Şimdi Ara

Leo Messi ile ilgili haber, paylaşım ve sözler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu için çoğu bilindik söylenmiş bazı sözleri paylaşmak istedim. Yakında kendisi için Manifesto da paylaşabilirim. Hatta İngilizce olarak bir video yapıp YouTube’da paylaşıp belki milyonlara bile hitap edebilirim. Bakacağım.

Neyse uzatmayalım:

John Terry: Leo Messi açık bir şekilde tarihin en iyisi. Ona karşı kendimi denemiş olmam benim için bir zevkti. Kariyerimi sonlandırdığımda geriye bakıp kendimi en iyiye karşı test etmiş olduğumu bileceğim.

Ronaldo(Fenómeno): Messi bana Ronaldo’dan daha komple ve belirleyici gözüküyor. En azından zor anlarda ortaya çıkıp goller atabiliyor

Ibrahimovic: “Messi mi, Zlatan mı?” Son yıllarda Messi’nin yaptıklarına bakılacak olursa bu konu tartışmaya kapalı.

Capello: Messi, Ronaldo’dan daha iyi

Diego Simeone: Messi dünyanın bir numarası. Onun seviyesine yakın biri dahi yok.

Buffon: Messi’nin bizim gibi normal bir insan olduğuna emin olmak için ona dokundum

Luis Figo: Messi’yi izlemek bana göre harika bir zevk. Tıpkı orgazm yaşamak gibi inanılmaz bir his.

Carles Puyol: Bu dönem, Messi’nin Barça’sı olarak hatırlanacak. O gördüğüm her şeyin üstünde. O bir uzaylı.

Zinedine Zidane: Messi daima ileriye doğru gidiyor. Yan tarafa veya geriye pas vermiyor. Tek bir düşüncesi var: o da rakip kaleye doğru ilerlemek. Bir futbol taraftarı olarak bize kalan tek şey bunun keyfini çıkarmak.

Hristo Stoichkov: Bir zamanlar beni durdurmak için tabanca gerektiğini söylerlerdi. Şimdi Messi’yi durdurmak için ise makineli tüfek gerekiyor.

Paulo Maldini: Bence Messi, Maradona’nın seviyesini ulaştı ve geçti. O müthiş bir hızla inanılmaz işler yapıyor.

Ronaldo(Fenómeno): Messi bu dünyadan değil. Cristiano Ronaldo’da öyle. Ama ben Leo’yu daha komple bir futbolcu olarak görüyorum. Onu tüm futbolculardan daha çok beğeniyorum. Yaptığı her şey inanılmaz.

Zinedine Zidane: Messi dünyanın en iyisi.

David Beckham: Ronaldo, Messi’nin seviyesine ulaşamaz. İkiside teknik, yetenek ve beceri anlamında bazı benzer özelliklere sahip olabilir. İkisinin de aynı dönemde oynaması futbol için muazzam bir şey ama Messi dünyanın en iyisi.

Jose Mourinho: Bana göre en iyi 3 oyuncu: Messi, Pele, Maradona

Arsene Wenger: O PlayStation oyuncusu gibi. İmkansızı mümkün kılıyor(abartmış)

Xavi Hernandez: Messi başka seviyede futbol oynuyor bunu görmemek için kör olmak lazım.

Raul González: Zidane, Ronaldo, Figo ve Cristiano gibi futbolcularla oynadığım için şanslıyım ama Messi çok farklı. Zor olan şeylerin kolay gözükmesini sağlıyor hatta imkansızın bile.

Tim Howard: Messi veya Ronaldo mu? Cristiano, tıpkı Suarez ve Zlatan gibi çok iyi bir oyuncu. Bir sürü gol atıyor. Neymar, Ronaldinho gibi kaliteye sahip bir oyuncu. Ama Messi, diğerlerinde olan her şeye sahip. Onunla birlikte oynamak veya ona karşı oynamak büyük bir zevk. Eğer gerçek bir insansa onunla tanışmayı çok istiyorum!

Wayne Rooney: Messi şaka gibi. Benim için gelmiş geçmiş en iyisi.

Paul Scholes: Eric Cantona, Zidane, Pirlo, C.Ronaldo gibi aynı soyunma odasını paylaştığım Harika futbolcular var ama onlar arasında en iyisi Messi.

Steve Nash: Ronaldo’nun 6000 mekik çekmesi umrumda değil, Messi en iyisi.

Radomir Antic: Messi futbolun mozartıdır.

