Şimdi Ara

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.646
Cevap
39
Favori
189.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler Vatan dan yeni aldım indirim günlerinde orda bir şey göremedim eve getirdim durum fotolardaki gibi diğer gün geri götürdüm iade almıyoruz dedi bilgisayar ve cep telefonlarında servis karar veriyor dedi bunlar kimlik gibi dedi mantıklı geldi servis ne karar verirse o dedi , bazen normal deyip geri yolluyorlar dedi bu kadar para ver yazık arkadaş bakalım bekliyoruz gıcır alet servise gitti buna sizce ne karar verirler başına gelen var mı ?

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu

Lenovo Legion Y520 Kullanıcı PlatformuLenovo Legion Y520 Kullanıcı Platformu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanici arkadaslar bu makineyi tavsiye eder misiniz hala? Cok uygun bir fiyattan 1060 ekran kartlisini almayi dusunuyorum ama kronik klavye sorunu vardi diye hatirliyorum. Yurtdisindan alacagim icin de garanti ve iade sureci cok zahmetli ve riskli olur benim icin. Risk almaya deger mi sizce?

m.newegg.com
    Lenovo Y520 80YY0090US 15.6'' FHD GTX 1060 6 GB VRAM i7-7700HQ 8 GB Memory 1 TB HDD Windows 10 Home Gaming Laptop - Newegg.com
    https://m.newegg.com/global/tr/product/N82E16834850679

• schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 5 aydır kullanıyorum altta ortadaki vidalardan birisi düştü :).
    cihaz ciddi iyi bir ekran kartı-soğutmaya ve fiyata sahipti alırken ve benim için önemli olan buydu. ancak malzeme kalitesi bence standardın altında. ucuz olmasını da bu sağlıyor zaten. bu yüzden garantisi olmayacaksa bu cihazda riske kesinlikle girmem.

linkteki fiyat iyi ancak memory 8gb ve m2ssd yok gördüğüm kadarıyla. hard disk te 1gb. ekran kartı 1060 +6gb bir tek avantajı o.
  • Arkadaşlar herkese merhaba!

Bu Yazıda bilgisayarı almayı düşünenlere ve benim yaşadığım bazı sorun/çözümlere değineceğim.

5 aydır i7-7700hq - 1050ti - 256 ssd olan modelini kullanıyorum.Ürün hakkında genel değenlendirmem şudur:

Cihaz, işlemci ve ekran kartının gerektirdiği performansı veriyor, bu konu açısından bir sıkıntı yaşamadım. Benim kullandığım cihazda ssd olarak 'sk hynix' var. Okuma hızı max: 2600, yazma hızı max: 700 civarı. Fakat bu değerler sabit değil, yapılan işlem sırasında değişiklik gösterebiliyor. Şuan için ssd konusunda da bir sıkıntı yaşamadım diyebilirim. Burda dikkat edilmesi gereken, her farklı modelde farklı ssd markaları oluyor, bütün modeller için geçerli bir ssd markası yok(Cihazımda Samsung model bir ssd olmasını tercih ederdim ama şuan için mevcut ssd'den memnunum). Oyun performansı konusuna gelelim, bu konuda bazı sıkıntılar yaşamadım. Çoğu oyunda fps dropları alıyor ve cihaz aşırı derecede ısınıyordu(Cpu: 90-95, gpu: 80-85), bu sorunun çözümüne aşağıda değineceğim. Cihazın malzeme ve ses kalitesi için ortalama diyebilirim. Klavye dokunma hissiyatı gayet güzel ve şuana kadar herhangi bir klavye sorunu yaşamadım. IPS ekrandan da gayet memnunum.

Gelelim yaşadığım bazı sorunlara ve çözümlerine:

1-) Yukarıda belirtiğim gibi oyunlarda fps dropları ve aşırı sıcaklık sorunu yaşıyordum. Bu sorunu nedenini ve çözümünü belirteyim;
    Sitedeki bios güncellemeleri takip eder, bunları bilgisayara yüklerdim. En son Ağustos ayındaki 4KCN44WW bios sürümü kurmuştum, ki bu sürüm ve önceki sürümlerin bazıları lenovo'nun kendi sitesinde artık mevcut değil. Büyük ihtimal bunun nedeni güncellemelerle gelen bazı sorunlar. Şuan sitedeki bios sürümü 4KCN40WW.
    Bende oyunlarda yaşadığım bu sorunu, eski bios sürümüne(4KCN40WW) dönerek çözmeyi denedim ve sorun çözüldü. Artık hiç bir oyunda fps dropları yaşamıyorum ve 1 saat oyun sonrası sıcaklık değerleride şöyle; cpu: 75-78 civarı, gpu: 72.
    Eski bios sürümüne dönmek için bios'da bir ayarı değiştirmeniz gerekiyor şuan bu ayarı hatırlamıyorum, internette kolaylıkla bulabilirsiniz.
    Ve şöyle bir tavsiyede bulanabilirim, eğer bilgisayarınızda herhangi bir sıkıntı yoksa yeni bios güncellemelerini alelacele yüklemeyin, önce geri dönüşleri takip edin.

