Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad 520 Yeşil-Pembe Renklenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son 1 ay içerisinde yaklaşık 3-4 kez denk geldiğim bir sorundan bahsetmek istiyorum. Bilgisayar açıkken bir anda görev çubuğunun en altında kesikli çizgi şeklinde pembe renklenmeler oluşuyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise bu sorun çözülüyor. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum tüm güncellemeler yüklü. Fakat donanımsalsa neden yeniden başlattığımda sorun çözülüyor. İlgimi çeken kısımda sorunun sadece çerçevenin en alt kısmında olması, diğer kısımlarında böyle bir sıkıntı yok.

Şöyle bir şey denedim; full screenshot aldım ve fotoğrafa baktığımda alttaki çizgiler gözükmüyor yani sadece fiziksel olarak kendi gözümle görebiliyorum bilgisayar bunları kendisi görmüyor. Fotoğrafı aşağıya bırakıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekran görüntülerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz. Boyutları büyük olduğu için kalitenin düşmemesi açısından yandex'e yükledim.

https://disk.yandex.com.tr/i/flepnDiGH99qJA

https://disk.yandex.com.tr/i/yPsNbwG2Q-Q8kg

Güncelleme ;

Sorunum hala devam etmekte. Problem masaüstündeyken ve sürekli olmuyor daha çok twitch.tv ve youtube'dan bir video açtığım zaman ekranın altından yeşil-pembe renkler yavaş yavaş yukarı çıkarak tüm ekranı kapladıktan sonra ekran kendini yeniliyor, eski haline döndükten sonra linkte gösterdiğim gibi görev çubuğunun altında kırmızı bir çizgi kalıyor. Yeniden başlattığımdaysa o çizgi de kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 28 Aralık 2020; 1:28:37 >

• Bu sorun bıos ekranında da oluyorsa eğer o zaman donanımsal bir problemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesanin276

Bu sorun bıos ekranında da oluyorsa eğer o zaman donanımsal bir problemdir.

Hayır BIOS ekranında olmuyor. Dediğim gibi bilgisayara hiç dokunmadan yeniden başlat dersem düzeliyor, uyku moduna alıp tekrar açmayı denedim o zaman olmadı. Yeniden başlatıp veya kapatıp tekrar açtığımda düzeliyor ama. Çok sıkça karşılaştığım bir durum değil 3-4 kez denk geldim en fazla.

• Ekran kartı sürücülerini ddu ile silip en güncel versiyonlarını yüklemeyi deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesanin276

Ekran kartı sürücülerini ddu ile silip en güncel versiyonlarını yüklemeyi deneyin.

Hocam dediğin şekilde NVIDIA ve Intel sürücülerini uygun biçimde kaldırıp en güncel versiyonlarını yükledim. Bu sorunun sadece bilgisayar ilk açıldığı zaman chrome'dan twitch.tv açtığımda meydana gelmesini çözemiyorum ve önceden görev çubuğunun altında kesikli çizgi çıkarken şimdi tüm ekran yeşil renkte boylu boyunca çizgilere bürünüyor, twitch'i kapattığımdaysa problem gidiyor. İkinci kez twitch açtığımda ise böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Donanımsal olduğunu düşünmüyorum bu problemin. Son 2 aydır karşılaşıyorum bu sorunla, laptopı çok düzgün, bakımlı ve güncellemelerini eksiksiz bir şekilde yaparak kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 18 Ekim 2020; 22:36:21 >

• Sorunum hala devam etmekte. Problem masaüstündeyken ve sürekli olmuyor daha çok twitch.tv ve youtube'dan bir video açtığım zaman ekranın altından yeşil-pembe renkler yavaş yavaş yukarı çıkarak tüm ekranı kapladıktan sonra ekran kendini yeniliyor ve linkte gösterdiğim gibi görev çubuğunun altında kırmızı bir çizgi kalıyor. Yeniden başlattığımdaysa o çizgi de kayboluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.