Bildirim
Lenovo Thinkpad Serisi neden bulunmuyor?
Bosch Akülü Matkap Vidalama UniversalDrill 18 (2 Akü, 18 Volt Sistemi, Takım Çantası İçinde) : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B08LP6MB7H
geçen yıl paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Bizim insanımıza göre değil o yüzden. Ben de olsam ben de getirmem. Bu özelliğe niye bu kadar pahalı bu diye almaz kimse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm modelleri pahalı değil ki, çok uygun fiyatlı olanları da var. -
Aslında seri Freedos olduğu için ucuz ama Türkiyede bi vatanda var doğru düzgün o da Win8 yüklüyo kâr koyuyo Asus-Dell ile aynı fiyata gelince de tercih edilmiyor. Lenovo alacaksan internetten alacaksın ben imzadaki pcyi 1300'e aldım Win8 yükledim şimdi Batman Arkham Origins - CoD Ghosts gibi oyunları rahatça oynuyorum -
Thinkpad serisinden bahsediyorum. Vatan'da yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: Power7Gear
Thinkpad serisinden bahsediyorum. Vatan'da yok.
hocam bende thinkpad araştırıyorum ama dediginiz gibi 3-5 site haricinde hiçbir yerde yok, sizce alınmalı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yardımcıPilot
quote:
hocam bende thinkpad araştırıyorum ama dediginiz gibi 3-5 site haricinde hiçbir yerde yok, sizce alınmalı mı?
Hocam açıkcası ben de araştırıyorum. Fakat thinkpadlerin geneli 1366*768 ekran çözünürlüğüne sahip ve paylaşımsız ekran kartı yok, hep onboard. 2.700 bütçem var ama FULL HD ve harici ekran kartı olan bir modele rastlayamadım. Bi tane var, onunda başka bir sitede FULL HD değil HD olduğu yazıyor, başka sitede başka... Açıkcası neye ve kime inanacağımı şaşırdım, çok kararsızım... -
quote:
Orijinalden alıntı: EternalFK
quote:
Orijinalden alıntı: yardımcıPilot
quote:
Hocam açıkcası ben de araştırıyorum. Fakat thinkpadlerin geneli 1366*768 ekran çözünürlüğüne sahip ve paylaşımsız ekran kartı yok, hep onboard. 2.700 bütçem var ama FULL HD ve harici ekran kartı olan bir modele rastlayamadım. Bi tane var, onunda başka bir sitede FULL HD değil HD olduğu yazıyor, başka sitede başka... Açıkcası neye ve kime inanacağımı şaşırdım, çok kararsızım...
aynen hocam, ikimizin derdide aynı, yurt dışındaki thinkpad lerde parçalrı seçme gibi bir güzelligi var ama türkiyede adam akıllı bir distribütör bile yok benim alacagım modelde fll hd,kılavye aydınlatma 1gb ekran kartı ama nerdee, Maalesef ülkemizde böyle bir seçenek yok lenovo gibi büyük bir şirket gerçekten kendinden sogutuyor,gidecegim başka bir pc alacagım 1hafta sonra bütün thinkpad ceşitlerini getirecekler gibi hissediyorum .d :ss
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Thinkpad lenovo'nun en sağlam serisi diyebilirim genelde iş alanına yönelik sağlam bilgisayarlar ondan dolayıda pahalılar genelde donanımları düşük sağlam oldukları içinde pahalı macbook tarzı makine olarak düşünün buraya dediğiniz modeller gelirse kafadan 4000 tl üzeri başlarlar oyun düşünen zaten bunlara bakmasın bazı arkadaşlar paylaşımsız kart istiyor ondan dedim bu makineyi alanda bu düşünce olmayacak işinize yönelik alacaksınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Thinkpad lenovo'nun en sağlam serisi diyebilirim genelde iş alanına yönelik sağlam bilgisayarlar ondan dolayıda pahalılar genelde donanımları düşük sağlam oldukları içinde pahalı macbook tarzı makine olarak düşünün buraya dediğiniz modeller gelirse kafadan 4000 tl üzeri başlarlar oyun düşünen zaten bunlara bakmasın bazı arkadaşlar paylaşımsız kart istiyor ondan dedim bu makineyi alanda bu düşünce olmayacak işinize yönelik alacaksınız.
