Şimdi Ara

LG 60PA6500 60inc 153 Ekran plazma tv [FULL HD] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • siz tv u ne için alıyorsunuz,pc gibi kullanacaksanız ayrı ama görüntüye önem verecekseniz pana derim.içinde kullanılan modüle işlemciye hiç değinmemişiniz.tamam sizin sütünüz siyah olsun ama bir ürün alınırkende çok fazla fanatik olmyalım dimi.sizlerin söylemlerinize göre biz boşuna panaya dünyanın parasını veriyoz.hiç ikisini bir arada gördünüzmü lg ile pana yı,renklerde siyah beyaz dağılımında vs...gerçek kontras oranları gerçek siyah verebilme olayı pikselleşme olayı yani daha bir sürü işlem var..neyse alana hayırlı uğurlu olsun demek düşer.kim neyi ne şekilde alıyor ise güle güle kullansın.bu arada ben pana almak isterdim ama çok uzun zaman incelememe rağmen bütçe nedeniyle philips pdl seisi aldım.bunuda belirteyim.yine iddia ederimki pana plazma üst serileri vt 50 serileri piyasadaki en iyi tv lerdndir.araştırmalarda bunu göstermektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wkend

siz tv u ne için alıyorsunuz,pc gibi kullanacaksanız ayrı ama görüntüye önem verecekseniz pana derim.içinde kullanılan modüle işlemciye hiç değinmemişiniz.tamam sizin sütünüz siyah olsun ama bir ürün alınırkende çok fazla fanatik olmyalım dimi.sizlerin söylemlerinize göre biz boşuna panaya dünyanın parasını veriyoz.hiç ikisini bir arada gördünüzmü lg ile pana yı,renklerde siyah beyaz dağılımında vs...gerçek kontras oranları gerçek siyah verebilme olayı pikselleşme olayı yani daha bir sürü işlem var..neyse alana hayırlı uğurlu olsun demek düşer.kim neyi ne şekilde alıyor ise güle güle kullansın.bu arada ben pana almak isterdim ama çok uzun zaman incelememe rağmen bütçe nedeniyle philips pdl seisi aldım.bunuda belirteyim.yine iddia ederimki pana plazma üst serileri vt 50 serileri piyasadaki en iyi tv lerdndir.araştırmalarda bunu göstermektedir.

Hocam ben zaten Pana kötü plazma üretiyor demiyorum ki. Gayet başarılı ürünler üretiyor ama artık neredeyse arızasız Pana yok gibi, o kadar çok ve çeşitli arızaları var ki anlatamam. Bunu garanti dışı denildiği için çöpe Pana plazma atan birisi olarak söyülüyorum.

LG, Panadan daha iyidir demiyorum. Israrla savunduğum şey şudur ki LG benzer ürünü daha alınası fiyatlara satıyor. LG üst seri plazma ile Pana üst seri plazma arasında 2000 TL fark var, bu fark bana göre asla ve asla görüntü kalitesi farkını kapatacak kadar az değil. Ben bir ürün almadan önce günlerce araştırım, tanıtım videolarını izlerim, ürünleri yerinde görüp incelerim hatta bu konuda oldukça takıntılıyım diyebilirim.

Evet VT50 serisi Panayı Teknosa (Özdilek Antalya) görüp incelemiştim. TV kontrast ve renk açısından çok başarılıydı ama sıkı dur şimdi, teşhirdeki üründe bile ölü piksel vardı. Buyur burdan yak. Sen güvenip alır mısın o kadar parayı verip. Ben arıza konusunda takıntılı adamım, hem bir kez yaşamışken hem de örneklerinin ardı arkası kesilmezken gidip hayatta almam, kimseye de önermem açıkçası. 50VT50, 50PM6900 ün iki katı fiyata satılıyor. Aynı 1080p filmle VT50 yi Özdilek Teknosada, PM6900ü Terra City Teknosada denedim. Şahsi düşüncem aradaki farkın %15-20 bile olmadığı yönünde. Neden gidip 2000 TL fazla para vereyim ki hem de arıza potansiyeli daha yüksek bir markaya. Nasıl olsa teknoloji 2-3 yıl içinde inanılmaz değişiyor ve eski tvler gibi dayanıp da 10 yıl falan kullanılmıyor. 2009 dan beri 3. plazmamı aldım geçenlerde, çok para vereyim de uzun süre kullanayım diye bir durum yok ki artık.

İsteyen istediğini alır ama söz konusu fiyat/performans olunca herkesin yorum yapma hakkı vardır bana göre.

İyi günler, iyi forumlar.

• takdir sizin elbette.sizin basınız yanmış olmaz demişsiniz tecrübe sabittir elbette.elektronik eşya işi şans işi onun için ne kadar dikkat edilirse edilsin olacağı varsa oluyor.herşeyin hayırlısı diyelim ve alan alsın satan satsın..sizin fikriniz farklı benimkisi çok daha farklı.led tv de mesala ben çevremdekilere 5 tane phil aldırdım niye çünkü kullanıyorum.ne samsung nede lg aldırırım.sizinkide benimki gibi bir durum olsa gerek.iyi forumlar
  • Arkadaşlar niyetim herhangi bir polemiğe girmek değil,ama şimdi LG60PAbilmem ne modeli ile Pana nın high end modellerini karşılaştırıp, arada %15 kalite farkı var denilmesi abesle iştigaldir. Baştan söyleyeyim bende pana yok 2010 serisi bir sammy var. Yani şimdi bu LG60PA bla bla modeline 2500tl veren adam akıllı, pana 65VX300 e 12bin tl veren adam enayi mi. O adam aradaki %15 kaliite farkı için mi o kadar parayı döküyor yani.

Kendimizi firmaların yalanlarıyla avutmayalım. Herkesin tercihine saygım var ama burada manipülasyon yaparak tv alma arifesindeki insanların kafasını da karıştırmayalım. Yalanlardan kastım firmaların yalanları. Buradaki yorumculardan bahsetmiyorum.

Lg 30000000000 kontrast felan . Arkadaşlar bu külliyen hikaye. Gerçek kontrat değeri yerlerde sürünüyor.

600 Hz- Sanal bir değer. Gerçek motion kapasitesi düşük.

En başta da dedim. Benim için görüntü kalitesi çok da önemli değil, sadece büyük ekranda soft yani yumuşak yani çok keskin olmayan bir görüntü alayım ama büyük ekran/ekonomik olsun diyorsanız durmayın alın.

Ama ben görüntüde netlik, keskinlik, canlılık,hızlı motion, düşük lag, yani kalite istiyorum diyen almasın.

Arkadaşımız öyle yorumlar öyle varsayımlar yapmış ki gören de çok kral bir makine sanacak. O da full hd bu da full hd ne kadar fark olabilir diyorki. O zaman kimse üst seri almasın ne de olsa full hd diye herkes gidip alt seriden bir tane kapsın :)

Dediğim gibi kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamıyorum elbette. Saygım sonsuz. Ama yanıltıcı bilgiler verip de sanki iki cihaz arasındaki kalite farkı %15miş gibi (bu arkadaşımız %15i de nereden bulduysa) yanıltıcı bilgiler de vermemek gerek.

Saygı ve sevgilerimle

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Arkadaşlar niyetim herhangi bir polemiğe girmek değil,ama şimdi LG60PAbilmem ne modeli ile Pana nın high end modellerini karşılaştırıp, arada %15 kalite farkı var denilmesi abesle iştigaldir. Baştan söyleyeyim bende pana yok 2010 serisi bir sammy var. Yani şimdi bu LG60PA bla bla modeline 2500tl veren adam akıllı, pana 65VX300 e 12bin tl veren adam enayi mi. O adam aradaki %15 kaliite farkı için mi o kadar parayı döküyor yani.

Kendimizi firmaların yalanlarıyla avutmayalım. Herkesin tercihine saygım var ama burada manipülasyon yaparak tv alma arifesindeki insanların kafasını da karıştırmayalım. Yalanlardan kastım firmaların yalanları. Buradaki yorumculardan bahsetmiyorum.

Lg 30000000000 kontrast felan . Arkadaşlar bu külliyen hikaye. Gerçek kontrat değeri yerlerde sürünüyor.

En başta da dedim. Benim için görüntü kalitesi çok da önemli değil, sadece büyük ekranda soft yani yumuşak yani çok keskin olmayan bir görüntü alayım ama büyük ekran/ekonomik olsun diyorsanız durmayın alın.

Ama ben görüntüde netlik, keskinlik, canlılık,hızlı motion, düşük lag, yani kalite istiyorum diyen almasın.

Arkadaşımız öyle yorumlar öyle varsayımlar yapmış ki gören de çok kral bir makine sanacak. O da full hd bu da full hd ne kadar fark olabilir diyorki. O zaman kimse üst seri almasın ne de olsa full hd diye herkes gidip alt seriden bir tane kapsın :)

Dediğim gibi kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamıyorum elbette. Saygım sonsuz. Ama yanıltıcı bilgiler verip de sanki iki cihaz arasındaki kalite farkı %15miş gibi (bu arkadaşımız %15i de nereden bulduysa) yanıltıcı bilgiler de vermemek gerek.

Saygı ve sevgilerimle

Önce okumasını öğren, sonra yorum yap bence. Laf olsun diye yazıp durmuşsun.

Karşılaştırılan modellere dikkat etmeni öneririm. Daha neyle neyin karşılaştırıldığının farkında değilsin, ılımlı bilim adamı gibi ahkam kesmişsin. Kaldı ki 600 Hz değerinin sanal olduğunu kundaktaki bebe bile bilir de o pananın çok üstün seri plazmalarının bazılarının 50 hz olduğunu bilen kullanıcıları var mı acaba?

Yapılan tüm varsayımlar PM6900 modeli içindir. PA6500 için söylenenler farazidir, dediğim gibi önce okumayı öğren sonra belki yorum yapabilirsin ürünler hakkında.

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama ........ sıvamışın bir de.

Tekrar yazayım adam gibi bir daha oku,

Evet VT50 serisi Panayı Teknosa (Özdilek Antalya) görüp incelemiştim. TV kontrast ve renk açısından çok başarılıydı ama sıkı dur şimdi, teşhirdeki üründe bile ölü piksel vardı. Buyur burdan yak. Sen güvenip alır mısın o kadar parayı verip. Ben arıza konusunda takıntılı adamım, hem bir kez yaşamışken hem de örneklerinin ardı arkası kesilmezken gidip hayatta almam, kimseye de önermem açıkçası. 50VT50, 50PM6900 ün iki katı fiyata satılıyor. Aynı 1080p filmle VT50 yi Özdilek Teknosada, PM6900ü Terra City Teknosada denedim. Şahsi düşüncem aradaki farkın %15-20 bile olmadığı yönünde. Neden gidip 2000 TL fazla para vereyim ki hem de arıza potansiyeli daha yüksek bir markaya.

Eline kaliteli bir usb bellek alırsın, içine Bluray full hd -1080p- film koyarsın (ya da Bluray full hd -1080p- 3D) gidersin teknoloji mağazalarına. Oynatırsın tv de, bakarsın incelersin, videosunu, fotoğrafını çekersin sonra gelir evde bir daha geniş ekranda incelersin. Sonra kendine göre bir ölçek belirlersin ve değerlendirirsin. Şahsen ben böyle yaptım. VT50 de fazla olan biraz daha yüksek kontrast, biraz daha canlı renkler hepsi bu. Yıllardır teknolojiyi takip ederim, çok şükür daha pişman olmadım. Öneririm sana da bu yöntemleri.

Eğer düzgün okumayı öğrendiysen sen de bir dahakine böyle yapıp fikir sahibi olup tercihler yapabilirsin.

Valla kusura bakma, lafları söyleyip söyleyip de iyi niyetli yaklaşıyorum, tercihlere saygı duyuyorum mantalitesi de "haaa o iyi ama ayfonn laa olm bu işte süper dabi ki bu gadder barayı boşa mı verdig, keşge senden bundan alaydın" mantalitesinde kokmuş nedense.

Hey Allahım ya herkes kendini nimetten sayar olmuş bu ülkede, millet iki mal sahibi olunca, biraz sağdan soldan duyunca uzman olmuyor mu bitiyorum artık.

Neyse, daha fazla uzatmayayım, daha sen bana bir sürü şey anlatıp cevap vereceksin. Haklı olduğunu ispatlama için ne diller dökeceksin. De keşke laf anlatmaya çalışacağın adam 2 crt flat tv, 4 plazma tv, 2 projeksiyon cihazı kullanmış teknoloji delisi bir adam olmasaydı.

Kurtulun kardeşim bu pahalı olan iyidir önyargısından. Eyvallah pahalı olan iyidir de acaba ödediğin paraya karşılık ne kadar iyidir. O parayı verip de alanların acaba % kaçlık bir dilimi ne için o farkı ödediklerini biliyor mu? Pahalı olan iyidir, süperdir, gerisi çöp zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Arkadaşlar niyetim herhangi bir polemiğe girmek değil,ama şimdi LG60PAbilmem ne modeli ile Pana nın high end modellerini karşılaştırıp, arada %15 kalite farkı var denilmesi abesle iştigaldir. Baştan söyleyeyim bende pana yok 2010 serisi bir sammy var. Yani şimdi bu LG60PA bla bla modeline 2500tl veren adam akıllı, pana 65VX300 e 12bin tl veren adam enayi mi. O adam aradaki %15 kaliite farkı için mi o kadar parayı döküyor yani.

Saygı ve sevgilerimle

Önce okumasını öğren, sonra yorum yap bence. Laf olsun diye yazıp durmuşsun.

Karşılaştırılan modellere dikkat etmeni öneririm. Daha neyle neyin karşılaştırıldığının farkında değilsin, ılımlı bilim adamı gibi ahkam kesmişsin. Kaldı ki 600 Hz değerinin sanal olduğunu kundaktaki bebe bile bilir de o pananın çok üstün seri plazmalarının bazılarının 50 hz olduğunu bilen kullanıcıları var mı acaba?

Yapılan tüm varsayımlar PM6900 modeli içindir. PA6500 için söylenenler farazidir, dediğim gibi önce okumayı öğren sonra belki yorum yapabilirsin ürünler hakkında.

Yazmayayım yazmayayım diyorum ama ........ sıvamışın bir de.

Tekrar yazayım adam gibi bir daha oku,

Evet VT50 serisi Panayı Teknosa (Özdilek Antalya) görüp incelemiştim. TV kontrast ve renk açısından çok başarılıydı ama sıkı dur şimdi, teşhirdeki üründe bile ölü piksel vardı. Buyur burdan yak. Sen güvenip alır mısın o kadar parayı verip. Ben arıza konusunda takıntılı adamım, hem bir kez yaşamışken hem de örneklerinin ardı arkası kesilmezken gidip hayatta almam, kimseye de önermem açıkçası. 50VT50, 50PM6900 ün iki katı fiyata satılıyor. Aynı 1080p filmle VT50 yi Özdilek Teknosada, PM6900ü Terra City Teknosada denedim. Şahsi düşüncem aradaki farkın %15-20 bile olmadığı yönünde. Neden gidip 2000 TL fazla para vereyim ki hem de arıza potansiyeli daha yüksek bir markaya.

Eline kaliteli bir usb bellek alırsın, içine Bluray full hd -1080p- film koyarsın (ya da Bluray full hd -1080p- 3D) gidersin teknoloji mağazalarına. Oynatırsın tv de, bakarsın incelersin, videosunu, fotoğrafını çekersin sonra gelir evde bir daha geniş ekranda incelersin. Sonra kendine göre bir ölçek belirlersin ve değerlendirirsin. Şahsen ben böyle yaptım. VT50 de fazla olan biraz daha yüksek kontrast, biraz daha canlı renkler hepsi bu. Yıllardır teknolojiyi takip ederim, çok şükür daha pişman olmadım. Öneririm sana da bu yöntemleri.

Eğer düzgün okumayı öğrendiysen sen de bir dahakine böyle yapıp fikir sahibi olup tercihler yapabilirsin.

Valla kusura bakma, lafları söyleyip söyleyip de iyi niyetli yaklaşıyorum, tercihlere saygı duyuyorum mantalitesi de "haaa o iyi ama ayfonn laa olm bu işte süper dabi ki bu gadder barayı boşa mı verdig, keşge senden bundan alaydın" mantalitesinde kokmuş nedense.

Hey Allahım ya herkes kendini nimetten sayar olmuş bu ülkede, millet iki mal sahibi olunca, biraz sağdan soldan duyunca uzman olmuyor mu bitiyorum artık.

Neyse, daha fazla uzatmayayım, daha sen bana bir sürü şey anlatıp cevap vereceksin. Haklı olduğunu ispatlama için ne diller dökeceksin. De keşke laf anlatmaya çalışacağın adam 2 crt flat tv, 4 plazma tv, 2 projeksiyon cihazı kullanmış teknoloji delisi bir adam olmasaydı.

Kurtulun kardeşim bu pahalı olan iyidir önyargısından. Eyvallah pahalı olan iyidir de acaba ödediğin paraya karşılık ne kadar iyidir. O parayı verip de alanların acaba % kaçlık bir dilimi ne için o farkı ödediklerini biliyor mu? Pahalı olan iyidir, süperdir, gerisi çöp zaten.

Hocam ne dil dökmüşsün bir sakin ol Çok görmüş geçirmişsiniz hocam.Çok bilgili oldugunuz kesin.Şöyle bir durum var pahalı diye her zaman en güzel olacak degil.84 inc Ultra HD Tv biri Sony biri LG arasında ne kadar fark vardır ? %200'Lük bir fark varmıdır ? Biri 40 milyar biri 80 he ben o televizyonlara 10 milyar bile vermem orası ayrı.Fakat ikiside 84 inc , ikiside Ultra HD.Sony biraz daha iyidir fakat o 40 milyarlık farka degecegini zannetmiyorum.Ben LG60PA6500 modelini Fiyat/performans için alıcam.SD tv izliyoruz şu anda fakat o televizyonu alınca HD izlerim.İnternetten baktım PS3 Battlefield 3 kalitesi gerçekten mükemmel.Full HD film izlerkende mükemmel olacagından eminim.Biraz daha canlı olucak diye 12 milyar veremem.Ama veren varmıdır vardır tabi.

• Uzun zaman araştirdım şu tv leri panasonic plasmada karar kıldım.
    Seçtiğim model 50 st 50 modeli idi butçemin biraz üzerinde idi aslında ama karar verdim.Satın alma aşamasına geldi sıra ara tara cihaz yok hiçbir yerde sadece Vatan da var oda teşhir.Benim için 2000 tl civarı yüksek bir rakam şu an ayda 1200 lira zaten ev kredisi odüyorum.Vatani eledim yeni seriyi bekledim fiyatlar çok uçuk.Aradım taradım olmuyor. Vt serisi beni aşıyor.
    Ulaştıgım sonuç plasma panasonic alınır nitekim bu markanın ülkemizdeki distribütörü pek tınlamıyor bizi galiba.
    Param olsa Vt serisini alırdım ama imkanı yok gittim Lg ph 670s siparişi verdim.Maliyeti 1700 lira oldu.Şimdi bir blueray player alcam kenfimce bütçemde artıya girdim.
    % 15 lik fark koyan arkadaşa da hak veriyorum bu bağlamda hiç evime giremeyen panasonic plasma nin ne kadar eksikliğini hissederim % 0 çünkü hiç sahip olamadım.Panasonic Türkiye bana ürün satamadı ha diyeceksiniz çok şey kaybetmedi Panasonic.Kaybeder arkadaş tamamen kaybedince anlarlar ancak.
    Hiç bir markayı büyütmemek lazım.Pana bu kadar övülüp biliniyorsa sebebi Donanım haber özellikle üstad Albani ve diğer donanımlı arkadaşlardır ama Panasonic Türkiye bu insanların hakkıni verememiştir.
    Bu benim düşüncem aldığım cihazı övmüyorum ama f/p tavsiyesi olarak önerebilirim.Herkes panasonic alamiyor ve panasonicle her cihaz karşılaştırılabilir.
    Saygılar(kusura bakmayin biraz karışık oldu mobilde belki ifade edemedim)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ZSARA Sana uzun bir cevap yazmayacağım. Ahlaktan, edepten, üsluptan uzak yazanlarla muhatap olmayaya gayret gösteriyorum. Yaşının 19-20 oldugunu varsayıyorum. Birincisi benim sözlerim sana değil topic sahibineydi. Kaldıki ortada hakaret yok. Eğer hakaret art niyet olsaydı o arkadaş bana cevap yazardı. Gördüğün gibi adam sakin, olgun. Çünkü ortada eleştiri var, hakaret değil. Ama senin anlama-yorumlamayla ilgili bir sıkıntın oldugunu düşünüyorum. Kaldıki Senin postlarını okumadım bile. Ben İstanbul'da Türkçe öğretmeniyim, istersen özel mesaj yoluyla ulaş İstanbul'un istediğin bir yerinde ücretsiz üslup dersi vereyim hem bu racon kesen ahlaksız tavırlarını yüzüme karşı yapabilecek misin merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 14 Temmuz 2013; 2:03:36 >
  • quote:

ZSARA Sana uzun bir cevap yazmayacağım. Ahlaktan, edepten, üsluptan uzak yazanlarla muhatap olmayaya gayret gösteriyorum. Yaşının 19-20 oldugunu varsayıyorum. Birincisi benim sözlerim sana değil topic sahibineydi. Kaldıki ortada hakaret yok. Eğer hakaret art niyet olsaydı o arkadaş bana cevap yazardı. Gördüğün gibi adam sakin, olgun. Çünkü ortada eleştiri var, hakaret değil. Ama senin anlama-yorumlamayla ilgili bir sıkıntın oldugunu düşünüyorum. Kaldıki Senin postlarını okumadım bile. Ben İstanbul'da Türkçe öğretmeniyim, istersen özel mesaj yoluyla ulaş İstanbul'un istediğin bir yerinde ücretsiz üslup dersi vereyim hem bu racon kesen ahlaksız tavırlarını yüzüme karşı yapabilecek misin merak ediyorum..

Hocam böyle yapacaksanız konuyu sileyim ben Ne abarttınız iki tarafda kendine göre haklı.Aslında hiç konu açmazdımda internette televizyonu detaylı görebilecegim sadece bir tane video var.Oda adam PS3 oynuyor.Ben görüntü nasıl olur ve almalımıyım diye sordum kavgaya dönüştü iş

• haktan21 kardeşim öncelikle açtığın konu yukarıdaki arkadaşın yakışıksız üslubu ile başlattıgı münakaşa yüzünden benim de cevap vermemle amacından uzaklaştı. Kendi adıma kusura bakma diyorum ama eleştiri yapma yeteneğinden aciz biri gelip de yukarıda gördüğün gibi abuk subuk şeyler yazınca insan cevap verme gereği duyuyor.

Bir insanın düşüncesine katılmayabilirsiniz. Onu eleştire de bilirsiniz. Ama bunun yolu 'okumayı öğren, adam gibi oku, kendini nimetten mi sayıyorsun ' gibi ergen laflarıyla olmaz. Ben ortaokul öğretmeniyim, bu tarz tiplerle her gün uğraştıgımız için yine de sakin karşılıyorum. Allah bu mübarek günlerde hidayete erdirsin. Sanki bu markalar babasının malı da yazdıgı laflara bak, adam utanır be
  • quote:

haktan21 kardeşim öncelikle açtığın konu yukarıdaki arkadaşın yakışıksız üslubu ile başlattıgı münakaşa yüzünden benim de cevap vermemle amacından uzaklaştı. Kendi adıma kusura bakma diyorum ama eleştiri yapma yeteneğinden aciz biri gelip de yukarıda gördüğün gibi abuk subuk şeyler yazınca insan cevap verme gereği duyuyor.

Bir insanın düşüncesine katılmayabilirsiniz. Onu eleştire de bilirsiniz. Ama bunun yolu 'okumayı öğren, adam gibi oku, kendini nimetten mi sayıyorsun ' gibi ergen laflarıyla olmaz. Ben ortaokul öğretmeniyim, bu tarz tiplerle her gün uğraştıgımız için yine de sakin karşılıyorum. Allah bu mübarek günlerde hidayete erdirsin. Sanki bu markalar babasının malı da yazdıgı laflara bak, adam utanır be

Hocam ikinizde saolun , çok güzel bilgiler ögrendim Fakat yok yere böyle tartışmanız kalp kırmanız iyi birşey degil.Birde ramazan ayındayız.Konuyu açtıgıma pişman ettirmeyin Bu arada televizyonu alınca burda çok detaylı bir incelemem olucak.Dünyada detaylı olarak 60PA6500'ü inceleyen bir forum bulamadım.Bir ilk olucaz

• haktan21 arkadaşım şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullan. Konun kirlenmesin diye daha fazla yazmayacağım iyi geceler
  • kedi erişemediği ciğere mındar dermiş misali olmuş bu sayfa..
    panada sorunlar varmış ta şuymuşta buymuşta lg de problem cıkmıyormuşta vs.
    biraz marka fanatikliği kokusu alıyorum sanki
    samsung f8500 ün 60 inten kuçugu yok ve fiyati 8 bin lira oldugunuda duyurmak isterim üstteki arkadaşara..

51e serileride input-lag in en çok olduğu paneller listesinin başında geliyor kendileri-diğer özellikleri lg den baya baya iyi ona laf yok

lg pm baya övülmüş :) övülecek tek yani fiyatı gerisi tartışılır ATVHD de fenerbahcenin Turkiye kupası maçını izlemiştim ilk yarısını, sonra anladimki benim 2011 46st30 un eline su dökemez.. atvSD ye daha kaliteli bakıyorum nazar değmesin tu tu tu

lg pa için ise bir vatandaşın şikayetini yazayim işçilikten ne kadar yediklerine varın siz karar verin :
    bu pazar vatan bilgisayar bostancidan aldim yaninda panasonic 50st cok daha fazla hosuma gitti ama param yetmedigi icin bu tvyi alabildim 1650 liraya, tv konulari hakkinda cok bilgi sahibi degilim ama bir kac yorum yapabilirim

Tv seyretme mesafem uc metre, magazanin buyuklugunden sanirim bu tv cok buyuk gorunmuyordu ama evde odada baya buyuk duruyor ilk kuruldugunda gulesim geldi gercekten bir oda icin buyukmus 50 ekran

sd yayinlar cok iyi degil birde goruntu degisirken ara sira renk dalgalanmalari oluyor teknik adi varmi bilmiyorum

hd yayinlari begendim iyi gosteriyor

En buyuk sorun sanirim bu yazacagim tv cok yogun plastik kokuyor ve isiniyor bu degisim sebebimi biomiyorum ama eve girince resmen plastik kokuyor ve odayi isitiyor tv cevresine ozellikle ust arkasina baya yuksek isi veriyor, umarim sicaklik degilse bioe bu sicak plastik kokusu gecer

Şu da bir gerçek ama şu sıralar Panasonic plazma alınacak zaman değil özellikle 2013 model fiyatları uçmuş ama ne uçmuş panaTR saolsun
    2012 modeller ise zaten pek bulunmuyor bulunsa bile iade yada teşir olma riski çok büyük
    (tüm 2012 marka-model tv lerde olduğu gibi)
    buradan panaya çok sorunlu diyen arkadaşa sormak istiyorum
    2011 ve 2012 model olan st30 ve st50 ler (ki bunlar donanımı en düşük olan plazmalar)
    forumda veya şikyetvar.com da veya başka bir yerde kactane olumsuz yorum örneğine rastlamış? iki elinin parmaklarını geçmişmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 14 Temmuz 2013; 11:02:19 >

• quote:

ZSARA Sana uzun bir cevap yazmayacağım. Ahlaktan, edepten, üsluptan uzak yazanlarla muhatap olmayaya gayret gösteriyorum. Yaşının 19-20 oldugunu varsayıyorum. Birincisi benim sözlerim sana değil topic sahibineydi. Kaldıki ortada hakaret yok. Eğer hakaret art niyet olsaydı o arkadaş bana cevap yazardı. Gördüğün gibi adam sakin, olgun. Çünkü ortada eleştiri var, hakaret değil. Ama senin anlama-yorumlamayla ilgili bir sıkıntın oldugunu düşünüyorum. Kaldıki Senin postlarını okumadım bile. Ben İstanbul'da Türkçe öğretmeniyim, istersen özel mesaj yoluyla ulaş İstanbul'un istediğin bir yerinde ücretsiz üslup dersi vereyim hem bu racon kesen ahlaksız tavırlarını yüzüme karşı yapabilecek misin merak ediyorum..

Benim hangi konularda, kimlere karşı hangi üslupla, ahlak ve edebi yaklaşımla yorumlarımı yazdığımı tüm forumu karıştırarak öğrenip, anlayabilirsin.

Kusura bakma ama rüzgar eken fırtına biçer hocam. Gelmiş ve konuda Pana aleyhine yazan herkese yakışıksızca ahkam kesip gitmişsin. Eğer dediğin ahlak, edep ve üslupla yorumlarını yazsaydın emin ol ki benden alacağın karşılık böyle olmayacaktı.

Forumda her zaman olduğu gibi "ağır eleştiriye karşılık yaşla savunma mekanizmasını" kullanmışsın. Eğer gerçekten merak ediyorsan yaşımı söyleyim. Yaşım 36, Antalya'da yaşıyorum ve Yüksek Mühendisim. Eğer buralara gelirsen tanışmak, bir çay ve kahve ikram etmek sonra da muhabbetimize tüm hararetiyle kaldığı yerden devam etmek isterim. Ne yazık ki yazın, tüm konu başlığını içeren bir yorum olmuş. Dolayısıyla ben konu sahibine ithafen yazmıştım, sana ithafen değil şuna ithafen yazmıştım demen çok inandırıcı olmuyor. Yazının içerisinde benim yaptığım yorumlara ithafen yapılan yorumlar bulunduğu gibi dolaysız olarak doğrudan bana ithafen yazılan:

Dediğim gibi kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamıyorum elbette. Saygım sonsuz. Ama yanıltıcı bilgiler verip de sanki iki cihaz arasındaki kalite farkı %15miş gibi (bu arkadaşımız %15i de nereden bulduysa) yanıltıcı bilgiler de vermemek gerek. yorumun da cevap hakkı doğurmaktadır. Kaldı ki bu yorumunda yanıltmak, yalan ve yanlış bilgiler vermek, yanlış yönlendirmek gibi ithamlarda bulunmaktadır. Dolayısıyla cevap vermem mantıksız bir durum olmasa gerek.

Emin ol yüzyüze geldiğimizde beni sever, mantıklı ve ılımlı bulursun ama buradan böyle ithamlar ile suçlarsan, verilecek başka bir cevap ve takınılacak başka bir tavır bırakmazsın karşındakine.

Bu arada konuyu baştan sona tekrar okuyup her ikimizin yazdığı yazılara, imla kurallarına, harf ve kelime yanlışlarına, noktalama işaretlerine bakmanı öneririm. Bir Türkçe Öğretmeni olarak yaptığın hataların bazıları:

değil,ama --- Virgülden sonra bir boşluk bırakılır.
    enayi mi. --- Soru cümleleri soru işareti ile bitirilir.
    mi o kadar parayı döküyor yani. --- Soru cümleleri soru işareti ile bitirilir.
    kontrat değeri --- Kontrast değeri olacak.
    canlılık,hızlı motion --- Virgülden sonra bir boşluk bırakılır.

Lütfen cevap olarak hızlı yazdım, şu oldu bu oldu deme. Sen bir eğitim neferisin, sizler bunları önemsemezseniz slm, nbr cnm yağ, herkez, beyendim, bağzı gibi asimile olmuş kelimeleri kullanmaktan çekinmeyen nesiller sizlerin elinden yetişir.

Gördüğün üzere merhem önce kendi başınıza sürülmeli sonra cümle aleme şifa olarak dağıtılmalı. Buradan mütevellit bana adap, erkan ve üslup öğretebilmen için biraz daha kendini geliştirmen gerekli diye düşünüyorum sayın öğretmenim. Benim yazıma cevap olarak yazmış olduğun yazının son cümlesini de gözden geçirmeni öneririm. Zira bana kabadayılık yapıyorsun derken kendin "şurada buluşalım, telefonda görüşelim de bakalım aynı şekilde konuşabilecek misin" diye sorarak benim yaptığımı düşündüğün tavırdan farklı bir tavır içerisine girmemişsin.

Kal sağlıcakla, iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

Yazının tamamı bana hitaben yazılmadığı için bana yazılan kısımlarla ilgili cevaplarımı bölüm bölüm vereyim müsadenle.

kedi erişemediği ciğere mındar dermiş misali olmuş bu sayfa..
    panada sorunlar varmış ta şuymuşta buymuşta lg de problem cıkmıyormuşta vs.
    biraz marka fanatikliği kokusu alıyorum sanki

Başka bir Panasonic konusunda da aynı tartışmayı yapmıştık diye hatırlıyorum ama yanlış da hatırlıyor olabilirim kusuruma bakma. Ulaşamadığı ciğer muhabbettine bizim ülkemizden başka bir yerde rastlamadığım için çok üzülüyorum açıkçası. Neden böyle önyargılar var anlamak cidden güç. İman ile paranın kimde olduğu belli olmaz derler, şu lafı aklımızdan bir çıkarmasak iyi olacak aslında ama neyse. Evde bir araba parası harcadığım oyun seti var yarış koltuğundan direksiyona, plazmadan joysticke, PC den ıvır zıvıra ama ne yazık ki kıçı kırık bir VT50 ye 4000 TL verip alamadık işte. Sonra da mundar diyip duruyoruz işte. Gelelim cevabımıza, 1 tane Pana 3 tane LG plazma kullandım. Pana alındıktan kısa bir süre garanti kapsamı dışında kalınca (Nasıl garanti kapsamı dışında kaldıysa artık durup dururken kapanıp bir daha açılmayan televizyon? Ne bir elektrik kesilmesi ne de gelip giden voltaj var. Tv nin enerji kablosunun takılı olduğu prizde yıldırım önleyici priz, sigortalı üçlü priz ve regülatör varken nasıl başardım garanti kapsamından çıkarmayı tv yi bozup hala anlamış değilim.) Tercihimi LG den yana kullandım halen iki LG plazma tv mi aktif olarak kullanıyorum Allah'a çok şükür en ufak bir sıkıntı ile karşılaşmadım.

Hemen mühendis hesabı yapalım.
    Kaç tane plazma tv kullandım 4 ---> arıza oranı nedir? Cevap= %75
    Kaç Pana plazma tv kullandım 1 ---> arıza oranı nedir? Cevap= %100
    Kaç LG plazma tv kullandım 3 ---> arıza oranı nedir? Cevap= %0

Tabi bu hesaplar biraz gülelim eğlenelim diye. İşin şakası bir yana plazma tv kullanımına Panasonic ile başlayıp, Panasonice afaki paralar ödeyip golü yemiş bir vatandaş olarak, insanlara önermemi doğru bulmazsınız herhalde? Marka fanatikliği yok ama marka severliği var tabi ki de. Memnun kalmadığım bir markayı önermezken memnun kaldığımı da önermem yanlış olmaz herhalde.

Tabi ki LG televizyonlarda da sorunlar çıkabilir, çıkıyordur da. Amma ve lakin bana denk gelmedi işte. Şu son tv mi almadan önce Panasonicliler konusuna bir gireyim de okuyayım dedim (o ara VT50 de seçeneklerim içerisindeydi) aman Allah'ım biraz daha dursam bırak Panayı Japonlardan soğuyacaktım. Sizde o başlığa yabancı değilsiniz zaten.

lg pm baya övülmüş :) övülecek tek yani fiyatı gerisi tartışılır ATVHD de fenerbahcenin Turkiye kupası maçını izlemiştim ilk yarısını, sonra anladimki benim 2011 46st30 un eline su dökemez.. atvSD ye daha kaliteli bakıyorum nazar değmesin tu tu tu

Bende tam olarak aynı şeyi söylüyorum aslında ama anlayana. Ben fiyatına nazaran sunduklarını övüyorum, sen de bana fiyatına nazaran PM6900 e karşı VT50 almak için ödenecek 2000 TL farkı neyin yarattığını tüm teknik izahatiyle yap, bana onları öv ki bende nerede yanlış yaptığımı anlayayım.

Kıyaslama için yanlış bir yayın izlemişsin. HD tvlerin görüntü kalitesini tv yayınları ile yorumluyorsan pek doğru yapmıyorsun bence. Senin izlediğin hd tv yayının cidden 1080p olduğunu düşünmüyorsun umarım. Tek bir maçlık tecrübe ile el - su münasebetlerine giriyorsan yazık ediyorsun kendine. Kullanıcı nezdinde tv karşılaştırması benim yaptığım şekilde yapılınca daha bilgilendirici oluyor öneririm.

buradan panaya çok sorunlu diyen arkadaşa sormak istiyorum
    2011 ve 2012 model olan st30 ve st50 ler (ki bunlar donanımı en düşük olan plazmalar)
    forumda veya şikyetvar.com da veya başka bir yerde kactane olumsuz yorum örneğine rastlamış? iki elinin parmaklarını geçmişmi?

Uzakta aramaya gerek yok ki, şu konuyu (http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/mpage_300/tm.htm) ortalarından sona bir okuduğumuzda güzel cevaplar alabileceğinize inanıyorum. Ayrıca iki elin parmağı nedir hocam? Arıza istatistikleri parmak hesabıyla mı yapılıyor artık? Bana göre Panasonic plazmalar fazla sorun çıkaran plazmalar, siz aksini iddia etmek için o konudaki toplam plazma kullanıcısına, plazmasında sorun yaşayan kullanıcıların oranını yapsanız da % kaçlık bir dilimde arıza potansiyeli varmış görsek. %10 bile bir üretici için çok yüksek orandır hatırlatmak isterim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.