2-) İnternete wi-fi üzerinden bağlanınca, bağlantı aniden kopuyordu. Bu olay bazen 3dk da bir 4-5 kere olurken, bazende günde 1-2 kere oluyordu. Bu sorunu şöyle çözdüm; Kullandığım modemin çalıştığı iki frekans bandı var(2.4 ghz ve 5 ghz), önceden 2.4 ghz bandını kullanıyordum, 5 ghz bandını kullanığımdan beri bu sorunu yaşamıyorum. Bu ayar için modem ayar sayfasına girip, 5ghz frekans(eğer varsa) bandını açabilirsiniz.

3-) Windows'un yanına bir Linux dağıtımı kurmak istedim ve şu sorunla karşılaştım: Linux kurulumunda, kurulum ssd'yi görmedi. Bu sorunu şöyle çözdüm;

Linux kurulumunda ve sonrasında donma ve kasma sorunları yaşayanlar link'deki söylenenleri uygulayabilirler ve ayrıca kurulumdan sonra güncellemeleride yapmalarını tavsiye ederim.

4-) Bazen İnternet'te video izlerken bilgisayar kilitleniyor ve bunun sonunda mavi ekran hatası alıyor veya cihaz öylece kalıyordu, ne kadar beklerseniz bekleyin düzelmiyordu. Bu sorunu beni biraz uğraştırdı ama sonunda çözdüm; Önceden google chrome kullanıyordum, firefox'a geçtiğimden beri(1.5 ay) bu sorunu yaşamıyorum.

---------
    Genel olarak yaşadığım büyük sorunlar, yazılım temelli sorunlardı ve bunları araştırıp çözdüm. Bilgisayarın bir parçası veya donanımı bana bir sorun yaşatmadı. 5 aylık bir kullanım süresince bazı sıkıntılar yaşasamda, cihazı aldığıma pişman olmadım. Performans odaklı bir cihaz arıyorsanız, tavsiye ederim. Alacak arkadaşlar mümkünse 256gb ssd li olan modellerden birisini alsın, 128gb ssd ilerde size sorunlar çıkarabilir. Çünkü windows ve yükleyeceğiniz bir kaç ufak program bu alanın yarısını dolduracaktır..

• EmirTIMUR E kullanıcısına yanıt
    ssd nin özellikle yazma hızının stabil olmaması beni çok ciddi sinirlendirmişti ben de gidip samsung evo 970 aldım. şimdi 2500-3500 civarı sabit hız. şaka gibi crystaldiskmark ta bazen 130 falan çıkıyopodu yazma.
    bende i7 işlemcili 1050 ekran kartlı modeli var ama bendeki 256gb ssdnin markası samsung evo hız testinde bir sıkıntı yaşamadım sizinkinde başka marka olması ilginçmiş.Chrome bi dönem eski bilgisayarda bende kullandım sürekli sorun yaşatırdı o yüzden firefox iyidir.
    1-) Yukarıda belirtiğim gibi oyunlarda fps dropları ve aşırı sıcaklık sorunu yaşıyordum. Bu sorunu nedenini ve çözümünü belirteyim;
    Sitedeki bios güncellemeleri takip eder, bunları bilgisayara yüklerdim. En son Ağustos ayındaki 4KCN44WW bios sürümü kurmuştum, ki bu sürüm ve önceki sürümlerin bazıları lenovo'nun kendi sitesinde artık mevcut değil. Büyük ihtimal bunun nedeni güncellemelerle gelen bazı sorunlar. Şuan sitedeki bios sürümü 4KCN40WW.
    Bende oyunlarda yaşadığım bu sorunu, eski bios sürümüne(4KCN40WW) dönerek çözmeyi denedim ve sorun çözüldü. Artık hiç bir oyunda fps dropları yaşamıyorum ve 1 saat oyun sonrası sıcaklık değerleride şöyle; cpu: 75-78 civarı, gpu: 72.
    Eski bios sürümüne dönmek için bios'da bir ayarı değiştirmeniz gerekiyor şuan bu ayarı hatırlamıyorum, internette kolaylıkla bulabilirsiniz.
    Ve şöyle bir tavsiyede bulanabilirim, eğer bilgisayarınızda herhangi bir sıkıntı yoksa yeni bios güncellemelerini alelacele yüklemeyin, önce geri dönüşleri takip edin.

bu dediğiniz olayı yaşadım, bios güncellemesini yapmıştım aynı bende ama ondan olabileceği aklıma gelmemişti :) zaten kendi sitesinde de o biosu kaldırmışlar, bende de fps düşüşleri meydana geldi. Bi ara bende geri dönüyüm, ama o biostaki dediğiniz ayar hangisiydi ? bi bios rollback mi ne öyle birşey görmüştüm sanki o mu acaba ?

