merhaba, yaklaşık 1yıllık lenovo 3000 n100 üm var. son bir aydır laptoptan performans alamıyorum. Eskiden sorunsuzca izlediğim mkv uzantılı filmler şimdi 10 dk dan sonra yavaşlıyor.Sorun artık format zamanı gelmiştir diye format attım ama değişen hiçbirşey yok. hatta şuan da sadece donanımhaber sayfası açık ve işlemci %60-%70 civarında.herhangi birlinke tıkladığımda bu değer %100 çıkıyor. biraz evvel dikkat ettim de fan çok fazlabir hava üfürmüyor. Bu acaba sistemi yavaşlatıyo olabilirmi? Lütfen yardımcı olun deliolcağım.....
bilgisayarınıza girmiş olan virüs/spyware olabilir ki bu önemli ölçüde sistemi yavaşlatır.Öncelikle zararlı programlara karşı bir tarama yapın bilgisayarınızda oda olmadı format atın eski performansına dönsün.
selam arkadaşım. cevabın için teşekkürler. dediğim gibi daha yeni format attım. norton yüklü ama hiçbirşey bulamıyor. en iyisi bir daha deneyeyim.Teşekkürler
arkadaşlar sorunu hala çözemedim. hd filmlerin ancak 10 dakikasını seyredebiliryorum. Lütfen bir yardım
işlemcinin sıcaklık durumu nedir,fanın devreye gireceği sıcaklık derecesiyle oynadınız mı????
kesinlikle hiçbir ayar yapmadım. Acaba fanmıdır sıkıntı diye 3 fanlı laptop stand ı aldım. virüs programını bile açılıştan kaldırdım ama nafile. bir dahamı format atsam acaba....
dostum selam ben sana direk sorunun çözümünü söyliyeyim.cihazın cpu fan soğutma kanlları tıkalı olduğundan dolayı işlemci ısınıyor ve systemin yavaşlamasına neden oluyor.işlemci soğumuyor.kolay gele..
nortonu kaldır ,yerine nod32 kur.(nette sınırsız kullanım ile ilgili birçok site var.)..sonra laptopın altını aç ve fanları NAZİKÇE sil...ve laptopı rahat hava alabileceği yerde kullan (düz zeminde).xp ile kullanıyorsan ram ien az 1 gb ,vista ile kullanıyorsan rami en az 2 gb yap...bir de unutma , windows un kurulum sonrası netten yaptığı güncelleştirmeler de laptopın performansını azaltabilir...
selam, cevap yazan arkadaşlara teşekkürler....
nortonu başlangıçtaki kurulumu zaten kapattım. sadece istersem açıyorum. Dün bitdefender ın internet sitesinden online scan yaptırdım herhangi bir şey bulamadı. Hayır format attıktan sonra bile düzelmemesi enteran. Cihazın altına dediğim gibi 3 fanlı soğutucu fan aldım, bilmiyorum faydalı bir esermi? en iyi dediğiniz gibi işlemcinin orayı bir açayım ,birde 1 tane daha 1 gb lık ram alayım. Birde bunların max kaç gb ram takıldığını bilen varmı acaba?
max 2 gb ram'le kullanabiliyorsun yani extradan bir tane daha 1gb 667mhz ddr2 ram alabilirsin
N100 lerin tüm serileri Maksimum arkadaşında dediği gibi 2Gb desteklemektedir. Fakat V200 ve N200 Modellerinin tamamı 4Gb Ram desteklemektedir.
dün Trend micro ile tarama yaptırdım ve 3 adet trojan buldu ve temizledi. ama acayip bir program takılı olan usb HDD yi taradımı görülmüyordu. Neden trend micro derseniz de şirkette yüklüydü ve evden getirdiğim usb flash ta MAL_OTORUN diye malware bulunca evdede taratayım dedim. Sizce sorun bu trojanlar olabilirmi ? Birde tavsiye ettiğiniz bir adware,spyware temzileme programı varmı çünkü Bu program nedense bende sadece güvenli kipte çalışıyordu, normal açınca bilgisayar kilitleniyordu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme