Şimdi Ara

Lenovo Legion Pro 7i tanıtıldı: 240Hz OLED ekran, Nvidia RTX 5090

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lenovo Legion Pro 7i tanıtıldı: 240Hz OLED ekran, Nvidia RTX 5090
    Lenovo, oyuncuları ve içerik üreticilerini hedefleyen gaming laptop modeli Legion Pro 7i Gen 10’u tanıttı. Oldukça şık ve güçlü bir oyun dizüstü bilgisayarı karşımızda.

Ayrıca Bkz.MSI, RTX 50 serisi ekran kartlı 18 inç oyuncu laptoplarını tanıttı

Legion Pro 7i neler sunuyor?

Lenovo Legion Pro 7i tanıtıldı: 240Hz OLED ekran, Nvidia RTX 5090
    Lenovo Legion Pro 7i, Intel Core Ultra 9 275HX işlemci ve Nvidia’nın 24GB GDDR7 belleğe sahip GeForce RTX 5090 ekran kartıyla geliyor. Dizüstü bilgisayarda 240 Hz yenileme hızı, 1 ms tepki süresi, 2560x1600 çözünürlük sunan 16 inç WQXGA OLED ekran bulunuyor. Ekran, X-Rite, Dolby Vision ve VESA TrueBlack tarafından onaylı. TÜV sertifikalı düşük mavi ışık özelliği elbette mevcut. 64 GB'a kadar DDR5 RAM ve 2 TB Gen 5 SSD depolama alanıyla geliyor.

Tabanda birden fazla arka egzoz deliği ve hava girişi bulunan sağlam bir soğutma sistemine sahip. Bilgisayarın ağırlığı sadece 2.72 kg. Portlara baktığımızda, Thunderbolt 4, Ethernet (2.5GbE), HDMI 2.1 ve iki adet USB-A ve USB-C bağlantı noktası görüyoruz. Bluetooth 5.4 ve Wi-Fi 7 bağlantılarını destekliyor.

Legion Pro 7i'nin klavyesi anti-ghosting, 1.6 mm hareket mesafesi ve WASD değiştirilebilir tuşlara sahip. Nahimic sese sahip 4 hoparlörlü sistem bulunuyor. Son olarak, 99.99Wh bataryadan güç alıyor ve 400W adaptörle birlikte geliyor.

Lenovo Legion Pro 7i fiyatı

Legion Pro 7i, Mart 2025 itibarıyla 2.399 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

Lenovo Legion Pro 7i özellikleri

• Ekran: 16 inç, WQXGA (2560x1600), 16:10, 240Hz, 1ms, 500 nit, OLED

• İşlemci: Intel Core Ultra 9 275HX

• Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 5090

• RAM: 64GB’a kadar (6400 Mhz, DDR5, 2x32GB)

• Depolama: 2TB’a kadar

• İşletim sistemi: Windows 11 Pro

• Batarya: 99.99 WHr

• Kamera: 5M Webcam

• Portlar: 1x HDMI 2.1, 1x USB-C, 1x Thunderbolt 4, 1x Type-A 3.2 Gen 2, 2x Type-A 3.2 Gen 1, 1x 2.5G RJ45, 1x Audio Combo

• Bağlanabilirlik: 2x2 Intel WiFi 7, Bluetooth 5.4

• Boyut: 364.38 x 275.94 x 21.9-26.65 mm

• Ağırlık: 2.72 kg

Kaynak:https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/lenovo-legion-unleashes-next-gen-gaming-power-at-ces-2025/

• o Lenovo beyaz yazı olmuş mu şimdi tasarımcılar? legion yazıyo zaten.

• 16 inç den büyük ekran niye yapmıyor Lenovo? Bize mi gelmiyor yoksa?

• kreat kullanıcısına yanıt
    Çünkü en mükemmel oran o. 16 inç ve 16:10 formatı.

• Intel işlemci var çöp.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16GB Vram varsa imkanı yok 5090 laptop olsun. kandırmaca.

Edit: 24GB Vram varmış alınır bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ti7800 -- 8 Ocak 2025; 10:21:49 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

bu ay mı ne güncelleme yayınlamıştı intel core ultralar için. yeni güncellemede yüzde 20 performans düşüşü vardı. hatta testlerde 100fps alan bir oyun 80fps alıyordu. o haberi bulmaya çalışıyorum. haber mi video mu neydi. Ayrıca intel 13ve14. nesilde yanlış microkod algoritmasından dolayı yüksel voltajda yanlış voltaj voltaj taleplerine yol açıyordu. ve onun içinde güncelleme yaparak işlemcileri sınırlandırdılar. yani 13 ve 14 işlemcileri dizginlediler. 13. nesilde de oksidasyon probleminin işlemcileri etkiledi diye intel kendi açıklama yaptı. e bunlardan öncede meltdown ve specktre güvenlik açıkları ile yine güncelleme yaparak işlemcilerde performansı düşürdü. tüm bunlara rağmen hala işlemcileri sorunlu çıkartıyor ve bence bazı kişilerin güvenini kaybetti. ben olsam artık intelin yanından geçmezdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Oranlarla işim yok. Büyük ekran seviyorum. En azından seçenek sunmalı. Gidip başka marka alıyoruz mecburen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Oranlarla işim yok biraz şunlara benzedi:

İşlemcinin ne olduğuyla işim yok, işlesin yeter.
    GPU ile işim yok, ekrana görüntü versin yeter.

O zaman bu markada ne gördünüz ki max 16" ürettiğinden dolayı alamadığınız için üzüldünüz?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

O kadar da değil. Ekran büyük olsun yeterli en boy oranı ile işim yok. Lenovo almak istiyorum kalitesinden dolayı yoksa gidip asus veya msi almayı bende istemiyorum. Msi aldık menteşelerde sıkıntı çıktı. Servis yaptı garantiden yine aynı sıkıntı oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eyvallah. Evet gerçekten de Lenovo Legion'ların kalitesi çok iyi. 2 nesildir kullanıyorum, bir sonraki laplobumu da Legion almak isterim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.