Şimdi Ara

LENOVO Z5070 Mİ Yoksa ASUS K555UB mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=355&uKods=21958,19778

İkisininde bir cok ozelligi ayni fakat lenovo cozunurlukte asus islemci ve kasada önde sizce hangisi daha uygun?
    Kullanma amacim tamamen oyun.
    Herhangi ikisinde isinma ve kronik sorunlar var mi bildiginiz kadariyla bi yardim edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba dostum,

Vatan'dan z5070'i (senin gösterdiğin 4GB 840M ekran kartlı benim aldığım 2GB 840M kartlı modeli) almıştım. Bilgisayarda kronik olmayan değişik bir sıkıntı oldu iade ettim. Sonra yine Vatan'dan Asus'un K555UB 4GB RAM'li modelini aldım.

Z5070 artıları;

- Gerçekten hızlı bir bilgisayardı. 8GB SSD olması fark yaratıyor.
    - Full HD ekranı olması.

Z5070 eksileri;

- CS:GO oynuyorum uzun kullanımda ısınma yapıyordu ama çok aşırı değildi,
    - Hoparlör ses yüksekliği bir telefon kadar çıkıyordu
    - Klavyenin orta kısmı hafif üstten bastırınca gereksiz şekilde esniyordu.

Asus K555UB artıları;

- Yeni nesil işlemci
    - Isınma sorunu yaşamadım.
    - Hoparlör ses seviyesi ve kalitesi çok iyi. (Z5070'e göre)

Asus K555UB eksileri;

- Yeni aldığım için bir sıkıntı göremedim.

• Brisingr kullanıcısına yanıt
    Asusun kaliteli kasası işlemcisi iyi, ancak pili içine gömülü bildiğim kadarıyla, lenova da öyle mi bilmiyorum. benim için yüksek bir problem, çünkü oyun oynadığımda falan pili çıkarmak isterim, şebeke elektriği kullanması için. Asus için ekran parlaklığı mat olması kmisi için iyi kimisi için kötü, mat terciğim gözü yormaz ama kafede falan güneş ışığına maruz kalırsa dert. lenova içime sinmeyen klavyesi bi tuhaf bana göre. ssd olmasına aldanmayın.. şimdiki istedigin laptopa ssd 128 gb lık (140tl) taktığında muazzaam bir hız elde edersin, bu i3,i5,i7 farketmez.. ssd herzman şart derim.. misal ben alacağım vakit (kendi kullanım alanım olduğundan söyluyorum) laptopu 1-2 ssatlik oyun ve 2 günde bir film için yorarım en fazla, bu yüzden i5 işlemcili 2gb ekran kartlı 500gb harddiskli (1600 tl +-) civarında bi pc alıp üzerine 128 lik bir ssd ekledin mi, canavar ötesi olur.. haa dvd room gözü artık kimse kullanmıyor. 40-50 tl ye hdd dönüştürücü bi apart al. hdd çıkarıp 128lik ssd yi tkaarsın oraya, elinde çıkan o 500gb lık yada 1tb lık neyse o hdd yide, dvd room yerine aparata yerleştirip taktın mı al sana 620gb lık (120 gblık ssd + 500gb lık cdroom yerindeki hdd) canavar... bak şimdi benim maaliyete 1600 tl pc+ dwdroom dönüştürücü hhdd aparatı 40tl + ssd 128 gb 150tl.. 1800 tl ye canavar bi laptop elde edersin(benim planım bu)... haa dersenki ben laptopun anasını ağlatırım oyunda saatlerce çıkmam , o ayrı birazdaha yüksek işlemcili hızlı hdd li alırsın. ona bişi demem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boccereco -- 10 Ocak 2016; 20:43:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: By Fixed

Merhaba dostum,

Vatan'dan z5070'i (senin gösterdiğin 4GB 840M ekran kartlı benim aldığım 2GB 840M kartlı modeli) almıştım. Bilgisayarda kronik olmayan değişik bir sıkıntı oldu iade ettim. Sonra yine Vatan'dan Asus'un K555UB 4GB RAM'li modelini aldım.

Z5070 artıları;

- Gerçekten hızlı bir bilgisayardı. 8GB SSD olması fark yaratıyor.
    - Full HD ekranı olması.

Z5070 eksileri;

- CS:GO oynuyorum uzun kullanımda ısınma yapıyordu ama çok aşırı değildi,
    - Hoparlör ses yüksekliği bir telefon kadar çıkıyordu
    - Klavyenin orta kısmı hafif üstten bastırınca gereksiz şekilde esniyordu.

Asus K555UB artıları;

- Yeni nesil işlemci
    - Isınma sorunu yaşamadım.
    - Hoparlör ses seviyesi ve kalitesi çok iyi. (Z5070'e göre)

Asus K555UB eksileri;

- Yeni aldığım için bir sıkıntı göremedim.

k555ub eksisi ekran çözünürlüğü hd niye değil niye yapmamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisingr -- 11 Ocak 2016; 18:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: boccereco

Asusun kaliteli kasası işlemcisi iyi, ancak pili içine gömülü bildiğim kadarıyla, lenova da öyle mi bilmiyorum. benim için yüksek bir problem, çünkü oyun oynadığımda falan pili çıkarmak isterim, şebeke elektriği kullanması için. Asus için ekran parlaklığı mat olması kmisi için iyi kimisi için kötü, mat terciğim gözü yormaz ama kafede falan güneş ışığına maruz kalırsa dert. lenova içime sinmeyen klavyesi bi tuhaf bana göre. ssd olmasına aldanmayın.. şimdiki istedigin laptopa ssd 128 gb lık (140tl) taktığında muazzaam bir hız elde edersin, bu i3,i5,i7 farketmez.. ssd herzman şart derim.. misal ben alacağım vakit (kendi kullanım alanım olduğundan söyluyorum) laptopu 1-2 ssatlik oyun ve 2 günde bir film için yorarım en fazla, bu yüzden i5 işlemcili 2gb ekran kartlı 500gb harddiskli (1600 tl +-) civarında bi pc alıp üzerine 128 lik bir ssd ekledin mi, canavar ötesi olur.. haa dvd room gözü artık kimse kullanmıyor. 40-50 tl ye hdd dönüştürücü bi apart al. hdd çıkarıp 128lik ssd yi tkaarsın oraya, elinde çıkan o 500gb lık yada 1tb lık neyse o hdd yide, dvd room yerine aparata yerleştirip taktın mı al sana 620gb lık (120 gblık ssd + 500gb lık cdroom yerindeki hdd) canavar... bak şimdi benim maaliyete 1600 tl pc+ dwdroom dönüştürücü hhdd aparatı 40tl + ssd 128 gb 150tl.. 1800 tl ye canavar bi laptop elde edersin(benim planım bu)... haa dersenki ben laptopun anasını ağlatırım oyunda saatlerce çıkmam , o ayrı birazdaha yüksek işlemcili hızlı hdd li alırsın. ona bişi demem.

pil konusunda bilgim yok benim için farketmez valla asusa daha yakınım su an

• Brisingr kullanıcısına yanıt
    Aldığım fiyata göre ekranın full hd olmamasını bir eksi olarak görmedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.