paylaşırmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanhoca

Merhaba,

Epeyi zaman geçmiş kimse paylaşımda bulunmayınca bende SL2 ile aranıza dönmenin vakti geldi dedim,

Leica renklerini özlemişim.

Nerde kalmıştık  

aşagıdaki fotografları elde çektim

İki ayrı makina

Her ikiside aşağı yukarı yakın değerlerde ayarladım

perde hızı 1/5

diyafram 2.8

birici fotograf Sony A7R4

ikinci fotograf Leica SL2

Düşüncelerinizi paylaşırmısınız

Hasan Hoca merhabalar.

Yeni makina hayırlı olsun, hızınıza yetişmek mümkün değil.  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. 

İki fotoyu kabataslak değerlendirince, üzerlerinde LR ile veya başka bir proğram ile oynama yapmadıysanız, makinadan çıktığı gibiyse Sony'nin renkleri bana çok canlı geldi, TV'lerdeki vivid renk ayarları gibi.

Leica SL2 renkleri daha doğal, özellikle Billingham çantanın o rengi bende de olduğu için renkler gerçeği neredeyse tam yansıtmışlar. Lensleri yazmamışsınız, buradan karar vermek kolay değil ama sanki SL2'nin üzerindeki lens daha net duruyor gibi, daha fazla çözünürlüğü destekliyor gibi ama bilgisayar ekranından karar vermek yanıltıcı olabilir.

• Ben de bu arada Bodrum'da çektiğim son süper ay fotolarını paylaşayım.

Sigma 14mm ve Leica 90-280mm ile çekilmiş iki foto.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Hasan Hoca merhabalar.

Yeni makina hayırlı olsun, hızınıza yetişmek mümkün değil.  

İki fotoyu kabataslak değerlendirince, üzerlerinde LR ile veya başka bir proğram ile oynama yapmadıysanız, makinadan çıktığı gibiyse Sony'nin renkleri bana çok canlı geldi, TV'lerdeki vivid renk ayarları gibi.

Leica SL2 renkleri daha doğal, özellikle Billingham çantanın o rengi bende de olduğu için renkler gerçeği neredeyse tam yansıtmışlar. Lensleri yazmamışsınız, buradan karar vermek kolay değil ama sanki SL2'nin üzerindeki lens daha net duruyor gibi, daha fazla çözünürlüğü destekliyor gibi ama bilgisayar ekranından karar vermek yanıltıcı olabilir.

Alıntıları Göster

Şükrü bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

SL2 sade body aldım, elimde Leica Summilux-M 35mm ve Leica APO-Summicron-M 75mm lensler var.

SL2 de Leica APO-Summicron-M 75mm manuel lens takılı

Sony üzerinde ise 24-70 G master serisi takılı

Sony kendi lensi ile AF yaptığı için fotograf daha keskin detay verdi,

Leica da ise MFocus ta netliği ben tam tutturamadım.

Benim fotografta en fazla aradığım özellik renkleri doğal yakalaması ki çanta rengini Leica da çok iyi gördüm.

Yazılımsal olarak SL2 şimdilik sizdeki SL kadar başarılı değil yeni güncellemeler ile henüz alacağı çok yol var.

Sony renkleri sanki Photoshop ile oynanmış gibi gözüme göründü.

Büyük ihtimal Sony setimi elden çıkartacağım.

Görüşmek üzere, selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Ben de bu arada Bodrum'da çektiğim son süper ay fotolarını paylaşayım.

Sigma 14mm ve Leica 90-280mm ile çekilmiş iki foto.

90 280 lensi bir arkadaşım kullanıyor çok sevmeme rağmen ağırlık ve taşıma benim gözümü korkutuyor.

Sizdeki SL gövde şu an herşeyi ile oturmuş bir set,gece çekim harika,Sigma nasıl netleme hızı renkler özellikle makina Lensi tanıyormu

• Sigma lens hiç sorun çıkarmadı. Sanki native Leica lensler gibi kullanılıyor. Lens profili de Leica'ya tanımlanmış. Leica 90-280 ise gerçekten ağır. Kolu oldukça yoruyor.

• Ultra geniş açıların da perspektif sorunları oluyor. Built in profil uygulanmasına rağmen LR da düzeltmek gerekiyor.

Bunu LR da otomatik düzeltme yaptırdım.

• Bunu LR da manuel yapmaya çalıştım.

• Tam karşıdan çekimler bozulmaları çok belli etmiyor. Yine dikkatli bakınca kenarlarda bozulmalar gözüküyor.

• Yaz tatili sonrası önce Cenevre'ye sonra da Kanada'ya gitmek zorunda kalmam sebebi buralara gelemedim. Bu arada elimdeki Leica M9 aksesuarlarının hepsini Cenevre Leica mağazasına verdim. Sattıkça tutarı benim hesaba havale edecekler.