benim için sarj önemli office programları ve mühendislik programları kullanacagım(autocad,c,c++,proteus) ve tabi saglamlıkta ben macbook pro istemedigim için bunu istiyordum bide linux kurarım diye düşündüm ama kısmet bulamıyoruz hocam, 4bin tl çok para 2700civarı tercihim
-
Herkeze merhaba yeni bir Thinkpad kullanıcısı olarak yazıyorum .Öncelikle Thinkpad almak istiyorsanız ne amaçla kullanacağınızı netleştirin.Oyun için olacaksa çok yanlış tercih yapmanız içten bile değil.Thinkpad serisi Genellikle Kobiler ve Resmi devlet dairelerinde uzun süre kullanım amaçlı sağlam dizayna sahip olarak tasarlanmıştır.Tabi sağlam bir cihaz almak isteyen herkez internet aracılığı ile temin edebilir.İstanbul Bilişim hariç hiç bir mağazada mevcut değil.Hatta orda da eski modelleri var.Ben 07/12/13'te pcdepo.com (Norma Bilgsayarın Üsküdardaki şubesinden bizzat yerinde kontrol ederek aldım).Lenovo Türkiyenin neden direk perakendeciler yerine toptancılara sattığına gelirsek şahsi düşüncem Thinkpad'in modellerinin müşteri tarafından kaba bulunması,teknik detaylarının verilen ücrete göre düşük olması(Edge E531 serisinde NVİDİA GT 740 M ekran kartlı bir model mevcut ve fiyatı cazip iki seri mevcut) vs. gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.Fakat bizlerin gözden kaçırdığı bir nokta var.Oda IBM altyapısından gelen SAĞLAMLIK... Özellikle T ve X serileri cihazın hem en pahalı hemde en sağlam modelleri..Daha sonra L,S,E serileri gelmekte... Edge serisi fiyat olarak cazip modeller sunan 3.Nesil İ5,İ7 GT 740M ekran kartlı modellerini 1700/2200 Tl arası bulabilirsiniz.Fakat Edge sağlamlık bakımından ne kadar iyidir tartışılır.. Size önerim eğer Sağlam oyunlar oynamayacaksanız çizim yada benzeri bir amaçla kullanmayacaksanız L440 yada L540'a bakabilirsiniz. Şu an L540 Kullanıyorum ve gayet memnunum. Cihazın satış fiyatı 1900-2000 TL civarıdır.(Resmi Lenovo Türkiye Sitesinde Ürün tanıtımı henüz mevcut değil çünkü ürün yakın bir zamanda çıktı).Sağlamlık olarak T ve X serisine hem yakın hemde onlara oranla nispeten daha ucuzdur..Teknik Detaylar;
4. Nesil İ5 4200 İşlemci 2.5 Ghz Turbobotts ile 3.1 Ghz
İntel HD 4600 Onboard Ekran Kartı
4 GB 1600 Mhz DDR3 Ram
500 GB 7200 Rpm HDD
Windows 7 Professional (Üzerinde yüklü) yada Windows 8 İşletim sistemi seçme imkanı (DVD olarak veriliyor)
Bunlar harici (Almamdaki en büyük etken bence bu) MIL/SPEC Amerikan Askeri Sağlamlık Testi Onayı Yüksek yada Düşük Isı,Şok,Toz,Nem vs dayanıklılığı.
9 Hüceli batarya ile 11 saatten fazla pil ömrü(6 Hücreli 56 Wh batarya ile geliyor.Yüksek performans ayarında 5 saat 20 Dakika dayanıyor).Akıllı HDD koruma sistemi ile hddye gelebilecek darbe düşme vs koruma sistemi, Sıvıya dayanıklı klavye vs..
