< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 20 Mart 2018; 23:53:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 20 Mart 2018; 23:53:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaşım bunun cahillikle ne alakası var?
Neden milli takım diyorum. Çünkü 1 futbolcu zaten mantıken milli takım oyuncusudur. eğer seçilecek kalifyedeyse seçilir. Kulüp kariyerini ise tamamen kişisel tercihleri doğrultusunda oluşturur. Eski dönemde gerek Avrupa'daki yabancı kuralı, gerek ise profesyonellikle birlikte takımın önemli figürleri olmasından ötürü transfer olmuyorlardı zaten. Bahsettiğim dönemler 90 ların sonuna kadar sürdü, sonrasında zaten futbolu tarihi olarak takip ediyorsan sende biliyorsundur. O yüzdendir ki zaten, ilk aklıma gelenler, Maldini, Puyol, Totti, Giggs, Scholes, Bergomi, ve daha aklıma gelmeyen niceleri kulübünde efsane olmuş futbolculardır. Futbolun endüstriyelleşmesi, bossmann kuralı, astronomik rakamlar, bu durumu değiştirdi, böyle oyuncuları göremez olduk. Zaten bu yüzdendir ki son dinozorlar da futbolu bıraktıktan sonra artık yerine yenileri gelmedi. Zaten bu yüzdendir ki Hazard, Neymar, Bale ve daha nicesi kulüp kariyerinde kupalar kazanmak için büyük takımlara gitmek istedi, transfer oldu. Olmak istiyorlar. Bunun tek istisnası şu an için Leo Messi. Tekrar söylüyorum Messi'yi CR7 yada birisiyle kıyaslamak için söylemiyorum ama Messi'nin kariyeri ortada. Kariyerine Barcelona Alt Yapısında başlamış. La Masia sistem olarak, Barcelona ekolünün temelini oluşturduğu için tüm yaş ve takım gruplarında aynı taktiği oynar. Messi hep aynı taktikte aynı görevde oynamış. Oynadığı gruplarda ki takım arkdaşları, Barcelona'nın altın jenerasyonunu oluşturan oyuncular olmuş. yani özetle Messi kariyerinin başından itibaren aynı taktiği, aynı takım arkadaşları ile aynı mentalite ile oynamış. Hani senle ben aynı halı saha grubunda olalım, hafta 1 maç yapalım, ister istemez zaten bir uyum yakalarız. Şimdi söyle benim Messi'ye dünya klasında bir oyuncu olarak görebilmem için nereye bakmam lazım? Milli takımdan başka ne var elimizde? Peki madem büyük oyuncu. Klişe nettir; Büyük oyuncu takımına kupa kazandırmış oyuncudur. Messi Barcelona'da kendini kanıtladı tamam, Peki Ya Arjantin? Üstelik bu milli takım Bale gibi, Hazard gibi, Lewandowski gibi Zlatan gibi, kendisinin iyi ama ülke standartlarında kendisi kadar kalitesi olmayan, dar rotasyonlu bir milli takımda değil. Arjantin'den bahsediyoruz. Agüero, Di Maria, Dybala, Lavezzi, Higuain, Tevez, gibi hücum gücü yüksek oyuncularla oynuyor. TAMAM KABUL ediyorum Arjantin'in DEFANS bloğu çok zayıf. Ama sanki bu takım 3 attı 4 mü yedi? yada tek kale oynadı da futbolun kötü şansından rakip takım kaleye bir kere geldi gol oldu da öyle mi kaybetti? Arjantin maçlarını izlerim, ama bu takımın bariz sıkıntısı rakibi açamıyor. Gol sıkıntısı çekiyor. İşte burada akla gelen tek bir soru oluyor? Bu Messi bir çilingir gibi rakip defansın kilidini açabiliyorken, Milli takımda bu adam neden kulübündeki gibi oynayamıyor? Peki son paragraf olarak bıraktım, Messi'yle en çok mukayese edilen rakibi Ronaldo. Manchester'a gitmiş, kupalar kazanmış, Real'e Gelmiş kupalar kazanmış, Az önce Zlatan, Lewandowski örneklerini saymıştım, Portekiz ile Arjantin'i kıyaslarsan bence Arjantin daha ağır basar, Ronaldo tıpkı LEwandowski, Bale gibi kendi kalibresinde fazla olmayan kurulu bir milli takım. Bu adam gitti Avrupa Şampiyonasını da kazandı. Bence büyük futbolculuk, gittiği, oynadığı her takımda iş yapan oyuncudur. Ağırlığını koyar, topunu oynar, takımına maçı kazandırır. Mesela yetenek, teknik, her şeyde Messi iyi olabilir, ama objektif bir gözle ve dobra bir şekilde söylemen gerekirse, bu adamda liderlik yeteneği var mı? bence yok. Olmaması bir eksik mi? bence değil her futbolcu lider olacak diye bir şey yok. ama bir Polonya - Portekiz pen6 larına bak, birde Arjantin - Şili pen6 lıarına, 2 futbolcuyu da bir izle, süz gözlemle. İşte olayın cehaletle alakası olmayan durum budur. |
763 Maç
616 Gol 250 Asist 47 Hat-trick 32 Kupa 9 La Liga 7 İspanya Süper Kupası 6 Kral Kupası 5 Ballon d'Or 5 Altın Ayakkabı 4 Şampiyonlar Ligi 3 Dünya Kulüpler Kupası 3 UEFA Süper Kupa U-20 Dünya Kupası Olimpiyat Altın Madalya TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ! |
milli takımda ise hiç bir şey yapamamış milli takımda ise hiç bir şey yapamamış milli takımda ise hiç bir şey yapamamış milli takımda ise hiç bir şey yapamamış milli takımda ise hiç bir şey yapamamış milli takımda ise hiç bir şey yapamamış bu cahiller de futbol bildiğini zannediyor işte.Gelmiş yorum atıyor bir de ciddi ciddi. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jersey Devil -- 8 Şubat 2018; 16:29:16 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|