Halil Kıvanç: Affedin dostlar belki bana kızanlarınız olacaktır ama sadece kendi fikirlerimi söylemek istiyorum. Maradona’yı izledim, Pele'yi izledim ama benim futbol tarihi boyunca izlemiş olduğum en iyi oyuncu Messi’dir dostlar, pele ve maradona benim için Messi’den sonra gelir.

Daha çooooook var ve daha fazla söz eklemeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 20 Mart 2018; 23:53:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşım bunun cahillikle ne alakası var?

Neden milli takım diyorum. Çünkü 1 futbolcu zaten mantıken milli takım oyuncusudur. eğer seçilecek kalifyedeyse seçilir.

Kulüp kariyerini ise tamamen kişisel tercihleri doğrultusunda oluşturur.

Eski dönemde gerek Avrupa'daki yabancı kuralı, gerek ise profesyonellikle birlikte takımın önemli figürleri olmasından ötürü transfer olmuyorlardı zaten. Bahsettiğim dönemler 90 ların sonuna kadar sürdü, sonrasında zaten futbolu tarihi olarak takip ediyorsan sende biliyorsundur.

O yüzdendir ki zaten, ilk aklıma gelenler, Maldini, Puyol, Totti, Giggs, Scholes, Bergomi, ve daha aklıma gelmeyen niceleri kulübünde efsane olmuş futbolculardır.

Futbolun endüstriyelleşmesi, bossmann kuralı, astronomik rakamlar, bu durumu değiştirdi, böyle oyuncuları göremez olduk. Zaten bu yüzdendir ki son dinozorlar da futbolu bıraktıktan sonra artık yerine yenileri gelmedi. Zaten bu yüzdendir ki Hazard, Neymar, Bale ve daha nicesi kulüp kariyerinde kupalar kazanmak için büyük takımlara gitmek istedi, transfer oldu. Olmak istiyorlar.

Bunun tek istisnası şu an için Leo Messi.

Tekrar söylüyorum Messi'yi CR7 yada birisiyle kıyaslamak için söylemiyorum ama Messi'nin kariyeri ortada.

Kariyerine Barcelona Alt Yapısında başlamış.

La Masia sistem olarak, Barcelona ekolünün temelini oluşturduğu için tüm yaş ve takım gruplarında aynı taktiği oynar. Messi hep aynı taktikte aynı görevde oynamış.

Oynadığı gruplarda ki takım arkdaşları, Barcelona'nın altın jenerasyonunu oluşturan oyuncular olmuş.

yani özetle Messi kariyerinin başından itibaren aynı taktiği, aynı takım arkadaşları ile aynı mentalite ile oynamış.

Hani senle ben aynı halı saha grubunda olalım, hafta 1 maç yapalım, ister istemez zaten bir uyum yakalarız.

Şimdi söyle benim Messi'ye dünya klasında bir oyuncu olarak görebilmem için nereye bakmam lazım? Milli takımdan başka ne var elimizde?

Peki madem büyük oyuncu. Klişe nettir; Büyük oyuncu takımına kupa kazandırmış oyuncudur. Messi Barcelona'da kendini kanıtladı tamam, Peki Ya Arjantin? Üstelik bu milli takım Bale gibi, Hazard gibi, Lewandowski gibi Zlatan gibi, kendisinin iyi ama ülke standartlarında kendisi kadar kalitesi olmayan, dar rotasyonlu bir milli takımda değil. Arjantin'den bahsediyoruz.

Agüero, Di Maria, Dybala, Lavezzi, Higuain, Tevez, gibi hücum gücü yüksek oyuncularla oynuyor. TAMAM KABUL ediyorum Arjantin'in DEFANS bloğu çok zayıf. Ama sanki bu takım 3 attı 4 mü yedi? yada tek kale oynadı da futbolun kötü şansından rakip takım kaleye bir kere geldi gol oldu da öyle mi kaybetti?

Arjantin maçlarını izlerim, ama bu takımın bariz sıkıntısı rakibi açamıyor. Gol sıkıntısı çekiyor.

İşte burada akla gelen tek bir soru oluyor? Bu Messi bir çilingir gibi rakip defansın kilidini açabiliyorken, Milli takımda bu adam neden kulübündeki gibi oynayamıyor?

Peki son paragraf olarak bıraktım, Messi'yle en çok mukayese edilen rakibi Ronaldo.

Manchester'a gitmiş, kupalar kazanmış, Real'e Gelmiş kupalar kazanmış, Az önce Zlatan, Lewandowski örneklerini saymıştım, Portekiz ile Arjantin'i kıyaslarsan bence Arjantin daha ağır basar, Ronaldo tıpkı LEwandowski, Bale gibi kendi kalibresinde fazla olmayan kurulu bir milli takım.

Bu adam gitti Avrupa Şampiyonasını da kazandı.

Bence büyük futbolculuk, gittiği, oynadığı her takımda iş yapan oyuncudur. Ağırlığını koyar, topunu oynar, takımına maçı kazandırır.

Mesela yetenek, teknik, her şeyde Messi iyi olabilir, ama objektif bir gözle ve dobra bir şekilde söylemen gerekirse, bu adamda liderlik yeteneği var mı? bence yok. Olmaması bir eksik mi? bence değil her futbolcu lider olacak diye bir şey yok.

ama bir Polonya - Portekiz pen6 larına bak, birde Arjantin - Şili pen6 lıarına, 2 futbolcuyu da bir izle, süz gözlemle.

İşte olayın cehaletle alakası olmayan durum budur.
    quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

İroni mi yapıyorsun?

Zira hayatı boyunca tek bir sistemle futbol oynamış,

alt yapıdan itibaren hep aynı futbolcularla aynı taktikte sahaya çıkmış, milli takımda ise hiç bir şey yapamamış adamı kimseyle kıyaslamam

milli takımda ise hiç bir şey yapamamış

bu cahiller de futbol bildiğini zannediyor işte.Gelmiş yorum atıyor bir de ciddi ciddi.
  • bende diyorum ki RONALDO daha iyi ayıqktın mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''

- Hıncal Uluç

Güzide insanımızın, güzide futbol görüşünü paylaşmadan da olmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

bende diyorum ki RONALDO daha iyi ayıqktın mı

Ph0Rt€qH¡Z’e Oyro 2016 kazandırdığı gün bitirdi Ronaldo rekabeti. Komple futbolcu;))) diğer bücür gibi kafa toplarında etkisiz değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''

- Hıncal Uluç

Hıncal Uluç’u boşver de gel seninle manifesto/savunma yapalım. Sen Vitor hocayı, ben Leo’yu savunayım. Güçlerimizi birleştirelim

• Leo Messi ile ilgili haber, paylaşım ve sözler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mebasta

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Barcelona bana dese ki ''Arda'yla Messi'yi takas edelim'' ben şahsen kabul etmem, hatta ''üzerine ne veriyorsunuz?'' derim. Çünkü ben Arda'yı Messi'yle kesinlikle kıyaslamam.''

- Hıncal Uluç

Hıncal Uluç’u boşver de gel seninle manifesto/savunma yapalım. Sen Vitor hocayı, ben Leo’yu savunayım. Güçlerimizi birleştirelim

Forum henüz böyle bir koalisyona hazır değil hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesin söylenmiştir bunlar

bak bende bi tane biliyorum yazayım

Cristiano Ronaldo: Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu. Ben onunla rekabet bile edemem. Onunla aynı dönemde futbol oynadığım için Allah benim belamı versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jersey Devil -- 8 Şubat 2018; 16:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

kesin söylenmiştir bunlar

Cristiano Ronaldo: Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcu. Ben onunla rekabet bile edemem. Onunla aynı dönemde futbol oynadığım için Allah benim belamı versin.

Adamlar Türkçeye çevirmiş türkçe söyleyecek halleri yok tabii

Bu ronaldo fanları ne komik yauw

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

kesin söylenmiştir bunlar

cristiano ronaldoda onu diyecek karakter yok.Daha çok kendisini övmeyi sever,tarihin en iyisiyim falan der güldürür milleti.Messi de daha çok ben en iyiyim demez de ronaldoyu över.En iyiler zaten en iyi olduğunu belirtme ihtiyacı duymazlar.Belli ki ronaldoda bi sıkıntı var,eziklik psikolojisi mi desem artık öyle bi açıklama yapmış.Ballondor alırken hööö diye bağırması da ayrı bi olay.
  • Tarihin en iyi dribblerı ..

1) Messi

2) El Fenomeno

3) Maradona

• Maradona: "Milli takımı bırakması, belki de kaybettiği finalleri unutturmak için sahnelenmiş bir oyundu. Messi, bu şekilde eleştirilerin önünü kesti ama acı çeken Arjantin oldu. Messi, harika bir insan ancak bir liderin kişiliğine sahip değil."

Zürih'te düzenlenen Fifa Ödül törenine katılmaması ile ilgili ise;

Maradona: Messi için hayal kırıklığına uğradım, Evde Televizyonunun karşısında oturuo savaşamazsın, Buraya gelip Rakiplerinle burada savaşırsın

Roberto Carlos: Leo ve arkadaşlarının buraya gelememesinden dolayı üzgünüm hayal kırıklığına uğradım, Onlar harika oyuncular hepimiz onları burada görmek isterdik, Açıkçası Hepimiz Messi'yi görmek isterdik. Bu bir Fifa Ödülü ve Fifa futbol dünyasında ki en büyük otorite, o yüzden herkes burada olmalıydı.