Ayrıca Lenovo Thinkpada özgü Cihazın hem donanımı hemde yazılımı ile ilgili bilgi veren birkaç tane iyi yazılımı mevcut..
Thinkpadin her modelinde son yazdığım özellikler mevcut değil..Alırken dikkatli araştırmanızı tavsiye ederim..
-
quote:
Orijinalden alıntı: woltur58
Herkeze merhaba yeni bir Thinkpad kullanıcısı olarak yazıyorum .Öncelikle Thinkpad almak istiyorsanız ne amaçla kullanacağınızı netleştirin.Oyun için olacaksa çok yanlış tercih yapmanız içten bile değil.Thinkpad serisi Genellikle Kobiler ve Resmi devlet dairelerinde uzun süre kullanım amaçlı sağlam dizayna sahip olarak tasarlanmıştır.Tabi sağlam bir cihaz almak isteyen herkez internet aracılığı ile temin edebilir.İstanbul Bilişim hariç hiç bir mağazada mevcut değil.Hatta orda da eski modelleri var.Ben 07/12/13'te pcdepo.com (Norma Bilgsayarın Üsküdardaki şubesinden bizzat yerinde kontrol ederek aldım).Lenovo Türkiyenin neden direk perakendeciler yerine toptancılara sattığına gelirsek şahsi düşüncem Thinkpad'in modellerinin müşteri tarafından kaba bulunması,teknik detaylarının verilen ücrete göre düşük olması(Edge E531 serisinde NVİDİA GT 740 M ekran kartlı bir model mevcut ve fiyatı cazip iki seri mevcut) vs. gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.Fakat bizlerin gözden kaçırdığı bir nokta var.Oda IBM altyapısından gelen SAĞLAMLIK... Özellikle T ve X serileri cihazın hem en pahalı hemde en sağlam modelleri..Daha sonra L,S,E serileri gelmekte... Edge serisi fiyat olarak cazip modeller sunan 3.Nesil İ5,İ7 GT 740M ekran kartlı modellerini 1700/2200 Tl arası bulabilirsiniz.Fakat Edge sağlamlık bakımından ne kadar iyidir tartışılır.. Size önerim eğer Sağlam oyunlar oynamayacaksanız çizim yada benzeri bir amaçla kullanmayacaksanız L440 yada L540'a bakabilirsiniz. Şu an L540 Kullanıyorum ve gayet memnunum. Cihazın satış fiyatı 1900-2000 TL civarıdır.(Resmi Lenovo Türkiye Sitesinde Ürün tanıtımı henüz mevcut değil çünkü ürün yakın bir zamanda çıktı).Sağlamlık olarak T ve X serisine hem yakın hemde onlara oranla nispeten daha ucuzdur..Teknik Detaylar;
4. Nesil İ5 4200 İşlemci 2.5 Ghz Turbobotts ile 3.1 Ghz
İntel HD 4600 Onboard Ekran Kartı
4 GB 1600 Mhz DDR3 Ram
500 GB 7200 Rpm HDD
Windows 7 Professional (Üzerinde yüklü) yada Windows 8 İşletim sistemi seçme imkanı (DVD olarak veriliyor)
Bunlar harici (Almamdaki en büyük etken bence bu) MIL/SPEC Amerikan Askeri Sağlamlık Testi Onayı Yüksek yada Düşük Isı,Şok,Toz,Nem vs dayanıklılığı.
9 Hüceli batarya ile 11 saatten fazla pil ömrü(6 Hücreli 56 Wh batarya ile geliyor.Yüksek performans ayarında 5 saat 20 Dakika dayanıyor).Akıllı HDD koruma sistemi ile hddye gelebilecek darbe düşme vs koruma sistemi, Sıvıya dayanıklı klavye vs..
Ayrıca Lenovo Thinkpada özgü Cihazın hem donanımı hemde yazılımı ile ilgili bilgi veren birkaç tane iyi yazılımı mevcut..
