Şimdi Ara

Lenovo-Dell-Asus arasyndan seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bu aralar 2000 lira civari laptop bakiyorum.Forumda malum dell 7537 - asus X550JK XO012D ve lenovonun z510 arasinda kaldim.Malum farklarini anlatmaya gerek yok ekran kartinda dell asus asmis durumda lenovo islemci güzel falan filan...

Benim durumumda söyle : evde güncel oyunlari çalistiran bi masaüstüm var.Yeni çikacak oyunlardada 1-2 sene falan götürür beni yani.Ünide hafta sonlari eve gelme ?ansym var tatillerde falan filan oyun sikinti olmayacak yani.Okudugum bölüm dolayisyila programlama dersleri flash cs.... vs programlarida kullanycagim için acaba lenovoyu mu tercih etsem diyorum.Sonuçta oyunda önemli ama anca lol,fifa falan laptopta oynarym diyorum.Bu yüzden asusun ve dell in çift çekirdekli islemcileri aklyma takildi ayrica asus 4 gb ve freedos.Bi türlü karar veremedim gönlüm ekran karti digerleri kadar iyi olmasada ssd + i7 siyle lenovo diyor ama bi yandanda acaba bosami veririm parami diyorum.

Yardimci olabilecek arkadaslara tesekkürler simdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SercaN__ -- 1 Eylül 2014; 11:36:09 >

• zaten işlemci, ekran kartı ve kullanım amacı olarak hedefin belli ona müdahele etmeye gerek yok. karar vermen gereken tek nokta sağlam ve uzun ömürlü mü olsun yoksa sadece idare mi etsin. buna göre de 1. sırada asus 2. dell 3. lenovo gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

zaten işlemci, ekran kartı ve kullanım amacı olarak hedefin belli ona müdahele etmeye gerek yok. karar vermen gereken tek nokta sağlam ve uzun ömürlü mü olsun yoksa sadece idare mi etsin. buna göre de 1. sırada asus 2. dell 3. lenovo gelir.

Dell hakkında wifi sıkıntısıdı ne bilim servis olayıdır sıkıntılar duydum.Asusunda freedos + 4gb rami kafamı karıştırdı + kararsızlık = No laptop
  • SercaN__ kullanıcısına yanıt
    asus alırsan windowsu kendin kurarsın, ram gayet yeterli 32 bit windows kullandığın sürece.

dell wifi kartları sıkıntılı evet ama arada bir sağlam çıkıyor.

lenovo zaten çinlilerin casperı ona birşey demiyorum bile.

yerinde olsam hiç düşünmeden asus alırım.
    2 milyar verdikten sonra 4 gb ram bence az asusun ekran kartı cezbedıyor ama ram i az. Bence en mantıklısı dell gibi geldi. Ekran kartı da 750m iyi kart yanı sıkıntısız bf3 gta4 ü çalıştırıyor :)
  • Ben de Dell ve Asus arasında kaldım. İkisi arasında kıyaslama yapacak olursak; Dell, aydınlatmalı klavye, +2 GB RAM, alüminyum kasa, daha uzun pil ömrü, 16 GB RAM desteği ve GDDR5 ekran kartı var. Asus, dvd okuyucu, VGA girişi, çıkarılabilir batarya, ne kadar göreceli olsa da daha iyi garanti, tam bir oyun canavarı GTX 850M var. Bunları gözardı etmemek gerek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRHe4D -- 1 Eylül 2014; 18:02:50 >

Kişisel fikrime göre asus bunların hepsinin önünde. Freedosu çok sıkıntı yapıyor gibi duruyorsun ama bence avantaj. Fazladan para vermekten kurtulursun. Bi kaç gün araştırınca zaten ne kadar kolay kurulumu olduğunu falan görürsün. Tabi ram konusuna da değinmek gerek. Zaten en çok düşünülen konu o. Ram upgrade i söz konusu 8 gb a kadar fakat servisinin bunun desteğini vermediğini ve kendimiz yaptığımızda garanti dışı kaldığı söylenmiş ama bence hallolur biraz can sıkıcı ama ben çözüleceğine inanıyorum. Bazı yerlerde okudum başka model asuslarda teknik servis sıkıntı çıkarmamış. Bu durumda 150 tl civarına 4gb ram alarak 8 gb a çıkarabilirsin ve emin ol o ram miktarı seni 4 sene falan götürür. Laptopun 2 bin lira olduğundan bahseden olmuş öyle bi durum yok lütfen yanlış yönlendirme olmasın ramiyle birlikte 1800 e falan gelir. İşlemcisi yönüyle dellden daha üstündür. Keza ekran kartı da öyle. Kasa kalitesini bilmiyorum çünkü laptopa sahip değilim ama asusun vasat bi kalite sunacağını sanmıyorum. Bence seni memnun eder. Fakat karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: claude

asus alırsan windowsu kendin kurarsın, ram gayet yeterli 32 bit windows kullandığın sürece.

dell wifi kartları sıkıntılı evet ama arada bir sağlam çıkıyor.

lenovo zaten çinlilerin casperı ona birşey demiyorum bile.

yerinde olsam hiç düşünmeden asus alırım.

Hocam bence 64 bit windows kullanması daha mantıklı 4 gb ve üstüne 64 bit tavsiye ediliyor.
  • Recece kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Ben de Asus'un kalitesinden ödün vereceğini pek zannetmiyorum. Ama insan soruşturmak istiyor. Bu bilgisayar DDR3L ram kullandığı için sanırım normal DDR3e göre daha pahalı. Aslında dvdnin pek artısı kalmadı ama ssd alıp hdd yerine, hddyi de dvdyi söküp yerine takmak için bir artı diye düşünüyorum.
  • WaRHe4D kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam insan soruşturmak istiyor tabiki. Ben bu laptopu alıp ram+ küçük bi ssd takviyesiyle canavar gibi yapmayı düşünüyorum. Tüm bunların maliyeti iyi araştırılırsa 2 bine falan gelebilir.
    Forumda Asus X550JK-XO012D kullanan bir arkadaş az önce BF4 ısı resimleri paylaşmıştı. Sıcaklığı 55-56 derece arası yazıyordu. İşlemci yük altında gözüküyordu. Acep program yanlış mı gösteriyordu yoksa soğutması çok mu iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Recece

Kişisel fikrime göre asus bunların hepsinin önünde. Freedosu çok sıkıntı yapıyor gibi duruyorsun ama bence avantaj. Fazladan para vermekten kurtulursun. Bi kaç gün araştırınca zaten ne kadar kolay kurulumu olduğunu falan görürsün. Tabi ram konusuna da değinmek gerek. Zaten en çok düşünülen konu o. Ram upgrade i söz konusu 8 gb a kadar fakat servisinin bunun desteğini vermediğini ve kendimiz yaptığımızda garanti dışı kaldığı söylenmiş ama bence hallolur biraz can sıkıcı ama ben çözüleceğine inanıyorum. Bazı yerlerde okudum başka model asuslarda teknik servis sıkıntı çıkarmamış. Bu durumda 150 tl civarına 4gb ram alarak 8 gb a çıkarabilirsin ve emin ol o ram miktarı seni 4 sene falan götürür. Laptopun 2 bin lira olduğundan bahseden olmuş öyle bi durum yok lütfen yanlış yönlendirme olmasın ramiyle birlikte 1800 e falan gelir. İşlemcisi yönüyle dellden daha üstündür. Keza ekran kartı da öyle. Kasa kalitesini bilmiyorum çünkü laptopa sahip değilim ama asusun vasat bi kalite sunacağını sanmıyorum. Bence seni memnun eder. Fakat karar senin.

Aslında freedos olayı sıkıntı değil çok olsa 1 saati alır hallederim ama şu an sıkıntım ram olayı.Ha tamam bi ram daha alır takarım ama servis dışı olma durumu benim için çok çok çok sıkıntı.Elektronik konusunda şanssızım kesin 2-3 kere servise gider bu alet.Eğer servis dışı kalır bana ekstra masraf çıkarsa baya kötü olur benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

quote:

Orijinalden alıntı: Recece

Aslında freedos olayı sıkıntı değil çok olsa 1 saati alır hallederim ama şu an sıkıntım ram olayı.Ha tamam bi ram daha alır takarım ama servis dışı olma durumu benim için çok çok çok sıkıntı.Elektronik konusunda şanssızım kesin 2-3 kere servise gider bu alet.Eğer servis dışı kalır bana ekstra masraf çıkarsa baya kötü olur benim için.

Alıntıları Göster
    4gb ram 120lira, 8gb 210 lira filan.Gidersin bi bilgisayarcıya sana ayarlar onu, 2-3 gün sonra alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magister Equitum

4gb ram 120lira, 8gb 210 lira filan.Gidersin bi bilgisayarcıya sana ayarlar onu, 2-3 gün sonra alırsın.

Dostum almak sıkıntı değil netten bi yerden alırım ona okey ama 4-5 yerde servis dışı kalır yazıyor.Saçma geldi ama sonuçta servisten olmakta var.
    4 gb olunca sorun yok, üstüne ise 64 bit şart. ek olarak sadece ram için değil, işlemci h serisi 2.80 ghz. 64 bit windows da 32 bit olana göre ortalama; 500 - 600 mhz daha fazla işlemci gücü gerektiriyor. oyunlar da genelde en fazla 4gb ram istedğine göre boşa kayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 1 Eylül 2014; 19:34:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-349768E0E

4 gb olunca sorun yok, üstüne ise 64 bit şart. ek olarak sadece ram için değil, işlemci h serisi 2.80 ghz. 64 bit windows da 32 bit olana göre ortalama; 500 - 600 mhz daha fazla işlemci gücü gerektiriyor. oyunlar da genelde en fazla 4gb ram istedğine göre boşa kayıp.
    Daha iyi bi işlemci ve çok daha iyi bi ekran kartı performansı için bunu göze almalısın.Alamıyosan 2500liralık makinalardan önereyim:)
  • Hocam çoğu forumda insanlar 32 bit işletim sisteminin 4 gb ramını 3 gb görmesinden şikayet etmiş ve 3.5 gb görülen max olarak belirtlilmiş. Bence en sağlıklısı yine 64 bit yüklemektir. Tabiki herkesin kendi tercihi. Benim tercihimse 64 bit olacaktır.
    sadece 32 bitte çalışan programlarım olduğu için ben de hep 32 bit kullanırım. dediğin gibi ihtiyaç ve tercih meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-349768E0E

sadece 32 bitte çalışan programlarım olduğu için ben de hep 32 bit kullanırım. dediğin gibi ihtiyaç ve tercih meselesi.
    Asusa karar kıldım gibi ama nereden alıcam ona karar veremedim ebrar pcdepo sadecenetbook bide nova var sanırım.Varmı daha önce alan buralardan pc ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

Asusa karar kıldım gibi ama nereden alıcam ona karar veremedim ebrar pcdepo sadecenetbook bide nova var sanırım.Varmı daha önce alan buralardan pc ?

Alıntıları Göster
    arkadaşalr merhaba üniye geçeceğim program ihtiyacım yok oyun alışkanlığım yok günlük işlerde okul işlerinde kullanacagım arada oyun atarım şu ikisi arasında kaldım yardımcı olur musunuz?
    http://www.ebrarbilgisayar.com/hp-pavilion-15-p018st-j2s67ea-notebook-pmu327733

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550ln-core-i5-4500u-18ghz-8gb-ram-1tb-hdd-2gb-156w8-notebook.html#genel-bakis

hp vatanda 1860lira biraz fazla açıkçası ebrara göre ayrıca ebrar nasıl bi site güvenilir mi ilk defa alacagım eğer hp alırsam

hp mi asus mu sizce? bu iki pc arasında benim açımdan hiçbir fark yok ama görüşlerinizi bekliyorum :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.