Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31.572
Cevap
139
Favori
2.036.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 47LW5500 LG LED TV ayrıca 47LW550s LG LED TV diye ayrı iki TV varmış bunların farkları ne ya :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 26 Mayıs 2011; 13:11:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

47LW5500 LG LED TV ayrıca 47LW550s LG LED TV diye ayrı iki TV varmış bunların farkları ne ya :D

Kendi kendime cevap vereyim "s" li modelin de DVB-S varmış. Yani digital kartı takınca yayın olabiliyoruz. O zaman uydu alıcısı içinde oluyor yanlışmıyım.
  • Onur, orda bir yanlışlık var. Zaten açıp sorsanız İstanbul bilişime bu TV stokta yok der kesin, fiyatını yanlış yazmışlardır. LW550S, LW5500 ün DVB-S çıkışlı olan modeli.

uffuk, 100Hz olması dezavantaj değil. Şöyle ki; SG gözlük kullanan 3D TV lerde TV nin resim gösterme hızı, 3D görüntüler izleyici tarafından alınırken 1/4e düşüyor. "3D TV alınacaksa en az 200Hz alınmalı" söylemi burdan geliyor, çünkü 3D görüntülerde izleyici bu hızı yayının gelme hızı olan 50Hz olarak alacak. (neden böyle olduğunu bu konu içerisinde birkaç kez anlattım, ayrıntılı bilgi için orayı okuyabilirsiniz). Ancak Cinema 3D TV serisinin kullandığı FPR gözlük teknolojisinde böyle bir şey yok, gözlük 3D görüntüleri polarize ışıklar sayesinde direkt olarak aldığı için TV nin Hz hızı ne ise 3D görüntülerde aynı hız izleyici tarafından alınır. Mesela D8000 bu yüzden 800Hz, 3D görüntülerde izleyici bunu 200Hz olarak görecek ve bu LW6500 ün 3D görüntü hızına denk gelecek. Firmaların birbirlerinin ürünlerini denkleştirme çabası yani. Hz olayı daha çok bir pazarlama taktiğidir, 200 Hz dan sonrası fayda / maliyet oranına göre olumsuz bir ivme kazanmaya başlar çünkü görüntü tarama hızı arttıkça görüntü gecikmesi fazlalaşacaktır. 800Hz genelde kapalı olur zaten; açık olacağı tek zaman aktif gözlükle izlenen 3D görüntüler ve Full HD filmler olur, mesela oyun kesinlikle oynanmaz bu Hz seviyesinde veya SD yayın hiç izlenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 26 Mayıs 2011; 13:22:44 >

• quote:

quote:

47LW5500 LG LED TV ayrıca 47LW550s LG LED TV diye ayrı iki TV varmış bunların farkları ne ya :D

Kendi kendime cevap vereyim "s" li modelin de DVB-S varmış. Yani digital kartı takınca yayın olabiliyoruz. O zaman uydu alıcısı içinde oluyor yanlışmıyım.

Evet uydu anten kablosunu direk takabiliyorsunuz TV ye. İstanbul bilişim fiyatı yanlış tabii, benim bildiğim kadarıyla DVB-S çıkışlı modeli yaklaşık 350TL daha pahalı.

quote:

quote:

quote:

quote:

• Anladım haklısın bende birçok yerde gördüm bunun böyle olduğunu.

O zaman ufak sorularla TV yi tanımaya devam edelim.

1)LW6500 ile LW5500 arasında tek fark birisnin 200 Hz diğerinin 100 Hz olmasını ?

2)Ayrıca bunlarda dahili HD uydu alıcısı var mı? DVB-S özelliğini kullanmak için gerekli olması gerekiyor sanırım ? Normal SD yayınları bulan uydu alıcılarından değil yani ?

Bu arada Smart tv de şöyle bir özellik varsa süper gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le.Mans -- 26 Mayıs 2011; 13:32:04 >

• Sanırım bir de kontrast farklı var, hemen hemen iki katı LW6500 modelinde. Dahili HD olsa gerek, hani DVB-S çıkışı koyup sadece bu özellik için 350TL alıyorlarsa HD dir mutlaka diye düşünüyorum. Alan arkadaşlar var bu konuda onlar yardım edebilirler bu konuda. O Magic Motion kumanda mükemmel zaten, ayrıca satın alınıyor ama Teknosa'ya sormuştu bu konuda bir arkadaş, 150TL civarı olacakmış. Fiyatı çok çok iyi bence. O arayüz var LG Cinema TVlerde evet, resim felan yoktu bunun gibi ben denerken ama arayüz aynı öyleydi.
  • Az önce İstanbul Bilişim i aradım. Ellerinde 3 Boyutlu TV olarak sace LX6500 varmış. LW550 2900tl olduğu doğrumu dedim : İnternet fiyatlarımız geçerlidir dediler yani lw550 gerçektende 2900 TL
  • Müthiş ya kesinlikle. Şu an Samsungdan soğudum. Zaten Gözlüklerin kullanışlığı yeter. Samsung alsak aile boyu izleyemeyeceğiz bile. Birde daha fazla ara vericez. Ben 180 derece dönerel 47LW5500 almaya karar verdim. Fiyatlar otursun aynen alıyorum :D
  • Babalar günü indirimini bekliyorum. Haziran gibi her yere gelmiş olur. Teknosa da bir indirim yaparsa patlatıcam 1 tane.
  • Geçen sayfada İzmir'den bir arkadaş 3300/12 ye almıştı, o fiyat iyi gibi görünüyor. İzmirde iseniz bir danışabilirsiniz. Konunun ilk mesajında kullananların nickleri kullandıkları modelle birlikte yazılı, ordan da yararlanabilirsiniz. Ben de maaşımı bekliyorum Cinema 3D serisi bir TV almak için, gerçi halen karar veremedim hangi modeli alacağıma ama
  • teşekkür ederim o zaman oltulu. uffuk arkadaşımız da görüntüsünü koymuş zaten. izledim çok beğeendim. güzel bir şey yapmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cendere02 -- 26 Mayıs 2011; 14:10:29 >
  • Az önce İstanbul Bilişim i aradım. Stoklarında 3D TV olarak sadece LX6500 varmış. LW550 nin fiyatında bir hata varmı diye sordum : İnternet fiyatlarımız geçerlidir dediler. Yani LW550 LW5500 den 600 TL daha ucuz :DD
  • Doğan elektronikten Atıl Bey' le görüştüm ben . 3300/12 ye veriyorlar. Ama dikkat edin izmir içerisinde 2 tane var sadece. Yanlış olmasın ama hiçbir paralelcide de yok sanırım. Dün baya bir siteyi aradım. Onlar da bulamadılar. Paralelciler ellerindeki LX leri satma derdindeler. LX ler bitene kadar da zor gelecek gibi. 1 ay içerisinde 6500 falan düşer piyasaya.

Ben dün almak üzereyken bir süre fiyatların oturmasını beklemeye karar verdim.
  • Ben yazın başka yerde kalıyorum yani Tv ewde yatacak ondan yaz sonu alacağım. Kanımca fiyatlarda düşüş olur baya. O zaman 3000 dolaylarında almak mümkün olabilir...

Tani o zamana yeni modeller çıkıp kararımızı değiştirmezsek. Ama şundan sonra çıkmaz gibi. Çünkü Samsung da LG de yeni serilerini piyasaya sürdü...
  • quote:

Ben yazın başka yerde kalıyorum yani Tv ewde yatacak ondan yaz sonu alacağım. Kanımca fiyatlarda düşüş olur baya. O zaman 3000 dolaylarında almak mümkün olabilir...

Tani o zamana yeni modeller çıkıp kararımızı değiştirmezsek. Ama şundan sonra çıkmaz gibi. Çünkü Samsung da LG de yeni serilerini piyasaya sürdü...

Şu sıralar hx820 hx920 gbi tv ler çıkacak fakat 5000-5500 den aşağı vermeler 46hx820 yi. Bide ona oynatıcı cart curt almak lazım. hx920 de 7-8000 lira olur :D
  • Samsung Full LED ışıklandırmalı TV lere sıcak bakmıyor zaten, pasif gözlük teknolojisini de şu an tüketici pazarına sunmayı düşünmüyor. LG nano teknolojili Full LED 3D TV lerini sürecek piyasaya, FPR gözlüklerle yine Cinema 3D serisi olarak. Onlar seneye bu zamanlara ancak gelir tahminimce ve kolay kolay ucuzlamaz. Piyasaya Full LED TV sürecek çok firma yok çünkü, LG den başka Toshiba'nın da ciddi çalışmaları var Full LED ile ilgili. Sony'i hiç saymıyorum, eyvallah iyi güzel de çok pahalı ürünleri, aynı konfigrasyonda %30 - 40 marjlı satıyorlar resmen adamlar. Pany i plazmada seviyoruz zaten, kendileri de buna eğiliyorlar haklı oalrak.

Paralelciler o LX serilerini biraz zor satarlar, LW serisi bayadır biliniyordu oysa ki yakın zamanda geleceği. Neden çıkartmamışlar ellerinden bu TV leri anlamıyorum hakikaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 26 Mayıs 2011; 14:58:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Ben yazın başka yerde kalıyorum yani Tv ewde yatacak ondan yaz sonu alacağım. Kanımca fiyatlarda düşüş olur baya. O zaman 3000 dolaylarında almak mümkün olabilir...

Şu sıralar hx820 hx920 gbi tv ler çıkacak fakat 5000-5500 den aşağı vermeler 46hx820 yi. Bide ona oynatıcı cart curt almak lazım. hx920 de 7-8000 lira olur :D

Biz 3 bin diyoruz sen 5 bin deyip birde 8 bin e çıkar diyorsun

Bak sende bu LG lere. Gerçekten D6500 den aşağı kalır yani yok. Hem aile boyu 3D var yormayan gözlük var. Var da var işte. Bence bunlara da yönelebilirsin..

Ben öyle yaptım şu an.

• 2-3 gün önce LG LWxxx serisi haber oldu medyada. Bir yetkili LG'nin 3D pazarında bu yıl için %50 hedeflediğini söylemişti. Bu kadar iddialı bir pazar payı için ciddi bir indirime gitmeleri gerekmez mi? Sonuçta kullanıcıların çok azı bizim gibi internetten, forumdan araştırma yapıyor. Çoğu kişi aldı TV nin bir sürü özelliğini bilmeden alıyor. Etrafımdaki insanların en az %90 ı sadece markasını biliyor, "hangi model" diye sorduğumda "valla bilmiyorum ki" diyorlar :).
  • Evet darty de getirecek yakın zamanda sanırım rakam da vermiş 3389.00. Şu an stok yok.

Güzel rakamlar gelicek. Biraz daha sabır.

Buradan Bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReJim -- 26 Mayıs 2011; 15:26:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.