yaklasik 1 aydir bu kücük netbook'umun bir problemi vardi; normal calisirken birden kendini resetleyip yeniden baslatiyordu.
dikkat ettim cpu faninda bir hareket yoktu, caliymiyordu. ben de internetten yeni fan aldim ve kendim yerlestirdim. oldukca zor oldu, cunku fani taaaa en alta koymuslar. vida söke söke bir oldum. ama cok sükür geri toplayabildim :)
fan calisiyor simdi, ama problem daha beter oldu. yeni sistem yüklersem gecer belki dedim, windows 7 yüklemek istedim. format atmama izin verdi ama yükleme asamasina gecmeye firsat vermeden ekrani kapatti. netbook calisiyor ama görüntü yok.. bu her defasinda böyle oldu. simdi haliyle sistem yükleyemiyorum ve monitör yaklasik 2-3 dakika acik kaliyor, sonra kapaniyor.
garip olan ise; görüntü yokken kapatma dügmesine uzunca basip kapatiyorum. yeniden actigimda görüntü gelmiyor, ama fisini prizden cekip, bataryasini da cikarip az bekledikten sonra geri takiyorum ve power tusuna basiyorum goruntu yine geliyor ama yine 2-3 dakka zaman veriyor.
sizce sorun nerede olabilir?
cpu fani degistirdigimde grafik cipinde ve cpu cipinin üzerinde beyaz bir bant vardi, galiba soguk havayi cabuk gecirmesi icin. onlari cikarip gri renkli yapiskanli macun kullandim. arasinda fark varmidir acaba?
yani alttak iresimdekini cikardim:
ve su alttaki resimdekinden koydum:
ram cikardim calistirdim.. ayni sorun devam etti. hard disk cikardim denedim.. yine ayni sorun.
yardimci olabilecek biri varmidir acaba?
problemin son halini merak edenler icin yaziyorum;
sorun Ram'deymis. netbook 2GB ram kaldirmiyormus. bu problemden once 2GB ram takmistim. onu cikarip 1GB taktim ve hersey normale döndü :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme