Şimdi Ara

LG 55SM8200 Nanocell 12 Bölüm Video İnceleme - YENİ VİDEO EKLENDİ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
7
Favori
31.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtaskinlar

Tamamdır eyv 👍
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslanOzZzY

Ya bu TV'ye bayılıyorum ama siyah konusu kanser etti beni , oyunlarda karanlık bir yere girdimi hiç görüntü alamıyorum resmen, siyahlari biraz açmanın bir yolu yok mu hocam ?
    Satıcılara ve bu satıcıların ücretsiz avukatlığına soyunanlara rağmen
    Tam on yıla yakındır insanları, Kontrast ve Siyah yoksunu VASAT ötesi İPS paneller konusunda uyarıyorum
    Bu yüzden benim anlatıp inandıramadığım SİYAH PERFORMANSI konusundaki Şu birebir kullanıcı yorumunu çerçeveletmek isterim.

Arkadaşlar
    Bir kaç Multimedya unsuru ile gözünüzün boyanmasına izin verip gidip Vasat İPS panelli marka modeller almayın
    Bakın İPS panellerde KONTRAST yoktur,
    İps panel kullananların Kıyaslama şansları olmadığı için belki farketmeselerde bu ilgili panelkerdeki Görüntüler aslında;
    Derinlik, Gerçeklik, Keskinlik ve Berraklıktan uzaktır
    Siyah yerine ise size GRİ bir renk verir
    Çok daha önemlisi SİYAH PERFORMANSI yani özellikle karanlık sahnelerde ARKA PLAN DETAYI yoktur sadece karanlık vardır
    Bu yüzden örneğin oyunda bir dehlizde ilerlerken bırakın karşınızdaki canavarı burnunuzun ucunu dahi göremezsiniz.

Bu anlamda
    Kendinizi Filmci ve Oyuncu profilinde görüyor ve buna göre bir panel arıyorsanız
    Bu panellerin Yüksek Kontrast, Siyah ve Siyah performansına sahip olmasına dikat edin,
    Logo yanığı Riskinden dolayı OLED panelleri bir kenara bırakırsak
    Günümüzde bize bu unsurları sağlayacak tek seçenek VA Panelli Marka/mıdellerdir.

Tüm bunları bilmeyerek satıcılarında yönlendirmesi ile zaten yanlış seçim yapan arkadaşlara saygı duyuyorum
    Benim burada yazma sebebim yeni bir TV arayışında olanlaradır.

LG 55SM8200 Nanocell 12 Bölüm Video İnceleme - YENİ VİDEO EKLENDİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 24 Mayıs 2020; 0:39:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dallass kullanıcısına yanıt
    Hocam VA' siyah için iyi ama sanırım 20 derece izleme açısından sonra görüntü berbatlaşıyor. IPS panelde görüntü yan açılardan çok bozulmuyor. Oturma odasında tv sürekli karşıdan izlenmeyeceği için VA paneller her ne kadar siyah için iyi olsa da IPS'ye göre bence geri plandadır. Tabi VA panel olan Samsung Q90'dan sonra izleme açısıda iyileşiyor. Fakat alt modeller sıkıntılı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsemihh

Hocam VA' siyah için iyi ama sanırım 20 derece izleme açısından sonra görüntü berbatlaşıyor. IPS panelde görüntü yan açılardan çok bozulmuyor. Oturma odasında tv sürekli karşıdan izlenmeyeceği için VA paneller her ne kadar siyah için iyi olsa da IPS'ye göre bence geri plandadır. Tabi VA panel olan Samsung Q90'dan sonra izleme açısıda iyileşiyor. Fakat alt modeller sıkıntılı gibi.
    Arkadaşlar
    VA panel kullananların zerre kadar dikkatini çekmeyen ve rahatsız etmeyen bu AÇI muhabbetini ön plana çıkaranlar satıcı ve bazı marka fanlarıdır.

Yani sizce VA panellerde olan açı sorununu ips panellerde yok mu sanıyorsunuz
    Tabiki vardır ve va'lardan sadece "bir tık daha iyidirler" bu kadar
    Şimdi sırf bu sebepten dolayı sanki devamlı saplantılı bir şekilde paralelden tv izlenecekmiş gibi gidip
    Vasat ötesi bir ips panel almak akıllara zarar dır.

Ve ayrıca Q80R'de açı sorunu yoktur, ips panellerle aynı derecededir.

Öte yandan yine bazı kişiler VA paneller için; "Hep karanlıkta karanlık sahneli film izlemiyoruz ya sırf bu yüzden VA panel alınmaz" diyorlar,
    Yani VA panelleri sırf siyahlarla bağdaştırıyorlar
    Oysa önceki mesajımda değindiğim gibi
    Evet VA paneller Siyah konusunda çok iyidirler ancak siyahlardan daha önemli olan şey,
    Yüksek Kontrastının getirisi olarak Görüntülerde Derinlik Gerçeklik, Keskinlik ve Berraklık hissiyatının çok çok daha yüksek olmasıdır.
    İPS paneller tüm bu konularda resmen çuvallarlar.

Diyeceğim şuki tüm Dünya panel literatürlerince gömülen ve zaten Oled üreten markalarca oled satamama korkusu ile belirli bir amaç için üretilen ips panelleri,
    Biz hala bir yerlere koymaya çalışıyoruz
    Bu konuda kendinize şu soruyu sorun, Oled üreticisi LG'nin neden 55/65 inç VA/100hz modeli yoktur?
    Yine aynı şekilde Sony'nin neden her cebe hitap etmeyen en üst 9 segment paneli hariç, 100 hz diğer tüm modelleri İPS'tir.
    Maçaları yiyorsa ve tüketicilerini çok düşünüyorlarsa,
    Samsung gibi tüm modelini VA üretsinler bakalım, O fırında biraz fazla kalınca kurabiyeler gibi yanan tüm Oled'leri ellerinde patlamıyor mu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 24 Mayıs 2020; 0:39:23 >

• Hocam ne anlatıyosun Allah aşkına va panelin izleme açısında kimse yakınmıyor diyosun birde böyle bir kanıya nasıl varıyosun anlamış değilim ben şu görüntü ile karşılaşmak yerine siyahları daha az siyah gösteren senin deyiminle kontrasttan bir uzak derinlik berraklık olmayan bir ips panel tavsiye ederim rahat bırak insanları heryerdesin ve heryerde de va fanboyluğu yapıyosun ve ips diyenleri linclemeye çalisiyosun söylediklerinin hiçbir değeri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tprk16 -- 23 Mayıs 2020; 22:15:58 >

Plesabo etkisi başlamış sende herşeyi sayısal verilere orda ne yazıyorsa ona gore hareket ediyosun tamam bu güzel biseyde kullanıcı deneyimi denen de bisey var be kardeşim

• tprk16 T kullanıcısına yanıt
    :)))

bu arkadaşın paylaştığı açıdan tv izleyen varsa ne olduğunun bir önemi yok boşuna burda tv araştırmasın en ucuzunu alıp geçsin..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam bence siz tvden anlamiyorsunuz biz evde tvyi sadece karsidan seyretmiyoruz tüm kanepeler sağda veya solda o açilardan bakinca bile goruntu bozuluyor bunu kabul edin ben tvyi karsidan izlemek zorunda miyim ve bizim evimize misafir de geliyor yan koltuklarda oturuyorlar ve bu manzara ile karsilasmak hos bir durum olmiyor 4k para veriyorsun karsilastigin şeye bak sene olmus 2020 karsilastigimiz duruma bak ben 2019 model bir va panelli tv aldım ve cok az bir yandan izlemeyle bile goruntu bozuluyor beni cok rahatsiz ediyodu ve o yapay fosforlu renkleri saymıyorum bile 1hafta sonra sattim tvyi cokta mutluyum şuan hertaraftan rahatlikla izleyebilecegim bir ips panelli saglam bir lg tv alacagım sizin soylediginiz ici bos ne varsa eminimki hicbirini fark bile etmeyecegim

hehe aynen bizim söylediklerimizin içi boş senin tv izlenecek açı diye paylaştığın açı üzerinden yorum yapmak çok dolu ve anlamlı..muhtemelen bu tv yi hiç alma bile almadın bi yerden buldun fotoyu her yere aynı şeyi koyup aynı şeyleri yazıyorsun..misafirmiş banane misafirden sanki her gün her saat benle tv izleyecekler artı sanki her evde 5-6 kişi yaşıyor aynı anda tv izliyorda yan koltuktanda izleniyormuş yan koltuk diye koyduğun açıda ayrı komedi 100 kişiden 1-2 kişi belki çıkar o açıdan tv izleyen..kendi hayatını düşüncelerini burda insanlara doğruymuş gibi empoze etmenin bir anlamı yok
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    İstiyorsan faturamı buraya atabilirim ayrıca ben gidip tv yi o açidan izlemiyorum hala anlamak istemiyorsun ben cok az bir aci ile bile yandan izleyince renkler ve goruntu B O Z U L U Y O R bu kadar basit arkadaşım neden kabullenmiyorsun hala birebir ben kullanıcısıyım

Laf anlatmak boş aynen dediğiniz gibi deneyim esas,
    Bloklayın gitsin, 16 senelik DH geçmişimde ikinci blokladığım ki rnnn oldu,
    Rahat bırakın insanları, isteyen istediğini istediği gibi alsın,
    Burası yetmiyor birde gelip kanala yorum yazıyorsunuz çocuk gibi olur olmaz...
    Ayıptır kardeşim yeter...
    Samsung'un size verdiği para neyse aramızda toplayıp üç katını biz verelim size bırakıp gidin bu forumu ve insanları...
    En tarafsız incelemeyi belki ben yaptım belki tüm eksi yönleriyle, ona bile laf söylüyorsunuz...
    Hala diyorum, madden imkanım olsa ayrı bir odaya sadece film izlemek için kumanda webos vs özellikler isterse olmasın, Va ya da oled bir TV alırdım, ya da xgimi vs 4k bir projeksiyon kurardım, daha ne demek lazım ?
    Bana cevap yazmayın mesaj da atmayın, beni muhatap da almayın engellisiniz, engeli açıp da okumam huyum değildir, okuyun geçin lütfen...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VA panelinde kalitelisi var ama uygun fiyatlarda ki VA panellerde açı sorunu daha fazla. Benim vestel tv'nin paneli samsung VA panel ama yukarıda resimdeki kadar soluk olmuyor çok şükür. Bütçe düşükse ben de IPS paneli tercih ederim.

JVC (IPS)

VESTEL (SAMSUNG VA)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 23 Mayıs 2020; 23:49:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tprk16

Plesabo etkisi başlamış sende herşeyi sayısal verilere orda ne yazıyorsa ona gore hareket ediyosun tamam bu güzel biseyde kullanıcı deneyimi denen de bisey var be kardeşim
    Yaw bırak sen şimdi psikoanalizi
    Sen şuan hangi marka modeli kullanıyorsun onu söle?

• VA panel de ki siyahlarda neden karıncalanma oluyor? Bende ki VA siyahlarda çok başarısız. Acun'un tshirt'üne bakınız.

TV modelleri ;

JVC 4K 65VU83T (2018)

VESTEL 4K 55UD9460 (2019)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 23 Mayıs 2020; 23:58:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

VA panelinde kalitelisi var ama uygun fiyatlarda ki VA panellerde açı sorunu daha fazla. Benim vestel tv'nin paneli samsung VA panel ama yukarıda resimdeki kadar soluk olmuyor çok şükür. Bütçe düşükse ben de IPS paneli tercih ederim.

JVC (IPS)

VESTEL (SAMSUNG VA)
    Neden Yüksek görüntü kalitesi ve siyahlara sahip VA panel sahibi bazı arkadaşlar
    Henüz almadıkları/kullanmadıkları kontrast ve siyah yoksunu çöplük ips panelleri bir halt sanıyorlar
    Arkadaşlar ips panellerin bırakın sitah yerine gri göstermesini,
    Bu paneldeki görüntüler derinlik, gerçeklik, keskinlik ve berraklıktan uzaktır diyorum
    Siz hala kalkıp açı maçı diye sahip olduğunuz VA panellerin kıymetini bilmiyorsunuz
    Size tavsiyem bundan sonraki ilk tv ihtiyacınızda ips panel alın ve hele birde detaycı kullanıcı iseniz o derinlik, geçeklikten uzak ruhsuz görüntüleri ve siyah yerine muhteşem gri renkleri izledikçe saçlarınız elinizde kalacaktır...

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Neden Yüksek görüntü kalitesi ve siyahlara sahip VA panel sahibi bazı arkadaşlar
    Henüz almadıkları/kullanmadıkları kontrast ve siyah yoksunu çöplük ips panelleri bir halt sanıyorlar
    Arkadaşlar ips panellerin bırakın sitah yerine gri göstermesini,
    Bu paneldeki görüntüler derinlik, gerçeklik, keskinlik ve berraklıktan uzaktır diyorum
    Siz hala kalkıp açı maçı diye sahip olduğunuz VA panellerin kıymetini bilmiyorsunuz
    Size tavsiyem bundan sonraki ilk tv ihtiyacınızda ips panel alın ve hele birde detaycı kullanıcı iseniz o derinlik, geçeklikten uzak ruhsuz görüntüleri ve siyah yerine muhteşem gri renkleri izledikçe saçlarınız elinizde kalacaktır...

Alıntıları Göster
    Benim attığım fotolar açılı mı? Direkt karşısından 1 metreden çekilmiş foto. Hem VA hem IPS tv sahibi olarak yorum yapıyorum. Çok met ettiğiniz VA paneli herkes beğenmek mecburiyetinde mi? Q80 yada Q90 samsungları bu rakamlara satın alabiliyorsak savunun sonuna kadar. Ucuz va paneller de hiç kusura bakma ama tırt.

Ayrıca, sürekli VA paneli savunmanızın amacı nedir?

• quote:

VA panelinde kalitelisi var ama uygun fiyatlarda ki VA panellerde açı sorunu daha fazla. Benim vestel tv'nin paneli samsung VA panel ama yukarıda resimdeki kadar soluk olmuyor çok şükür. Bütçe düşükse ben de IPS paneli tercih ederim.

JVC (IPS)

VESTEL (SAMSUNG VA)
    Ohaa özellikle arasam bulamıyacağım iki VA İPS Görseli

Apollonx
    Resimleri sanırım sonradan eklediğin için görmemiştim

Allah aşkına bakın size ben neden yıllar ve yıllardır
    SİYAH PERFORMANSI (arka plan detayı) deyip duruyorum
    Bu çöplük İPS Panellerde Film izleyen %30 kayıpla film izler
    Oyun oynayan karanlık dehlizlerde burnunun ucunu göremediği için canavarların yemi olur,
    Bu yüzden Filmci ve Oyuncu iseniz bu vasat ips panellerden uzak durun demiyormuyum...
    Şimdi şu yukardaki resimlere dikkatli bakın VA panelde arka planda kalan o yemyeşil yapraklar
    İps panelde nerede yoksa bahçıvan mı budamış
    Daha halı çıkıp bana açı maçı hikayesi anlatıyorsunuz.

Kontrast olarak VA zaten çok başarılı ama o meşhur siyahlardan ben memnun değilim mevcut tv ile diyorum.

Acunun tshirt'ün de ki ne deniliyordu noise idi sanırım, o karıncalanma ne kaynaklı? Her türlü mod ve renk ayarı yaptım ama gitmedi malesef.
  • quote:

Kontrast olarak VA zaten çok başarılı ama o meşhur siyahlardan ben memnun değilim mevcut tv ile diyorum.

Acunun tshirt'ün de ki ne deniliyordu noise idi sanırım, o karıncalanma ne kaynaklı? Her türlü mod ve renk ayarı yaptım ama gitmedi malesef.
    Apollo
    Sen bu resimleri kendin mi çektin yani her iki panelde senin mi

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.