Arkadaşlar benim bilgisayarım Lenovo (İdeapad Y530) daha önce vista kuruluydu geçenlerde bir arkadaşa format attırdm ve Windows 7'yi (32 bit) yüklettirdim. İlk bir kaç gün laptobun kendi webcamı sorunsuz çalışıyordu. Sonra birden bire çalışmamaya başladı ne oldu anlamadım. Messengerdan felan baktıgımda webcamla ilgili herhangi bir aygıtın yüklü olmadığı uyarısı çıkıyor. Aygıt Yönetcisi'nde de ne "görüntü aygıtları" diye bir başlık gözüküyor ne de onun altında kamera driverına ilişkin herhangi bir bilgi.
Kamera driverini Lenovanın destek sayfasından indirip tekrar yüklemek istedim yalnız ordan indirilemiyor, indirme sayfası açılmıyor. Onun yerine vistanın kamera driverini yukleyim belki calışır dedim kendince yükledi ama olmadı, en sounda ise başka bir siteden lenovanın kendi sisteinde önerilmiş olan uygun kamera driverinı buldum ve yukledim. Hiçbirşey değişmedi sorun aynı.
Lenovanın bu modellerinde fn+esc tuşlarına basıldığında kameranın aktif ya da pasif hale getirilebildiğni okudum. Bu tuşlara bastığımda sağ alt köşede bir kamera işarti çıkıyor sonra tekrar bastığımda ise bu sefer üzerinde bir çizikle yani devre dışı bırakılmış olarak işaret beliriyor. Bu tuşlar bende çalışıyor ama kamera işareti açılmış gözükse de webcam yine de çalışmıyor.
Pcdeki driverlerin update durumunu tarayan bir program indirdim sitenin birinden, o programda "aygıt yöneticisi" başlığı altında Easy Camera driveri gözüktü. Fakat dediğim gibi normal laptobun kendi aygıt yöneticisinde bu başlık gözükmüyor, aynı şekilde ne yaparsam yapayım webcam de çalışmıyor.
Bu işi kafam almadı format atan arkadaş da burda olmadığı için oldukça mağdur kaldım, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
yardımcı olabilecek yok mu.
aynı sorun bende de var.anlattığın ile birebir aynı.model y 560...10 gün kadar önceye sistemi geri yükledim ama düzelmedi.2 ay önce aldığım sağlam yedek var son çare onu geri yükleyeceğim.bu arada webcam ile ilgili driverleri yeniden kurdum yine olmadı.dediğim gibi son çare bilgisayarı 2 ay önceki yedğe geri götüreceğim.
fn + esc gerçekten kamerayı akaptıp açıyormuş sorunum düzeldi.senin sorun ise önce kamera driverini kaldır sonra tekrar kur.fn+esc ile kameran görünüyormuş,ancak çizgi çıkıyo dediğine göre driverin düzgün yüklenmemiş.tekrar dene olucak.