Şimdi Ara

Lenovo'nun izinsiz yazılım yükleme sabıkası kabarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Lenovo'nun izinsiz yazılım yükleme sabıkası kabarıyor

Yılın başlarında bilgisayarlarında izinsiz olarak reklam yazılımları kurduğu iddiası sonrası Lenovo'nun başı epey ağrımıştı. Ancak görülen o ki Lenovo halen önyüklü reklam yazılımlarından vazgeçebilmiş değil. 

Üreticinin belirli bir pazarlama payı almasını sağlayan önyüklü reklam uygulamaları sıkça başvurulan bir yöntem. Ancak Lenovo yılın başlarındaki konu sonrasında özür dileyerek reklam yazılımlarının kaldırılması sözünü vermişti. 

Ancak Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının rapor ettikleri yeni gelişmeye göre Lenovo'nun bilgisayarlarında otomatik olarak güncelleme yazılımını açılışa entegre eden bir özellik mevcut. Lenovo Service Engine adındaki özellik her açılışta OneKey Optimizer adında bir güncelleme yazılımı kuruyor. 

Bu yazılım Lenovo'nun reklam yazılımlarını otomatik olarak indirmeye başlıyor. Kullanıcı Windows işletim sistemini format sonrasında baştan bile kurmuş olsa bu özellik asla kaybolmuyor zira her açılışta bir Windows sistem dosyasının üzerine yazılıyor.

Lenovo'nun kendi bilgisayarlarındaki bir açıktan faydalanarak bu özelliği sisteme çivilediği zannediliyor. İşin ilginç tarafı bu açık da Microsoft'un kayıp-çalıntı önleme yazılımlarının format atarken dahi silinmeden kalmasını sağlayan bir özelliğinden kaynaklanıyor. Ancak bu açığı hackerların da kullanması ihtimal dahilinde. 

Lenovo konudan haberdar olduğunu ve bunun giderilmesi için bir yama dağıtımına başladığını duyurdu. Bu açıktan etkilenen modeller ise şu şekilde: Lenovo Flex 2 Pro-15/Edge 15 (Broadwell/Haswell), Flex 3-1470/1570/1120, G40-80/G50-80/G50-80 Touch/V3000, S21e, S41-70/U40-70, S435/M40-35, Yoga 3 14, Yoga 3 11, Y40-80, Z41-70/Z51-70 ve Z70-80 / G70-80. 

• bu açığı acil kapatmaları lazım birde bü yüklü gelen uygulamalar kalkmalı ellemede kullanıcı kendi kursun....

• En iyisi ürünün yanında temiz Windows kurulum DVD'si vereceksin yanına bir de lisans kodu kullanıcı kendi kuracak işletim sistemini.

• Bu bir açık değil.
    Üretici bu tür programları recovery bölümüne ekler.
    Birçok bios bu özelliğe sahiptir.Üretici bu programı bios'a ekler.
    Her format attığında bu program Common files klasörüne yüklenir.
    Ancak bunu üretici kendisi bios'a ekleyerek yapar.
    Bunun yararı ne?
    Örneğin benim Samsung Laptop'a format attığımda otomatik olarak SW Update programı yükleniyor.
    Bu sayede tek tıkla tüm driverlarımı yüklüyorum.istersem bu özelliği bios üzerinden kapayabiliyorum.
    Büyük kolaylık.
    Lenovo belliki bu özelliği kötüye kullanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

En iyisi ürünün yanında temiz Windows kurulum DVD'si vereceksin yanına bir de lisans kodu kullanıcı kendi kuracak işletim sistemini.

Farketmez yine aynisi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aldığım freedos cihazda böyle bir sorun olamaz herhalde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.