Thinkpadin her modelinde son yazdığım özellikler mevcut değil..Alırken dikkatli araştırmanızı tavsiye ederim..
kardeşim ben t420 modelini almyı düşünüyorum fiyatı 1900 civarı ama t530 modeli 2500üstü, thinkpad istememin sebebi saglamlık, sarj ve stabilite, elektrinik müh ögrencisiyim programlamayla ugrasacagım ve benim için saglamlık ve şarj ön planda sence almalımıyım? şubatın başı gibi almayı düşünüyorum
-
Hocam bütçen ne kadar bilmiyorum ama imkanın varsa T530'u almandan yanayım T420'nin üretimi durmuş vaziyette.Neden T serisi istiyorsun Aynı sağlamlığa yakın ve uzun pil ömrü L serisinde de var.Ben şahsen L540'ı pil bakımından yeterli buldum(Performans ayarı 5 Üzerinden 4'te çalışırken video izlemediğin takdirde 5 Saat 20 Dakika dayanıyor gerçekten.4 Nesil İ5 4200 işlemcisi çok hızlıdır diyemem ama işini görür.Cad Cam gibi programlar için tercih ediyorsan Nvidia Quardo Ekran Kartını kullanan modelleride var fakat fiyatı çok uçuk.MIL-SPEC diye Amerikan Askeri Sağlamlık testi diye bir testten geçiriyorlarmış. Sıcaklık, basınç, toz, nem ve titreşim testleri gibi pek çok olağanüstü çevresel değişkene karşı yapılan askeri seviyedeki 8 zorlu testi başarıyla geçmiştir diye resmi sitesinde özellikle belirtiyor.Açıkçası bana bilgisayar işi ile meşgul bi yakınım tavsiye etti.Onun üzerine aldım ve memnunum.Thinkpadi uzun süre kullanırsın.T serisini alırsan daha iyi tabi özellikle o seride en kaliteli parçaları kullandıklarını düşünüyorum şahsi fikrimce..Orjinal sitesinde yazan 12/24 saat pil ömrü en düşük ayarlarda 9 Hücreli pil kullanıldığında geçerli bence alırken buna aldanma...Pil çok uzun gitsin diyorsan 4. Nesil İ5-İ7'nin U serisi işlemcisini taşıyan ASUS'larada bi bak yine derim.Ben Asus'u yanan insanlarda duydum şahsen oda eski kalitesinde üretim yapmıyor eskisi gibi.Thinkpad IBM firmasının Sağlamlığı İle Ün yaptı.Lenovo almış olsada sağlamlığı bozacaklarını sanmıyorum.Sahibinden'e falan bak hala orada Core 2 Duo Su serisi işlemcili sağlam Thinkpadler görebilirsin.Core 2 Duo piyasadan kalkalı çok oldu hala daha sağlam Thinkpadler varsa bence bu ürünün sağlamlığındandır..Güzel araştır.Ve mümkün oldukça Bilgisayar Tamiri ile ilgilenen gerçekten bilgi sahibi olan kişilere danış.
-
Önceki mesajlarına şimdi dikkat ettim.Cad Cam gibi Programlar çalışırıcam demişsin.O Programları kullanabilmen için Harici Ekran Kartı Bulunan modellere Bakman lazım Nvidia Quardo olanlara ama onlarda 4000 TL civarı 2700'e onboard T modellerini bulursun.Mac alsanda 2700 TL civatındaki bir Mac'te de İntel 4600 Serisi Onboard Ekran kartını bulacaksın.Sana bu onboard ekran kartları yaramaz tahminimce.Quardo gibi sağlam kartı olan modeller lazım sana.. -
T520s kullanıyorum, geçen gün satın aldığım G500 ile kıyaslayayım dedim üzüldüm :) Thinkpad gerçekten diğer cihazın yanında tank gibi kaldı , 1,5 yıla rağmen pil ömrü, klavye rahatlığı , kasa kalitesi gerçekten şu kullanılmış haliyle yeni aldığım G cihazdan 10 kat daha kaliteli ve sağlam duruyor. Yine de sıradan bir ev kullanıcısı için bazı özellikleri gereksiz ve bazı özellikleri yetersiz gelebilir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X