Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.251
Cevap
27
Favori
94.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam , üretim tarihi 28102020 ,yazıyor
  • fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

Hocam satıcı kabul etmedikten sonra ne yapabilirim ki? Adam biz açık kutu ürünleri iade almıyoruz diyor.

C1e state kapattım durum aynı. Sesin coil whine ile alakalı olduğunu da tam bilmiyorum. Ses her an geliyor. Sadece yoğun çalışırken değil. Coil whine anlaşılan yoğun işlemler yaparken çıkan bir bobin sesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki coil whine sesi lenova legion 5 ...intel işlemcilere özgü bir sorun eğer amd ryzen 7 4800H de aynı sorun olsa duymam gerekirdi cünkü ben bu tür bobin coil while seslerine duyarlıyım onun için size tavsiyem amd ryzen 4600h yada 4800h işlemcili Legion 5 ..almanız yönündedir.Ayrıca bilindiği gibi bu işlemciler aynı sınıfdaki intel işlemcilerine ortalama %50 fark atıyor ve daha az ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 13 Aralık 2020; 15:53:4 >
  • c1e kapatıp zamanlayıcı ayarladın mı hocam? Aynı model ve aynı ses bende de var. Bunları yaptıktan sonra kesildi. Sadece oyunlarda yüksek fps alırsam geliyor.
    yüksekten kastım da 500+
    bu videodakileri aynen yap hocam.https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=sKjw-uShTlo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasvetli bir sabah -- 13 Aralık 2020; 13:44:32 >
  • Denerim hocam. C1E state kapatmak işlemciyi yavaşlatıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hizi ayniydi kontrol ettigimde. Oynadigim oyunlarda da bir sorun cikarmadi. Zaten guc tasarrufuyla ilgili bir ayar.
    Ayrıca biostan extra sessizlik tarzinda bir ayar vardi. Onu da aktif ettim. Fan ayari bu da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasvetli bir sabah -- 13 Aralık 2020; 13:54:6 >
  • Valla şu dönem alacak laptop yok. Msi gl75 desen onda da denk gelirse bazı sorunlar var, lenovo ortada, asus g15-17 lerde de olabiliyor bazı sorun veya özellik olarak görülen eksiklikler. Hp mesela o da ışık sızması konusunda en az sorun çıkan problemsiz cihazlar omenler ama hp ninde tam çözemediği bir ısı sorunu, malzeme kalitesizliği durumu mevcut. Oyuncu laptopları içinde iyi bir yazılım desteğide yok. Bu ara Acer Predator Helios 300 lere de bakıyorum uygun fiyatlı 17.3 inç ve de rtx2070 ekran kartlı olanları var max q değil hemde baya iyi 15-16 bin tl bandında. Ama onda da gördüğüm kadarıyla malzeme kaliteli fakat ışık sızması var. Ne alacağımızı şaşırdık ben artık beklemeye geçtim bakalım piyasa durumu ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 13 Aralık 2020; 14:3:8 >
  • Ses çok azaldı artık duyamıyorum. Servise götürecektim şimdi götürme konusunda emin değilim. Yine de servisle görüşeceğim fakat anakart tamiri falan yapılmazsa göndermem. Değişim ürünü istemiyorum yine aynı tip sorunla karşılaşma olasılığı yüksek. İade istesem alacak laptop yok piyasada. HP Omen arada 14 bin tlye düşüyor fakat kart limitimiz yok o kadar. Yine de bu tavırları hoşuma gitmedi. En azından isterseniz bakalım demeleri lazımdı. Bu tavırlarıyla piyasada nasıl varlıklarını sürdürüyorlar hayret...

Teşekkür ederim bu arada. Videoyu önceden izlemiştim fakat sadece komut istemi üzerinden kapatmıştım. Throttlestop üzerinden de kapattım. Redditte C1E state performansı etkiler mi diye sordum bakalım ne diyecekler. Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H 

• ak-r A kullanıcısına yanıt

Hocam güvendiğiniz bir mağazadan satın alın bence. Sonra alacağınız aletlerde de aynı sıkıntılar olacak. Önemli olan şey muhattap olabileceğin kişiler bulmak. Ben ucuz olsun diye N11'den aldım ama böyle ürünleri ucuz diye n11 gibi yerlerden almak mantıklı değil. Media Markt'tan Y530 almıştım önceden. Servise göndermek için media markt'a vermiştim onlar da servise gönderdiler. Her şey çok daha rahat olmuştu. Şimdi Lenovo'yla muhattap olmak zorunda kalıyorsun onlar da alay ediyorlar. Acer konusunda da pek olumlu şeyler duymadım.

Eğer beklerim diyorsanız da RTX 3xxx serisinde bir şeyler değişebilir onları takip edin.

• Çözüldüğüne sevindim. Servise gönderdim ben. Hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler. Boşuna 10 gün bilgisayarsız kaldım. İade de almıyorlar malesef. Servis raporu gerekli. Ben de bir daha lenovo önermeyeceğim kimseye.
  • Allahtan benim aldığım firma exa gibi bir firmada çok yokuşa sürmedi müşteri memnuniyetiniz için iade alalım dediler. Yoksa bana da servis doa raporu ve değişim vermedi. Dalga geçiyor BDH resmen. Neymiş benim maaşımdan mı kessinler abi diyor. Lan senin maaşından kesmesinler kotan dolmasın diye benim 15.000 tl param heba mı olsun bizimki para emek değil mi? Saçma sapan bir servis. TR de rezil lenovo bunu anladım ben ki yurtdışında da farklı olduğunu düşünmüyorum. Msi a da yüklenmişler ama öyle değil msi in servisi çok ilgili ve de hızlı. Msi olacak gibi %90. Onu da vatan vs. gibi mağazalara gidip bakarak alacağım. Vatanla görüştüm eve gitmeden burada ışık sızması vs. gibi testleri yapalım burada sorun görürsek yine sıfır kutu hemen yenisini verelim dedi. En iyi seçenecek o gibi. İndirim yakaladığımda MSI GL75 10ser serisinden bir model alacağım gibi duruyor yeni birşeyler çıkmazsa yakında zamanda. Sizin başka önerileriniz var mı? Lenovo da şu sıkıntılar olmasaydı aslında performans soğutma ekran kalitesi çiçek gibi aletti aslında sevmiştim ama yıl olmuş 2020 bütün aletlerde coil whine alayında ışık sızması. 3.000 tl lik elimdeki hp giriş seviyesi ips ekranlı alette bile bir gram sızma yok.