Edin Hazard: O şu anda tüm zamanların en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor fakat bana göre Zidane ve Platini’nin oyun zarafetinden yoksun

Barcelona Direktörü Pere Gratacos: Messi Takım Arkdaşları olmazsa bu kadar iyi olamazdı. (Bu açıklamayı yaptığı için adamı kovdular bir de iyi mi? Herhalde bu yüzden bir kulüpten daha fazlası diyorlar. Ayrıca Katalanların yıllarca gördüğü baskıdan ötürü şikayet edip, bu denli özgürlük yanlısı olan bir şehrin, özgürlüklere ne kadar önem verdiği ve öz eleştiriye açık olduğu ortada)

İbrahimovic: "Messi’nin belki dört Altın Top ödülü olabilir ama benim otomattan çikolata almak için altıma kutu koymama gerek yok” demesi.

Bunu Ronaldocu vs. ci olduğum için yapmadım, Ama Bu adam gelmiş geçmiş en iyi oyuncu değil. yada mükemmel, kusursuz yada taraflı tarafsız herkes tarafından kabul görmüş biri değil.

Çünkü Hala daha kendisini Barcelona dışında bir takımda izlemedik. Milli takımda bir başarısını göremedik.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden Olcay Şahan

İkisi de çok iyi oyunculardır gelmiş geçmiş en iyilerdendirler ancak Messi Ronaldo tartışması çoktan bitti.Ronaldo özellikle son 5 yıldır yaptığı ağır dominasyon ile farkı açtı.Ondan önceki dönemleri başa baş gider.

Real Madrid-United-Portekiz efsanesi ile

Sadece Barça efsanesi olmuş birini karşılaştıramazsın
  • İroni mi yapıyorsun?

alt yapıdan itibaren hep aynı futbolcularla aynı taktikte sahaya çıkmış, milli takımda ise hiç bir şey yapamamış adamı kimseyle kıyaslamam
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Ronaldo performansı ile noktayı koydu diyorum
  • Yani anlatmak istediğini anladım.

Ama Messi'yi eleştirmek için Ronaldo'yla kıyaslamaya gerek yok zaten.

Bu adam Arjantinden La Masia ya geldi.

La Masia'da tüm yaş kategorilerinde 4-3-3 oynatırlar yani bu adam hep aynı taktikle oynamış

Messi'nin La Masia da ki alt yapıda oynadığı arkadaşları Pedro, Busquets, İniesta, Fabregas, Piquet Yani hep beraber aynı taktikle oynamışlar.

Bu kadar sene yan yana aynı felsefeyi oynarsan zaten iç güdüsel olarak gözü kapalı oynarsın ama bu yetenekten yada iyilikten değil, sürekkli aynı kişilerle aynı şeyi yapmanın sonucudur bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

İroni mi yapıyorsun?

bu cahiller de futbol bildiğini zannediyor işte.Gelmiş yorum atıyor bir de ciddi ciddi.
  • Ben Messi haterlarını tokat manyağı etmekten cidden sıkıldım. Cevap verme anlamında diyorum tabii ki. Hiç uğraşıp yukarıdaki mesajlara cevap filan vermeyeceğim. Bana iftira atan filan olursa kendimi savunmak için cevap veririm anca.

Bu Ronaldo ve Messi muhabbeti hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Bu öyle bir muhabbet ki bir taraf kendi iç dünyasında en iyi olanın karşı taraftaki oyuncu olduğunu çok iyi biliyor ama kendi adamına duyduğu sevgiden dolayı bunu hâlâ inkar etmeye çalışıyor. Yani bir taraf en iyi olduğunu oynadığı futbolla her maç gözümüze gözümüze sokuyor cidden. Medyanın ve istatistik güçlerinin oluşturduğu suni rekabete daha fazla prim vermeyin. 👌🏼

• Ronaldo en iyi golcüdür ama Messi en iyi futbolcudur.

• Arkadaşım bunun cahillikle ne alakası var?

Neden milli takım diyorum. Çünkü 1 futbolcu zaten mantıken milli takım oyuncusudur. eğer seçilecek kalifyedeyse seçilir.

Kulüp kariyerini ise tamamen kişisel tercihleri doğrultusunda oluşturur.

