Şimdi Ara

Lenovo Y50-70 Y510P karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • y510p modelinin kasasını beğeniyorsanız, gt755m SLI ile GTX860m arasındaki fark abartılacak seviyede değil. Ancak incelik ve kasa yapısı ki bilgisayarınızı çok söküp takan birisi iseniz y510pdeki çift menteşe size sıkıntı çıkaracaktır. Tecrübelerime dayanarakbunu söyleyebilirim. Ancak y510p nin önemli bir artısı varki buda M2 SATA girişinin bulunması. Bu girişin size faydası lenovonun hybrid HDD bir başka adı ile SSHD sinin kullanırken yanına M2 sata girişini kullanarak ek bir SSD takkılabiliyor olması. Yani aynı anda hem 1Tb lık HDDnizi kullanırken yanında oyunlarınızı ve İşletim sisteminizi kurabileceğiniz bir SSDniz olabilecek. Y50-70te bu girişi anlam verilmeyecek şekilde kaldırmışlar. Yani y50 modelinde ya SSD ya !TB lık SSHD kullanabileceksiniz. İkisini beraber kullanmanız gibi bir ihtimal yok.
    Eğer oyun insanlarındansanız lenovonun kullandığı harddisklerin 5400RPM olduğunu ve örnek verecek olursak ASUS CNxxH serisi ile kıyasla bile, ki ASUSsun kronik problemi en fazla olan modellerindendir, daha düşük performans sergilediğini söylemek gerekir.

Kısaca ayrıca bir arşiv drive istemiyorum diyorsanız SSD değişimiyle y50-70 birinci tercihiniz olabilir. Ancak fiyat farkını göz önüne alırsak her ne kadar GTX860 maxwell mimarisine sahip olsada performans puanı olarak GT 755M SLI ile çok büyük bir fark yok. Kasa yapısını beğendiyseniz, kalınlık ve çift ekran menteşeli yapı size sorun olmayacksa, iki bilgisayardan da aynı performansı alabileceğinizi düşünüyorum.
    ekran kartlarının performans sıralamasını bu linkten kontrol edebilirs
    Ancak şunu bilmeniz gerekir, SSD kullanmadığınız sürece i7 performansını zaten tam anlamıyla hiç bir zaman alamazsınız.

kısa bir not: Teknosaya giderseniz lenovo promotörleri size y510pyi satmaya çalışacaktırlar. Çünkü teknosa genellikle lenovo modellerini en son alan yerdir. Elinde olmayan tüm satıcılara b yola başvurur. bir dönem içinde olan birisi olarak biliyorum. Mağazalar promotörlerle doludur, mağaza personelinden farklı giyinmelerinden ayırt edebilirsiniz. Hepsi bir markayı temsil eder, marka için çalışır ve sizi o markalara yönlendirir. Bu nedenle satıcıların söylediklerine çok takılmayın, yahut onların söylediklerini araştırın, acil karalar vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemrey -- 29 Kasım 2014; 15:58:02 >

• Neden eski modeli savunuyorsun ki y50 daha yeni bi model onun alınması daha mantıklı olur tarafsız bir
    Kıyaslama yaparsak
    Y50 bin avantajları incelik hafiflik tek ekran kartı olmasıyla hem daha az ısınır hemde bazı oyunlarda elinin calısmamsı gibi şeylerle uğraşmazsınız ayrıca yaninda bedava DVD-ROM da veriyor ama y510p bin avantajı olduğunu düşünmüyorum yinede illa amcam diyen alabilir tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excalibour09

Neden eski modeli savunuyorsun ki y50 daha yeni bi model onun alınması daha mantıklı olur tarafsız bir
    Kıyaslama yaparsak
    Y50 bin avantajları incelik hafiflik tek ekran kartı olmasıyla hem daha az ısınır hemde bazı oyunlarda elinin calısmamsı gibi şeylerle uğraşmazsınız ayrıca yaninda bedava DVD-ROM da veriyor ama y510p bin avantajı olduğunu düşünmüyorum yinede illa amcam diyen alabilir tabi

Ben sadece ikisinin arasındaki farklardan bahsettim. Yoksa hali hazırda y50-70 core i7 modelini kullanmaktayım. Amacım bilgisayarı kötülemek değil, aradaki 250-400TL fiyat farkı kişi önceliklerine göre değer mi değmez mi bu konuya açıklık getirmek. Zaten kasa konusunda y510pnin dezavantajlarına dediğiniz üzere değindim. Genel anlamada zaten y510p nin tek iyi yanının M2 sata girişi olduğunu belirttim. Bu özellik SSD ve kullanmak isteyecek kullanıcılar için önemli bir ayrım olduğu için özellikle üzerinde durdum.

Ayrıca ısınma konusunda, GT755M SLI modelinde paralel gpu üzerindede ek fan bulunmakta, bu nedenle ısınma konusunda aralarında hissedilebilir fark olmayacaktır ki iki ürün testleride bu yönde sonuçlar verimiş.

Lenovo y510p Test Sonuçları
    Lenovo y50-70 Test Sonuçları

DVD-RW konusuna artık pek kullanılmadığını düşündüğüm için değinmedim, ancak bu konuda haklısınız, yanında yalaşık 50 TL değerinde ek bir DVD-RW olması güzel bir dokunuş. Fiyat farkını düşünen potansiyel alıcılar buunda hesaba katabilir.

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LENOVO Z510 KULLANICILARI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.