Bildirim
Lenovo IdeaPad L340 Gaming Kullanıcı Platformu (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
işte bende Fn+Q kombinasyonu çalışmıyor ona nasıl bir çözüm bulabilirim ??
Ayrica bu sıcaklık degerlerinde hangisine göz önünde bulundurmalıyım ? Value degerini mi -
Max ve value ye bakılır. Fn+Q neden çalışmıyor bilemedim. Lenovo Vantage yi bir yükle istersenquote:
Orijinalden alıntı: bytorch
işte bende Fn+Q kombinasyonu çalışmıyor ona nasıl bir çözüm bulabilirim ??
Ayrica bu sıcaklık degerlerinde hangisine göz önünde bulundurmalıyım ? Value degerini mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lenovo vantage yüklü oradan neleri yapmam gerek belki eksik vardır -
bu arada sağ altta bulunan batarya simgesine tıkladıgımda 3 seçenek var : en iyi pil ömrü / dengeli / en iyi performans şeklinde ayarlanabiliyor batarya. acaba bu seçeneklerden en iyi performansı seçersem sadece oyunlardaki akıcılığımı etkiler yoksa sıcaklık degerinin de düşmesine yardımı olur mu -
Lenovo Vantage den güncelleştirmeleri yap. Kendine profil oluştur garanti gününü filan görürsün. Pil seçeneklerinden batarya ömrü ile ilgili seçenek var pil şarja takılıyken belirli bir seviyede dolduğunda batarya dışı kalıp direkt prizden elektrik alır o seçeneği işaretle. Başka bir ayar yok öyle yapılacakquote:
Lenovo vantage yüklü oradan neleri yapmam gerek belki eksik vardır
Şarj ile kullanıyorsan en iyi performans daha verimli olur. Performans arttıkça sıcaklık da artar :)quote:
bu arada sağ altta bulunan batarya simgesine tıkladıgımda 3 seçenek var : en iyi pil ömrü / dengeli / en iyi performans şeklinde ayarlanabiliyor batarya. acaba bu seçeneklerden en iyi performansı seçersem sadece oyunlardaki akıcılığımı etkiler yoksa sıcaklık degerinin de düşmesine yardımı olur mu
Fonksiyon tuşlarının çalışma biçimi Bios'dan değiştirilebiliyor. Fn+Q bende de çalışmıyor. (17.3'lük model) Vantage yüklü.quote:
Orijinalden alıntı: yutu61
Turbo fanı otomatik olarak çalışıyor Fn+ Q kombinasyonu ile sessiz ve sesli fan ayarı yapılıyor. Yani ekranda öyle simge çıkıyor. Ses açma veya kısma, parlaklık ayarlama gibi özellikleri direkt f tuşlarından yapabilirsin. Fn tuşun basmadan yapılıyor bu bir sorun değil lenovonun tercihi.
Sıcaklığa gelecek olursak PC de H işlemci ve güçlü bir ekran kartı var bu derecede ısınma normal. Fan arkada olsa belki 2-3 derece daha azaltırdı diye düşünüyorum
Alıntıları Göster
Yine Bios'tan, performance mode - Quiet mode seçimi yapılabiliyor. Sanırım, fn+q ile yapılan ayarla aynı. Bios'u güncelledikten sonra çıktı yanılmıyorsam bu ayar.
-
Arkadaşlar Selam,
Yardımınıza ihtiyacım var. (i7 15,6" 81lk003ktx modelini kullanıyorum)
ekran kartı driverını yükleyemiyorum. lenovo ve nvidia sistelerinden indirdim ama windowsun bu sürümü ile uyumlu değildir uyarısı veriyor. win10 pro kullanıyorum.
siz driverleri nasıl yaptınız yardımcı olur musunuz?
Biosa nerden girebilirim acaba ? ve biosa girmem bır sıkıntı yaratır mı Bilgisayarı resetlemek vs gibi ,win 10 pro key kullanıyorum çünkü ? -
Yanlış windows sürümü kullanıyorsun daha güncel bir versiyon kur. -
Evet. Win10 tekrar kurup deneyecegim
Deneyecegim. Bir de Şarjı 1,5 saat gidiyor. 4-6 saat olması lazım.
Driverlarini tam yapıp emin olacağım.
Temiz kurulum yaptıktan sonra drıverlarını yükle. Lenovo vantageyi de yükledikten sonra pil ve bios ayarlarını yap 4-5 saat gider pil film izlerken.quote:
Orijinalden alıntı: aLphagut
Deneyecegim. Bir de Şarjı 1,5 saat gidiyor. 4-6 saat olması lazım.
Driverlarini tam yapıp emin olacağım. -
pc açılırken F2 e bas biosa girer. Sıkıntı yaratmaz biosa girmen tabiki bilmediğin şeyleri kurcalamaman lazım.quote:
Biosa nerden girebilirim acaba ? ve biosa girmem bır sıkıntı yaratır mı Bilgisayarı resetlemek vs gibi ,win 10 pro key kullanıyorum çünkü ? -
Hdd takınca cihaz garanti dışı kalır değil mi?
performance mode - Quiet mode seçimi tam olarak neleri değiştirir ?? performance moda aldıgımda sadece fan sesi mi artar ? bilgisayarın sıcaklıgını ekstra düşürmez mi ? Ve de bataryayı daha çok yorar mı ? Kısaca ne gibi farklılıklar yaratır bahsedebilir misiniz :) -
HDD'ye ait kapak olmadığı için garanti dışı kalabilir. Kesin bir bilgim yok. Mail atarım lenovoyaquote:
Orijinalden alıntı: MehmetYKaya
Hdd takınca cihaz garanti dışı kalır değil mi? -
Bende bugün siparişimi geçtim. Şansıma 512 gb ssd'li modeli indirimdeydi ve 256'lık modelle arasında 150 tl vardı. 512lik modelden verdim siparişi. Artık geriye beklemek kaldı :)
512 gb ssd
16 gb ram
İ7 , gtx1650
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X