Şimdi Ara

LG 25' 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fiyatı uygun.Alınır mi ? Alınmalı mı ? Alınırsa hoş olur mu ?

Ayrıca 6oo liraya kadar monitör önerilerine açığım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ne için kullanacağınıza bağlı olarak değişir, ayrıca o monitör birhayli küçük, almaya karar verirseniz mutlaka vatana fln gidip yakından bi bakın derim
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Oyun oynamak ilk amaç. Cs go özellikle.
    Film izlerim arada.
    Çok nadir photoshopa isim düşer.

• oyun için 23" ve üzeri 1ms monitör olabilir. Bütçenizi az biraz arttırmanızı öneririm.

http://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-asus-vx238h-23-led-fiyati,1125002.html
  • Mönitörü dün vatandan aldım kullanıyorum küçük falan değil ve 2k çözünürlüğü var renkler ve kontrast çok iyi ultra wide oluşuna alışmak biraz zaman alabilir ama genel olarak bu fiyata bu kalitede bulunamayacak bir monitör tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liberate

Mönitörü dün vatandan aldım kullanıyorum küçük falan değil ve 2k çözünürlüğü var renkler ve kontrast çok iyi ultra wide oluşuna alışmak biraz zaman alabilir ama genel olarak bu fiyata bu kalitede bulunamayacak bir monitör tavsiye ederim.

Hayırlı olsun.
    Bende bugün aldım internet üzerinden.
    Almadan gittim denedim laptopumla, gerçekten çok hoş geniş olması. Ekrana uzaktan bakacaklar için küçük sayılabilir ama benim masadaki boşluğa tam oturdu.
    Ayrıca lg nin yazılımını kurdum. Ekranı bölme özelliği oldukça kullanışlı. Yan yana iki ekran almaktansa bunu tercih ederim ve ettimde :)

• Sizede hayırlı olsun bende laptop bağlayarak kullanıyorum masam da çok büyük değil :) eskiden wide ekranların düşmanı olan biri olarak nasıl böyle bir monitör aldım şaşırıyorum ama çok memnunum ekran dörde kadar bölünüyor kulaklık girişine de 1+1 bağladım süper oldu
  • Ben de MSI GE70 notebookum için monitör bakıyorum ve az önce bu monitör ile karşılaştım. Fiyatı çok uygun. Programlama, oyun, dizi-film izlerken kullanılacak genel amaçlı bir monitör almak amacındayım. Ekran yüksekliğine küçük deniliyor.
    Sorunlardan biri 2k ve 21:9 olması. Ekran kartım Nvidia Geforce GTX850M görüntü desteği konusunda şüpheliyim. Programlamada sorun yaşamam hatta geniş ekran daha çok işime yarayacak. Fakat oyun oynarken ve film izlerken durum ne olur merak ediyorum. Sizlerin de görüşünü alırsam fikrim oluşur. Yarın bir monitör alacağım görüşleriniz önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asetil Co A

Ben de MSI GE70 notebookum için monitör bakıyorum ve az önce bu monitör ile karşılaştım. Fiyatı çok uygun. Programlama, oyun, dizi-film izlerken kullanılacak genel amaçlı bir monitör almak amacındayım. Ekran yüksekliğine küçük deniliyor.
    Sorunlardan biri 2k ve 21:9 olması. Ekran kartım Nvidia Geforce GTX850M görüntü desteği konusunda şüpheliyim. Programlamada sorun yaşamam hatta geniş ekran daha çok işime yarayacak. Fakat oyun oynarken ve film izlerken durum ne olur merak ediyorum. Sizlerin de görüşünü alırsam fikrim oluşur. Yarın bir monitör alacağım görüşleriniz önemli.

Dizilerde sağda ve solda siyah bant kalıyor, çok eski youtube videoları oynatır gibi, film izlerken çoğu film ekrana tam oturuyor, yani dizide kötü ama filmde harika oluyor, oyunlarda ise günümüzde birçok oyunun desteği var, özellikle açık dünya oyunu oynuyorsanız muazzam bi görüş açısı veriyor keyfiniz 2 ye katlanıyor, league of legends açtım mesela onda da destek veriliyor sıkıntısız görüntüyü yaymadan etmeden oldukça geniş bi görüş açısı kazanıyosunuz ama mesela ekranı sağa kaydırıcam dediğinizde eskisinden daha fazla mouse u sağa götürmeniz gerekiyor, bi süre alışmanız lazım haritayı hareket ettirmek için, 29'' olanı deneme şansım oldu, 25 i mağazada gördüm gerçekten çok ufak geldi gözüme görmeden kesinlikle almayın derim. Oyunlar olarak bakarsak olaya, fps tarzı oyunlarda çok sıkıntı yok, çünkü ekran da karakterinizle birlikte hareket ediyor ama ekrandaki görüntüyü sizin hareket ettirmeniz gereken oyunlarda alışmanız gerekebilir lol deki gibi. Programlama derseniz monitörün asıl avantajı burda ortaya çıkıyor çünkü geniş bi çalışma alanı sağlıyor, rahatlıkla iki dökümanı yanyana koyup derleyebiliyorsunuz.

Artıları

*Açık dünya oyunları
    *Fps oyunlarının çoğu
    *Geniş çalışma alanı
    *Filmler tam ekran

Eksileri

*Haritayı hareket ettirmeniz gereken oyunlarda zaman gerekiyor alışmak adına
    *2-3 seneden eski oyunların kimisinde destek yok görüntüyü yayabiliyor
    *Dizi izlerken sağda solda siyah bant(altta üstte olmasına yıllardır gözümüz alışmış ama yanda olunca garipsiyor insan biraz, bunun için youtube dan örnek için aşağıodaki videoyu bilgisayarınızda açabilirsiniz, 21:9 oranında ekran bu şekkilde oluyor dizilerde)

https://www.youtube.com/watch?v=5clKs4LlMtQ

Avantajları da var dezavantajları da var, kullanım alışkanlıklarınıza göre tercihinizi yapmanız lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

quote:

Ben de MSI GE70 notebookum için monitör bakıyorum ve az önce bu monitör ile karşılaştım. Fiyatı çok uygun. Programlama, oyun, dizi-film izlerken kullanılacak genel amaçlı bir monitör almak amacındayım. Ekran yüksekliğine küçük deniliyor.

Dizilerde sağda ve solda siyah bant kalıyor, çok eski youtube videoları oynatır gibi, film izlerken çoğu film ekrana tam oturuyor, yani dizide kötü ama filmde harika oluyor, oyunlarda ise günümüzde birçok oyunun desteği var, özellikle açık dünya oyunu oynuyorsanız muazzam bi görüş açısı veriyor keyfiniz 2 ye katlanıyor, league of legends açtım mesela onda da destek veriliyor sıkıntısız görüntüyü yaymadan etmeden oldukça geniş bi görüş açısı kazanıyosunuz ama mesela ekranı sağa kaydırıcam dediğinizde eskisinden daha fazla mouse u sağa götürmeniz gerekiyor, bi süre alışmanız lazım haritayı hareket ettirmek için, 29'' olanı deneme şansım oldu, 25 i mağazada gördüm gerçekten çok ufak geldi gözüme görmeden kesinlikle almayın derim. Oyunlar olarak bakarsak olaya, fps tarzı oyunlarda çok sıkıntı yok, çünkü ekran da karakterinizle birlikte hareket ediyor ama ekrandaki görüntüyü sizin hareket ettirmeniz gereken oyunlarda alışmanız gerekebilir lol deki gibi. Programlama derseniz monitörün asıl avantajı burda ortaya çıkıyor çünkü geniş bi çalışma alanı sağlıyor, rahatlıkla iki dökümanı yanyana koyup derleyebiliyorsunuz.

Artıları

*Açık dünya oyunları
    *Fps oyunlarının çoğu
    *Geniş çalışma alanı
    *Filmler tam ekran

Eksileri

*Haritayı hareket ettirmeniz gereken oyunlarda zaman gerekiyor alışmak adına
    *2-3 seneden eski oyunların kimisinde destek yok görüntüyü yayabiliyor
    *Dizi izlerken sağda solda siyah bant(altta üstte olmasına yıllardır gözümüz alışmış ama yanda olunca garipsiyor insan biraz, bunun için youtube dan örnek için aşağıodaki videoyu bilgisayarınızda açabilirsiniz, 21:9 oranında ekran bu şekkilde oluyor dizilerde)

https://www.youtube.com/watch?v=5clKs4LlMtQ

Avantajları da var dezavantajları da var, kullanım alışkanlıklarınıza göre tercihinizi yapmanız lazım

Cevabınız için çok teşekkürler.
    Çok küçük olduğunu bir çok yerde okudum(yükseklik de önemli benim için). O yüzden vazgeçtim sayılır. Ama yine de yarın gidip kendim görüp karar vereceğim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-23-23mp57hq-genis-ekran-led-ips-monitor.html?srt=RA#genel-bakis
    Bu linkteki monitörü almayı düşünüyorum. İşime daha çok yarayacak gibi duruyor. Sizin bir fikriniz var mı bu monitör hakkında?

• quote:

Destek konusunda sıkıntın olmaz:http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gtx-850m/specifications.
    Ben ne olur ne olmaz diye laptopumu Vatana götürmüştüm denemek için. Bende gtx860m ile kullanıyorum.

Programlamada acayip işe yarıyor. Özellikle nesneye yönelik programlama ile uğraşıyorsanız birsürü classı aynı anda görmek oldukça keyif verici. Yada 1920x1080 kısmında kod kalan kısımda emulator oluyor gibi gibi..

Ekran küçük gelebilir kabul ama çözünürlüğü önemliydi benim için. Bunda fazladan 640x1080lik alan var. Sonuçta ekrana yakından bakıyorum ve işimi fazlasıyla görüyor.

