Şimdi Ara

LENOVO NOTEBOOK B590 - FREE DOS A XP KURMAKTA SORUN YAŞIYORUM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR 3 GÜNDÜR YENİ ALDIĞIM DİZÜSTÜNE XP KURMAYA ÇALIŞYIORUM. FAKAT KUR DOSYALARI YÜKLENİP, BİÇİMLENDİRME YAPIP PC YENİDEN BAŞLATILIYOR DEDİKTEN SONRA "CD DEN ÖN YÜKLEME YAPMAK İÇİN BİR TUŞA BASIN" DİYOR. BİLİYORUM BASMAMAM LAZIM. BEKLİYORUM KURULUMA DEVAM ETSİN DİE AMA Bİ TÜRLÜ YENİ EKRAN GELMİYOR. Bİ DAHA DENİYORUM BU SEFER TUŞA BASIYORUM O ZAMAN DA BAŞA ALIYOR, YÜKLEMEYE YENİDEN BAŞLIYOR SONRA YİNE AYNI SORUN. FARKLI CD LERDEN DENEMEME RAĞMEN HEP AYNI. NERDE Bİ HATA OLABİLİR? YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM..

• xp yüklemekteki amacınızı bilmiyorum ama aklıma gelen birkaç şey sıralayayım. Xp ilk versiyon yüklemeye calışıyorsanız xp olduğunda bu aletler olmadığından anakartı tanımıyor olabilir bu şu sorunlara yol açar hdd yi görmez ahci mod desteklemez kontrol için gereken driverları bulamayabilir. Bunun yerine win7 yada win8 kurduğunuzda sistemin çalıştığını göreceksiniz xp de laptopdaki donanımı tanıtmak için epey bir uğraşmanız gerekebilir xp için driverlar var mı? Xp artık desteğini yitirmiş bir işletim sistemi ve xp için driver yapılmamış olabilir. Bunları değerlendirmekte fayda var.
  • laptop o kadar iyi değil. celoron 1.8 işlemcili 2 gb ddr3 ram i var. o yzden xp tercih ettim. ahci modu değiştirdim. orda da sıkıntı yaşamıştım mavi ekran hatası veriyodu. o halloldu ama bu dediğim problem devam ediyor işte. ufak bi problem olduğunu düşünüyorum ama bi yerde takılıyor işte. dediğim gibi yüklemeye geçmeden önce kendi kendine yeniden başlatıyor ve cd den önyükleme için tuşa basın diyor. 1 saat bekledim tuşa basmadan ama devam etmedi. tuşa basınca tekrar başa sarıyor
  • kurulmda yeniden başlatma aşamasına gelmiş iseniz...
    cd içerisindeki tüm kurulum dosyaları harddiske kopyalanmış demektir...
    cd ye ihtiyaç kalmamıştır...

cd problemi olduğu için...
    cd yi çıkarın...
    cd siz yeniden başlatın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 22 Haziran 2013; 8:05:49 >
  • cd yi çıkardım. bu defa da açılışta lenovo ekranı sabit bi şekilde kalıyor. hdd yi mi görmüyor acaba :S
  • açılışta "F12" tuşuna basın 5-10 kez...
    boot seçenekleri çıkar...
    burada hardisk satırına gelip enterlayınız...
  • az önce dediğinizi yaptım. bu defa da siyah bi ekran pc yi kapatana kadar orda bekliyor. kafayı yicem ya 1 hafta oldu laptopa işletim sistemi kuramadım. ide, ahci, sata, ata ne varsa deniyorum yok. ilk defa kurduğum bişey değil az da olsa beceriyordum bişeyler ama bu laptopa kuramıyorum. başka fikri olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slm. aynı sorun benim cihazdada var. lenovo servisiyle gorustum. xp desteginin kalktıgını söylediler. harddiski soküp baska pc de xp yi kurup senin makinanda denedinmi hiç ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.