Şimdi Ara

LG 32LD650 Mainboard Değişimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gün önce televizyonumuz kendiliğinden kapandı. Ardından açılmaya ve açıldıktan 3-4 saniye sonra tekrar kapanmaya başladı ve bu döngü devam etti. Kablo TV veya HDMI yayınından olabileceğini düşünerek diğer HDMI portlarını kullandık, bunu çıkarıp bilgisayarı DVI-HDMI portları aracılığıyla bağladık ve sorun çözülür gibi olduysa da yeniden tekrarlamaya başladı. Hatta bu durum HDMI ile hiçbir cihaz bağlamayıp internete girip YouTube videosu seyretmeye başladığımızda da devam etti. Kısacası televizyonu açamadık.

Birkaç teknik servis ile telefoda görüştük. Garantisi bittiğinden İstanbul Bilişim'in sadece 75 TL tutarındaki servis ücreti mantıksız geldi. LG yetkili teknik servisi Uludağ Elektronik 30 TL servis bedeli olduğunu bildirdi. Daha sonra Gold Elektronik adı altındaki web sitesiyle yayın yapan ancak servis formunda İstanbul Park Elektronik yazan teknik servis ile anlaştık ve mainboard'ın değiştirildiğini, 320 TL servis bedelini 250 TL'ye çektiklerini söyledi. İtirazım sonucunda da 230 TL'de anlaşarak televizyonu teslim aldım ancak indirim nedeniyle fatura kesilmediğini söylediler.

Buraya kadar yaşanılanlar normal olabilir, ancak sorum şu:

Televizyonun ana kartını Google'da arattığımda karşıma gelen görsellerde aynı bilgisayar anakartında olduğu gibi giriş/çıkış portlarının üzerinde lehimli olduğu elektronik devre gösteriliyor. Ancak televizyonun arkasına baktığımda tüm portlar eskisi gibi yine toz içindeydi. Yeni bir anakartın portlarının tertemiz olması gerekir.

Bunun üzerine tekrar telefon ettim ve yetkili kişi tüm portların soketlerle anakarta bağlandığını, imkanım varsa televizyonun arkasını açıp anakarta bakabileceğimi söyledi.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan görüşlerini rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

• Ayrıca şu video yaşadığım sorunun aynısına uygulanması gereken profesyonel çözümü gösteriyor, anakartın değişmesine gerek olmadığını buradan görüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=xlfDREBcevs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi contacttr -- 8 Temmuz 2013; 0:14:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.