Şimdi Ara

Leopard 'ı 4,7 GB lık DVD ye çekme YARDIMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var elimde Mac.OS.X.10.6.3 'ün 6.5Gblık Dmg. dosyası bulunmakta bunu ben 4,7 Gblık Dvd'ye yakmak istiyorum şuanda kullandığım işletim sistemi win 7 yardımlarınızı bekliyorum..

• çift katmanlı dvd alıp yapabilirsin
  • yokmudur başka yolu oturduğum çevrede bulamadımda
  • Bu mümkün değil, 6.5 GB dosyayı DVD-R lara yazamazsın. Sitelerde tek DVD lik sürümleri mevcut ama tavsiye etmem.

Not: PC ne OSX kuracaksan eğer herhangi bir dağıtım yerine retail kullanmalısın. Şu an Snow Leopard, Apple bayilerinde 29 EURO + KDV ye satılıyor. Sürüm 10.6.0 ama sorun değil. En az 4 dosya indirdim hepsindede "Retail" yazıyordu ama nafile, hepsi daha en başta kernel panic hatası verdi. En son gittim satın aldım, 75TL dile kolay :) Ama oda ne? Sihirli bir şekilde kurulum başladı. Zaman kaybetmek istemiyorsan git retail al, kaybettiğin zamanın parasal karşılığı yok çünkü.
  • hocam içindeki yazıcı vs bir çok gereksiz dosyayı silerek yazabilirsin aslında
  • Arkadaşlar Dvd + R aldım 8.5 gb ona yazdırdım Retail sürüm Macosx Snow leopardı ama Açılışta bi türlü boot edemedim :S
  • Dostum, Mac OS X kurulumu biraz çetrefilli bir iştir. Forum içinde çeşitli kılavuzlar var. Onları baştan sona bir oku bence. Sonrada donanımına en uygun yolu seç. O konular sürekli güncel, sorununu yazarsan(detaylı olarak ve donanımını belirterek) yardımcı olan çıkacaktır. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnForGivenLove

Arkadaşlar Dvd + R aldım 8.5 gb ona yazdırdım Retail sürüm Macosx Snow leopardı ama Açılışta bi türlü boot edemedim :S

donanımın ne anakartın eğer retail kulum yapmak istiyorsanız efi yi gecmek için bir iso boot cd kullanmanız gerek (rebel efi+empire efi+tonymac boot cd+bood 132 cd) bunlardan birini kullanmanız gerkiyor mesela ben retail x58 anakartımı empire efi cd ile kuruyorum ayni iso gigabyte 945 chipsetinde caışmıyor onuda rebel efi ile kuruyorum hemen hemen her anakrtı için farklı bir iso cd vardır özellikle gigabyte anakartlara çok rahat kurulabiliyor yapmanız gereken
    1 .bios ahci moda alacaksınız
    2.bios hped 64 bit olarak ayarlanacak
    3.işlemci oc li ise defult ayarlara alnacak
    4.flopi vs devre dışı bırakılacak
    5.takılı olan extra donanımlar kaldırılacak optional eğer proplem yaşarsanız ama tv kartı varsa kaldırılmak zorunda
    sistemi iso cd ile başlatıp ekran gelince cıkarılıp orjinal mac os x dvd si takılıp 20 saniye bekledikden sonra f5 e basılacak dvd belirince -v komutu ile kuruluma gecilecek
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velocyraptor -- 13 Mayıs 2010; 20:17:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aurora34

quote:

Orijinalden alıntı: UnForGivenLove

Arkadaşlar Dvd + R aldım 8.5 gb ona yazdırdım Retail sürüm Macosx Snow leopardı ama Açılışta bi türlü boot edemedim :S

donanımın ne anakartın eğer retail kulum yapmak istiyorsanız efi yi gecmek için bir iso boot cd kullanmanız gerek (rebel efi+empire efi+tonymac boot cd+bood 132 cd) bunlardan birini kullanmanız gerkiyor mesela ben retail x58 anakartımı empire efi cd ile kuruyorum ayni iso gigabyte 945 chipsetinde caışmıyor onuda rebel efi ile kuruyorum hemen hemen her anakrtı için farklı bir iso cd vardır özellikle gigabyte anakartlara çok rahat kurulabiliyor yapmanız gereken
    1 .bios ahci moda alacaksınız
    2.bios hped 64 bit olarak ayarlanacak
    3.işlemci oc li ise defult ayarlara alnacak
    4.flopi vs devre dışı bırakılacak
    5.takılı olan extra donanımlar kaldırılacak optional eğer proplem yaşarsanız ama tv kartı varsa kaldırılmak zorunda
    sistemi iso cd ile başlatıp ekran gelince cıkarılıp orjinal mac os x dvd si takılıp 20 saniye bekledikden sonra f5 e basılacak dvd belirince -v komutu ile kuruluma gecilecek
    kolay gelsin

kardeşim çok teşekkürler dediğin şekilde yaptım oLdu fakat bi problemim var iso boot olarak ibootu kullandım fakat pc açılırken normal açılmıyor iso boot cdsi ile açabiliyorum sistemi (:(:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.