< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Mayıs 2020; 2:31:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 16 Mayıs 2020; 2:31:36 > |
Bloodin hocam, sayenizde konuyu keyifle okuyorum. Yorulmadan her seyi açıklayıcı her soruya çözümcü yaklaşımınız için forumdaşlar adına ben de size tesekkur ederim.
Updateman’den ilk izlenimleri bekliyoruz. Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin. |
Takibe alalım. Termal throttling sorunu yoksa TN panel göz ardı edilebilir.
|
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, cihaz sade ve güzel duruyor. İlk bahsedeceğim şey kesinlikle Windows 7 veya 8 yüklemeyin, o işletim sistemleri artık yeni donanımlarla uyumlu değil ve performans ve uyumluluk problemlerine yol açıyorlar. Şu siteden (https://tb.rg-adguard.net/public.php )
Tür: Windows Final Versiyon: Windows 10 1903 Sürüm: Windows 10 Dil: Türkçe Mimari: x64 şeklinde seçim yaparak en güncel Türkçe Windows 10 64 Bit sürümünü ISO olarak indirebilirsiniz. 64 Bit olması çok önemli yoksa sürücüleri kuramaz, 4 GB'dan fazla ram'den yararlanamazsınız. Ardından düzgünce Fat32 olarak formatlanmış boş bir flash'a ISO dosyasının içindekileri atarak UEFI formatında bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. (Yasal uyarı: Bu sitedeki Windowslar Windows'un kendi sitesinden direk çekilmiş sürümlerdir, hiçbir şekilde crack ya da düzenlenmiş dosya içermezler, korsan değildir.) Bizi bağlam altında bırakmayacak uyarımızı da yaptıktan sonra devam edebiliriz. BIOS güncellemesini formattan sonra halledeceksiniz. Artık nadir istisnalar (Monster gibi) hariç hiçbir bilgisayarda driverlar bilgisayar kutusundan çıkmıyor, sitesine girip indirmeniz gerekiyor alttaki linke tıklayıp tüm sürücüleri indirip kurmanız gerek, benim önerim ilk BIOS ikinci olarak AMD UI driver ile başlayın, sonra sırasıyla VGA, ses, LAN, Wlan kurup diğerlerini istediğiniz sıraya göre kurun.https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-v-series-laptops/v155-15api/downloads/driver-list Windows 10'un otomatik kurduğu sürücülere güvenmeyin, kesinlikle kendi sürücülerini kurun, hatta mümkünse cihazı W10 kurulumunda internete bağlamayın, bu sürücülerin hepsini başka bilgisayardan indirip flash ile cihazınıza taşıyıp kurduktan sonra internet bağlantısını gerçekleştirin, en sağlıklısı o şekilde olacaktır çünkü bilgisayar kurulur kurulmaz internete bağlarsanız sürücüleri kendi otomatik yüklemeye çalışır, siz üzerine kurarsanız en kötü ihtimalle sürücü çakışmaları olacak, en iyi ihtimalle ise çöp dosyalar kalacaktır ki zaten alanınız kısıtlı Orijinal Windows lisansı almayacaksanız bilgisayar kurulurken çevrimiçi hesap oluşturmayın, hatta driverları kurmadan internete bağlanmamaya çalışın. İnternette 10-15 TL'ya satılan lisanslar orijinal değil, 2-3 ay sonra kullanılamaz hale geliyorlar haberiniz olsun :) İncelemenizi bekliyoruz, tekrar hayırlı olsun Edit: Bir de cihazın kutusunun yan tarafındaki etiketi atar mısınız? Orada cihazın teknik detayları yazıyor olması lazım :) |
3000 TL için çok iyi bilgisayar, haberiniz olsun. Ses kalitesini ve kasasını bilmiyorum, ama diğer donanım özellikleri oldukça performanslı ve güncel bileşenlerden oluşuyor. 8 GB bellek ve 256 GB SSD depoloma ofis, gezinme ve yazma işleri için birkaç yıl yeter de artar.
|
Ryzen 7'lisi de muhtemelen çok iyidir ancak kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Fakat AMD'nin o meşhur yüksek sıcaklıkları eskide kalmış, bu bilgisayarlarda yok, endişeniz oysa haberiniz olsun. Bunlardan birini aldığınızda kafanız en az beş yıl rahat eder, tahminim bu yönde.