Hızlıca Cenevre ve Kanada fotoları paylaşayım.

Cenevre'de 28mm f2 Summicron ve 90-280 f2.8-4 apo vario elmarit kullandım.

Kanada da 50mm f0.95 Noctilux kullandım.

Cenevre fotoları

Bunlar da Kanada fotoları

• Döviz fiyatları artınca almayı vazgeçtim artık bakmak bile benim için lüks oldu :(

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..www.leica-store-berlin.de
    LEICA M11 silver – Leica Store Berlin
    https://www.leica-store-berlin.de/en/produkt/leica-m11-silver/

SL2 ile yola devam :)

• hasanhoca kullanıcısına yanıt

Hasanhoca merhabalar,

M11 güzel gerçekten ama SL ile kullanım kolaylığına alışınca içimden tam da almak gelmiyor.

M adaptör ile zaten M serisinin iyi lenslerini SL de kullanabiliyoruz, ek olarak SL serisinin geniş spektrumlu otofokus lensleri de var. Bu sebeplerden M makina her zaman cazip ama elim bir türlü gitmiyor. 😊

• Bir haftalığına Türkiye'ye geldim, yeni yıl için. O arada Bodrum da evde ve uludağ'da çektiğim birkaç fotoyu ekliyorum.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Şükrü Bey merhaba,

Uzun süredir paylaşımda bulunmuyordunuz M11 ortaya çıkınca... :)

Elinizdeki SL lensler özellikle AF olması ile vazgecilecek türden değil.Leica aslında lensleri ile fotograf üretiyor bendeki SL2 ile hep M lensler kullandığım için orta vadede M11 de fiyatlar yerli yerine oturursa aklımdan geçmiyor değil.

Selam ve sevgi ile kalın.

• hasanhoca kullanıcısına yanıt

Aslında uzun zamandan beri bir M gövde alma isteğim var ama kafamda belirli bir mantığa oturtamıyorum. Bazan alayım 28'cron ve 75'cron ile bir set yaparım bazı yolculuklarda kullanırım diye düşünüyorum ama geride 90-280 ile Noctilux'u bırakmak da pek aklıma yatmıyor.

Noctilux zaten belli de apo elmarit 90-280 de boyutları ve ağırlığı dışında çok pratik bir lens. Neredeyse her gezide olmazsa olmaz lensler gibi. Onu yanıma alınca zaten SL gövdeyi almak lazım o zamanda M lensleri SL gövde ile kullanırım yanıma bir de M gövde almaya gerek yok diye düşünüyorum.

Böyle olunca da bir türlü M gövde almak içimden gelmiyor. Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. 

Ama M11 de çok şık duruyor. Siyah renk opsiyonunda sadece aluminyum olması biraz canımı sıktı, klasik olarak pirinç üzerine krom kaplamalı üst kapağı her zaman tercih ederim biraz ağırlık yapmasına karşı. Sadece silver renk hala bu özellikte. Belki daha sonra siyah modele de eklerler.

Siz SL2 ile SL lensler kullanmıyorsanız bence hemen M11'e geçin, veya M10R'a. SL ne de olsa M gövdeye göre biraz daha büyük, bir de M lensler en iyi M gövdede en iyi performası veriyor diye Leica forumlarında hep söylüyorlar, ben de aslında elimde objektif veri olmamasına rağmen öyle düşünüyorum. Sanki M lensler M gövde ile daha uyumlu gibi.

Bakalım zaman ne gösterecek. Böyle konuşmalara başlayınca da insan M gövde almak istiyor.  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. 

M gövde ilk çıktı günden beri nerdeyse tamamı elimden geçti sonradan AF lens kolaylığı görme sorunlarımı bahane edip SL serisine geçtim.

İlk aldığım SL ve 24-90 lens ile geçirdiğim iki yıl içinde M serisi lensleride adaptör ile kullandığım oluyordu.24-90 lens aslında çok iyi bir lens tek sevemediğim fiziksel ölçüleri oldu M lens SL body ile kullanımı çok daha rahat düşündüğüm için SL2 makinama bir türlü SL lens almak içimden gelmedi 35mm ve 75mm M lensler ile yola devam ediyorum .Şimdilerde M11 gövdenin taşınabilirliği yanında yeni 60mp sensörü aklımı başımdan almıyor değil.

28'cron daha önce kullandığım bir lens özellikle sokak fotografcılığında benim isteklerime yeterince cevap vermediği için benim tercihim 21mm den yana.

Dediğiniz gibi bakalım zaman ne gösterecek  Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. 

Şükrü Bey tekrar merhaba,

Yazınızın üstünden epeyi zaman geçti M11 için güncel düşüncelerinizi öğrenmek isterim.Henüz Leica satış noktalarında stokta yok görünsede youtube da bir çok paylaşım videosu izliyorum ne dersiniz alınırmı beklenirmi?

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.