Şimdi Ara

lenovo z500 59374972 aldım ekran kartı onboard görünüyor ve 64 bit çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umut0666

@SecX kardeşim iyi de the-music adlı arkadaş yukarıda belirtmiş 645m çıkmış onun. 740m daha üstün ama 64 bit olması saçma. 645m 128 bit bence daha iyi olur gibi geliyor bana dostum. oyunlarda denemedim ama umarım dediğin gibi max performans alırız. Turbo özelliği de yok ki bu da bi eksi. Lenovo sitesinde turbo driverları var. Fakat windows 8 için yok.Acaba çıkar mı windows8 için. Magaza acılsın telefon edip sorucam.Valla 645m varsa değiştirmeyi kesin düşünüyorum ama yoksa da gerek yok iadeye artık aldık bir kere. heralde 2-3 yıl gider artık. Bu ekran kartı veya bit ilerde değiştirilme falan olmuyor dimi notebooklarda? Bir de bunun pilini değiştirmek istesek pc yi komple mi götürcez bataryası çıkmıyor dimi

the-music adlı arkadaş 1300 tl lik olanı almamıştır daha pahalıya başka yerden almış olabilir z500 ün bir çok serisi var çünkü, ben mağazada açılışın ilk 2 günü çalıştım var olan tüm kutulara baktım hepsinde 740m var dır çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: biskrem42

hocam oyun için tavsiye edermisiniz genelde online oyun oynarım lol - pointblank gibi

online ve diğer oyunlara gider mi?? bugun mağazaya bakmaya gitcem

bende lol ve silkroad oynuyorum max performanda silkroadda 5 char açtım bugün, en ufak bi takılma yaşamadım, point blank windows 8 lerde sorun yaşatıyor bilgin olsun
  • 128 bit gt740m gt645'tende okadar üstün bir kart değil 64 bit veri yolu hızı olması durumunda da gt645 gerisine düşer.
  • mağazada iyi bi incelemem lazım ama büyük ihtimal alırım heralde
  • vatanda satılan 8gb ramli modeller arasında da 740 m ekran kartlı olan 645 liye göre daha ucuz
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

O da mı 64 bit acaba? bu konuda bilgisi olan acil cevaplarsa çok sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leontes

vatanda satılan 8gb ramli modeller arasında da 740 m ekran kartlı olan 645 liye göre daha ucuz
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

O da mı 64 bit acaba? bu konuda bilgisi olan acil cevaplarsa çok sevinirim

Ucuz olmasının nedeni 64 bit olmasıdır 128 bit olanı pahalı olabilir maliyetten kısmak için lenovo yine kısıtlama yapmıştır ekran kartı performansında.

• quote:

@cavexle hocam fiyatı da cok uygun diye aldım 1300 tl ye. şimdi içime kurt düştü madem 740m neden 645m diye satarlar ki ? yani dava acsak haklı durumdayız.
    @the-music hocam sen eminmisin 645m cıktıgına. eger varsa onla degıstırelim biz de.

şimdi tekrar baktım 645 m 128 bit yazıo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecX

quote:

@SecX kardeşim iyi de the-music adlı arkadaş yukarıda belirtmiş 645m çıkmış onun. 740m daha üstün ama 64 bit olması saçma. 645m 128 bit bence daha iyi olur gibi geliyor bana dostum. oyunlarda denemedim ama umarım dediğin gibi max performans alırız. Turbo özelliği de yok ki bu da bi eksi. Lenovo sitesinde turbo driverları var. Fakat windows 8 için yok.Acaba çıkar mı windows8 için. Magaza acılsın telefon edip sorucam.Valla 645m varsa değiştirmeyi kesin düşünüyorum ama yoksa da gerek yok iadeye artık aldık bir kere. heralde 2-3 yıl gider artık. Bu ekran kartı veya bit ilerde değiştirilme falan olmuyor dimi notebooklarda? Bir de bunun pilini değiştirmek istesek pc yi komple mi götürcez bataryası çıkmıyor dimi

the-music adlı arkadaş 1300 tl lik olanı almamıştır daha pahalıya başka yerden almış olabilir z500 ün bir çok serisi var çünkü, ben mağazada açılışın ilk 2 günü çalıştım var olan tüm kutulara baktım hepsinde 740m var dır çünkü

1300 tl olanından arkadaşım.

• selam arkadaşlar

Ben de bu ürünü dün pc goldan aldım.Fakat çok araştırmasını yapmadım. 128-64 bit olayını sabah forumdan okumuştum.Pc gold teknik servsinden leptopu win8 kendilerin aktif hale getirmelerini söyledim. Saolsun teknik servisteki arladaş benimle çok ilgilendi.Leptopa beraber baktık.64-128 olayını sordum. bilgisayarım aygıtlar bölümde ekran kartı 128 bit yazıyordu. Tamam dedim.

Bu arada leptopu yazıcıoğlu pc goldan aldım.
    birde bişey daha paylaşmak istiyorum.

Pc golda z500 - 59374972 yazıo.
    Fakat benim leptopta z500 -59360355 yazıo.