|
Öncelikle hayırlı olsun, 77 sayfayı okutabildiysek ne mutlu bize Demek ki akıcı bir forum olmuş, evet windows'u kurduktan sonra lenovonun sitesindeki tüm sürücüleri kuracaksınız, özellikle ekran kartı (VGA) ve UI sürücüsünü cihazı internete hiç bağlamadan önce kurarsanız grafik performansı olarak daha iyi olur, zaten ikisi aynı sekmenin altında sürücüler sayfasında, BIOS güncellemesini mutlaka yapın. Yeniden hayırlı olsun
Edit: Tanılama isimli driverlar diag driverları, bunlar bilgisayarda herhangi bir hata olup olmadığını öğrenmek için, veya cihaz sorunluysa bunun hangi donanımdan olduğunu ögrenmek için elzem yazılımlardır. Kurmanızı öneririm |
Herkese iyi forumlar arkadaşlar
Yaklaşık 3 aydır kullandığım ve daha önce bloodin hocama da teşekkür ettiğim, inceleme yazısını yazacağım dediğim konuya başlıyorum. Bu süre zarfında 8,5/10 puanımı gönül rahatlığı ile verebilirim. Detaylı bir kullanıcı olmadığımı da yani günlük kullanıcı olduğumu belirtmek isterim, özelliklerden çok fazla anlamam ama genel kullanıcı olarak kendimi sınıflandırabilirim. İşlemcisi : beni mutlu etti, amd ilk defa kullanıyorum fakat eski işlemcim i3ten bariz 2-3 kat hızlı ve takılmıyor. 10-15 sekme açtığımda, internette rahatça gezebiliyorum. Ve en önemlisi cihaz ortalama 45-50 derecelerde seyrediyor. Ekran kartı : ekran kartlarından hiç anlamıyorum arkadaşlar, şuana kadar pcde oyun oynamış insan değilim( youtube netflix vs. kullancısıyım) fakat bu cihazı aldıktan 2 hafta sonra kuzenim cs go indir dene dedi. Ben de öylesine indirdim 15 sene önce oynamayı bıraktığım oyuna geri dönme niyetim yoktu aslında. İlk oynamaya başladıktan sonra 3 ay oldu ve haftaiçi iş çıkışı 2 saat, haftasonu da 7-8 saat oynuyorum. Bu süre zarfında ortalama 50-55 fpslerde seyrediyorum. Cihazın sıcaklığı da 55-60 derecelerde. Yani oyun aklımın ucundan geçmezdi bir oyun performansı da beklemiyordum ama yine de beni şaşırttı. Bellek ve ssd : konusunda da ekranda donma, yavaşlama vs.. hissetmedim, dolayısıyla şuan için herhangi bir sorun bulunmuyor. Muhtemelen daha sonrasında da yaşamayacağım zira 3 haftadır sürekli açık bir sorun olmadı. Pc açılma hızı süper daha önce kullanmadığım için ssd nedir bilmiyordum fakat muazzam bir şeymiş. PC 8 snyde açılıyor ve hızlıca kapanıyor. İşlemleri beklediğimden daha hızlı gerçekleştiriyor. Ekran : ilk defa tn panel kullanıyorum, bundan öncekiler ips paneldi. Bir tık soluk gibi görünse de gözler 2-3 güne alıştı. Açıkcası daha fazla sürer diye tahmin ediyordum fakat alıştıktan sonra bir sorun olmuyor. Hatta oyunda kısıyorum fazla parlak geliyor bana. Yani tn panel fps anlamında bilgisayar uygun fiyattaysa alınabilir. Ben öyle yaptım ve ips paneli şuan için aramıyorum. Tasarım ve Ergonomi : cihaz hafif, kullanımı kolay, herhangi bir sorunla karşılaşmadım tasarım anlamında. Puan olarak kırabileceğim cihazda 'i' tuşuna bastığımda diğer tuşlardan farklı bir ses geliyor ( sanki hafif takılıyor gibi) müsait olduğum bir zamanda belki götürürüm servise. Bir de açma kapama ve capslk tuşlarının altındaki ışıktan bir miktar sızma oluyor ama çok rahatsız etmiyor. Bunların dışında beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Sonuç: Kullanım senaryoma göre aldığım v155-15api beni fazlasıyla mutlu etti. İnternette dolaşmak, pcyi tvye bağlayıp film dizi izlemek için aldığım v155 benden 8,5/10 puanı aldı. (ekstra oyun oynatabilmesi bu zamanda çok işime geldi) Bloodin hocama çok teşekkürler, buradaki soran tüm arkadaşlara fazlasıyla destek oluyor, herkese yardımcı olmaya çalışıyor. |
Bir de yarın Lenovoyu arayıp yeni aldığınız bilgisayara harddisk takmak ve ram'i yükseltmek istediğinizi söyleyip alt kapağı sökmenin garanti dışı bırakıp bırakmayacağını sorun, sizden seri numarayı isteyeceklerdir, seri numarayı verince büyük ihtimalle verecekleri cevabı yazıyorum: "Bilgisayarınızda harddisk, ssd ve ram değişimleriniz cihazınızı garanti dışı bırakmaz, bu değişimler sırasında bir parçaya zarar verirseniz sadece o parça garanti dışı kalacaktır, bilgisayarınızın toplam garantisi devam edecektir." Ideapad 330 için bana aynen bunu söylemişlerdi :) Ardından harddisk almadan önce mutlaka cihazın alt kapağını açıp harddisk slotu var mı, varsa harddiski takacak uç var mı onu kontrol edin :)
1 TB Harddisk olarak benim önerim Seagate Barracuda olacaktır. 5400 RPM diskler içinde 7200'lük efsanevi WD Black'e en yakın performansı veren bu diskler ona göre baya ucuzdur:https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-seagate-2-5-1-tb-barracuda-st1000lm048-sata-3-0-5400-rpm-fiyati,20339794.html He ama derseniz ki "Kardeşim ben WD Black alıcam, 7200 RPM olsun, olmuşken en iyisi olsun" o halde en ucuz 1 TB WD Black burada :) :https://www.akakce.com/hard-disk/en-ucuz-western-digital-2-5-1-tb-black-wd10jplx-sata-3-0-7200-rpm-fiyati,98961383.html |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSirius -- 5 Ağustos 2019; 12:1:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Ağustos 2019; 1:28:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 12 Ağustos 2019; 10:7:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|