SELAMLAR UFOTEK 1.04 UPDATE İ yaptıktan sonra br0max ın update ini kabul etmiyor.Yada ben beceremedim.Ekran karışık bir hal alıyor ve update i yapmıyor..Fişi çekmek zorunda kalıyorum.Ve bunu bir kaç kez yaptım.Makinanın başını yicez ya hayırlısı
ben de önce ufotek update yaptım, birkaç saat sonra da bromax'ı yaptım. hiçbir sorun olmadı. ama bromax update sırasında ekranın biraz garipleştiği doğru. fakat yeterince beklersen işlem tamamlanıyor. en azından bende öyle oldu.
yanlış anlamayında.. ''yeterince Beklemenin'' adını koyabilirmiyiz.. Çünkü ben ilk denememde 1 saat 18 dk kadar bekledim ve düzelme olmayınca fişi çekmiştim. Hoş daha sonraki bir çok denememde o kadar beklemedim. ufotek 1.04 ü yapamasaydım bu işi beceremediğimi düşünecektim ya neyse.
Selam arkadaşlar, Bende LG8761E var, bir türlü Divx filmlerde altyazı acamıyorum. Ne yapmam gerekir? Ayrıca nasıl update edicem bu cihazı, yazılımları nerden bulurum. Kafayı yiyecem valla??? Şimdiden Teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: kinas
Selam arkadaşlar, Bende LG8761E var, bir türlü Divx filmlerde altyazı acamıyorum. Ne yapmam gerekir? Ayrıca nasıl update edicem bu cihazı, yazılımları nerden bulurum. Kafayı yiyecem valla??? Şimdiden Teşekkürler...
arkadaslar bu cok ayrintili bir aciklama . Hardwaremaniada thethief adli arkadastan alinti . Umarim basimiz derde girmez ama bilgi paylastikca cogalir
LG8000 serisi divx player için bütün eksikleri tamamlayan firmware! ________________________________________ LG 8xxx serisi playerlar için henüz bu konuda bilgisi olmayan fakat ilgili arkadaşlara müjdeyi vermek isterim. Forumda defalarca açılan divx player tavsiyesi başlıkları ve çeşitli tartışmalar halen sürüp gitmekte. Ben de açıkçası divx player almadan önce sıkı bir şekilde bu yorumları ve yazıları okudum tercihimi ona göre yaptım.
LG8xxx marka/model playerdan aşağı yukarı herkes haberdar sanıyorum. Ufotek sitesinde yayımlanan firmware güncellemesiyle bazı gerekli düzeltmeler yapılmakta.
Bunlar;
1) Altyazının arkasındaki şeffaf ile gri arasındaki yarı-saydam tabakanın giderilmesi. 2) Altyazı boyutunun büyültülmesi 3) Türkçe karakter sorununun giderilmesi.
fakat bu düzeltmeler sonucunda halen disk içerisindeki altyazı dosyasının film ile aynı isimde olma zorunluluğu giderilmemişti. Yani disk içerisinde herhangi istediğimiz altyazıyı, film ile aynı isimde olsun olmasın seçme özelliği yoktu.
Şimdi sıkı durun; yurtdışındaki forumlardan araştırdığım üzere br0max isimli bir arkadaşımız orjinal LG firmware inde ufak oynamalar yaparak, her divx player için sorulan kalıp sorulara (altyazı boyutu, rengi, türkçe karakter, altyazı seçebilme, vs..) kökten bir cevap getirmiş.
firmware özellikleri şu şekilde;
2005-09-06 Kodu: V4
+ 14 Menu languages: English, French, Spanish, German, Portuguese, Italian, Dutch, Hungarian, Polish, Russian, Swedish, Czech, Greek and Finnish + Supports special characters in file names and ID3 tags + Selectable subtitle parameters from menu: + Font Size: Small, Medium, Large + Font color: White, Yellow, Light Grey + Position: 0, +10, +20 ... +120 + Vertical Align: Top, Bottom + Color Palette for .idx/.sub: RGB, YUV + Load Divx Subtitle: By Name, All, By Name or All (*) + Subtitles names don't have to match movie names anymore + PAL and NTSC mode can be chosen from menu + PBC menu item is moved to Display menu in Setup + B.L.E menu item is moved to Display menu in Setup + Fixed color problems in .idx/.sub subtitles + Fixed bug that prevent access to B.L.E menu item + Supports more than 2 lines in subtitles + Long subtitle lines are wrapped + Bigger font for subtitles + White subtitles outlined with black + Same position for subtitles in PAL and NTSC mode + Original menu font + Removed annoying grey background color from subtitle area + Fixed bug that limits a subtitle font height to 26 pixel + Fixed centering bug in the subtitles + Fixed timing bug in .srt subtitles + Based on firmware V1.385201
gördüğünüz üzere bu güncellemelerle artık playerınız tam istediğiniz gibi oluyor.
Ben önceden LG 9843CM kullandım fakat memnun kalmadığım için ürünü iade ettim. Memnun kalmama sebebim ise, birinci haftada elektrik ile igili sorunlar çıkarmaya başladı ve 5.1 decoder inin olmaması ilk sırada geliyordu.
Son olarak şimdi kullanmakta olduğum LG 8761EM marka/model divx-dvd player ı aldım ve bu son güncellemeden sonra inanılmaz memnunum. Ürünü ilk aldığımda ufotek in sayfasında yayımlanan 1.04 versiyonlu firmware ile güncelledim.
Son olarak da yukarıda bahsettiğim br0max adlı arkadaşımızın firmware ile güncelledim. Hiç bir sorun yaşamadım, şu anda playerımdan beklediğim tüm özelliklere sahibim!
Divx player alacak arkadaşlara tavsiye olarak kesinlikle bu modeli önerebilirm. 200 ü aşkın kendi film arşivimde açamadığım ve takılma yaşadığım toplam film 5 i geçmez. Bence gayet iyi bir skor.
Şöyle sıralarsak;
* XVID codecli filmleri sorunsuz oynatabilme. * 5.1 Çözücüsü var. * Türkçe Altyazı için sorunsuz karakter gösterimi * Altyazı rengini ayarlayabilme. * Altyazı büyüklüğünü ayarlayabilme. * Altyazı konumunu ayarlayabilme. * Disk içerisindeki tüm altyazıları, isim ve karakter sınırlandırması olmadan film esnasında seçebilme, oynatabilme.
sanırım alacak arkadaşlara daha net bir fikir vermiş oluruz.
http://www.geocities.com/lg8x51/ adresinden uyumlu modellere, son sürüm firmware'e ve gerekli talimatlara ulaşabilirsiniz. Tabii hatırlatmakta fayda var, bu uygulama cihazınızı garanti dışında bırakacaktır. Oluşacak muhtemel sorunlar ve cihazınıza gelecek zarar sizin sorumluluğunuzdadır.
Not: Güncelleme yapacağınız model eğer benimki gibi 8761EM ise, firmware dosyasının LV8D3020B.MIH olan ismini, LV8E3020B.MIH olarak değiştirmeniz gerekiyor. Aksi halde upgrade işlemi sırasında CHECK DISC uyarısı alırsınız!
Kolay gelsin.
Saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: SACRED REICH
SELAMLAR UFOTEK 1.04 UPDATE İ yaptıktan sonra br0max ın update ini kabul etmiyor.Yada ben beceremedim.Ekran karışık bir hal alıyor ve update i yapmıyor..Fişi çekmek zorunda kalıyorum.Ve bunu bir kaç kez yaptım.Makinanın başını yicez ya hayırlısı
Bende beceremedim. Ekran abuk subuk oldu. Mutluyum ben ofişal güncellemeden. Altyazı gayet güzel. Fazla seçenek kafa karıştırır.
o karmaşıklık ben update ederken de oldu. cd-rw kullanıp tekrar tekrar yazıp deneyin. ufotek'inki de güzeldir. br0max'ın en büyük artısı altyazı adı ile film adının aynı olmasının gerekli olmaması. bu durum sizi rahatsız etmiyorsa ufotekle de gayet mutlu olursunuz.
yeterince beklemekten kastım 1 saat 15 dakika değildi tabi ki. en fazla 3-4 dakika. ama sizin karşılaştığınız sorunla bir arkadaşım da karşılaştı. aynen benim dediklerimi yapmasına ve benim update cdmi kullanmasına rağmen. yani bir gariplik var. bazı aletlerde ok ama bazı aletlerde sorun oluyor. iyisi mi siz tekrar tekrar deneyin. zaten kumandanın üst okuna basmadığınız sürece bir sorun olmayacaktır, update başlamayacaktır.
arkadaslar ses sistemi ile lg dvd playeri aldim . Öncelikle dıs görüşünüs güzel kumanda güzel ses sistemi premier bekledigimden cok daha iyi tatmin edici. Lg de svideo yok ama scart ve composite cıkıslar 5+1 cıkıs 2 kanal ses cıkısı optik cıkıs var. Bromax updatei yaptım sorun cıkmadı . Altyazılar degistirilenbiliyor. Sarı beyaz gri olarak . Boyutu ve yeri biraz degisebiliyor. Cd ye erisimi gayet hızlı Klasör içindeki dosyalari açabiliyor. Her türlü filmi oynatti xvid divx vs. Ancak 2 filmde ses cıkmadı onlar
1055 0166896 Straight Story, The 1999 David Lynch 8.1 Color Straight Story - CD2.avi 160548 704 304 DIV3 - DivX 3 Low-Motion 1358,42 25,000 6421 AC3 - Dolby Laboratories, Inc 5 48000
700 0318411 Magdalene Sisters, The 2002 Peter Mullan 8.1 Color The.Magdalene.Sisters.CD1-thanx to STRIKE@ROME.avi 171771 640 352 XVID - XviD 1450,28 25,000 6870 MPEGLAYER3 (MP3) - ISO/MPEG 2 48000 138,58 708.642.816 702.574.592
bi türlü bunlardan ses alamadım ayrıca bazı filmlerde altyazı olmasına ragmen cıkmıyor. Bunlar kendi editlediğim altyazılar olabilir . Genelde memnun kaldim . Ama altyazılar yüzde 50-50 cıkıyor diyebilirim . Premier ses sisteminden daha cok hoslandim hem dıs görünüşü hemde sesi kaliteli .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme