Şimdi Ara

LENOVO G5045 Kullanılmayacak kadar yavaş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-g5045-amd-e1-6010-135ghz-2gb-500gb-156-amd-w81-notebook-bilgisayar.html

Bugün arkadaşıma aldım. İki saattir uğraşıyorum, gereksiz programları sildim vs. ama yok, Windows 8.1'e yetmiyor resmen sistem. Bilgisayar can çekişiyor. Acaba bu özelliklerle bu doğal mıdır? yoksa bu bilgisayarda bir sorun mu var? Ayrıca bilgisayarı netten almadım, mağazadan aldım, iade gibi bir seçenek yok değil mi? Yani bu şekilde arkadaşıma veremem bu bilgisayarı. 4 senelik giriş seviyesi laptop bile, windows 8.1 de yeni formatlanmış, temizken gayet hızlı.

• edit: belki güncelleyince düzelir dedim ama, 30 dakikadır hala %0 da. maalesef iade hakkımda yokmuş. ayıplı diye götürücem bakalım yarın.
  • .kardeş, işlemci, sadece basit ofis ve internet geintisi için ideal, birde 2gb ram ekle buna, üstünede bal niyetine 5200rpm HDD koy.
    Yani demem o ki , aldığın performans normal. Readyboot ve hızlı getir özellikleri sayesinde zaman içinde az biraz daha artabilir performansı ama fazlasını bekleme.
  • Çok daha eski özellikli, 2gb ramli vs. bilgisayarım var. Çok daha hızlı bundan. "Bilgisayarım"'ın açılması bile sıkıntılı. Zaten sorun olduğu kesin çünkü güncelleme yapmıyor, %0 da duruyor öyle ama sistem kaynakları kullanılıyor, daha paketinden çıkardığımdan beri HDD ışığı sönmedi zaten. Kurulu gereksiz programlardandır diye ne var ne yok sildim, ama düzelmedi. Paketledim yarın açıktır umarım, aynen geri. Tabi alırlarsa.
  • Arkadasim sağ tarafinda E1 yazan bir etiket varsa o cihaz bu performansta çalisiyor. İade olursa G50-30 alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pinkcrow7 kullanıcısına yanıt
    Evet var. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Evet var. :)

Geçmiş olsun.. Ne yaparsanız yapın o cihaz bu hızda çalışacaktır... Sonuçta 0 cihaz almışsınız iade yada değişim imkanı mutlaka vardır.
    G50-30 bu cihazdan çok daha iyi, fiyatları aynıydı sanırım ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yavaşlığın sebebi 2 gb ram değil sanırım? Çünkü eski bilgisayarımda 2gb var, gayet hızlı. İşlemci ilemi alakalı bu yavaşlık? Yani başka makine alırsam işlemcisi farklı olacak ama ram büyük ihtimal yine 2 olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Yavaşlığın sebebi 2 gb ram değil sanırım? Çünkü eski bilgisayarımda 2gb var, gayet hızlı. İşlemci ilemi alakalı bu yavaşlık? Yani başka makine alırsam işlemcisi farklı olacak ama ram büyük ihtimal yine 2 olur.

Ram ile alakası yok. Sorun chipsette. 2 gb ramli g50-30 ondan çok daha iyi çalışıyor.
    Ok teşekkürler yardım için.
  • Lenovo g5030 4 çekirdekli pentium n3530 işlemcili ve 4gb ramli modeli hızlıalda 800 liraydı en son. Annemle babam kullansın diye aldım, performansı beklediğimden çok daha iyi çıktı windows 10 yükleyince. Kendim i7 z510 kullanıyorum, oyun vs gibi durumlar dışında günlük kulanım için fark yok diyebilirim.
    Alacaksınız incelemenizi öneririm. Tabi oyun performansı beklememek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALEXİST -- 23 Eylül 2015; 13:47:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALEXİST kullanıcısına yanıt
    Ben Dell 7537 kullanıyorum, SSD olmadığı halde çok hızlı. Bilgisayarı arkadaşıma almıştım.

Bu arada biraz önce geldim Vatan Bilgisayardan. Sağolsunlar anında değiştirdiler, bir sorun olmadığını, AMDnin bu işlemcisinin vs. bu şekilde süründüğünü söylediler. Aynı kasaya sahip, G5070 I3 işlemcili aldım. Daha kutudan çıkarmadım. Çıkarttığım gibi zaten ne kadar lenovo programı ve özellikle Mcafee yi silicem. (Daha mcafeenin sistem kaynaklarını sömürmeden, istikrarlı çalıştığı bir sistem görülmedi zaten :) )

Kendi bilgisayarımda da her zaman boşta disk kullanımı ve CPu kullanımının %0 olmasına dikkat ederim.
  • Güncellemeler oluyor, çok yavaşta olsa. Yavaşlık bilgisayardan mı, yoksa çok güncelleme olmasından mı anlamadım tabi. Şuana kadar 150den fazla güncelleme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 23 Eylül 2015; 21:47:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.