• bende sonradan intel in 600p serisi 256 gb olanından taktım testte herhangi bir sıkıntı yaşamadım hemde hiç ısınma da yok gayet iyi.
  • Bilgisayarın soğutması ve performansı iyi AMA kısaca kasa ve panelin neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.(Sözün gelişi) Yurtdışından alınıp riske girme onun yerine MSI , ASUS , MONSTER a bak . Monster toparlamaya başladı kendini eskisi gibi değil

• 'Bios Back Flash' bu ayarı açın, sonra normal şekilde 40WW sürümünü yükleyin. Ben yükledikten sonra herhangi başka bir sorun yaşamadım.
  • bilgisayarı 4 ay önce aldım memnundum ama ekranda ısık huzmesı sızması vardı normal dıyenler oldu ınternetten arastırdım ilerleme yapmıyormuş ve suan 3 yerde 1 i 4 5 cm olmak uzere digerleri 1 2 cm simsiyah olunca renk bozulması gibi kendini belli ediyor neyse takılmadım günler geçti haydaaa bilgisayar 13 farklı kod ile mavi ekran hatası verdi araştırdım ve hepsinin çözümleri çok çok uzun çareyi serviste buldum araya hafta sonu girdi çarsamba ogleden sonra verdim cuma aksam bitmiş pazarrtesi teslim aldım istanbulda işim varken bunu da halletim rami değiştirmişler gayet güzel sardılar patlak poşete kutuya koyup aldılar patlak poşetle teslim ettiler servise vermekten korkmayın cihazı eğer sorunluysa bunu belirtmek istedim şimdi de sol tarafından güçlü sogutmayı açınca manuel veya gta5 girdin diyelim sogutma güçlendi çıktın normale döndü az bi ses tırrrr dönme sesi geliyor bilgisayarı altından tutup sallayınca sanki bi yere çarpıyor gibi ses değişiyor var mı öneriniz bilgisayar gayet güzel ama seri üretim hatası çok aha benim ram arızalıymış en basitinden ekranında ışık huzmesı suzmesı olamayan çok nadir var piyasada suan henüz almayan arkadaşlarıma önermiyorum gidin msi alın belki biraz daha pahalı ama yok kafam ağrısın diyorsanız siz bilirsiniz baya sorunlu bilgisayar ben söyleyim de msi babamın firması değil sonuçta sizler için söylüyorum neyse var mı önerisi olan şu lanet olası sol taraftan gelen sese çözüm üretebilecek bir babayiğit not: bu üründe ssd ram modelleri farklı olabiliyor benim ssd samsungdu ram farklı bişi hatırlamıyorum servis samsung takmış değişiyor sürekli sabit bir kalite yok yani aynı parayı verip aynı ürün modelini alıp ram ssd markası değişmesi kullanıcıya bir nevi küfür etmek gibi bir şey bence..

• cartel17 C kullanıcısına yanıt
    Kontrolü orada yaptırmadıysanız almak zorundalar.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Almak zorunda degiller kardesim vatanda mesela internetten teslim alip magazadan teslima secseydi 14 gun icinde iade alacaklardi seve seve degilse ike ike aksi takdirde servis ne derse o 1 ay icinde 3 4 kere servise verirse formlarini hakem heyetine verip basvurursa iadeyi alir hakem heyeti bölgesine gore degismekle beraber en fazla 6 ayda sonuclaniyor ayrica o isik suzmesi her cihazda mevcut tabiri caizse yuzde 80 diyelim kafaya takmiyicaz yapacak bisi yok arastirdim ben baya....

• Fps drop sorununa çözüm bulabilen var mı
  • ErenA. kullanıcısına yanıt
    417.35 geldi ekran kartı için gtx1050 onu yap düzeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa346

417.35 geldi ekran kartı için gtx1050 onu yap düzeliyor
    güncel kurulu hocam buna rağmen oluyor
  • Tamam laptop güzel hoş da bu ne böyle ? Tencent Emülatörden Pubg Mobile ounuyorum sabit 60 fps alamıyor bile ya sürekli 30-40 a falan düşüyor low ayarlarda bile. 4gb 1050ti var buna rağmen böyle. gtx 900 lü ekran kartı olan, ssd si olmayan bir lenovo kullanan arkadaşım bile orta ayarlarda akıcı 60 fps oynuyor rahat rahat, bu ne rezilliktir ? Bluestacks ile oyna diyeceksin oraya hiç girmiyorum bile bluestackste 30 fps lerde geziniyor pubg mobile.
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    Ben en yüksek ayarlarda 60fps ile oynuyorum sıkıntı olmuyor sizde bir sorun var galiba
  • Arkadaşlar 9 aydır kullanıyorum bu bilgisayarı geçenlerde kalavyede sorun verdi e,g numlock daki 8 ve 9 tuşları çalışmıyordu.Garantiye gönderdim ana kart değişmiş , klavye değişmiş şimdi yine yapacak diye korkuyorum alırken bir düşünün derim.
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    emülatör tabanlı olduğu için bu tür sıkıntılar ortaya çıkabiliyor sonuçta bu oyunu mobil ekran kartlarına göre optimize etmişler, zaten firması da oyunun çok randımanlı çalışmadığını biliyor. Bir zamanlar GTA 5 te böyleydi çünkü oyun playstation için yapılmıştı dolayısıyla bu tür sorunlar çıkıyordu. Zamanla oturacaktır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.