< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim32 -- 18 Temmuz 2017; 18:41:40 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahim32 -- 18 Temmuz 2017; 18:41:40 > |
N nokisss demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Gecmis olsun kardes %99 anakart arizasi. Sebebi ise islemci olma ihtimali cok yuksek. Asiri isida islemci bacaklari soguk lehime dusmus olabilir.
Daha once elime bu sekilde bir anakart gecti. Yazilim attim duzelmedi, power cipini degistirdim duzelmedi, Emmc hafiza cipini sokup lehim toplari ile reballing islemi yaptim duzelmedi. Geriye sadece islemci kaldi onunda reballing kalibi olmadigi icin denemedim... Arkadaslar bu telefonda yasayabileceginiz problemleri yazayim bakacaginiz yerler hakkinda fikir sahibi olun. 1- HİZLİ SARJ OZELLİGİNİ YİTİRME: bu sorunda ilk olarak usb ile pc ye baglayin. Muhtemelen pc de tanimayacaktir. Cunku problem usb nin data( iletisim kuran bolum) zarar gormesi. COZUM: ilk olarak usb soketinin icinde pislik varsa bir igne veya kurdan yardimiyla temizleyin. Sonra dis fircasiyla fircalayin iyice. Halen tanimiyorsa farkli bir usb kablosu ile deneyin. Halen calismiyorsa ilk olarak telefonu sokup usb soketine bakmak lazim. Eger sokette problem yoksa sorun %90 ihtimal anakarttadir. Bu durumda 0.46 amper akim ceker ve yaklasik 10 saatte dolar telefon... Buda telefonu kullanilmaz duruma getirir. Batarya konnektoru yanindaki sarj cipini degistirsenizde sorun devam eder tecrubeyle sabit :))) power cipni degistirmek lazim oda cok riskli bir islem altta diger sorunlarda bahsedecegim bundan... COZUM2: benim buldugum bir yontemle cihazi en azindan 2-3 saatte sarj edecek hale getirebilirsiniz. Fakat usb aygit olarak pc tanimaz yine bilginiz olsun.. yontem ise icine harici sarj cipi ekleyerek yapilan bir yontem. Biraz masrafli ama anakart fiyati kadar degil tabiki...isteyene detay paylasabilirim ilerleyen zamanda. 2- ACİLİSTA SUREKLİ RESET ATMA: konuda ilk bahsettigim konu budur. İlk olarak yazilim deneyin yukleyip halen ayni hataya dusuyorsa yapacak cok bisey kalmiyor maalesef... 3- TEPKİ VERMEME SADECE SARJDA SARJ İSİGİ YANMASİ: oncelikle cihazi ses artirma tusu ile pc ye baglayin yazilim deneyin. Eger yemiyorsa veya pc hic tanimiyorsa gecmis olsun anakartiniz arizali. Arizali kisim ise pm8916 guc entegresi. Degisirmi derseniz kolay degisen bir entegre ama lenovo sagolsun cipi oyle bir yere koymus ki arkasinda islemci var. Cipi isitip sokmek gerektigi icin isitinca islemci pinlerine zarar veriyor ve cipi degissenizde anakart perte cikiyor. Benim telefonda 2 defa anakart degistirdim ikisinde de telefon gece sarjdayken guc entegresini yakti... Her yolu denedim ama yapacak birsey yok maalesef... 4- AHİZE SESİ COK KİSİK GELİYOR: sorunu ne yazilimda ne hoparlorde arayin. Sorun tamamen ahize hoparloru onundeki izgarada... COZUM: Kulak hoparloru onundeki izgara delikleri cok ince oldugu icin zamanla toz pislik cok kolay tikiyor. Orayi dis fircasi ile fircalayin. Muhtemelen duzelir. Eger duzelmezse oradaki pislikler kaliplasmistir ozaman cok ince bir igne ucu ile oranin deliklerini (goruntusunu bozmadan) kurcalayin. Yada diger bir secenek telefonu sokun anakarti ve ahize hoparlorunu cikarin altinda ince bir bez olur siyah. Onu sokup atin yerini dis fircasi ile fircalayin sorun duzelmistir gecmis olsun... 5- TİTRESİM CALİSMİYOR: titresim motoru arizali. COZUM: telefonu sokup titresim motorunu az kurcalasaniz gecici cozum olabilir ama sorun surekli tekrar eder tek kalici cozum motorun degismesi gerekir. Yanilmiyorsam 4*8mm uzun titresim olmasi lazim... 6- SESİM KARSİYA GİTMİYOR: sarj bordundaki mikrofon arizali. COZUM: sarj bordunu cikarin tiner veya saf alkolle komple fircalayin. Duzelmezse mikrofonu degistirmeniz lazim. Yada ucuz sayilabilecegi icin sarj bordunu komple degistirebilirsiniz size kalmis bir durum... 7- SESİM KARSİYA GİDİYOR AMA SES KAYDİ CALİSMİYOR VEYA WHATSAPP GORUNTULU GORUSMEDE SESİM KARSİYA GİTMİYOR: bu sorun anakarttaki ikincil mikrofondan kaynaklaniyor. COZUM: yakinlik isik sensorlerinin arka tarafinda yani anakartin arka yuzunde bir mikrofon var. Onun degismesi gerekiyor ustalik gerektiren bir islem oldugu icin tamirciye yaptirabilirsiniz. Ama tamirci iyi olsun yoksa anakarti perte cikarir... 8- SARJ SUREM COK AZALDİ: sorun bataryadan degil yazilimdan. COZUM: telefona format atmadan guc yoneticisinden programlarin arka planda calismasini durdurun. Whatsapp gibi arka planda calismasini istedikleriniz yesil tikli kalsin. Sorun buyuk oranda duzelir. Halen duzelmiyorsa yazilim atin. Yazilimla da duzelmiyorsa bataryayi degistirin. Halen bunlara ragmen daha da duzelmiyorsa anakart arizadi olma ihtimali yuksek cunku bazi arizalar telefon kapaliyken bile bataryadan guc ceker. Simdilik aklima gelenler bunlar hepside tecrube ile sabit arkadaslar yazdiklarima dikkat edin derim ;))) |
Tesekkur ederim. Diger hoparlor deliginin alti dolu maalesef anten pinleri var ve yeri cok dar oraya hoparlor uydurmak imkansiz gibi birsey :))
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E0AECD5C0 -- 23 Kasım 2015; 18:48:13 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apoykalips -- 24 Kasım 2015; 21:58:00 > |
|
|
|
|