Eski dönemde gerek Avrupa'daki yabancı kuralı, gerek ise profesyonellikle birlikte takımın önemli figürleri olmasından ötürü transfer olmuyorlardı zaten. Bahsettiğim dönemler 90 ların sonuna kadar sürdü, sonrasında zaten futbolu tarihi olarak takip ediyorsan sende biliyorsundur.

O yüzdendir ki zaten, ilk aklıma gelenler, Maldini, Puyol, Totti, Giggs, Scholes, Bergomi, ve daha aklıma gelmeyen niceleri kulübünde efsane olmuş futbolculardır.

Futbolun endüstriyelleşmesi, bossmann kuralı, astronomik rakamlar, bu durumu değiştirdi, böyle oyuncuları göremez olduk. Zaten bu yüzdendir ki son dinozorlar da futbolu bıraktıktan sonra artık yerine yenileri gelmedi. Zaten bu yüzdendir ki Hazard, Neymar, Bale ve daha nicesi kulüp kariyerinde kupalar kazanmak için büyük takımlara gitmek istedi, transfer oldu. Olmak istiyorlar.

Bunun tek istisnası şu an için Leo Messi.

Tekrar söylüyorum Messi'yi CR7 yada birisiyle kıyaslamak için söylemiyorum ama Messi'nin kariyeri ortada.

Kariyerine Barcelona Alt Yapısında başlamış.

La Masia sistem olarak, Barcelona ekolünün temelini oluşturduğu için tüm yaş ve takım gruplarında aynı taktiği oynar. Messi hep aynı taktikte aynı görevde oynamış.

Oynadığı gruplarda ki takım arkdaşları, Barcelona'nın altın jenerasyonunu oluşturan oyuncular olmuş.

yani özetle Messi kariyerinin başından itibaren aynı taktiği, aynı takım arkadaşları ile aynı mentalite ile oynamış.

Hani senle ben aynı halı saha grubunda olalım, hafta 1 maç yapalım, ister istemez zaten bir uyum yakalarız.

Şimdi söyle benim Messi'ye dünya klasında bir oyuncu olarak görebilmem için nereye bakmam lazım? Milli takımdan başka ne var elimizde?

Peki madem büyük oyuncu. Klişe nettir; Büyük oyuncu takımına kupa kazandırmış oyuncudur. Messi Barcelona'da kendini kanıtladı tamam, Peki Ya Arjantin? Üstelik bu milli takım Bale gibi, Hazard gibi, Lewandowski gibi Zlatan gibi, kendisinin iyi ama ülke standartlarında kendisi kadar kalitesi olmayan, dar rotasyonlu bir milli takımda değil. Arjantin'den bahsediyoruz.

Agüero, Di Maria, Dybala, Lavezzi, Higuain, Tevez, gibi hücum gücü yüksek oyuncularla oynuyor. TAMAM KABUL ediyorum Arjantin'in DEFANS bloğu çok zayıf. Ama sanki bu takım 3 attı 4 mü yedi? yada tek kale oynadı da futbolun kötü şansından rakip takım kaleye bir kere geldi gol oldu da öyle mi kaybetti?

Arjantin maçlarını izlerim, ama bu takımın bariz sıkıntısı rakibi açamıyor. Gol sıkıntısı çekiyor.

İşte burada akla gelen tek bir soru oluyor? Bu Messi bir çilingir gibi rakip defansın kilidini açabiliyorken, Milli takımda bu adam neden kulübündeki gibi oynayamıyor?

Peki son paragraf olarak bıraktım, Messi'yle en çok mukayese edilen rakibi Ronaldo.

Manchester'a gitmiş, kupalar kazanmış, Real'e Gelmiş kupalar kazanmış, Az önce Zlatan, Lewandowski örneklerini saymıştım, Portekiz ile Arjantin'i kıyaslarsan bence Arjantin daha ağır basar, Ronaldo tıpkı LEwandowski, Bale gibi kendi kalibresinde fazla olmayan kurulu bir milli takım.

Bu adam gitti Avrupa Şampiyonasını da kazandı.

Bence büyük futbolculuk, gittiği, oynadığı her takımda iş yapan oyuncudur. Ağırlığını koyar, topunu oynar, takımına maçı kazandırır.

Mesela yetenek, teknik, her şeyde Messi iyi olabilir, ama objektif bir gözle ve dobra bir şekilde söylemen gerekirse, bu adamda liderlik yeteneği var mı? bence yok. Olmaması bir eksik mi? bence değil her futbolcu lider olacak diye bir şey yok.

ama bir Polonya - Portekiz pen6 larına bak, birde Arjantin - Şili pen6 lıarına, 2 futbolcuyu da bir izle, süz gözlemle.

İşte olayın cehaletle alakası olmayan durum budur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.