Diğer konularda @mBenJi ye katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 27 Ekim 2015; 22:30:39 >

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    Hocam linkini attığınız monitörü direk olarak kullanmadım ama kendi kullandığım monitörden tecrübeleri aktarayım size

AOC 23" i2367Fm GENİŞ EKRAN LED IPS

Biçok monitör kullanma şansım oldu şuan yukardakini kullanıyorum, odamda kimi zaman uzanıp birşeyler izlediğim için görüş açısı benim için önemli, o yüzden ips panel tercih ettim, normal led monitörlerde biraz aşağıdan bakınca ekran negatif fotoğraf filmi gibi siyahlaşıyor ama ips de öyle bi sıkıntı yok, 5ms tepki süresi de gayet yeterli, ortalama üzeri amatör oyuncuyum herhangi lag ile karşılaşmadım, sizin linkini attığınız ürün de aşağı yukarı aynı özelliklerde ips panele sahip, ben memnunum tavsiye ederim, eğer bütçeniz 600tl civarındaysa zaten ips panel en iyi seçenek oluyor

• Bir de bütçenizi tam bilmiyorum ama 970tl ye kadar çıkabilirim derseniz aşağıdakine de bakın derim, sonuçta bilgisayarı daha sık değiştirsek te aynı monitörü senelerce kullanıyoruz çoğumuz, başlıktaki monitörün 29'' olanı, yarın mağazaya gittiğinizde de incelersiniz

LG 29" 29UM57 Ultra Wide IPS Monitör
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Şu an dediğim gibi ikisi arasında kalmış bulunmaktayım. Ben de ekranı epey yakından kullanacağım o yüzden 21:9 oranı çok fazla işime yarayacaktır. Bu sebepten dolayı almayı düşünüyorum.
    Notebook yanında kullanacağım için de 16:9 23" olanı işimi epey iyi görecektir. Birinde araştırma yaparken öbüründe derleyicimi kullanabileceğim. Oyun açısından da 16:9 23" olan daha mantıklı geliyor.
    Önümüzdeki sene masaüstü bilgisayar toplama planım da olduğundan, yanına bir 23" monitör alıp çift monitör olarak da kullanabilirim.

Yarın sabah Vatan Computer'a gidip canlı olarak görüp kararımı vereceğim. İlginiz için teşekkürler.

Not : Notebook'u yanımda götürmek mantıklı olacak gibi.
  • Bu monitörü ben aldım alanı 5 gün oluyor. Vatanda küçük gelmişti evde gayet büyük gözüktü. 2k çözünürlüğü var ve ekran geniş. Oyunlarda çok güzel oluyor. Tek sıkıntı çoğu video da yanlar siyah kalıyor biraz onuda VLC ile hallettim.

İlk defa böle bir monitör kullanıcaksan gözünü ağrıtabilir. Benim ağrıttı ama 3.gün alıştı. Bu arada web siteleri genelde yanlarda büyük boşluk oluyor çoğunda böle.
    Amaç oyunsa kesinlikle alın. Fakat internet için alıcaksanız almayın web sitelerinin yanındaki boşluk rahatsız edebilir.

Dizi/Film ve oyun için mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 15 Kasım 2015; 16:15:52 >

• şuradaki yorumlara dayanamadım gittim aldım 1 tane bende zaten son 1 adet kalmış monitörümde bozulmuştu iyi denk geldi. Şu an için oldukça memnunum özellikle renk doygunluğu çok hoşuma gitti
  • Arkadaşlar bu monitörlerde dünya genelinde kronik bir arıza mevcut.

Arıza basitçe "Screen Noise" olarak isimlendiriliyor LG tarafından ve dünya genelinde olmayan bir arızaymış gibi bir tavırları var.
    25UM57, 29um57 modellerinde tespitini yaptım.
    Problem şu: Monitörün kendi arayüzünden Reader 1, Reader 2, Photo yada Cinema modlarından birisi seçildiğinde video izlerken yada oyunlarda ekranın alt bölgesinde anlık kayma oluyor.

LG 25' 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör Alınır mı ? LG 25' 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör Alınır mı ?

Sorun yazılımsal ve teknik servis tarafından kısa sürede çözülüyor.(LG ye bildirdim ve yeni yazılım çıkarttılar)

Tespiti için şu adımlar yeterli:
    1-Monitörü Cinema moduna alın.
    2-Facebook da herhangi bir video açın.(bu video ile kesin yapıyor, player farketmeksizin)
    3-Monitörün alt satırına dikkatlice bakın. Kayma dakikada 2 kez oluyor minimum.

Monitöre sahip olanlar deneyip sonucu yazabilirler. Ancak dikkatli bakın çünkü tespiti zor bir hata. Yazılımsal olduğu için ve bu monitörlerin tümünde aynı yazılım mevcut olduğu için arızanın bulunmaması düşük bir ihtimal.

Ek olarak hata videosu:https://www.youtube.com/watch?v=9M2XQUWWm-k

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.