• @Return to Monke Hocam yasal hak olduğu için tüketici hakları felan bir şekil hallolurdu bence. Fakat sesi c1e state ile azaltabildiyseniz daha iyi olmuş olabilir, sonuçta laptop yok başka bu fiyatlara pek. Önceki mesajlarda "ak-r" in paylaşdığı bir videoda c1e yanında birkaç c state daha kapatıyordu , onları deneyebilirsin. Diğer c state leri bilmem ama C1e performansı etkilese etkilese anca artı yönde etkiler diye tahmin ediyorum, fakat pilde kullanımda pil ömrünü arttırabilir belli bir oranda.

Ben servisi aradığımda işlemciden öyle sesler gelmesi normal ama çok istiyorsanız bakalım demişlerdi. Belki senin konuştuğun kişiyle veya bu konuda benden sonra gelen şikayetlerle alakalıdır.

Bu arada üretim tarihine bakma fırsatınız oldu mu? Gürültülü cihazları tespitte belki işe yarar diye veri toplamaya çalışıyorum

Benimki (amd) böyle idi : MFG date: 2020/10/25 Factory id:JVHFC1

Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmtlm -- 13 Aralık 2020; 18:1:34 >

• fatihmtlm F kullanıcısına yanıt

Hocam telefonla görüşmedim chat üzerinden görüştüm bana öyle bir şey denilmedi. Telefonla arayacağım yarın.

Benim laptop Haziran ayında imal edilmiş. 4 ay daha yaşlı. Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H 

• Hocam ben önceden Lenovo Y530 almıştım Media Markt'tan o zaman Lenovo çok iyi ilgilenmişti şimdi neden cıvıttılar bilmiyorum. Ben yine de şansımı deneyeceğim. Gerekirse iade de yaptırabilirim. Şikayetvar'a da yazdım belki bir dönüş olur. Lenovo Legion 5 AMD 2020 - Ryzen 5 4600H, Ryzen 7 4800H 

• Merhaba,

Ne yaptınız acaba sorun durum nedir? İade mi ettiniz veya herhangi bir çözüm varmı? İade sürecindeyim bende şuanda firmaya gönderdim aldığım kabul edildi. Ücret iadesini bekliyorum kartıma.

Hiçbir şey yapmadım. Şikayetvar'da geri dönüş yapmadılar. Eğer almaya niyetliyseniz bence almayın. Dişinizi sıkın daha iyi modeller bekleyin. Mümkünse rtx 3xxx serisini falan bekleyin. Cihaz güzel ama servis iyi olmadığından bir sorun olduğunda başınızı ağrıtırlar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 17 Aralık 2020; 16:13:41 >
  • Lenovo Legion 5 alıp iade ettim ben zaten :) Farklı bir cihaz bakıyorum şuanda ama teknoloji mağazalarında modeller stoklarda yok. Ya ekran kartı makina istediğiniz gibi ama ekran 15.6 veya ekran 17.3 ama bazı taleplerinizi karşılamıyor. Bakalım bekleyeceğim gibi bir süre daha. Kampanya bişeylerde olursa yılbaşı için stokta düşerse ürünlerde 3000 beklemeden alırım ama. rtx3000 serisinde rtx3060 zaten rtx2070 veya rtx2070superle aynı dahi olamaz o da en kötü 22-23 bin tl den çıkar herhalde satışa. Uygun fiyata rtx2070 veya rtx2070super asus g17 alabilirsem hiç beklemem rttx3000 serisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak-r -- 17 Aralık 2020; 13:36:55 >
    Hocam mobil rtx 3000 12 nm serisini bence beklemeye gerek yok cünkü üretim sorunlu epidemiden dolayı üst düzey kartlı asus ,msi gibi markalar Q1 2021 de gelebilir anlaşmaları gereği lakin lenova ya en erken Q2 de gelir ve her zamanki gibi uçuk fiyatlar ilk çıkışda ayrıca ekim kasım gibi rtx 3000 süper serisi 7 nm geliyor ve bunların alınabilir seviyeye gelmesi yani 1000/ 1500 euro avrupa için diyorum 2022 ortalarını bulur, onun için ben uygun fiyata amd 4800h rtx 2060 aldım canavar gibi ayrıca coil whine ıslık gibi ses mes yok yalnız açılışda fark ettim hafif ekran ışık sızıntısı var fakat diğer markalarda da var az çok benim için sorun değil hdmi ile tv ye bağlı laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 19 Aralık 2020; 8:24:37 >
  • Dahili Gpu yani radeon software ya geçtiğimde ekran çözünürlük ayarlarını radeon yazılımında bulamıyorum ,nerede bu arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 19 Aralık 2020; 10:4:11 >
  • Hocam timespy veya heaven benchmark testi yaptınız mı? Özellikle Timespy puanınız nedir? Benim İntel'de 80-90W kullanılıyor diyorlar sizde 115W varsa %10 gibi bir fark olmalı.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.