Ama baktım özellikleri aynı. hatta ben usb 3.0 yok die biliordum. usb 3.0 sa varmış. Sevindim baya:))

Gerçi leptobu babamlara aldım ama olsun.Almışken iyi bir şey alım dedim:)

Bir şey daha ekleyim :))

Garanti bonusa 12 taksit yapıyor. ve ödemeler ekimde başlıyor:)

hani şimdi ödeme sıkıntısı yaşayan arkadaş alsın bu makineyi. ekimde parasını vermeye başlarsın:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-music -- 21 Temmuz 2013; 10:18:39 >

• the-music kullanıcısına yanıt
    Hımm mesajlar sanırım herkes sabah erkenden pc golda gitti.

Arkadaşlar bir bi arkadaş 740 ile 645 arasında çok bir fark yok. Hatta 740 olan arkadaş oyunlar da bir fark hissemediğini yazmış.

Yani arada çok fark yoksa bence bu kadar bu duruma takılmayın.eğer 645 m yoksa die değştirmeyin derim bence. Çünkü fiyat ve performans olarak ( bu arada ürün daha incelemedim) fiyatı makul bir seviyede.

Ama tercih sizin. Yine siz bilirsiniz.
  • umut0666 U kullanıcısına yanıt
    leptoplarda ekran kartlarında ve bit ler de upgrade yapılmıyor diye biliyorum.

%90 ekran kartı için upgrade yok.

leptoplar ugrade yapalacak donanımlar; hardisk ( ssd takma) , ram , dvd rom - bluray diye biliyorum.

Bunların dışında upgrade yok die biliorum. Yanılıyorsam lüften düzeltin
    Bu orta segment leptoplarda ekran kartı yükseltilmesi zordur değişim yapan yerler var ama randıman alamazsın elinde kalır,diğer dediğin donanımlar değişir tabiki işlemcide değişir onu da ekleyeyim.
    nvidia kendi programında yardım sekmesinde sistem özellikleri diye bir yerde yazıyor.
  • arkadaşlar mağazayı aradım bana yardımcı olan görevliyle konuştum telefonda. bu pc lerin hepsi 740m ve 64 bit. 740m in 645m den daha iyi oldugunu söyledi bunu ben de biliyordum zaten. 64 biti sordum 128le çok bi fark olmaz dedi sonucta 740m dedi. cevap tatmin etti beni
  • umut0666 U kullanıcısına yanıt
    Onun işi mal satmak çoğu çalışan donanımdan anlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 21 Temmuz 2013; 18:41:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srht_cskn

nvidia kendi programında yardım sekmesinde sistem özellikleri diye bir yerde yazıyor.

sao hocam
  • quote:

arkadaşlar mağazayı aradım bana yardımcı olan görevliyle konuştum telefonda. bu pc lerin hepsi 740m ve 64 bit. 740m in 645m den daha iyi oldugunu söyledi bunu ben de biliyordum zaten. 64 biti sordum 128le çok bi fark olmaz dedi sonucta 740m dedi. cevap tatmin etti beni

aynısını her mesajımda belirtmiştim hocam dinlesene beni bende goldda çalışıyordum :)

• pc canavar canavar :D
  • quote:

arkadaşlar mağazayı aradım bana yardımcı olan görevliyle konuştum telefonda. bu pc lerin hepsi 740m ve 64 bit. 740m in 645m den daha iyi oldugunu söyledi bunu ben de biliyordum zaten. 64 biti sordum 128le çok bi fark olmaz dedi sonucta 740m dedi. cevap tatmin etti beni

kardeş araştırdım o kadar 740m bile olsa 64 bit olduğu için hızı 14gb/sn.. ama 645m 128 bitlik bir kartın hızı 28gb/sn.. hiç bir mağaza görevlisinin açıklaması tatmin etmez beni teknosaya gittim adam bana i5 in 4 çekirdekli olduğunu söyledi yok nasıl olur diyince baktı yemedi 2 gerçek 2 sanal diye kıvırıyor onu baştan desene.

• leontes L kullanıcısına yanıt
    Bu konudaki tüm değerli arkadaşlar; aşağıda bir link paylaştım.

Bu sitede tüm notebook ekran kartlarının teknik özelliklerini gösteren bir liste var.
    Listede de görebileceğiniz üzere ne GT740, ne GT630, ne de GT645 64 bit. Bunların hepsi 128 bit.
    nVidia'da 500, 600 700 farketmez, 30 ve yukarısı 128 bittir. (635, 630, 740..vb)
    Sizin "740 ama 64 bit" dediğiniz, içindeki onboard Intel ekran kartının bant genişliğidir.
    Bilgisayar masaüstünde iken ekran kartı on board'da, yani Intel ekran kartında çalışır (Pil tasarrufu için)
    Oyun çalıştığında ise otomatik olarak harici ekran kartına geçiş yapar.
    Eğer oyunu açınca da geçiş yapmazsa nVidia ayarlarından hangi uygulamanın hangi ekran kartı ile çalışacağına siz karar verebilirsiniz.

Ekran kartı listesi:
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.