Şimdi Ara

Lenovo Y570 Y580 G570 G580 Windows 10 Kurmak (RST Bozulmadan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yazıda sizlere Lenovo İdeapad Y ve G serisi notebooklarında SSD ve HDD disklerinin İntel Rapid Storage Technology ile birlikte Hibrit bir sisteme nasıl format atılır formattan sonra SSD vs HDD diskler nasıl tekrar eskisi gibi hibrit kullanılır ondan bahsedeceğim.

Lenovo tarafından gömülü olarak gelen Windows 7 ve Windows 8 sistemlerini kullananlar için format atıp Windows 10 kurduktan sonra tekrar hibrit olarak kullanabilecekler.

Bu işlem sırasında disklerinizdeki bütün veriler silinecek, Lenovo One Key Recovery bölümününde silineceğini bu yüzden işleme başlamadan önce 3 adet DVD'ye Kurtarma disklerini oluşturup her halükarda yedek bir geri dönüş reçetesini bulundurmaları gerektiğini belirteyim.

1 - Windows 10 Kurulumu için USB belleğinize Rufusta aşağıdaki ayarları uygulayın.

Lenovo Y570 Y580 G570 G580  Windows 10 Kurmak (RST Bozulmadan)

2 - Windows 10 kurulumu için Flash belleğinizi takıp yeniden başlatın. Yeniden başlatma esnasın F12 tuşuna basarak Boot menüsünü açarak USB diskinizi seçin.
    Windows kurulum ekranıda özel seçeneği ile devam etiğinizde aşağıdaki gibi bir disk bölüm tablosu göreceksiniz

3 - Görünen bütün diskleri Silin. SSD ve HDD şeklinde 2 adet disk kalacak SSD sürüsüne yeni bölüm deyip devam edin ve sistemi SSDye yükleyin HDD kısmı ayrılmış alan olarak kalsın.
    Not: Lenovo_part kısmı one key recovery bölümü olduğu için sildikdikten sonra elinizde Recovery diskleri yoksa geri dönemezsiniz.

4 - SSD üzerine sistem kurulduktan sonra Disk yöneticisine girdiğinizde disk bölümlemesi şu şekilde olacak.

5 - Win8_IRST.exe dosyasını indirip Yönetici olarak kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın.

6 - Daha sonra IN12STW26WW5.exe dosyasını indirip Rapiddrive kurulumunu yapın.

7 - C:\Drivers\RapidDrive hedefinde bulunan Setup.exe dosyasını Yönetici olarak çalıştırın ve yeniden başlatın.

8 - Disk yönetimine girip disklerinizin birleştiğini ve hibrit bir şekilde çalıştığını göreceksiniz.

Artık işlem tamamlanmıştır.

Not: Lenovo Energy Management kurmayın kurduktan sonra bilgisayar çöküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 24 Mayıs 2020; 23:10:1 >

• çok teşekkürler bu bilgilendirme için şuan bilgisayar hata verdi c sürücüsü sanırım hatalı çöktü herşeyi silmek zorunda kaldım bir türlü windows kuramadım şimdi bunu deneyeceğim
  • bende windows 7 vardı dün ne yaptıysam pc hatadan kurtulmadı önce windows açılıyor ama windows gezgini sürekli duruyor ve hata veriyordu neye tıklasam hata verdi bir süre sonra açılmadı bir süre sonra G/Ç sorunu vermeye bŞldı bir ton şey denedim olmadı en son gece normal hdd yi söktüm durum değişmedi. sonra ssd yi söktüm pc düzeldi sanırım ssd gitti. suan normal hdd ye windows 10 kurdum sorun yok.
  • slckdnz S kullanıcısına yanıt
    En temizi 240gb msata alıp takmak diğer hddyide depo olarak kullanmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd yi sonradan takınca tekrar g/ç hatası veriyor sistem açılmıyor bu konu hakkonda fikri olan var mı arkadaşlar? ne yapılabilir?
  • slckdnz S kullanıcısına yanıt
    SSD'nin bozuk olması kuvvetle muhtemel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.