Bildirim
Lenovo Legion 5 17IMH05H İnceleme (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hocam ben de legion5 4600h-1650 aldım. Performans modunda oyun oynarken 55-65 arası geziyor. Fan sesi evet geliyor ama rahatsız edecek kadar değil ama büyük bir sıkıntım var. Klavye ısınıyor. En soldaki tab-caps lock kısmı ve ve enter çevresi az ısınıyor klavyenin orta noktası ise daha fazla ısınıyor sizde de böyle mi ona göre iade edeceğim de. Isınma derken el yakacak bir şey değil ama buz gibi de değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nietzscheisdead -- 7 Eylül 2020; 21:30:59 > -
Isının dağılımı içinde hangi parçanın nereye koyulduğuna bağlı, bende de senin söylediğin gibi. Performansından memnunsan bence sıkıntı yok sırf bunun için iade etmezdim ben. Soğutucu kullanmanı tavsiye ederim -
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. İnternette gezinirken klavyede hafifte olsa bir ısınma oluyor mu peki sizde de -
Farkları:
Legion 5i
Arka kapak düz, siyaha yakın koyu renk,
Ekran kartı 2060 80W
Legion 5pi
Arka kapağın ortasında ışıklı yuvarlak büyük logo, daha grimsi bir renk,
Ekran kartı 2060 100W
Webcam yok
Tr de satılan bazı modellerin tasarımı 5pi ile aynı, ama Lenovo psref sitesinde 5pi nin gideceği ülkeler arasında tr gözükmüyor. Anlamadım ben de. Satanlar yurtdışından getirmiş olabilirler belki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konudaki 5i 100w 2060 mi? 100w daha mı performanslı oluyor?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
soğutucu demeniz beni tereddüt ettiriyor açıkçası. klavye çok mu ısınıyor. oyunlarda fan sesi ve ısınma fazlaysa bu negatif birşey. Dell vardı bende dizlerimi yakıyordu sıcaklıktan mesela. eğer rahatsız edici normal boyutta bir ısınma ve fan sesi diyorsanız alacağım bu laptopu
Bende 17inçlik modelini sipariş ettim hayırlısıyla kullanmak nasip olur inş bakalım :) alışveriş yerlerinde baktım normal moddayken bile bi ısınma bulunuyordu asus olsun msi olsun böyle dokunduğunuzda soğuk his veren oyun laptopları olması zor çünkü efor sarfetme modunda hepsi e hayliyle ısınması normal büyük işlem küçük boyut kendi fikirlerim bu yönde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanem92 -- 8 Eylül 2020; 15:52:35 > -
hocam ben de sipariş vereceğim muhtemelen bugün. ısınma elbette olur her laptopta ama önemli olan 85 dereceleri geçmemesi. 90ı buluyorsa ve geçiyorsa alınmaz. ha nadiren 90 oluyor dersen sıkıntı yok. yoksa msi gl65 95 dereceyi görüyordu testlerde.
Aslında bakarsan konunun başlığı yanlış açılmış :)
Legion 5i, 15IMH05 uzantısı ile bağlıdır, ve iki I harfi de inteli temsil eder.
Legion 5, 15ARH05 uzantısı ile bağlıdır, ve A harfi amd'yi temsil eder.
Legion 5 17IMH05 diye bir model yok zaten :)
Sorunun cevabı olarak da
Başlık sahibinin aldığı model 81Y8003VTX imiş
Şu siteye gidiyoruuuuz
https://psref.lenovo.com/
arama yerine 81Y8003VTX yazıp modele ulaşıp pdf'ine tıklıyoruz.
şu sayfaya ulaşıyoruz
https://psref.lenovo.com/syspool/TempFile/cache/ab7000e4-70ce-42af-b623-11d868f0d455/Lenovo_Legion_5_17IMH05H_single_model_202009080902.pdf
resimlere inip kapakta ışıklı logo olmadığı için bunun p değil (zaten model isminde de Legion 5pi yazmıyor, dediğim gibi sadece p olanlarda 100W var) 80W model olduğunu anlıyoruz.
100W haliyle daha çok güç çektiği için 80W'tan daha performanslıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smygt -- 8 Eylül 2020; 16:10:35 >
-
bildiğim kadarıyla 100w un ısınması ve pil tüketimi daha fazla oluyor
Gördüğüm kadarıyla 5pi gelse dahi 18binden aşağı fiyatı olmaz gibi -
Fan geldimi acaba lenovoda hava alma yerleri üst kısımda ve bu model boyut olarak büyük bende soğutucu alıcam ama daha seçemedim -
17 inc like model zam yemiş yine 13.400 TL ben en iyisi trendyolda 13.960 a 15 inc lin alayim
Hocam bir iki firma yanlış koymuş ulaştığımda verdikleri linkten 5i olan çıkıyor.Bence firmaların hatasıquote:
Orijinalden alıntı: smygt
Farkları:
Legion 5i
Arka kapak düz, siyaha yakın koyu renk,
Ekran kartı 2060 80W
Legion 5pi
Arka kapağın ortasında ışıklı yuvarlak büyük logo, daha grimsi bir renk,
Ekran kartı 2060 100W
Webcam yok
Tr de satılan bazı modellerin tasarımı 5pi ile aynı, ama Lenovo psref sitesinde 5pi nin gideceği ülkeler arasında tr gözükmüyor. Anlamadım ben de. Satanlar yurtdışından getirmiş olabilirler belki. -
arkadaşlar ben bu ürünü alacaktım ama asus g17 712 almaya karar verdim. ekran kartı aynı ama 115 (veya 100) wat ayrıca sıvı metal soğutma kullanılmış yani daha soğuk pc.
Nası öyle bir model yok hocam direk lenovonun internetteki kılavuzundan kopyaladım :D Biraz daha araştırın böyle laflar etmeden -
Kendi dizimde oyun oynamadım, normal kullanımda rahatsız edecek bir sıcaklık yok, normal kullanımda fan sesi de yok. Oyundaki durumu da cpu sıcaklıklarını en başta anlattım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X