Şimdi Ara

LENOVO dizüstü SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sıralar linkteki (Dizüstü) dizüstünü alıcam şimdi ssd diskler pahalıymış ilerde ssd alayım diyorum ucuzladığı zamanlarda, ama şöyle bir sorum var şimdi ben ssd alsam bu laptoba takabilecekmiyim uyumlumudur, birde şu linkte (ssd) ki değişik arabirimli ssd ler var mesela sataII sataIII filan eğer takabileceksem bunlardan hangisini takabilirim sataIII takabilirmiyim mesela son olarak ssd takma videosunu izlemiştim adam normal HDD yi söküp yerini SSD takıyor ikisini birlikte takıp kullanma imkanım yokmu? Kesin bilgi verirseniz sevinirim okuduğunuz için teşekkürler :)

• Merhabalar, öncelikle belirtmiş olduğunuz pc'nin özelliklerine 2 sitede baktım ve 2sindede ekran kartı yazmıyor, yani harici ekran kartı yok, o fiyata harici ekran kartsız pc çok saçma, gerçekten yoksa aynı fiyat segmentinde daha iyi bilgisayarlar bulabilirsiniz (bkz:asus), alacağınız bilgisayar sandy bridge işlemcili ise sata 3 desteği bulunur (örneğin i5 2410m, i7 2630m), sata 3 ssdler sata 2 ye göre 2 kata yakın daha hızlılar, bu saatten sonra sata 2 alınmaz kanaatindeyim. sata 3lerde ise 2 seçenek çıkıyor karşınıza; Ocz Agility ve Corsair Force 3 asenkron bellek kullanır, Ocz Vertex 3 ve Corsair Force GT ise senkron bellek kullanıyor. Senkron ile asenkron kullananlar arasında yazma okuma hızı olarak testlerde pek fark görünmese bile gerçek kullanımda farklı olduğu biliniyor. Senkron bellek kullanan ssd almanız yararınıza olacaktır, zaten fiyatlardanda belli senkronlar aynı kapasiteye sahip asenkronlara göre pahalı. 2 hdd bölümü olan pcler piyasada var ama genelde yüksek fiyat segmentinde pcler, eğer böyle bir pc alırsanız ek parça almadan hem ssd hem hdd kullanabilirsiniz. Normal bir pc alırsanız Akasa Nstor alabilirsiniz yadahttp://www.newmodeus.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=2_36&products_id=319 buradan getirtebilirsiniz. Akasa Nstor kurulumu resimli videolu olarak internette bulabilirsiniz

SSD olarak kendi kullandığım Corsair Force GT yi şiddetle öneriyorum, bilgisayarı i7 yerine i5li ve nvidia gt 555m ekran kartlı alıp birde önerdiğim ssdyi alırsanız mükemmel bir seçim olur sizin için.

öneri bilgisayar:http://www.bimeks.com.tr/urun/121076/asus-n55sf-sx236v.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbg0 -- 11 Şubat 2012; 20:53:12 >

• demek aynı anda ssd yi dee hdd yi çıkarmadan birlikte kullanabiliyorum.BU iyi ancak ekran kartında benimde şüphelerim vardı ekran akrtı göremedim derken hiçmi bilgi göremediniz onu anlamadım ekran kartında Intel HD Grafik Kartı 3000 grafik kartı yazıyor benim amacım zaten oyun oynamak değil oyun oynayacak olsam pc mi parça alıp yükseltirdim attığınız pc güzel ancak i5 ler çift çekirdek oluyor ancak i7 ler 4 çekirdek 2.jenerasyon işlemcilerde bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum
  • örneğin akasa nstoru alıp ssdyi pcnizin hdd bölümüne, hddyi ise nstorun içine koyabilirsiniz. Oyun oynamayacak olmanız önemli değil o fiyata harici ekran kartı olması lazım, ekran kartsız o kadar para etmez. Laptopta ekran kartı olsa yükseltme şansınız olur ama harici ekran kartı olmadığı için yeni kart takılmaz sanırım, daha fazla bilgili arkadaşlar yardımı olursa iyi olur. i7 çok ısınıyor, tercih meselesi tabi, bana göre i5 yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbg0 -- 11 Şubat 2012; 23:25:41 >
  • Lenovo Y560P şunu almayı düşünüyorum buna ne dersiniz? ekran akrtıda iyi gibi duruyor
  • güzel bir bilgisayar bu fiyata alınabilir, ekran kartı gt540a yakın
  • Teşekkürler :) sanırım bunda kararlaştırdım bundada ssd ve hddyi aynı anda kullanabilirim demi hddyi çıkarmama gerek yok yani ssdyi takarken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ Laptop SSD
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde lenovo bakmamın nedeni bizim bir arkadaşta var kullandım özelliklerine göre gayet iyi çalışıyordu ekşi sözlükte filanda yorumlar iyiydi o yüzden
  • 2sini aynı anda kullanmak için alacağınız aparat sata2 desteklediğinden dolayı ssdyi bilgisayarınızdaki hdd yerine, bilgisayardan çıkan hddyi ise aldığınız aparata takmanız lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.